2-geschiedenis 3-ontstaanswijzeDovnload 65.5 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte65.5 Kb.

1-inleiding
2-geschiedenis
3-ontstaanswijze
4-het labyrinth en de levensbloem

1-Inleiding


Graancirkels bestaan al heel erg lang. Er zijn maar weinig mensen die weten wat graancirkels nou eigenlijk zijn. Iedereen heeft er wel weer een andere mening over maar de meeste weten niet precies hoe ze nou ontstaan.


Wat zijn graancirkels?

Graancirkels zijn figuren in gewasvelden. Ze komen voor in koren, maïs, mosterdplanten, in spinazie, wortelen, aardappelen en ga zo maar door. Ze komen zelfs in sneeuw en ijs of gewoon in de aarde voor! Eigenlijk is de naam ‘graancirkel’ niet goed want zoals je al las komen ze in veel meer gewassen voor dan alleen in graan. Toen de graancirkels voor het eerst ontdekt waren kwamen ze alleen in cirkels voor zoals in de naam ‘graancirkel’ staat. Nu zie je ze steeds meer terug in verschillende vormen.


Veel mensen en deskundigen houden zich nu al jaren bezig met de vraag hoe graancirkels nou ontstaan. Er zijn veel mensen die denken dat gewoon een of andere grappenmaker deze graancirkels maakt. Ze zeggen dat je graancirkels gewoon met de hand zou kunnen maken.


Er is laatst een film over graancirkels gemaakt: Signs.

Signs opent met de ontdekking van een cirkelpatroon, in het maïsveld van boer annex dominee Mel Gibson. De herkomst wordt vervolgens in kleine, prikkelend onheilspellende doses prijsgegeven. Signs ontleent zijn titel aan dit handelsmerk van de regisseur, die zijn talent niet alleen benut om ons opnieuw de stuipen op het lijf te jagen, maar het zowaar ook in dienst stelt van een religieus gebaar.
De door Gibson ietwat vlak vertolkte dominee verloor zijn geloof toen zijn vrouw stierf, en het zal niet verbazen dat hij het voor de aftiteling terugvindt. Daar kan men om lachen, zoals het slot van Lars von Triers reli-melodrama Breaking the waves ook gegniffel oproept, en het draagt er zeker toe bij dat deze Shyamalan niet iedereen zal bekoren. Maar het haperende, van godsbesef doordrongen einde doet niets af aan de talloze momenten van stilistisch vernuft en onheilszwangere spanning. En bovendien: de geloofscrisis van een dominee is een aanmerkelijk minder vergezocht thema dan een jochie dat spoken ziet, of een man die onkwetsbaar is. Kortom een film die zeker de moeite van het bekijken waard is.


2-De geschiedenis


Er zijn mensen die zeggen dat de geschiedenis van de graancirkels teruggaat naar de prehistorie. Mar de ‘moderne’ geschiedenis van de graancirkels begint pas in de jaren ’70 met een aantal kleine cirkels en ringen waar aanvankelijk niet zoveel aandacht aan werd besteed .

In de jaren ’90 echter is het uitgegroeid tot een hype!


Maar een fenomeen als de graancirkel krijgt pas bestaansrecht als het onderbouwt wordt door cijfers, verklaringen en bewijsbare theorien. In ieder geval krijgen de graancirkels nu voldoende (sceptische) aandacht in de media. Ter onderbouwing wil ik eerst een aantal kenmerken geven van graancirkels:
-De halmen zijn gebogen en niet geknakt, ze blijven ook gewoon

doorgroeien.

-Een graancirkel bestaat uit complexe spiraalvormige lagen.

-de halmen zijn gevlochten (vogelnestje)

-ze kunnen misselijkheid veroorzaken.

-dieren in de omgeving worden er onrustig van.

-er treed verstoring van elektrische apparatuur op.
Je zou zeggen dat er genoeg objectieve kenmerken zijn om wetenschappers te interreseren. Maar het lijkt alsof wetenschappers zich niet willen ‘ identificeren ’met zoiets belachelijks als graancirkels. Veel mensen stellen dat het gewoon een geweldige grap is. Maar tot nu toe is er nog geen bewijs geleverd dat de mens verantwoordelijk is voor dit mysterieuze fenomeen, of dat er wel degelijk buitenaardse krachten aan te pas komen.

Ja, maar bij de stelling dat het door mensen handen gemaakt word, blijven er wel een hoop vragen onbeantwoord, want hoe verklaart men dan de biofysische afwijkingen aan de stengels van het gewas? Hier volgen een paar voorbeelden van waarnemingen van graancirkels.


Ontdekkingen van graancirkels

Het begon allemaal in 1972 , toen 2 mensen de nachtelijke horizon bij Warminster Engeland afspeurden in de hoop ufo’s te zien, maar wat zij zagen verbaasde hen wellicht nog meer. Een paar honderd meter van hun vandaan ontstond er in het gewas een afdruk van een cirkel. Sinds die tijd zijn er zo’n 80 waarnemingen gedaanDeze spiraal is zo’n 300 meter groot en ontstond op 7 juli 1996 in de buurt van stonehenge.

Het figuur ontstond binnen 3 kwartier. Het verhaal verteld het volgende:

De piloot Rod Taylor vloog om 05.00 uur met een passagier over stonehenge. Het zou een heldere ochtend zijn en er was niks bijzonder te zien. 45 minuten later reed dezelfde Rod taylor langs stonehenge toen hij opmierk dat er velen auto’s stilstonden en mensen hevig verbaasd keken naar een geweldige graancirkel in de vorm van een complex wiskundig figuur Julia Set genoemd. (zie de foto hierboven).Ditzelfde figuur zou dat zelfde jaar terugkeren bij Windmill Hill, maar

dan in drievoud.

Het figuur zou dan door de maker in 4 uur duisternis gemaakt moeten zijn. (zie foto hierboven).In 1998,Silbury een cirkel in koolzaad dit keer.

Deze cirkel draagt een grote symboliek. Het bestaat uit 33 delen. Het getal van de kennis.

Ook het getal 1089 komt erin voor ( het aantal graden van de tussenlijnen zijn 10.89) En dit getal staat weer voor de bouw van jeruzalem.

De ooggetuige was dit keer een spaanse fotograaf die in de buurt was om foto’s te maken. Maar hij viel in slaap, 2 uur later toen hij wakker werd…was de formatie ontstaan……

Omwonenden verklaarden dat de stroom was uitgevallen en dat radio-uitzendingen waren verstoord. Binnen de cirkel vertoonde elektrisch apparatuur vreemde kuren.

Nog een bevinding, een vrij recente (1999) Ook dit keer in Silbury.

Een heel bijzonder figuur.

De Engelse graancirkel fotograaf en onderzoeker Freddy Silver had eind juli van een medium gehoord dat er op dit veld een cirkel zou ontstaan. Op 31 juli was er echter nog niets te zien, maar de eerste van augustus was de formatie ontstaan.Heel interessant, een voorspelling…….In hoeverre deze verhalen op waarheid berusten blijft natuurlijk de vraag, maar bijzonder is wel de prachtige foto’s van de cirkels.

Voeger in het begin van het leven van de graancirkel dacht men dat deze was gemaakt door de duivel.


Onderzoek

Inmiddels zijn er al velen boeken geschreven over die vreemde verschijningen. Velen wetenschappers onderzoeken graancirkels nog dagelijks in de hoop een antwoord te vinden op de grote vraag: hoe ontstaan graancirkels? Er zijn hele onderzoeks centra puur gericht op het onderzoek naar de graancirkels.


3- Ontstaanswijze
De meeste mensen verklaren het verschijnen van de graancirkels met het feit dat iemand een gigantische grap met hen uithaalt. Vooral de media is niet van plan serieus op dit fenomeen in te gaan, en doen er alles aan om te bewijzen dat de mens en dan ook alleen de mens er verantwoordelijk is. Maar..toch blijft het dan een bijzonder goede slimme en technische grap.
Niet alleen het aantal graancirkels maar ook het aantal graancirkel onderzoekers is enorm gestegen. De publiekelijke interesse is toegenomen , maar ook het aantal mensen dat het mysterieuze fenomeen verklaart met een enorme grap van mensen. Er worden twijfelachtige opmerkingen gemaakt over een tweetal mannen dat op de BBC zouden hebben laten zien dat zij graancirkels maakten. Maar, dit tweetal is betrapt en daarmee was er nog steeds geen antwoord op de grote vraag. Er zijn echter een heleboel graancirkels wel door mensen gemaakt, en met succes. Maar gigantische graancirkels als de julia set van 200 meter doorsnee in zo’n verschrikkelijke korte tijd en bovendien op klaarlichte dag, dat is toch onmogelijk. Zo hier een duidelijk verhaal wat tegen enige menselijke verklaring ingaat.

In 1997 werd in Nederland in een worteltjesveld een. Vanuit de lucht was het niet echt bijzonder. Het was alsof de boer wat wortels voor eigen gebruik had geoogst. Maar de structuur van de ‘wortel cirkel’ was duidelijke herkenbaar als die van een graancirkel. Het perceel was omsloten met hoge mais velden en niet zichtbaar vanaf de weg. Bovendien was de aarde zacht dus als er een mens bezig was geweest met het maken van deze formatie zouden er voetafdrukken zichtbaar geweest moeten zijn, en deze waren er dus niet. Ook leken de wortelplantjes volstrekt onaangeroerd, behalve dan dat ze plat waren gedrukt alsof ze gekookt waren en de kleur van het loof was veel donkerder dan dat buiten de formatie. Maar het vreemde was ook wel dat op ene helft van de ‘cirkel’ alle wortelblaadjes naar rechts wezen en aan de andere kant allemaal naar links. Het was duidelijk dat er niemand in het loof had gelopen want daar moesten simpelweg dan wel sporen van te zien zijn. Wat wel te zien was, waren brandplekken op het loof in de formatie en uitsluitend daar., dus niet buiten de formatie. Op sommigen plekken was het loof op de top volledig verast, en op andere plekken waren alle blaadjes volledig verschroeid en stond er alleen nog maar een stengel.nadere inspectie wees uit dat de stengels waren omgebogen en dat de bolle kant bezaaid was met allemaal kleine putjes waar het plant weefsel was uitgedroogd. Het verdere veld werd onderzocht maar er werden nergens dergelijke waarnemingen gedaan.dus kon het ook niet een soort planten ziekte zijn, of het werk van insecten. Het leek er meer op dat de planten vanaf een kant door een soort vonkenregen waren omver geduwd.Een hele anderen maar ook buitengewone bevinding was die in Amerika, een boom cirkel. Deze cirkel had een doorsnede van 10 meter en bestond uit allemaal bomen die waren omgebogen in een hoek van zo’n 90 graden. En dat terwijl er in de wijde omgeving nergens storm of harde wind was geweest. Of nog een, een sneeuw cirkel. In een bevroren veld, geheel bedekt met sneeuw ontstond in de nacht van 30 op 31 december een cirkel met een doorsnede van zo’n zeven meter met daarin een kruis, daar waar de cirkel liep was de sneeuw geheel gesmolten en er liepen geen sporen van voeten. Dat zou je immers moeten kunnen zien in de sneeuw. Wat ook een hele aparte verschijning is zijn de verschillende kleine cirkeltjes die vaak om de grote ‘hoofd’ formatie te vinden zijn. Deze cirkeltjes die meestal een doorsnede van een amper een halve meter hebben, bevatten vaak mooie kunstwerken van zorgvuldig door elkaar heen geweven graanhalmen, vaak met een rechtopstaand bosje halmen in het midden. Bovendien is het erg apart dat deze ‘vogelnestjes’ zoals ze vaak genoemd worden met tientallen tegelijk kunnen verschijnen op plaatsen waar je beslist niet met de voet zou kunnen komen zonder sporen achter te laten. Al deze simpele waarnemingen maken samen met het gigantische aantal graancirkels duidelijk dat als het een gigantische grap zou zijn, het dan wel een zeer moeilijke grap is.


Een bijzondere waarneming is ook die van de ontelbare dode vliegen vastgeplakt aan de aren van de tarwe planten. Ze leken met hun snuit tegen de plant aan te plakken en hun vleugels en poten strekten uit elkaar als een soort verkramping

landbouwgif kon al snel uitgesloten worden omdat er indien het daardoor kwam er overal in die velden dode vliegen aan de aren zouden moeten zitten. Sommige diertjes waren gewoon letterlijk onploft, hun kop en poten en vleugels waren overal op de aren terug te vinden. Andere vliegen waren echter nog in perfecte staat.bij verder onderzoek bleken toch de meesten van hen morsdood te zijn. Maar dus niet allemaal, sommigen zaten op precies diezelfde manier aan die aren vastgekleefd maar leken wel verdoofd. Nadat ze van de planten los gemaakt waren, kwamen ze weer bij en vlogen na een paar minuten weg. Toen ze een aantal dode vliegen naar een labiatorium hadden gestuurd, werd er daar eerst gesteld dat het kwam door een bepaalde schimmel waar wel meer vliegen dood aan gaan, maar later kwamen ze erachter dat dat niet het geval was, maar dat ze er geen bevredigend antwoord konden geven, want zij hadden dit nog nooit meegemaakt.Vaak worden er in graancirkels allerlei vreemde substanties aangetroffen als geleiachtige brokken of plantjes en grond zijn bezaaid met een poederachtige neerslag. Voor dat tweede zijn er echter ook natuurlijke wijze waarop het daar terecht komt te verzinnen zoals krachtige luchtstromen, hoog in de aardatmosfeer kan stof deeltjes meevoeren, die dan uiteindelijk door regen naar beneden vallen. Een voorbeeld van zo’n stof die in graancirkels worden aangetroffen is silicum dioxide, maar ook magnesiumoxide en met name magnetiet. Het soort magnetiet dat gevonden wordt werd al snel herkend als meteorietstof. Dit materiaal komt dagelijks vanuit de lucht naar het aardoppervlak, als een soort stofregen en resulteert dat in laagjes van 0.4 mg magnetiet per gram aarde. Hogere concentraties zijn raar, maar toch vond men in graancirkels 20 tot zelfs 250 mg per gram aarde. Dit zou misschien een aanwijzing kunnen zijn voor magnetische velden in de buurt van die graancirkels die die magentiet aantrekken. En dat weer een verabnd tussen graancirkels en hogere lagen van de atmosfeer. Zouden graancirkels dan van boven af gemaakt worden? Een combinatie tussen magneet velden en verschrikkelijke hitte?
Wat ook heel bijzonder is, is dat de graancirkels jaren later vaak nog steeds gezien kunnen worden omdat de stengels in dezelfde richting groeien, dat zou moeten komen door een bepaalde chemische afwijking..en hoe die dan weer veroorzaakt wordt.......

Midden in de graancirkel bevinden zich mensen
Nog een bijzonder verschijnsel zijn de kiemafwijkingen. Men heeft het ontdekt tijdens kiemproeven mt zaadjes afkomstig uit graancirkels. Een kiemproef is een eenvoudige proef waarbij de ontkiemsnelheid van de zaden en de groeisnelheid van de ontkiemde zaden wordt gemeten in een labiatorium. Dit is een maat voor de kwaliteit van de zaadjes. De resultaten van de graancirkelzaadjes worden dan vergeleken met die van controle zaadjes, zaadjes uit dat zelfde veld, op het zelfde tijdstip maar waar geen graancirkel sporen zijn aangetroffen, dus waar het veld onaangetast is. Meestal toonde deze proeven vreemde afwijkingen in de graancirkel zaadjes. Zo bleek:
-als de graancirkel vroeg in het seizoen ontstond de zaadjes niet meer wilde ontkiemen,of dat de groei van de plantjes veel langzamer ging.

-als de formatie in rijp gewas ontstond, vlak voor de oogst, dan groeiden die plantjes tot wel 5 keer sneller.


Ookal heeft men van alles geprobeert de groei van zo’n plantje te beinvloeden, het is hen nooit gelukt dat met die snelheid te doen. Als wij dit zelf zouden kunnen doen, dan zouden we in de toekomst de kwaliteit van onze zaden kunnen verhogen en zouden we door het jaar veel meer kunnen oogsten en bovendien zo alle honger bestrijden.
Dan het volgende maar zeker niet het minst bijzondere verschijnsel wat is aangetroffen bij de graancirkels; lichtbollen.

Eerst een verhaal van iemand die het met ‘eigen ogen’ gezien heeft.....Lichtbol verdwijnt in gras

Tijdstip van gebeurtenis: 29 Augustus 2000 rond 16:05

Op 29 Augustus 2000 was ik 's middags aan het grasmaaien. Ik keek gewoon wat rond en zag opeens boven een huis vandaan een grote lichtbol komen. Deze vloog heel zacht en ik dacht meteen eraan om er een foto van te maken dus ik rende naar binnen en pakte het fototoestel. Toen ik weer buiten kwam was hij net de straat over. Ik maakte een foto en hij vloog nog verder tot vlak boven mij en maakte toen een haakse hoek zodat hij naar beneden vloog . Hij vloog zo het gras in en precies op een plek waar het gras al een aantal weken verdord was. Ik voelde meteen aan de grond waar de lichtbol verdween. De grond was helemaal warm en zelfs na tien minuten toen mijn moeder thuis kwam was de grond nog warm. Robert Boerman heeft mijn foto's zo snel mogelijk af laten drukken. Na het afdrukken was op een foto(De foto die helemaal onderaan in het midden staat is een foto die een aantal dagen later met flitslicht is genomen) een licht object te zien. Hij reed dus meteen naar mij om het te laten zien. Toen hij bij mij kwam was het licht object verdwenen! De fotograaf en Robert Boerman hebben allebei het object gezien en het was ook nog de verkeerde foto ook. Op de negatieven was ook niks meer te zien. Nu springen we even met de tijd mee naar Kerstmis. Tijdens de eerste Kerst nacht had het gesneeuwd. 's Morgens ben ik gaan kijken naar de mini graancirkel en er lag helemaal geen sneeuw op/in de graancirkel!

Hieronder staan een aantal foto's van de mini "graancirkel".Hieronder staat een deel van de uitvergrote foto (de foto die in het midden onderaan staat). Op deze foto was de lichtbol verdwenen nadat de foto ontwikkelt was. Na een paar maanden scan ik deze foto in en zie ik tot mijn verbazing dat er toch nog een object op de foto bevindt. Het is op de foto niet met het blote oog te zien maar met sterk uitvergroten krijgen je de volgende foto te zien:De zwevende heldere ‘lichtbollen’. Er zijn zelfs film opnamen en foto’s gemaakt door ooggetuigen die zagen dat deze lichtbollen de graan cirkels maakte in een paar seconden tijd.


Deze lichtbollen laten echter hele duidelijke sporen achter, in de vorm van perfect ronde brandplekken in houten en metalen voorwerpen,of uitgedroogde stengels. Je kunt deze sporen kun je heel duidelijk zien.


Er is zelfs wetenschappelijk bewezen dat er lichtbollen aan te pas komen bij het maken van die graancirkels:

Deze mysterieuze lichtbollen zijn al vaak op video vastgelegd. Deze waarnemingen zijn gedaan o.a in Engeland, Frankrijk, Japan, Australie ,Amerika en ook Nederland. Deze lichtbollen werden dan vaak gesignaleerd in combinatie met acuut opzettende plaatselijke wind, knetterende geluiden en ook wel een hoog gepiep of gefluit. De vorming van die graancirkels gaat dan vervolgens in zijn werk door snel om elkaar heen draaiende lichtbollen wat dan bij lkaar een soort lichtgevende schijf voorstelt. Soms hebben die lichtbollen een blauw- wit achtige kleur en andere keren was het meer oranje kleurig. Dit zou kunnen wijzen op temperatuur verschillen en die wind zou dan het gevolg zijn van intense hitte. Als de formatie dan gevormd is doven de lichtbollen uit of verdwijnen ze in de grond.


Hier een aantal bijzondere graancirkels:

4-het labyrinth en de levensbloem.

De levensbloem:

Een bepaald figuur kom je vaak tegen in de graancirkels: de levensbloem.

Er zijn 19 cirkels in de levensbloem en deze worden omringd door 2 concentrische cirkels. Zie het plaatje hieronder.

figuur 1: de levensbloem

Om de een of andere reden kom je die afbeelding overal ter wereld tegen.. De vraag is nu: waarom deden ze dat overal ter wereld en waarom stopten ze bij 19 cirkels? Het is een patroon dat tot in het oneindige doorloopt en je zou op elk punt kunnen stoppen. De enige plek op de hele planeet waar hij verder doorloopt dan die 19 cirkels was in China, waar ze kamerschermen maakten. Zie het plaatje hieronder.

figuur 2: Chinees kamerscherm, gestyleerde levensbloem

Een van de bekendste patronen die zo op die schermen aanbrachten was de levensbloem. Ze maakten hem in een rechthoekige vorm en lieten hem helemaal tot de rand doorlopen.

Maar bij alle andere die zijn aangetroffen zie je doorgaans alleen het levensbloem-patroon. Dit is zo, omdat de ouden, toen zei beseften wat de andere component was en hoe belangrijk hij was, besloten hem geheim te houden. Ze wilden niet dat de mensen deze relatie ontdekten. Hij was zo heilig en belangrijk dat ze gewoon niet konden toestaan dat hij algemeen bekend werd. Dat was goed voor die tijd; nu maken we echter ofwel gebruik van deze informatie of we vallen nog dieper in de duisternis.

Merk op dat je in het levensbloempatroon veel onvoltooide cirkels aantreft, wat uiteraard ook bollen kunnen zijn. Laat je blik helemaal langs de buitenste rand van figuur 1 gaan. Als je alleen maar al deze cirkels zou voltooien, zou het geheim zich ontvouwen. Dit was de manier waarop de ouden deze informatie codeerden.

De extra cirkels/bollen, die verder gaan dan het oorspronkelijke levensbloem-patroon binnenin de grote grijze ring in figuur 3, voltooien alle onvoltooide cirkels aan de rand van dat patroon.figuur 3: De incomplete cirkels completeren

Zodra je deze bollen completeert is er nog maar 1 stap nodig en je hebt het geheim: ga naar de binnenste plaatsen op de perimeter, zoals de pijlen laten zien, en breng de volgende rotatie tot stand. Als je dat doet, krijg je het patroon van 13 cirkels dat hier wordt getoond via de kleinere grijze cirkels, inclusief de middelste. Als dit uit de rest van het patroon wordt gelicht, ziet het eruit als figuur 4.

figuur 4: De levensvrucht

Dit patroon van 13 cirkels is een van de heiligste, meest gewijde vormen in het leven. Op aarde wordt het de levensvrucht genoemd. Het wordt de vrucht genoemd omdat het het resultaat, de vrucht, is van waaruit het weefsel van de details van de Werkelijkheid geschapen wordt.


Duizenden misschien wel miljoenen mensen voelen ‘iets’ bij graancirkels. Er ontstaat een proces. Niet bij een enkeling, maar bij een groot aantal mensen. Er ontstaat magie! De formaties worden steeds ingewikkelder om diverse redenen. Een van die redenen kan gezocht worden in de groei van het bewustzijn op de planeet. Als de mensheid zich openstelt voor het Goddelijk Licht, zal er meer kennis aanwezig zijn in deze formaties. Wanneer het bewustzijn van diegenen die deze heilige vormen waarnemen, groeit, zal de mogelijkheid om die wijsheid in zich op te nemen en te begrijpen, enorm toenemen. oftewel hoe meer mensen zich er voor open stellen hoe meer ze ervan zullen leren. Hoe ingewikkelder de formaties, hoe meer de spirituele groei van de mensheid wordt gestimuleerd. De vormen van de afgelopen drie jaar zorgen nu voor een vlottere opening van de mens.
De graancirkels bevatten grote kennis. Ze stimuleren tevens de bereidheid in de mens, om open te staan voor de manieren waarop Goddelijke Energie hen naar genezing kan leiden.

Er zijn vele verschillende wezens van verschillende plaatsen, die informatie via de graancirkels brengen. Sommigen willen de mens graag helpen om te evolueren en het zenuwcentrum van de hersenen stimuleren wat dit proces vooruit zal helpen. De graancirkels hebben het vermogen om dit te doen, tenminste als je je er voor openstelt.


De formaties worden door diverse soorten levensvormen gemaakt. Sommige wezens hebben geen fysiek lichaam zoals wij dat kennen en hebben. Sommigen hebben fysieke vormen en anderen zijn weer menselijk net zoals wij. Ze zouden graag nieuwe verbindingen willen creëren met de menselijke geest en planten nieuw zaad over zichzelf wat tot bloei zal komen op een andere tijd. Ze bereiden de mensen voor op een contact met hen, wat de komende jaren zal gaan gebeuren. De graancirkels van de afgelopen tijd hebben de fundering gelegd voor communicatie met andere dimensies van bestaan. Door deze formaties zal de mens het beter kunnen bevatten, dan wat ze nu ervaren d.m.v. hun vijf zintuigen. De mens wordt op deze manier voorbereid om te groeien op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau, waardoor men eerder de communicatie en omgang met andere levensvormen zal gaan accepteren.

De stijl van de graancirkel bevat veel informatie over de afzender. Op dit punt in onze ontwikkeling, zijn wij nog niet in staat om dit te ontcijferen via het bewuste verstand of analytisch denkvermogen.


Sommige formaties zijn ingewikkelder dan anderen. Er zijn wezens die speciale voertuigen hebben, die de patronen maken die ze uitzenden. Andere graancirkels zijn ontstaan door bepaalde technieken van gezamenlijke gedachten kracht. Doordat de techniek die gebruikt wordt, bij sommigen geavanceerder is, komt de mededeling ook beter over. Daarom is de ene graancirkel duidelijker dan de andere.

Het verzenden ligt dicht bij de tijd waarop de graancirkels in het veld verschijnen, ook al wordt dit vanaf grote afstand gedaan. Ze worden verzonden van plaatsen verspreid door het gehele universum en daarom lijkt dit het werk van onzichtbare handen. De afzenders zijn meestal niet in de buurt van de planeet wanneer de graancirkel zich hier manifesteert.


Vele soorten van energie worden gezonden via de formaties. De komende twee tot drie jaar, zullen er graancirkels verschijnen die enkele zeer krachtige energieën bevatten en opmerkelijke fysieke genezing kunnen brengen.

Deze communicatie-middelen van licht en liefde zijn er om ons te helpen. Dit is waar, ook al kunnen sommigen zich fysiek onprettig voelen als ze dicht bij een graancirkel komen. Er kunnen gevoelens van een druk in het hoofd zijn, misselijkheid en evenwichtsstoornissen.


Deze formaties zijn hier om je te stimuleren en te doen ontwaken. Tevens zijn ze hier om je eraan te herinneren dat er andere levensvormen bestaan op ontelbare plaatsen buiten deze planeet. Vele graancirkels hebben de ingewikkelde vormen van, wat men noemt, heilige geometrie. Dit wordt gebruikt omdat het een vorm van symbolisme is wat gebruikt wordt om dezelfde ideeën van vele verschillende plaatsen mee te delen. Een andere reden voor het gebruik van geometrie is, dat het een krachtiger symboliek bevat dan wélke geschreven taal dan ook op deze planeet. De geometrie vindt zijn weerklank in alle mensen van deze wereld, ongeacht welke taal ze spreken. Diegenen die deze berichten sturen, weten dat de geometrie samenklinkt met vele niveaus in jezelf.

Het is belangrijk dat je je realiseert, dat graancirkels hier zijn om de schoonheid die in je is, naar buiten te laten komen. Ze zullen je helpen om de vele verschillende aspecten van de schepping te begrijpen. Deze formaties zullen tevens beschrijvingen van toekomstige gebeurtenissen gaan bevatten. Ze zullen scènes laten zien van komende situaties. Ze zullen verlichting van pijn, spanning en verdriet brengen op de planeet.


De graancirkels van de afgelopen tijd zijn het begin van een nieuw niveau van communicatie via het graancirkel-medium. In de komende 5-10 jaar, zullen er series mededelingen volgen via de graancirkels, waarin vertelt wordt wanneer het contact met buitenaardse rassen zal beginnen.

Als men een tekening van een graancirkel aanraakt met gesloten ogen, is het mogelijk om lichtpatronen te zien. Als de graancirkels op deze manieren gebruikt worden, kunnen ze allerlei soorten genezing brengen. Ze kunnen de mentale bekwaamheden verhogen. Ze kunnen pijn en trauma van emotionele ervaringen verlichten. Ze zijn hier om het pad naar het Goddelijke te verbreden.Als je naar een graancirkel kijkt, breng je genezing naar jezelf. Dit zijn niet de manifestaties van een paar Aardlingen. Het zijn geen streken of trucs. Ze hebben een krachtige bedoeling: ze brengen grondige vrede en genezing.Labyrintspiralen in kerken

In veel middeleeuwse kathedralen zijn op de vloer afbeeldingen van labyrintspiralen getekend. Een voorbeeld is het kathedraal van Chartres. Hieronder zie je 2 plaatjes van dezelfde labyrintspiraal. De labyrintspiraal is zo geplaatst dat als de muur met het westelijke rozetvenster scharnierend op de grond zou worden gelegd, het rozetvenster precies in het labyrint past. Het labyrint heeft maar een weg naar het midden. Het staat voor een spirituele reis, het spiraalvormige pad van de ziel door een mensenleven, terwijl het rozetvenster het Laatste Oordeel, het lot van de ziel na de dood, afbeeldt. Dat geld ook voor de graancirkels.Chartres' labyrint van 18 m. diameter in het middenschip der kathedraal is verreweg het grootste en het best geconserveerde. Als boetedoening of als opgelegde bedevaart volgde men de windingen al kruipend op de knieën. Het heette dan "le chemin de Jerusalem", of ook wel "la lieue" (wat een klein uur gaans betekent) omdat men een uur nodig had om deze moeilijke 'kruisweg des Heren" zoals het ook wel genoemd werd, af te leggen. Met Pasen schijnen vroeger op deze labyrinten dansen te zijn uitgevoerd, zoals o.a. op de avond van de eerste Paasdag en nog enkele kerkelijke feestdagen. Dan speelden geestelijken in de 13e eeuw een balspel met religieuze inhoud, dat gepaard ging met zang en dans. Te Auxerre was deze dans ook verbonden met een sacraal balspel, te spelen op het labyrint mozaïek. De bal die men elkaar toewierp was het symbool van de zon, en in de toenmalige kerkelijke voorstellingswereld was dat zonnesymbool de reddende Christus zelf. Toch nog een herinnering aan de reddende kluwen van Ariadne, zou men zeggen.


In de middeleeuwen is in vele kerken een labyrint aangebracht om de gewone mens een symbool te geven van een pelgrimage naar het Heilige Land.
Het oudste christlijke labyrint is als een mozaiek te vinden in de de 4e eeuwse Basiliek van San Reparatus nabij het vroegere Orléansville, in 1964 omgedoopt in el-Asnam en in 1981 in Ech-Cheliff maar wordt ook wel Chlef genoemd en is gelegen in Algerije. Het is een spiraalvorm en tegelijkertijd vierkant van vorm zoals bij de Romeinen gebruikelijk (In die tijd heette de plaats Castellum Tingitanum). In het midden staat de text "SANCTA ECCLESIA".
Zie afbeelding hieronder.


De ingang is hierboven,


het pad is de rode lijn.

Ook wordt in Sevilla ln Spanje op de dag van Corpus Domini en op die van de onbevlekte ontvangenis nog steeds een langzame en plechtige dans uitgevoerd, die daar de Geraneusdans heet, de aloude kraanvogeldans, die door koorknapen met in beide handen klepperende castagnetten voor het altaar gedanst wordt. Wel een bewijs hoe eindeloos oud tradities kunnen worden.

Maar al in de late Middeleeuwen werd het kerkelijk labyrint niet meer begrepen. Soms werd het midden, het zgn. Heilig Jeruzalem, door een koperen plaat of ronde tegel vervangen waar de namen ingegrift werden van hen die aan de stichting van de kathedraal hadden meegewerkt. In verschillende kerken werd het zelfs verwijderd omdat de jeugd het als speelplaats gebruikte en de kerkelijke diensten verstoorde.

Ziekte heeft ook een dieptepunt, een middelpunt en een langzame en vaak moeilijke weg naar genezing, wat voor de betroffene evengoed een opstanding is. Een symbolische gang door het labyrint was één van de geneesmethoden in Epidaurus op de Peleponesus waar zich het heiligdom van Aesclepius bevond (de esculaap oftewel de arts). Onder de ronde tempel was een labyrint en daarin ondergingen de mensen een soort shockkuur. Men ging er door de symbolische dood, en geholpen door de slangen van de onderwereld, die daar rondkropen, kon men als herboren terugkeren, want genezing stond gelijk met verrijzing uit de dood (wel een beetje een griezelige manier). Het embleem van de arts is nog steeds een staf waar de slangen van de wijsheid omheen kronkelen.


Wat is eigenlijk een labyrint ?

Labyrinten bestaan al meer dan 4000 jaar en worden gevonden in vele religieuze tradities in de wereld. Zij maken een belangrijk deel uit van diverse culturen zoals bij de oorspronkelijke bewoners van Amerika, de Grieken, de Kelten en de Maya's.   De Hopi indianen noemden het labyrint het symbool voor "Moeder Aarde".  Evenals Stonehenge en de pyramiden zijn zij magische geometrische vormen die een heilige plaats definiëren.

Verschillende vormen van labyrinten zijn o.a. gevonden in Peru, Arizona, IJsland en diverse andere landen van Europa en in India. Het oudst bekende labyrint is dat van Kreta dat al voorkomt in de Griekse mythologie en gebouwd is door Daedalus. Afbeeldingen daarvan zijn gevonden op aardewerk en op munten gevonden in Knossos op Kreta van zo'n 2000 to 2500 jaar voor Christus, op rotsen in Wales en bij de Hopi indianen. Opvallend is dat een kruis de basis vormt van het labyrint.Wij hebben bij het maken van dit werkstuk verschillende internetsites gebruikt, maar de meeste informatie komt uit het boek:


‘geheimzinnige graancirkels’ van Eltjo H.Hasselhof

Dit werkstuk is gemaakt door:

Vonne Apeldoorn a4B


Brenda van Aarsen a4B


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina