2 nachten op basis van logies en ontbijtDovnload 21.68 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte21.68 Kb.


HUA YI XIE SHANG HUI


13-daagse Rondreis Midden-Europa
Met excursies naar o.a. Berlijn, Warschau, Boedapest, Praag en Dresden

Dag 1


Via diverse opstapplaatsen gaan we op weg naar Duitsland. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel in de omgeving van Berlijn. Hier verblijven we de komende 2 nachten op basis van logies en ontbijt. Reisafstand ca. 600 km.

Dag 2


Vandaag gaat onze aandacht volledig uit naar de metropool Berlijn. We maken een stadstour langs de meest bekende historische gebouwen en monumenten. Zo zien we onder meer de voormalige Muur, de Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, Schloss Charlottenburg, de Alexanderplatz en, indien de tijd het toelaat, het Rathaus Schonberg, waar J.F. Kennedy de legendarische woorden ‘Ich bin ein Berliner’ sprak. Vervolgens bent u vrij om deze bruisende stad verder te verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld vanaf de 365 m hoge televisietoren de gehele stad overzien. Op het museumeiland zijn onder meer het Pergamon Museum (collectie Griekse, Romeinse en Aziatische werken) en het Altes Museum gevestigd. Verder kunt u in Berlijn heerlijk winkelen in de brede promenadestraten en wandelen over de beroemde Unter den Linden.

Dag 3


We verlaten Duitsland en gaan op weg naar de hoofdstad van Polen, Warschau. Hier brengen we de komende 2 nachten door. Reisafstand ca. 600 km.

Dag 4


Tijdens de stadstour van vandaag maken we uitvoerig kennis met het historische centrum van Warschau. We verkennen een deel van de 4 km lange Koninklijke Route, voerend van het Koninklijk Slot naar het Koninklijk Zomerpaleis in het Lazienkipark. Interessante bezienswaardigheden zijn onder meer het plein voor het Koninklijk Paleis, het grote witte Krasiñskipaleis, het graf van de Onbekende Soldaat, het Monument voor de Gettohelden en het barokpaleis Wilanów, dat geldt als het fraaiste van Polen.

Dag 5


Op onze route naar de koningsstad Krakau maken we een stop in de beroemde bedevaartsplaats Czestochowa, waar jaarlijks honderdduizenden pelgrims en toeristen het schilderij van de Zwarte Madonna (die in 1717 gekroond werd tot symbolische koningin van Polen) komen aanschouwen. Aansluitend rijden we door naar Krakau of omgeving, waar we de volgende 2 nachten doorbrengen. Reisafstand ca. 360 km.

Dag 6


Krakau, de vroegere Poolse hoofdstad, is het belangrijkste culturele monument van de Poolse cultuur en is zonder twijfel de mooiste stad van het land. Binnen de huidige stadsgrenzen telt de stad zo’n 6000 historische gebouwen en monumenten, waaronder 140 kerken, 74 paleizen en 60 verdedigingswerken. In 1978 kwam de stad als eerste Europese stad op de Unesco van belangrijkste cultuurobjecten ter wereld. Onder leiding van een gids maken we vandaag uitgebreid kennis met de vele wonderen van Krakau. U zult beslist onder de indruk raken van deze middeleeuwse stad, met het prachtige marktplein met de Lakenhal, de Raadhuistoren, de gotische Mariakerk en nog veel meer fraais!

Dag 7


We nemen vanochtend afscheid van Polen. Het einddoel van vandaag is de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar we 3 nachten doorbrengen. Reisafstand ca. 400 km.

Dag 8


Vandaag maken we kennis met deze bruisende stad aan de vorstelijke Donau! We gaan uiteraard even kijken bij de Citadel (vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad) en ook het Plein van de Helden, het Vissersbastion, de Matthiaskerk, de burcht Boeda, de parlementsgebouwen, de Opera en de schitterende bruggen over de Donau zullen tijdens onze tour de revue passeren.

Dag 9


Een vrije dag in Boedapest, een stad die ervoor is gemaakt om te flaneren, terrasjes te pikken, te wandelen en te winkelen. Wellicht wilt u één van de bezienswaardigheden van gisteren nog wat nader gaan verkennen? En wat dacht u van een bezoekje aan de dierentuin of een van de vele musea? Deze dag is helemaal van u!

Dag 10


Een pittige reisdag voor de boeg. We rijden naar Tsjechië, waar we 2 nachten verblijven in Kralupy, gelegen op ca. 25 km ten noorden van Praag. Reisafstand ca. 560 km.

Dag 11


Deze dag brengen we door in de Gouden Stad Praag! Een benaming die geheel terecht gekozen is, want deze stad aan de Moldau herbergt talloze schitterende monumenten en bezienswaardigheden! We zien vandaag onder meer de Praagse Burcht die het stadsbeeld domineert (mooi uitzicht!), het lieflijke Gouden Straatje met de kleine 16e-eeuwse goudsmidhuisjes.

De wereldberoemde en altijd gezellig drukke Karelsbrug en het indrukwekkende Wenceslasplein, een plein met een treurig verleden. Het oude centrum is werkelijk één groot openluchtmuseum en u zult zonder twijfel betoverd raken door het mooie marktplein omzoomd door pastelkleurige gevels. Praag… een stad die u minstens éénmaal in uw leven gezien moet hebben!Dag 12


Het eerste deel van de thuisreis brengt ons naar het indrukwekkende Dresden, de stad die het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren heeft gehad. In de loop van de jaren zijn veel van de ernstig beschadigde gebouwen in oude luister hersteld en is Dresden langzaamaan weer de elegante stad van weleer geworden. Het bekendste gebouw is het Zwinger, dat een aantal belangrijke musea herbergt. Een ander hoogtepunt is natuurlijk de Fürstenzug, waarop de lange geschiedenis van deze streek staat afgebeeld. We zien verder de Frauenkirche, de kathedraal, de schitterende Semper-Opera (een perfecte kopie van de oude) en natuurlijk de Altmarkt. Na dit bezoek rijden we door naar Jena voor de laatste overnachting. Reisafstand ca. 325 km.

Dag 13


Het laatste traject (ca. 520 km) brengt ons weer terug in Nederland. Einde van een onvergetelijke rondreis met vele Midden-Europese hoogtepunten!


Reisorganisatie : Kras

Bustour is gepland op : 3 mei tot 16 mei 2004


Prijs schatting : € 680-700 per persoon, de prijs wordt nog onderhandeld,

vóór 31 Januari 2004 wordt deze bekend gemaakt.Aantal plaatsen is beperkt tot max. 40 personen

U kunt voor deze reis aanmelden vòòr 31 Januari 2004 met een aanbetaling van 70 euro.; restant vòòr 28 Februari 2004

Het verschuldige bedrag gaarne overmaken op postrek. 107 8054 t.n.v. HYXSH o.v.v. “Midden-europa” te Maarssen.

Telefonisch aanmelding bij:


Mw. Joen, Liem: 010 5018326 Ghijseland 238 -- 3161 VR Rhoon

Mw. Alice Ma: 0317 417716 Englaan 27 -- 6703 EV Wageningen

Mw. Tong Kien, Liem: 0346 566 630 Fazantenkamp 337 – 3607 XA Maarssen

Fam. Djie 0346 579 809 Meyenlaan 7 – 3602 PC Maarssen
Toeslagen: * 1-persoonskamer € 139 * Tolgelden, toeristenbelastingen € 19,50
Inclusief: * Reis per Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur * Deskundige Nederlandse reisleiding

* 2-persoonskamer met douche en toilet * Het beschreven excursieprogramma

* Verzorging op basis van 2x logies & ontbijt (in Berlijn) en 10x halfpension
Exclusief: * niet genoemde maaltijden * entreegelden

* eventuele verplichte plaatselijke gidsen * facultatieve excursies* tolgelden, toeristenbelastingen en reserveringskosten * fooien

* reis- en annuleringsverzekeringDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina