1ste partij tegen Ynze MengerinkDovnload 3.83 Kb.
Datum07.10.2016
Grootte3.83 Kb.
1ste partij tegen Ynze Mengerink:
Na een matige opening verlies ik een pion zonder compensatie. Daarna moet ik om op de been te blijven nog een kwal offeren maar krijg wel 2 pionnen terug. Nadat Ynze diverse malen niet de beste zet weet te vinden en een mogelijke vork overziet offert hij de kwal terug om erger te voorkomen. Ik sta daarna iets beter qua stelling maar minder qua tijd dus bied ik hem remise aan welke hij zonder veel aarzelen accepteert. Wellicht had ik kunnen doorspelen voor de winst maar vond op dat moment niet dat de partij dat verdiende.

2de partij tegen Oscar Lemmens:
Na met wit mijn lievelingsopening de Maroczy op het bord te hebben gebracht, werd er in het middenspel een tijd lang gelaveerd op eigen helft waarna ik door een gecombineerde aanval bij Oscar een achtergebleven pion in het centrum forceerde. Daarna schoof ik brutaal mijn pionnen op de koningsvleugel naar voren waar Oscar niet echt een goed antwoord op kon vinden. Ik won op een gegeven moment door een combinatie de achtergebleven pion in het centrum en kon binnen vallen met een toren. Oscar reageerde door met zijn dame langs de damevleugel binnen te komen. Toen we beide nog 2 min op de klok hadden ging ik hopeloos de fout in door zijn dame toe te laten op veld f3 waarna het snel bergafwaarts met me ging en even later moest opgeven. Volgens velen omstanders (en mijzelf) had ik duidelijk beter tot gewonnen gestaan wat natuurlijk al een verdienste op zich is tegen een speler van 2392. IK hield er desondanks een nare smaak aan over.

3de partij tegen Joost Heltzel
Met zwart tegen een speler met 2233 rating kwam er een stelling op het bord waarbij ik in een gerokeerde stelling gf6x sloeg en daarmee mijn centrum versterkte; wel moets ik nu rekening houden met een koningsaanval welke immers nu half openlag. Voordeel was wel dat ik met deze variant mijn tegenstander uit de openingstheorie had gehaald. Na wat laveren in het middenspel en wat afruilen resteerde een eindspel met een pion minder welke waarschijnlijk wel technisch gewonnen moest zijn voor wit. Maar doordat 't Pionneke aan een 1/2 punt genoeg had voor de 2de plaats (1ste konden ze niet meer worden) bood Joost remise aan door zettenherhaling welke ik meteen aannam.

Conclusie

Achteraf jammer van die gewonnen partij tegen Oscar maar door de 2 onverdiende remises kreeg ik uiteindelijk toch het punt wat me toekwam die avond. Denk dat ik er een aardige TPR aan heb overgehouden.Luc Janssen
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina