1. Vanitas d’Echo 295 meter Wim van BuyteneDovnload 13.08 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte13.08 Kb.
Een mooi veld kortebaners met één uitgesproken favoriet en een grote groep kanshebbers.
1. Vanitas d’Echo 295 meter Wim van Buytene

Leek in de training zeer geschikt voor het sprintwerk, maar maakte het op de kortebaan nog niet waar. Kwam in vijf starts tot nu toe niet verder dan de tweede omloop. Haar eigenaren zijn vandaag gebrand op een goede prestatie in deze thuiswedstrijd.


2. Une de Pink 300 meter Cees Imming

Deed dit jaar aan drie kortebanen mee, maar won nog geen geld. Twee keer werd de tweede omloop gehaald, maar daarna werd de vosmerrie geklopt. Une de Pink debuteerde een jaar geleden in Medemblik direct met een tweede plek en leek een groot talent. Dat is er tot nu toe niet uitgekomen.


3. Tantiffy Oostland 305 meter Wim van der Mespel

Beleefde in 2005 haar beste seizoen en werd toen gedeeld tweede in het klassement van de ‘Kortebaner van het Jaar’. Sinds de merrie 305 meter moet overbruggen, gaat het een stuk lastiger. In haar vier starts in 2007 kon ze geen potten breken.


4. Unique B 300 meter Wim Swart

Startte pas twee keer in haar kortebaancarrière en overleefde beide keren de eerste omloop niet. Haar rijder Wim Swart is een ervaren rot in het vak, die na een lange absentie recent zijn come back maakte.


5. Ulf Kievitshof 300 meter Frans Vogelesang

Heeft het thuisvoordeel want de hengst is van oud-Hillegommer Gerard Brouwer. Dat zal hij hard nodig hebben ook, want Ulf heeft het slecht getroffen met de loting. Twee starts op de kortebaan in 2007 brachten het paard niet in de tweede omloop.


6. Short Trip 300 meter Jan Wagenaar

Won in 2006 twee kortebanen. Dit seizoen was de ruin al winnaar in Wognum en tweede in Egmond. In de overige zeven starts reikte Short Trip vrijwel altijd tot de tweede of derde omloop.


7. Dream Way 300 meter Ruud Pools

Een goede kortebaner die echter nog nooit wist te winnen. Startte dit jaar zes keer, met als beste resultaat een tweede plek in Stompwijk. Ook werd de ruin twee keer vierde. In Schagen sneuvelde Dream Way voortijdig door een discutabele jurybeslissing.


8. Ulano Bajazzo 300 meter Aad Pools

Startte dit seizoen negen keer en had als beste resultaat een vierde plaats in De Lier. In de overige kortebanen reikte de ruin niet verder dan de eerste of tweede omloop.


9. Ulliano Way 305 meter John Dekker

Won dit jaar al in Amsterdam, Stompwijk en Noordwijk en is dus een goed paard. Na Noordwijk kreeg hij 5 meter extra aan zijn broek en sindsdien gaat het een stuk minder gemakkelijk.


10. Laros Welderman 300 meter Marco Valentijn

Is met zijn 13 jaar de veteraan van het veld. Doet al jaren aan de kortebanen mee, is trouw en doet altijd zijn best, maar won nog nooit. Wel werd al een aantal podiumplekken behaald, zoals de tweede plek in Wognum, eerder dit seizoen.


11. Howings Kaiser 300 meter John de Leeuw

Debuteerde eerder dit jaar in Egmond met een veelbelovende vierde plek, maar kon in de negen starts daarna weinig potten meer breken. De ruin van streekgenoot Koos Minck wordt gereden door de vice-kampioen bij de kortebaanpikeurs.


12. Derek Effe 300 meter Frans van der Blonk

Is de meest startende kortebaner van 2007. Deed dit jaar al aan zestien draverijen mee. Kwam in de eerst vijftien niet verder dan incidenteel een plek in de derde omloop, maar zorgde gisteren voor een daverende verassing door in Purmerend de draverij om het Kampioenschap van Nederland te winnen.13. Viking Furniture 295 meter Jan Wagenaar

Is pas vier jaar oud en mag dus op 295 meter starten. De ruin liep in zijn leven nog maar drie kortebanen. Hij sneuvelde in Santpoort en Heemskerk al in de eerste omloop, maar reikte in Bemmel tot de finale waarin hij het moest afleggen tegen Kaizarda Laurelton (15).


14. Timothy’s Way 305 meter Wim van der Mespel

Een van de beste kortebaners van 2007. Hij won dit jaar al twee draverijen, werd één keer tweede, twee keer derde en één keer vierde. De ruin heeft, net als een aantal andere kanshebbers, het nadeel inmiddels op 305 meter te staan. Toch werd hij recent in Heemskerk over deze afstand derde.


15. Kaizarda Laurelton 300 meter Wim van Buytene

Is de favoriet van vanmiddag. De merrie won de laatste drie kortebanen waaraan ze meedeed (Bemmel, De Lier en Heemskerk) en werd dit seizoen ook al een keer tweede en derde. Ze heeft het grote voordeel dat ze nog op 300 meter start, waar de voornaamste concurrenten 305 meter moeten afleggen.


16. Roger Flight 300 meter Gerard Verbon

Startte vier keer dit jaar en komt steeds beter in vorm. In Beverwijk reikte de hengst tot de derde omloop. Hij heeft het in Hillegom slecht getroffen met de loting.


17. Victrix Yankee 295 meter Wim Swart

Een kortebaner die aan het begin van zijn loopbaan staat. Startte tot nu toe drie keer, maar kon alle keren na de eerste omloop terug naar de stal. Heeft nu niet ongunstig geloot.


18. Romeo Beemd 300 meter John de Leeuw

Zonder twijfel de mooiste verschijning op de Hillegomse kortebaan, maar dat is nog geen garantie voor succes. De schimmel probeerde het vorig jaar een paar keer op de kortebaan, maar een plek in de tweede omloop was daarbij het hoogst haalbare. Op de langebaan is hij een specialist in graskoersen en draverijen over 1100 meter, dus sprinten kan hij wel.


19. Xanthos 305 meter Cees Imming

Een raskortebaner die al jaren meestrijdt. Vorig jaar was zijn beste seizoen met drie overwinningen en een groot aantal podiumplekken. Sinds hij op 305 meter staat, gaat het moeizamer. In zijn zeven starts in 2007 reikte de oude krijger drie keer tot de derde omloop. Meer zat er tot dusver niet in.


20. Vien H 295 meter Ruud Pools

Verraste begin van het seizoen met winst in Sassenheim in haar tweede start. In de kortebanen daarna maakte de merrie de hooggespannen verwachtingen niet helemaal waar, maar een derde plek in Schagen eerder deze maand duidt op terugkerende vorm. Vien H is eigendom van een aantal Bollenstrekers en is speciaal voor de kortebaan van Hillegom geprepareerd.


21. United Kievitshof 305 meter Aad Pools

Was in 2006 ‘Kortebaner van het Jaar’ en won er toen vier. Dit jaar won hij in Santpoort en die overwinning leverde hem een handicap van 5 meter op. Sindsdien gaat het iets minder gemakkelijk, maar over 305 meter wist de ruin in Beverwijk toch al een derde plek te belopen. Loopt in Hillegom tegen zijn aartsrivaal.


22. Utah Alki 305 meter John Dekker

De winnares van Hillegom 2006 is er dit keer weer bij. Won vorig jaar vijf kortebanen en was de vice-kampioen van dat seizoen. Ze was dit jaar winnares in Warmond en ook voor haar geldt dat sindsdien de 5 meter extra het er niet gemakkelijker op maken. Utah treft het bovendien niet met de loting, omdat ze twee keer achterom moet draaien tegen een topper.


23. Veal and Fish 295 meter Frans van der Blonk

De enige deelnemer waarvan nu al vaststaat dat hij in de tweede omloop start, want hij heeft immers in de eerste ronde geen tegenstander. Veal and Fish debuteerde dit jaar in Santpoort met een vierde plek. Daarna leverden twee starts geen succes op.


Favoriet: Kaizarda Laurelton

Kanshebbers: Dream Way, Timothy’s Way, Vien H, United Kievitshof/Utah Alki, Ulliano WayDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina