1. The Should’ve Beens: 19u00 – 19u45Dovnload 19.11 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte19.11 Kb.
i.s.m.
Persbericht 5de HerderRock
Het is nog steeds onze bedoeling, zoals we toen, 5 jaar terug startten, jeugdige opkomende groepen een kans te bieden om podium ervaring op te doen en het publiek te overtuigen van hun talent. Als organisatie staan wij in voor een verzorgd podium, een goede PA – installatie en extra belichting. Promotioneel maken wij affiches en flyers aan en plaatsen we ook borden langs de wegen. De twee mensen die aan de wieg stonden, Joris Cuylle en Marc Bonte, krijgen dit jaar in de lustrum editie, steun en hulp van de mensen van Cult Social.

Deze 5de editie van HerderRock op vrijdag 25 augustus e.k. is nu al een voltreffer. Een affiche om U tegen te zeggen… M.a.w. voor elk wat wils, toegang is GRATIS! Aanvangsuur: 19u00 aan zaal “Sparrenhove”, wijk de Goede Herder. Gelieve hieronder meer gegevens betreffende de groepen die optreden te willen vinden. De poortjes gaan open vanaf 18u30. Che zorgt voor de opwarming (vanaf 18u30) met muziek van gekende wereldgroepen maar ook de Belgische muziek komt aan bod! Tussen de wissels van de groepen speelt de jonge Torhoutenaar Dominiek De Ruyter (15) op keyboard en gitaar.

1. The Should’ve Beens: 19u00 – 19u45
Vier uiterst serieuze (?) gasten die bij ons aan hun eerste “écht” concert optreden toe zijn.

Hun leuze klinkt: “Rock Hard Coverband is coming your way!!!” De zanger, Dirk Derdaele stond hier trouwens al eens op het podium. Toen met de groep Awakening. The Should’ve Beens brengen gekende covers van de Rock scène zoals o.a. The Scabs - Nothing on my radio, Led Zeppelin – Heartbreaker, The Police - Message in a bottle, Megadeth - Symphony of destruction, Judas Priest - Breaking the law, Lenny Kravitz - Fly away, Deus - Instant street, Metallica – Sanitarium, Guns 'n Roses - Sweet child o' mine, Dire Straits - Sultans of swing…


Groepsleden (4):


 • Dirk Derdaele (29 - Jonkershove): zang+gitaar

 • Kim Decap (Ieper): gitaar

 • Hans Beauprez (25 – Houthulst): drums

 • Miguel Bouttry (27 - Gijverinkhove): basgitaar2. WHITE RABBIT: 20u00 – 20u45
Deze groep woont in de bermudadriehoek, Brugge – Roeselare – Oostkamp. White Rabbit brengt een mix van covers, Doctor Doctor – UFO, Black Night - Deep Purple, Summer In The City - Lovin' Spoonfull, Queen Medley – Queen, White Room – Cream, The Letter - The Boxtops, Gimme All Your Loving - ZZ Top, Bad Moon Rising – CCR, Cocaine – Cream, Paranoid - Black Sabbath, House Of The Rising Sun - The Animals, Stand By Me - Ben E. King, Nights In White Satin - Moody Blues, Pretty Women - Roy Orbinson, Wooly Bully -Sam The Sham, Proud Mary – CCR, You Really Got Me Now - Van Halen, Sunshine Of Your Love – Cream, Born To Be Wild - Steppen Wolf, Smoke On The Water - Deep Purple… M.a.w. voor elk wat wil(d)s? Een ervaring rijker!
Groepsleden (3):


 • Mike Slembrouck (27 - Roeselare): gitaar, zang

 • Kris Hoornaert (37 - Ruddervoorde): basgitaar, zang

 • Jens Van Hollebeke (26 - Brugge): drum, sampler


3. THE BOOTS: 21u00 – 21u45
Deze groep uit het Gentse brengt als energieke band vooral rock- en popcovers: goed gitaarwerk, samenzang, een stevige ritmesectie en verfijnd klavier- en bluesharpwerk. Ze brengen hun nummers met respect voor het origineel, maar zorgen wel voor de nodige punch en ambiance. Combineer dit met een rist steengoede rock- en popklassiekers uit hun playlist, en jouw avond is niet meer stuk te krijgen. Met "the Boots" krijg je de sound van Bryan Adams, Pink Floyd, Spin Doctors, Rolling Stones, Bob Marley, Santana, Dire Straits, Gary Moore, ZZ Top en vele andere topartiesten in huis. The Boots speelde al op de Gentse Feesten en in Nederland.

Hun leuze: “Great covers for friends and lovers…”. Leuke meezingers en mooie ballades.


Groepsleden (5):


 • Jeroen De Caesemaeker alias JJ Cozy (32): lead gitaar, zang

 • Tomas De Gendt alias Blowy (32): keyboard & smoelschuiver

 • Thomas De Schepper alias Coco T (24): ritmegitaar, backings

 • Kris Loris alias Long Tall Shorty (22): drums

 • Tom Vanthuyne alias Attic Tom (42): bas, backings


4. THE BACKDOORS: 22u00 – 22u45
Vier copains die gewoon gek zijn van de legendarische The Doors. The Backdoors brengen de gekende wereldnummers van de befaamde groep. Pas in februari van dit jaar zijn zij buiten hun repetitiekot gekomen en de podia op getrokken. Ze stonden o.a. al in het J.O.C. te Ieper en op de grote markt te Ieper. Hun stijdkreet: “Let’s break on through the other side!”. Wat dacht je anders?
Groepsleden:


 • Dieter Valentin alias Robby Krieger (23): gitaar

 • Laurens Wielfaert alias John Densmore (22): drum

 • Stijn Delanote alias Ray Manzarek (23): basgitaar

 • Xavier Taillieu alias Jim Morrison (23): zang, leadgitaar5. AFTER MIDNIGHT: 23u00 – 23u45
...is ontstaan in september 1997 tussen pot en pint onder enkele vrienden op een huwelijkfeest. After Midnight kende de nodige ups en downs met groeipijnen, maar hield stand. Op het programma staan zeker enkele covers van mega rocklegendes zoals Metallica, Bon Jovi, Guns 'n Roses, Bryan Adams... Maar ook met een aantal eigentijdse hippe covers zoals White Stripes, Guano Apes, Anouk, Skunk Anansie, ... weten ze voor de nodige ambiance te zorgen. De verjongde formatie kiest ervoor optredens te brengen met een eigen persoonlijkheid. Naast de covers zijn er ook eigen nummers, die heel goed in het oor liggen. After Midnight steekt enorm veel energie in het creëren van eigen nummers waarbij de inbreng van elk lid belangrijk is. Ze wonnen al een rockrally in Zonnebeke en mochten meteen het voorprogramma spelen van Raymond van het Groenewoud. Daarnaast stonden ze op volgende podia: HerderRock (toen hun eerste optreden!), Muzikale dinsdagen te Ieper, Internationale muziekfestival in Charleroi, voorprogramma Pop Idol 2004 (Joeri Fransen), Zeki festival ’06 met Yevgeni en Wouter Deprez. Deze vriendengroep, die muziek als “besmettelijk” bindmiddel heeft, gaat dan ook altijd voluit in alles wat ze ondernemen. Een eigen sound en creativiteit zijn pijlers waarop ze steunen. Tijdens de kroegentocht te Torhout ’05, ging het publiek rond met een schaal om geld in te zamelen om verder te spelen na hun laatste nummertje. Dat kwam er uiteindelijk in de vroege morgen… Dat belooft!
Groepsleden:


 • Christian Adam alias Bassie (33 - Zonnebeke): basgitaar

 • Xavier Delcroix (21 - Wervik): drum, djembé

 • Mathias Lemahieu (24 - Woesten): gitaar

 • Ine Lemahieu (19 - Renigelst): zang

 • Guido Delcroix (48 - Wervik): roadie


6. HEDONISM: 00u00 – 00u45
Deze groep heeft al heel wat optredens op hun activa. Maar liefst meer dan 150 in 2,5 jaar! De zangeres kan je betoveren met haar stem, laat je maar gaan! Onder de naam JD - Unplugged, speelden Daniëlle en Jürgen vorig jaar op de kroegentocht te Torhout. Bij Hedonism speelt ook een Torhoutenaar op de basgitaar, nl. Christophe Tyvaert. Zij brengen nummers om bij weg te dromen naar vervlogen tijd en mooie tijden die komen…

Met andere woorden, de perfecte afsluiter voor HerderRock 06. De gedachten richting 2007!


Groepsleden:


 • Daniëlle Lapeire (42 - Moere): zang

 • Jürgen Lammens (32 - Eernegem): gitaar, zang

 • Filip Caplier (38 Eernegem): drums

 • Cristophe Tyvaert (26): basgitaar


Meer info HerderRock:
Joris Cuylle Marc Bonte

Zwevezelestraat 9 Ruddervoordestraat 155

8820 Torhout 8820 Torhout

050/211 179 050/220 820

0497/123 736

marcbsp@yahoo.co.ukDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina