12 juni 2011: In de ruimte van de GeestDovnload 9.03 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte9.03 Kb.
02 juli 2011: Zaterdag 2 juli werd de jaarlijkse braderie weer gehouden langs de Oude Wetering. Ook de Protestantse Gemeente van Oude Wetering was natuurlijk weer vertegenwoordigd en vele vrijwilligers waren weer volop in touw om alles netjes te laten verlopen.
Bij en in de Spreng waren de volgende activiteiten te zien:
- de tentoonstelling van het "Collectief De Kwaasteniet"
- koek en zopie met zomerse lekkernijen
- boekenmarkt
- stroopwafelkraam
- plantenkraam
- modieuze artikelen van en voor Bali
- optreden van het nonnenkoor
Bij de Schakel was natuurlijk ook van alles te doen:
- koffie, met appeltaart of cake
- "rommel"-markt
- modieuze artikelen van en voor Bali
- boekenmarkt in de oude pastorie
Klik HIER om een aantal foto's te bekijken.27 juni 2011: Onder Bij de kerkdiensten is de informatie opgenomen bij de diensten in de maand mei.

Onder Kerkdienst actueel is informatie opgenomen over het rooster van de diensten in de maand mei.

Onder Bestemming collectes is een toelichting opgenomen over de bestemmingen van de collectes in de maand mei. 18 juni 2011: Er zijn weer een behoorlijk aantal overdenkingen op de site geplaatst die Ds. Martin van der Velden het afgelopen halfjaar heeft gehouden in de diensten. U kunt ze nog eens op het gemak teruglezen. Kijk HIER!12 juni 2011: In de ruimte van de Geest

Nadat zaterdag 11 juni de Spreng officieel is heropend werd zondag 12 juni weer de eerste kerkdienst gehouden in de vernieuwde Sprengkerk. Het werd een feestelijke dienst waar de kleuren rood en wit de overhand hadden. Bij de ingebruikname werden het licht, het water, het antependium en de kanselbijbel en de avondmaalsschaal en beker weer binnengebracht en op hun plaats gezet.

"Wij hebben alles bijeengebracht om ons gerenoveerde kerkgebouw weer te bestemmen tot de dienst van God aan deze wereld, want Hij is een God die wil wonen bij de mensen en tot onze dienst aan Hem, want Hij is alle lof en eer waardig."

.              

Een koor van jongeren zong tweemaal een lied: "De kracht van uw liefde" en "Laat het feest zijn in de huizen". De kinderen hadden hun eigen dienst waarin het pinksterverhaal natuurlijk de aandacht kreeg, maar waarin ook duifjes werden gemaakt die aan de kerkgangers werden uitgedeeld. Deze duifjes waren bedoeld om aan een ballon te worden bevestigd. Deze balonnen werden aan het einde van de dienst opgelaten om alle mensen, dichtbij en ver weg, deel uit te laten maken van en te informeren over onze kerk en ons multifunctioneel centrum. De dominee sprak over de gids die ons voorgaat om ons de weg te wijzen en over de Geest die over ons is uitgestort. Gabrielle speelde een prachtig stuk op de harp, misschien ook wel als voorbeeld hoe de Spreng ook gebruikt kan worden voor mooie concerten. De voorzitter van de kerkenraad haalde in haar toespraak de voor- en tegenstanders van de plannen aan en sprak het vertrouwen uit in deze prachtige kerk en het multifunctionele centrum. Tevens blikte zij terug op de historie van onze kerk en sprak de woorden uit: "Wat zouden vele ouders van toen trots zijn op dit resultaat als ze nog even om een hoekje konden kijken!"

.

Na de dienst was er nog gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten en te genieten van de mooie accommodatie en de vernieuwde kerktuin.

Klik HIER voor een kleine verzameling van foto's.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina