11 juli, Malden Beste (ex)cliënten schizofrenie/psychoseDovnload 9.14 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte9.14 Kb.

 

11 juli, MaldenBeste (ex)cliënten schizofrenie/psychose,

We hebben zaterdag 30 juni een gezellige middag gehad. Op het einde hebben we gesproken over de wensen voor toekomstige bijeenkomsten, die overigens blijven plaatsvinden bij de Kentering. De meesten vonden het het prettigst wanneer er 1 keer in de 2 maanden een bijeenkomst wordt georganiseerd en dat het vooral informele en leuke bijeenkomsten moeten worden. Vandaar dat ik besloten heb om de bijeenkomsten elke even maand (augustus, oktober, december, februari, enzovoort) te gaan organiseren en wel de laatste zaterdag van de betreffende maand. De datums voor dit jaar zijn dus 25 augustus, 27 oktober en 22 december.

Om het onderwerp psychose te combineren met gezelligheid, organiseer ik zaterdag 25 augustus een filmmiddag met het thema psychose. Halverwege de film is er een pauze en op het eind kunnen geïnteresseerden de film nabespreken. Voor snacks en drinken wordt gezorgd. Deelname is uiteraard gratis.

Je kunt je voorkeur opgeven voor één van de volgende films:  1. A beautiful mind

De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door Russell Crowe in de geweldige rol van de briljante wiskundige John Nash, die, net wanneer hij op het punt staat international erkend te worden, betrokken raakt bij een mysterieuze samenzwering. Zijn toegewijde vrouw (Academy Award winnares Jennifer Conelly) is de enige die hem nu kan helpen in dit indrukwekkende verhaal over moed, passie en overwinning.

  1. Clean shaven

Een man zit in een geparkeerde auto waarvan de ramen en spiegels afgeplakt zijn. Nerveus, een gespannen blik. Met trillende handen grijpt hij naar zijn hoofd dat vol vreemde geluiden zit. Een bal stuitert met een doffe knal tegen de voorruit. De man schrikt. Een kind huilt. Een autoportier slaat dicht. Op een afgelegen eiland is een getormenteerde rechercheur intussen op zoek naar een kindermoordenaar. Peter's sjofele auto, nerveuze gedrag en interesse in jonge meisjes maken hem uiterst verdacht. Door een vreemde samenloop van omstandigheden komen waanzin en werkelijkheid samen in de dood. Clean, Shaven is het overrompelende debuut van Lodge Kerrigan (Keane). Niet eerder werd de essentie van een geestesziekte zo invoelbaar en beklemmend in film verbeeld.

Wanneer

Zaterdag 25 augustus van 14.00u tot 17.00u.Waar

Deze middag vindt plaats bij de Kentering. De Kentering is een Regionale Cliëntenorganisatie voor en door mensen die met de psychiatrie te maken hebben (gehad).

De Kentering, Limoslaan 10, 6523 RZ Nijmegen. Telefoon: 024-3249975. Website: www.dekentering.info.

Aanmelden

Aanmelden kan via mijn e-mail pilcomayo@gmail.com of telefonisch 06-14202840 en tot dinsdag 21 augustus. Ik kan dan rekening houden met de inkoop van snacks en drinken. Je kunt dan meteen je voorkeur doorgeven voor een film (A beautiful mind of Clean shaven).

 

Hopelijk tot dan, Marinke Stassen, regiocoördinator Anoiksis.Routebeschrijving

Vanaf Centraal Station Nijmegen kun je buslijn 5 pakken richting Groesbeek Breedeweg. Je stapt uit bij halte Groenewoudseweg. Vanaf de bushalte loop je de Postweg in. Na ongeveer 200 meter is links de Gelderse Laan, die steek je over en je loopt over de parkeerplaats of via het fiets/wandelpad = Limoslaan, rechtdoor! (dus niet het fietspad van de Postweg). Rechts zie je woonhuizen, een stukje verderop tussen het groen is nr. 10 De Kentering.

Een andere optie is buslijn 8 richting Berg en Dal Hamerlaan nemen. Je stap dan uit bij halte Koningshof. Als je met je rug naar de halte staat, sla je rechtsaf. Neem dan de eerste weg rechts (Dommer van Poldersveldtweg) en sla dan weer meteen rechtsaf (Limoslaan). Door een hek heen, langs de school rechts van je (het pad maakt een paar scherpe bochten) en de huizen links van je, zie je tussen het groen De Kentering liggen. 

 

 
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina