12H of Hungary: nog maar zes wekenDovnload 5.98 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte5.98 Kb.
12H of Hungary: nog maar zes weken...
GENNEP (7 april 2011) – De vierde editie van de 12H of Hungary, de lange-afstandsrace voor GT’s, toerwagens en 24H Specials op de Hungaroring, vindt op 21 en 22 mei van dit jaar plaats. De voorbereidingen voor de wedstrijd op het prachtig gelegen circuit in de heuvels nabij de Hongaarse hoofdstad Boedapest zijn in volle gang en tal van teams hebben zich al voor deelname ingeschreven. “Teams uit Denemarken, Zwitserland, Nederland, België, Groot-Brittannië, Spanje en natuurlijk Hongarije hebben zich al aangemeld, zodat we wederom een echt internationaal veld hebben”, zegt Gerrie Willems namens het Nederlandse bureau CREVENTIC, organisator en promotor van de 12H of Hungary en andere lange-afstandsraces als de Dunlop 24H of Dubai, in samenwerking met het DNRT.
“De temperaturen stijgen, de dagen worden langer en we hebben al de openingswedstrijden van diverse lange-afstands-klassen als de Britcar-serie in Groot-Brittannië en het zeer populaire VLN-kampioenschap op de Nürburgring-Nordschleife in Duitsland beleefd”, zegt Gerrie Willems. “Op het nieuws van onze samenwerking met de organisatoren van de 24H of Barcelona op 24 en 25 september, die nu deel uitmaken van onze 24H SERIES, hebben we heel positieve reacties ontvangen. Als gevolg daarvan hebben we onze race in Hongarije van de traditionele datum in het najaar verschoven naar de huidige datum van 21 en 22 mei. Deze datum hebben we zorgvuldig gekozen, omdat het een vrij weekeinde is, waarin geen wedstrijden van de belangrijke lange-afstandskampioenschappen, waaruit het merendeel van onze deelnemende teams komt, staan gepland.”
In de beste traditie van de lange-afstandsraces van CREVENTIC wordt ook voor de 12H of Hungary een gevarieerd startveld verwacht, uiteenlopend van krachtige sportwagens als de Audi R8, Ford Mustang, Porsches en de lokale Hongaarse sportwagen Brokernet met Porsche-motor via een reeks BMW’s tot aan de populaire compacte auto’s als de Renault Clio of de Volkswagen Golf. “Teams kunnen zich nog inschrijven voor de deelname aan de 12H of Hungary”, zegt Gerrie Willems. “Het is een tweedaags evenement met trainingen en de kwalificatie op zaterdag en de warm-up en de race op zondag. In deze tijd van het jaar is het bovendien fantastisch om een paar dagen in Boedapest en de fraaie omgeving door te brengen!”
Tot de ingeschreven teams behoren tal van regelmatige deelnemers bij races van CREVENTIC, zoals het Belgische team VDS Racing Adventures met de Ford Mustang, de Nederlandse teams Marcos Racing International en JR Motorsport en het Britse team Povey Motorsport met diverse BMW’s, het Belgische Speedlover met een Porsche en een Renault, het Spaanse Monlau Competición met een SEAT, TTC Racing uit Zwitseraldn met een Volkswagen, het Deense team Jet Black Racing met een Renault Clio, de Nederlandse teams Red Camel en Jordans.nl met een SEAT en een Audi en, last but not least, de Hongaarse teams Bovi Motorsport en Unicourse met respecteivelijk de Brokernet en een Alfa Romeo.

_________________________________________________________________________________

Voor de redactie: meer informatie wordt u graag verstrekt door:
Creventic BV
Gerrie Willems
Zandstraat 11 6591DA Gennep
Postbus 40 6590AA Gennep
The Netherlands

Tel. +31 (0)485 471166


Fax: +31 (0)485 471127
E-mail : willems@creventic.com
Web: www.24hseries.com
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina