04 november 2008 B. StagewebsitesDovnload 28.82 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte28.82 Kb.
Hogeschool van Amsterdam
Instituut voor Media en Informatie Management
Studieloopbaanbegeleiding
Opdrachten B t/m E voor periode één
CV201b:

Frances Jiesamfoek

Studieloopbaanbegeleider: M. van de KErk


04 november 2008

B. Stagewebsites
Om een stage plek te vinden is het handig gebruik te maken van betrouwbare websites. Op deze websites kan je stages vinden met betrekking tot de branche waarin ik zou willen werken. Door middel van mijn stage zal ik hoop ik de nodige ervaring opdoen zodat ik goede eindkeuze zal maken in het werk dat ik uiteindelijk wil doen en uiteraard bij mij past.

Een belangrijke website is;http://www.ma-nederland.nl/?page=stages

De website is van de organisatie Marketing-Associatie Nederland. De website richt zich alleen op marketinggerelateerde stages. Mijn primaire keuze ligt bij marketing. Dus van ik zal in het vervolg zeker naar deze website kijken.http://www.ma-nederland.nl/?page=stages

Deze website heeft een groot aanbod van stages. Waaronder een grote categorie communicatiegerelateerde stages. Zij verstaan onder communicatie PR, marketing, reclame en interne communicatie.


Een soort gelijke website is http://www.stageplaza.nl. Deze online (stage)vacaturebank geeft vooral in Amsterdam veel stageaanbiedingen. Dat is voor mij erg handig aangezien ik hier woon.
Enkele websites ter ondersteuning van de gene die ik heb gevonden:

 • http://www.stagemonitor.nl

 • http://www.studentenwerk.nl

 • http://www.stagemotor.nl


C. Sollicitatiebrief met CV

Curriculum Vitae

Personalia

Achternaam : Jiesamfoek


Voorna(a)m(en) : Frances Barbara
Roepnaam : Frances
Adres : Churchill-laan 62 3h
Woonplaats : Amsterdam
Postcode : 1078 EJ
Telefoonnummer : 0206799390
Mobielnummer : 0614452547
E-mail adres : Francesjsf@hotmail.com
Nationaliteit : Nederlandse
Geslacht : V
Opleidingen

2006-diploma Havo- Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert, met profiel cultuur&maatschappij.Werkervaring

Periode : Januari 2005 t/m Augustus 2006

Organisatie : NL20 uitmagazine (PCM uitgevers)
Functie : Nabeller
Werkzaamheden : Nabellen van klanten, secretariële bezigheden

   
Periode : Augustus 2006 t/m – (nog steeds actief)


Organisatie : IBT Marktonderzoek
Functie : Enquêteur
Werkzaamheden : Het houden van telefonische enquêtes en face-to-face enquêtes
Talen

Nederlands- vloeiend zowel mondeling als in geschrift

Engels- vloeiend zowel mondeling als in geschrift

Karaktereigenschappen

Groepsspeler, realist, loyaal, betrouwbaar.Interesses
Media, actualiteit, mode, lezen, uitgaan, reizen.
Referenties
Aanwezig op aanvraag.

Frances Jiesamfoek

Churchill-laan 62 3hoog

1078 EJ Amsterdam


Datum: 31 oktober 2008

Blue Blood


t.a.v. Willa Stoutenbeek
Haarlemmerweg 317L
1051 LG Amsterdam

Betreft: Stageplek Marketing & PR afdeling

Geachte mevrouw W. Stoutenbeek,

Graag wil ik met enthousiasme reageren op de vacature Marketing en PR assistent bij het bedrijf Blueblood. Ik zal u proberen duidelijk te maken waarom het profiel bij mij past.

De eisen van dit profiel, bijvoorbeeld een enthousiaste duizendpoot zijn, sprak mij zeer. Allereerst ben ik iemand die graag met mensen omgaat en gemakkelijk contacten legt. Dit uit zich door de velen contacten die ik heb opgedaan in de loop der jaren. Communicatief ben ik sterk. Dit komt waarschijnlijk door mijn achtergrond. Ik ben zelf geboren in Rio de Janeiro, mijn moeder komt uit Indonesië en mijn vader uit Suriname. Ik woon zelf praktisch mijn hele leven in Nederland. Mijn achtergrond heeft er voor gezorgd dat ik mensen beter begrijp. Hierdoor kan ik beter inspelen op gedachtes van mensen en heb ik een hoog niveau van communicatie. Ook het feit dat we thuis altijd met zijn velen waren heeft er voor gezorgd dat ik goed weet met mensen om te gaan, dit maakt mij direct een teamspeler die het erg prettig vind en op zijn best werkt naast ambitieuze collega’s.

Ten tweede bezit ik in sterke mate over doorzettingsvermogen en motivatie dat is een eigenschap die je in deze branche (reclame, marketing & communicatie) goed kunt gebruiken. Dit heb ik geleerd in mijn afgelopen studieperiode en mijn bijbaan. Vanaf 2006 en ik werkzaam bij een marktonderzoekkantoor waar ik onderdeel uit maakte van grote onderzoeken met als opdrachtgever T-mobile en diverse stichtingen. Voor deze onderzoeken nam ik enquêtes af. In het begin van mijn werk sprak het mij niet aan, maar door middel van doorzetten ben ik erachter gekomen dat ik er meer van leer dan ik in eerste instantie dacht. Ik ben gewend erg hard te werken want tevreden ben ik haast nooit. Overal het maximale uit halen is dan ook mijn levensmotto.

Ten derde heb ik brede interesses opgebouwd en weet die goed te combineren met commercieel succes. Hier vloeit dan ook uit voort dat trends en communicatie goed bij mij passen omdat ik weet hiermee vanuit een commercieel oogpunt mee te werken in de beroepspraktijk. En ben ik niet bang om bepaalde keuzes te maken en mijn ideeën op te geven. Vooral actualiteit staat hoog in het vaandel bij mij. Ik ben vrijwel altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes in de media vanwege mijn dagelijkse bezoeken aan websites zoals nu.nl en adformatie.nl.

Dit profiel zie ik als een aanvulling voor mijn ambitie en natuurlijk ook als verbreding van mijn ontwikkeling. Ik hoop dat ik u heb overtuigd van mijn kunde en mijn enthousiasme. Graag ben ik bereid om eventuele vragen mondeling te beantwoorden. Ik hoop dat u voldoende vertrouwen in mij heeft om de selectieprocedure voort te zetten. . Ik verwijs u voor een gedetailleerd overzicht naar mijn bijgevoegde Curriculum Vitae.

Met vriendelijk groet,

Frances Jiesamfoek


Bijlage: Curriculum Vitae
D. Sollicitatiegesprek
Voor dit onderdeel moet ik vragen opstellen die van belang zijn voor een sollicitatiegesprek. Die bestaan uit vijf vragen voor mij en vijf vragen die ik zelf zou kunnen stellen (als sollicitant).
Van bedrijf aan mij gericht:


 1. Waarom hebt u naar deze baan gesolliciteerd?

 2. Waarom wilt u bij ons bedrijf willen werken?

 3. Wat weet u over onze organisatie?

 4. Wat vind u belangrijk bij een baan?

 5. Wat zijn uw zwakke punten en hoe gaat u daar mee om?


Als sollicitant:

 1. Wat is de exacte inhoud van het werk?

 2. Hoe groot zijn mijn doorgroei mogelijkheden?

 3. Zijn er eventuele tegenvallers waar ik rekening mee moet houden?

 4. Welke doorgroei mogelijkheden heeft het bedrijf op deze afdeling?

 5. Waarom is de functie beschikbaar?E. Websites ter voorbereiding van je stage

Belangrijk is het te weten hoe je je tijdens je stage opsteld tegenover het bedrijf. En daarbij zijn een aantal tips die mij erg helpen van nodig om mijn stage tot een succes te maken.


http://www.haarloopbaan.nl/sollicitatiegesprek.html

Deze website heeft een opsomming van punten waar je rekening mee moet houden als je stage loopt. Als deze punten goed gevolgd worden is dit een prima voorbereiding op tips voor een baan in de uitgekozen branche.http://www.managersonline.nl

Op deze site vind je 8 tips die belangrijk zijn bij het houden van een sollicitatiegesprek.


http://www.mdmwerving.nl/zoekbaan/soltips.html

Deze site geeft een aantal sollicitatietips waar je tijdens je sollicitatie rekening mee kan houden.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina