22 september 2005 Nuna 3 goedgekeurd voor World Solar ChallengeDovnload 5.23 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte5.23 Kb.
22 september 2005

Nuna 3 goedgekeurd voor World Solar Challenge

Nuna 3 is vandaag door de officials van de wedstrijdorganisatie goedgekeurd voor deelname aan de World Solar Challenge 2005. Tijdens de schouwing wordt Nuna 3 gecontroleerd op ondermeer veiligheid, verlichting en afmetingen.

Op de Showgrounds van Foskey Pavilion in Darwin worden vandaag en morgen alle deelnemende zonnewagens onderworpen aan de technische keuring van de World Solar Challenge.

Om 13.00u deze middag is Nuna 3 aan de beurt. Nadat de zonnewagen onder grote interesse van de andere aanwezigen de zaal binnen is gerold worden enkele standaard metingen uitgevoerd. Zo moet elke zonnewagen moet binnen de afmetingen van 1.8 meter (breedte) bij 5 meter (lengte) bij 1.6 meter (hoogte) passen.

Tijdens de eerste testjes staan Job, Barend, Oskar en Sander bij de drankautomaat om enkele extra kilo's water op te drinken voordat ze door de organisatie op de weegschaal moeten. Als minimum gewicht voor de drivers geldt 80 kg. Als hij minder weegt wordt dat aangevuld met ballast. Enkel Oskar hoeft tijdens de race geen gewicht mee te nemen in de zonnewagen.

Uit veiligheidsoverwegingen moeten de coureurs de wagen binnen 15 seconden kunnen verlaten. Dat betekent koepel openen, gordels en koptelefoon losmaken en zichzelf omhoog werken. Met hier een daar een zweetdruppeltje lukte het iedereen binnen de strenge tijdslimiet op te staan.Als laatste onderdeel worden de batterijen uit Nuna 3 gehaald en gewogen. Volgens de reglementen mogen we 30 kg aan Lithium-Polymeer accu's aan boord hebben. Deze worden op het einde verzegeld zodat die tot aan de race niet meer aangepast kunnen worden.

Het voorgeschreven 'half uurtje' loopt al gauw uit tot een drie-uur durende schouwing waar Nuna 3 zonder enig probleem goedgekeurd wordt. De eerste horde is genomen.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina