15 januari 1925 avond, bij William thuisDovnload 10.81 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte10.81 Kb.
15 januari 1925 avond, bij William thuis
We spreken ons verhaal af: JE heeft ons gecontacteerd via telegram 12 januari, gebeld 15 januari (waarheid). JE klonk zenuwachtig (waarheid). John en 2 hired muscle zijn eerst gegaan om hem te beschermen (waarheid). Op het afgesproken uur zijn wij naar het hotel gegaan (waarheid). John en hired muscle hebben de deur ingetrapt (waarheid). John en william hebben geschoten op de moordenaars (leugen, het waren john en jacob). Jacob en Carl zijn gaan lopen zonder in de kamer binnen geweest te zijn (leugen, wij zijn wel naar binnen gegaan en met onze vondsten gaan lopen). We wisten niet wat te doen en dan zijn we maar naar huis William gegaan (leugen, we hadden daar afgesproken).
16 januari 1925 ochtend, bij William thuis

St Pool belt om 6 uur naar William, deze moet asap naar het politie station komen. Als ik en Jacob willen vertrekken roept John ons terug voor een krantenartikel (handout 50). het artikel gaat over de dood van JE en de potentiele betrokkenheid van William. Ik en Jacob vertrekken via de normale uitgang en nemen een taxi terug. Jacob gaat naar zijn werk en ik ook.


16 januari 1925 ochtend, op mijn werk

Ik bel met Jonah. Aangezien JE geen next of kin heeft kiest hij wat er gebeurt. Hij wilt dat ik de begrafenis doe. JE had gisteren met Jonah gebeld, en hem informatie opgestuurd ivm de Carlyle expeditie. In de middageditie van het nieuws staat er dat William gearresteerd is voor de moord op JE en de 2 zwarten, en dat de politie nog op zoek is naar 5 medeplichtigen. John belt, hij wordt vastgehouden door de politie. Hij geeft nog mee dat er nog 8 andere moorden zijn geweest. Ik pak een taxi naar de uitgeverij van Jonah : prosperow house, lexington avenue, ny.


16 januari 1925 namiddag, bij Jonah

Jonah weet me te zeggen dat het een cult murder is. Eventueel door oude vijanden of omdat hij misschien iets gevonden had. Hij toont me een brief van JE (handout 51) Ik krijg van hem de nota's van JE (handout 53-61). Deze zijn verstuurd geweest vanuit hong kong. Hij heeft ze vluchtig gelezen en gaf me een korte samenvatting: een cult heeft de carlyle expeditie vermoord. Niet iedereen is vermoord. Op 16 december had JE hem gebeld vanuit londen. Hij klonk toen geagiteerd, zelfs een beetje gek: China, africa, londen, you will not believe me, this is a big time monster conspiracy, i'm making a time table, a few items are still missing. Hij heeft op de phalarope (vrachtschip) gezeten. Hij was met vanalles bezig dat gevaarlijk kon zijn. Ik vraag nog zijn paspoort en zijn onkosten die hij heeft opgestuurd naar mij op te sturen. Wat hij wel al weet is dat JE in londen, kairo, nairobi en hong kong heeft geweest. Hij geeft me nog een klein tekstje (handout 52) dat JE had opgestuurd. Ik ga terug naar mijn werk.


16 januari 1925 namiddag, op mijn werk

ik zie dat er een newsflash is, 2e arrestatie in de zaak JE, john smith, a bounty hunter. Ik wordt ontboden op het politiestation door St Pool.


16 januari 1925 namiddag, police station

advokaat william zit mee in het verhoor.

Ik leg uit dat ik JE al lang ken, is een goede vriend, heb al zijn boeken gelezen. Ik leg uit waarom ik in het hotel was en toon het telegram dat JE me had gestuurd. Ik leg ook uit wat er de bewuste avond is gebeurt in het hotel. Als laatste vragen ze me waarom John, een bounty hunter, voor mij werkt. Ik leg uit dat hij al eens een lijk heeft gezien in zijn beroep en dat dit in mijn branche handig is.
17 januari 1925, we zien een krantenartikel waarin staat dat ik en Jacob als getuigen zijn verhoord.
18 januari 1925, de begrafenis van JE verloop via mijn zaak. Jacob kan daardoor het lichaam onderzoeken. De wonden zijn hetzelfde als van zijn ouders, maar verder heeft hij niks gevonden.
22 januari 1925, we zien een krantenartikel, William aquited.
We gaan door de nota's van JE:

Handout62, summary of JE investigation.

Handout63/64, foto's van enkele members van de Carlyle expedition.

Handout52, de tekst:

many names, many formes, but all the same and towards one end

need help to big to casthly these dreams, dreams like Carlyle

check that phsyco analysis files

all of them survived they will open the gates

why: so the power and danger is real

many threaths beginning

the books are in Carlyle's safe

coming for me

will the ocean protect?

ho ho no quiters now

must tell and make readers believe

should i scream for them? lets scream together


Jonah laat me weten dat JE van Marocco naar NY is gegaan, van daar naar Londen, dan Cairo daarna Nairobi/Mombassa. Daarna ofwel australie en hong kong of omgekeerde volgorde.
William zoekt informatie op over:

-king solomon mines, daar haalde die geld voor zijn steden, het was een rechtvaardige koning, is een koning van Israel, niet van Kenia. Israel ligt natuurlijk wel niet ver van Egypte.

-Great rift valey, daar is veel van pre-history gevonden.
Jacob heeft de carvings bestudeerd en geconcludeerd dat het mogelijk is die te doen, maar dat je echt wel een expert moet zijn. De nummerplaat NYL7 is van thomas whitherspoon, deze heeft deze als gestolen aangegeven op de vooravond van 15 januari. Deze stond geparkeerd op lenox avenue, harlem. Jacob belt met Armitage en gaat er langs. Deze weet dat JE de 9e dode is in 2 jaar, cult of the bloody tongue. JE zal info doorgegeven hebben aan een vertrouwenspersoon opdat in worst case wie achter zijn dood onderzoek doet niet van nul moet beginnen.
Ik vraag aan John of deze Silan N'Kwane kan vinden en om uit te zoeken ofdat Emerson import in de buurt ligt van waar de auto van Thomas Whitherspoon is gestolen.
John

Emerson import ligt niet in de buurt van waar de wagen is gestolen.Miriam Atwright zit in USA, john vind die en vertelt haar dat JE overleden is en vraagt welke boek hij wou hebben. Dat was Africa's dark sects, het boek is verdwenen, er hing een sulfer geur in de bibliotheek nadat het boek was verdwenen. John toont haar het symbool dat in het hoofd wordt gekerft, zij herkend dat als zijnde van een cult, de naam is niet gekend, is van old dynastie Egypt.

Silan N'Kwane heeft een african winkel, Juju house in harlem. Adres is ramsom court 1, das een alley die uitkomt op 137th east of lenox avenue.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina