2332 xh leiden t 071 5760858Dovnload 27.72 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte27.72 Kb.


kbs Pacelli

Damlaan 22

2332 XH Leiden

t 071 5760858

e pacelli@scoleiden.nl

www.pacellischool.nl

Weekbrief 2014-2015

Weekbrief 4, vrijdag 26 september 2014

Algemeen:

Beste ouders/verzorgers,

De afgelopen weken zijn er weer mooie en gezellige raamschilderingen gemaakt door de inmiddels bekende groep ouders die daar voor zorgen Het geeft de school een gezellige en frisse uitstraling. Bedankt ouders die dit weer verzorgd hebben.

In alle groepen zijn nu stagiaires aan het werk, zowel van de Hogeschool Leiden (Pabo studenten, veel 3e jaars of Lio stagiaires) en SPW, de onderwijsassistenten. Fijn dat we jullie mogen begeleiden in jullie leertraject en voor de kinderen fijn dat daardoor extra hulp in de groepen mogelijk is. Zo leren we allemaal meer.
Heeft u gezien dat we de laatste groenten uit de schooltuin hebben geoogst? De aardappelen worden verdeeld onder de kinderen die in de tuin gewerkt hebben. Ook dit schooljaar zal er in het voorjaar weer een groep werken in de tuin en daar een praktisch deel van hun natuuronderwijs krijgen. De aardappelen komen namelijk niet zomaar in de winkel te liggen, daar is van alles aan vooraf gegaan en dat willen we de kinderen laten zien en ervaren.
School Maatschappelijk Werk

Volgende week maandag kunt u tussen 12.30 uur en 14.30 uur in het IB kamertje bij de kleuters Marlies Morsch weer treffen om met haar te praten over opvoed vragen of andere maatschappelijke zaken in uw gezin. Zij kan op een snelle manier wellicht helpen en met u meedenken. U hoeft geen afspraak te maken, maar het mag wel. Marlies is ook op andere dagen bereikbaar en werkt dan bij Kwadraad.Ze is telefonisch bereikbaar op nummer: 088-9004200 of via de mail: m.morsch@kwadraad.nl

Marlies is om de week bij ons op school aanwezig.


Nieuws uit de groepen:Groepen 1-2 ‘de Kikkers’:

Juf Kelly is afgelopen maandag en dinsdag bij ons in de klas geweest. Dit was erg gezellig! Juf Kelly is een derdejaars Pabostudente. Ze zal t/m januari in de klas blijven. We hebben met haar gerekend, taallesjes gedaan en liedjes gezongen. Volgende week komt ze weer!

De letter van de week was deze week de ‘h’. We hebben hier weer veel mee geoefend. Ook hebben we alle cijfers weer behandeld en de weektaken gemaakt.

Wilt u, als u dit nog niet gedaan heeft, uw telefoonnummer op de lijst schrijven die aan de deur hangt?

Volgende week vieren we het 3 oktoberfeest. We gaan hutspot eten in de klas. Wilt u uw kind een bord, bestek en een plastic tas meegeven? Op 3 oktober zijn we vrij, we vieren het op 2 oktober. U krijgt hier binnenkort meer informatie over. Ik zoek nog een mooie hutspotpan en andere spullen die te maken hebben met 3 oktober. Heeft u iets te leen?

Op 6 oktober hebben we studiedag, de kinderen zijn dan vrij.

Fijn weekend!

Juf.Rosalie
Groep 1-2 ‘de Visjes’:

Om nog duidelijker te laten zien dat wij ‘de vissenklas’ zijn, hebben we deze week goudvissen geknutseld door onze handen over te trekken op papier en deze papieren handen uit te prikken. Het resultaat hangt op de klassendeur.

We hebben het gehad over de letter ‘h’ (van ‘haast’) en het cijfer 4.

De kinderen van groep 1 hebben deze week ook geoefend met de kleuren roze en wit en de vormen. De kinderen van groep 2 hebben geoefend met het horen van de eerste en laatste letter van een woord. Dit blijkt voor veel kinderen nog best wel moeilijk te zijn, dus hier zullen we de komende weken veel mee gaan oefenen (uiteraard kunt hier thuis ook mee oefenen met uw kind).

Volgende week zullen we het hebben over het thema ‘3 oktober’ in de klas. Heeft u nog leuke spullen die met 3 oktober te maken hebben, die wij mogen lenen voor op de thematafel? U zou ons een groot plezier doen.

Donderdag 2 oktober eten we hutspot op school. Zou u voor uw kind het volgende mee willen nemen: bord en bestek in een plastic tas.

Vrijdag 3 oktober zijn de kinderen vrij. Ook maandag 6 oktober zijn de kinderen vrij, in verband met een studiedag.

Spelletje van de week (om ook thuis mee te oefenen): getalbeelden (1, 2, 3, 4….) oefenen.Juf Tessa en juf Sophie
De VVE/taalklas:

We zijn met een nieuw thema gestart deze week. Het nieuwe thema heet Bij mij thuis en gaat over familie en wonen. We gaan twee weken met dit thema aan de slag! Als introductie hebben we op het digibord gekeken naar een grote praatplaat. Op deze praatplaat stond een huis afgebeeld met verschillende kamers. Samen hebben we de kamers benoemd.

Middels een werkblad hebben we gekeken naar alle spullen, die in de kamers stonden. De kinderen waren enthousiast en begonnen spontaan te vertellen over hun eigen huis.

Ook zijn we bezig met het leren van een lied. In het lied vindt de beer het erg fijn om thuis te zijn. Hij voelt zich veilig en vindt het fijn om een huis te hebben waarin hij al zijn vriendjes kan ontvangen.

We hebben hard ons best gedaan op het uitprikken van een huis. Volgende week plakken we er doorzichtig papier achter en kunt u de huizen bewonderen op het raam van de taalklas.

Als afsluiting hebben we geluisterd naar een leuk verhaal uit het boek “De opruimspin”.

Een fijn weekend!

Juf Chloé
Groep 3:

Aan de klassendeur hangt een formulier om in te vullen of uw kind een gewone of halal (gehakt)bal eet tijdens het hutspot eten op 2 oktober. Wilt u dit z.s.m. aankruisen? We eten volgende week donderdag samen hutspot op school. Wilt u uw kind een bord, bestek en plastic tas meegeven?

Ook zoeken we nog een aantal ouders die willen helpen rijden op maandag 17 november naar de Merenwijkschool voor de voorstelling. Ook die inschrijflijst hangt aan de deur.

Deze week hebben we kern 1 van het lezen afgerond. We hebben al een heleboel woordjes geleerd: ik, maan, roos, vis, sok, aan, pen en als laatste en. Het eerste diploma is verdiend! We hebben de kern afgerond met een toets en vanaf nu, kern 2, gaan we werken in niveaugroepen voor het lezen.

We hebben een mooie herfsttafel in de klas, veel kinderen hebben al kastanjes of beukennootjes gevonden en erbij gelegd. Met juf Paulien hebben we mooie kastanje poppetjes gemaakt voor in het raamkozijn.

Groep 3 wil graag een brief sturen naar opa/oma, tante/oom of iemand anders. Dit willen we volgende week gaan doen. Zou u een envelop met adres voor de desbetreffende persoon en postzegel willen meegeven aan uw kind voor aanstaande maandag?

Spelletje van de week: hak en plak een woord. Mama/papa zegt bijvoorbeeld de letters v-i-s en uw kind raadt welk woord u heeft gehakt.

Juf Annet en juf Sandra
Groep 4:

Fijn dat er deze week bijna niemand meer te laat was! We kunnen de dag nu rustig starten.

We starten de dag met rustig lezen, wilt u hier rekening mee houden?

Deze week is juf Marije gestart, ze is derdejaars Pabo student en zal ongeveer tot januari op maandag en dinsdag stage lopen.

We zijn deze week begonnen aan een project in samenwerking met de Robijnhof. U heeft al gemerkt dat wij de kinderen gevraagd hebben hun lievelingsspeelgoed mee te nemen. Hier wordt een foto van gemaakt en de ouderen in de Robijnhof gaan daar een puzzel van maken (schilderen). Elk kind krijgt dus een eigen puzzel met zijn of haar lievelingsspeelgoed erop. Andersom gaan wij ook puzzels voor de ouderen maken, over een paar weken zullen wij deze in de Robijnhof aan elkaar geven. De kinderen maken dan kennis met de ouderen, we drinken een glaasje limonade en kletsen met elkaar. Een leuke manier om elkaar te leren kennen! Welke twee ouders vinden het gezellig om op woensdag 8 of 15 oktober met ons mee te gaan?

Aan de klassendeur hangt een formulier om in te vullen of uw kind een gewone of halal (gehakt)bal eet tijdens het hutspot eten op 2 oktober. Wilt u dit z.s.m. aankruisen? Ook zoeken we nog een aantal ouders die willen helpen rijden op maandag 17 november naar de Merenwijkschool voor de voorstelling. Ook die inschrijflijst hangt aan de deur.Donderdag 2 oktober eten we hutspot op school. Zou u voor uw kind het volgende mee willen nemen: bord en bestek in een plastic tas voorzien van naam.

Vrijdag 3 oktober zijn de kinderen vrij. Ook maandag 6 oktober zijn de kinderen vrij, in verband met een studiedag.

Fijn weekend!
Juf Wietske en juf Nel

Groep 5-6:

Deze week hebben we kennisgemaakt met de stagiair van de Pabo: meester Tom. We wensen hem veel plezier tijdens de stage in groep 5/6!

Wat is er weer hard gewerkt deze week. De kinderen van groep 6 hebben een mapje voor de Kinderpostzegels meegekregen. Veel succes met de verkoop!

Het thema van MI, de tijdbalk, is deze week afgerond. We weten nu veel meer over hoe de tijdbalk in elkaar zit. Op vrijdag hebben we de vragen over dit thema beantwoord. Volgende week starten we met aardrijkskunde en topo. Uitleg hierover volgt nog maar voor groep 6 zal er veel herhaald worden.

Volgende week donderdag 2 oktober eten we met z’n allen op school. De kinderen moeten dan zelf een bord en bestek meenemen. Het is handig om ook een plastic tas mee te nemen om de vieze borden en het bestek weer mee naar huis te nemen.

Op vrijdag 3 oktober is iedereen vrij en ook op maandag 6 oktober hebben de leerlingen vrij. Het team heeft dan een studiedag.

Wilt u nog even denken aan het invullen van de noodnummers op de deur!

Juf Marieke, juf Sandra en juf Nel
Groep 7-8:

Alweer een week om. Wat gaat het toch snel. Deze week is juf Laura bij ons begonnen. Zij is een derdejaars stagiaire van de Leidse Pabo. Zij zal maandag, dinsdag en af en toe een hele week bij ons in de klas zijn.

We hebben deze week de toets van Engels en MI gedaan. Ook hebben we aandacht besteed aan gezonde tussendoortjes. Veel kinderen vonden de bananen, tomaatjes, druiven en worteltjes lekker.

Volgende week wordt een speciale week. Op woensdag gaan we naar het minikoraal. Het begint om 10.45u. We willen hier uiterlijk om 10.15u wegfietsen. Er hebben zich genoeg ouders aangemeld om mee te fietsen. Er zijn echter maar 4 bandjes voor ouders om mee te gaan de Garenmarkt op. Als u toch meefietst kunt u buiten de hekken of op het parkeerterrein boven de Hoogvliet het zingen ook volgen. Het zal ongeveer een uur duren. Wij verwachten rond 12.15u weer terug te zijn.

Op donderdag 2 oktober zullen wij op school met z’n allen in de klas hutspot eten. De kinderen moeten zelf een bord en bestek meenemen. Het liefst in een plastic zak zodat het daar na het eten weer in kan.

Op vrijdag zijn de kinderen vrij en ook op maandag 6 oktober is er voor de kinderen geen school. De leerkrachten hebben dan een studiedag.

We hebben nog niet van alle kinderen een lijstje met telefoonnummers en ook nog niet alle rapporten binnen. Wilt u hier nog aan denken.

Huiswerk:

Werkwoordspelling: via itslearning. Moet maandag af zijn.

Gewone spelling: oefenen met Bloon. Beide pakketten tenminste 1 keer. Als spelling lastig is adviseren wij meerdere keren per week te oefenen.

Rekenen: moet dinsdag ingeleverd worden.Juf Connie en juf Joyce


Agenda

1 oktober

Minikoraal groep 7/8

2 oktober

Hutspot eten

3 oktober

vrij

6 oktober

Studiedag leerkrachten: de kinderen zijn vrij


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina