29 daagse rondreis src alle windstreken van ChinaDovnload 27.4 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte27.4 Kb.
29 daagse rondreis SRC alle windstreken van China:

Woensdag 25 april:Iets later dan gepland vertrekken we(18.00) met een Boeing 747-400 naar Beijing.

Het vliegtuig zit zo goed als vol.

Donderdag 26 april:

Lokale tijd 08.30 aankomst, rond 10 uur zitten we met 9 reisgenoten en Monique, de reisleidster van SRC en de gids in de bus naar het hotel. Één mevrouw was al in Beijing. Eerst even relaxen en thee drinken en daarna lunchen we met zijn allen aan een ronde tafel. Om 12.15 gaan we daar weer weg naar ons hotel, we hebben een kamer op de 19e verdieping. Om 15.00 uur gaan we naar de Tempel van de Hemel, een mooi en groot complex, het is goed druk. Het is mooi weer. Om 17.30 terug met de bus, eerst naar een restaurant waar we ook nu weer heerlijk eten. We zijn om 20.00 uur in ons hotel. ( Jan en Marriëtte, Els, Arie en Marian, Anneke en Harrie, Job en Marijke, Francis en Monique.)

Vrijdag 27 april:

Om 8.30 gaan we op weg naar het “ei”, het operagebouw in Beijing, gedeeltelijk bedekt met titanium en het glas weerspiegeld in de vijver. Het is mooi weer, maar het waait heel hard. Dan naar het plein van de hemelse vrede. Aan dit plein liggen het regeringsgebouw, het mausoleum van Mao en de verboden stad. Na over het plein gelopen te hebben en een groepsfoto hebben gemaakt zijn we naar de Verboden Stad gegaan dit is een heel groot complex en het is er heel druk. Een stukje gelopen door de Royal Garden met rotsformaties. Daarna lunch. Naar de Lamatempel. Om 16.00 uur weer naar de bus, we krijgen nu tijd voor een kop koffie. Daarna diner met zijn allen en dan naar een Kungfu show, ach wel aardig!

Zaterdag 28 april:

8.00 vertrek. Eerst gaan we naar een jadefabriek. Onderweg Rem Koolhaas gebouw, televisiegebouw, CCTV. Dan naar de Chinese Muur bij Juyongguan, een vrij rustig stuk om te lopen. We krijgen daar ruim de tijd om een deel van de muur te beklimmen/bewandelen, het is een aardige klim, met veel ongelijke treden, maar het is geweldig. We lunchen in een cloisonné fabriek, daar in de fabriek is het mooi om te zien hoe dat gemaakt wordt. Na de lunch gaan we naar het Zomerpaleis aan het Kunmingmeer, we lopen door een mooi beschilderde overdekte, open corridor en aan het einde komen we bij de Marmeren boot. Ook maken we met een drakenboot een tochtje over het meer naar de overkant. Daar zien we de Marco Polo brug met zijn 17 poorten. Het is zo druk onderweg naar het diner dat wij( en Arie en Marian ) heel snel moeten eten om op tijd te komen voor een Chinese opera voorstelling. We zien nog net een stukje van het aankleden van één van de spelers. De voorstelling is apart, maar leuk om mee te kunnen maken. Mr. Wang zorgt ervoor dat een taxi ons terug brengt naar het hotel.

Zondag 29 april:

Vertrek 8.30. We gaan eerst naar het Olympisch dorp: The watercube en the birdsnest. Dan gaan we naar het 798 district, een kunstenaarsgebied. Daarna lunch met een groepje en een kijkje in de Silkmarket, een overdekte drukke markt van 4 verdiepingen, waar ze van alles verkopen: kleding, sjaals, sieraden en souveniers. Om 4 uur zijn we weer in het hotel. Om 18.30 uur verzamelen en gaan we met z’n allen een Peking eend diner eten. Erg lekker, gerold in een pannenkoekje met prei en komkommerreepjes met een sausje, maar er was nog veel meer lekker eten.

Maandag 30 april:

Eerst gaan we naar de Drumtoren (aan de overkant daarvan staat de Klokkentoren). Elk half uur wordt er getrommeld op grote drums. Leuk om te zien. Dan gaan met riksja’s door de hutongs, kleine steegjes waar nog maar een paar oude huizen bewaard zijn gebleven. We bezoeken ook een familie die daar woont. Daarna een vroege lunch( waar we al eerder in het park zijn geweest). Dan gaan we naar het immens grote station van Beijing. Daar moeten we eerst een tijd in een wachtruimte wachten. Onze trein vertrekt om 15.40. We zitten met z’n 4en in een slaapcompartiment. Na een lange zit en redelijk saaie rit( er is niet al te veel te zien onderweg) komen we in Datong aan om 21.50. Daar staat de volgende lokale gids, Mai, al op ons te wachten. Na een hoop getil met de zware koffers komen we bij de bus. We hoeven maar een klein stukje tot ons hotel, Howard Johnson. Dit keer zitten we op de 17de verdieping in een mooie luxe en moderne kamer. Het ontbijt is op de 28ste, die zien we morgen.

Dinsdag 1 mei:

Vertrek om 9 uur: eerst vertrekken we richting de grotten van Yungang, maar daar lopen we eerst door een pas aangelegd park. We komen aan bij de oude grotten van Yungang (452-463). Een prachtig groot complex met vele oude Boeddha’s tot wel 14 meter hoog. Daarna lunch. Dan naar de Huayan tempel, een boeddhistische school, grote schathal en er worden ook boeddhistische teksten bewaard. Daarna gaan we naar de Negen Draken muur. 18.30 diner. Foto vanuit 17e verdieping van de ommuurde stad, dag en nacht.

Woensdag 2 mei:

Vertrek 9.00: Het is 4 uur rijden naar het Hangende Klooster, onderweg stoppen we bij een lemen dorpje waar ze weinig buitenlanders hebben gezien, misschien wel nooit, ze vragen ook om via Mai de foto’s te krijgen. Dan naar het klooster, een prachtig houten klooster die hangt aan de bergwand. Dan lunch en verder naar Taiyuan, onderweg een stop bij een houten pagode, maar om er te komen moeten we eerst een snelweg oversteken en door de landbouwvelden lopen. Het is erg warm. Dit is de grootste oude houten pagode ter wereld. Maar we kunnen het alleen aan de buitenkant bekijken. Na een plas\snackstop gaan we weer verder. Dan diner en dan naar hotel Shanxi Grand hotel.

Donderdag 3 mei:

Vertrek 8.30. we gaan naar het paleis van de familie Qiau, een residentie waar de film The Red Lantern is opgenomen, maar die heeft niets te maken met dit paleis. Een groot complex, waar veel ruimtes zijn voor de familie en hun bediendes. In het midden is een Japanse tuin, maar deze is niet veel bijzonders. Op de weg terug naar de bus lopen we langs een 100 tal kraampjes, met ook nog een aantal ambachten. Dan gaan we verder naar Pingyao, een ommuurde oude stad(5 meter dik). Eerst met golfkarretjes naar het hek en dan lopend met de koffers naar het questhouse, er mogen geen auto’s komen. Het was ooit de belangrijkste bankiersstad. We komen aan bij ons hotel, Xing Long Yi, en authentiek hotelletje met zelf nog enkele kangbedden (stenen bed). Na de lunch nog een stadswandeling, in de hitte, en naar een bankmuseum, er is zelfs nog een ziekenhuis, die er niet uit ziet, nog steeds in gebruik. Er zijn allemaal leuke straatjes met winkeltjes, er wordt ook nog een openlucht toneelstukje opgevoerd en een acrobaat met een vaas en er is muziek. Vanavond eten we westers, een broodje hamburger, erg lekker.

Vrijdag 4 mei:

Vertrek 9.00. Na een gezellig knus ontbijt, gaan we een wandeling maken op de stadsmuur, het is nu al warm! Toch nog even tijd voor koffie, dan een vroege lunch. Naar de bus met de golfkarretjes. Onderweg naar de Shuanglintempel (van de week geen tijd voor), in het dorpje Qiaotou, 6 km buiten Pingaou. Meer dan 1000 beschilderde boeddha’s. Dan naar de luchthaven van Taiyuan voor onze 1e binnenlandse vlucht naar Xi ‘an. Toch eerst nog 2 ½ uur rijden. We checken eerst in en gaan dan even buiten de luchthaven eten( niet zo lekker). Dan gaan we om 19.00 uur vliegen, +/- 1 uur. De koffers komen snel en onze lokale gids Ryan staat al te wachten. Het is ruim een half uur rijden naar ons hotel Tianya. Hier blijven we 3 dagen.

Zaterdag 5 mei:

Vertrek 8.30. Eerst gaan we naar een fabriek waar ze replica’s maken van de terracottasoldaten in allerlei formaten, maar er zijn nog meer kunstwerken: weven,lakwerk ingelegd met jade, borduurwerk ed. Dan gaan we naar de echte terracottaleger. Daar kunnen we vrij rondlopen, prachtig en wat groot! Ook nog thee (oolong) gedronken. Lunch, om 3 uur weer verder, stadswandeling, Xi’an( betekent: westerlijke vrede), heeft 8 miljoen inwoners, eromheen staat een 14 km lange stadsmuur van 14 m hoog en 5 m dik. Dan gaan we naar het stadsmuseum, met div keramiek en bronzen voorwerpen. Dan naar de kleine wilde gans pogade. Daarna hebben we een HotPotdiner, erg leuk en lekker.

Zondag 6 mei:

Vertrek 9 uur. We gaan eerst naar een boeren kunstenaarsdorp, een uur rijden, daar is een soort atelier en school voor de kunst en krijgen we de mogelijkheid om te schilderen en knippen en symbool van Double Happines. Dan lopen we nog een stukje in het dorpje, niet veel bijzonders. We lunchen daar ook. Dan rijden we weer terug en bezoeken de toegangspoort van de stadsmuur. Dan gaan we naar de moslimwijk en bezoeken een moskee, een Chinese, want dat is geen moskee zoals wij ze kennen. Dan nog even door de wijk en langs de kraampjes. Het is er druk en vies en je ruikt er van alles. Dan terug naar het hotel, nog even vrije tijd voordat we gaan eten en naar de Tangdynastyshow gaan. Het eten is prima, ook dumplings, in een soort slappe deeg gevulde hapjes. De show is prachtig, met mooie kleding.

Maandag 7 mei:

Vertrek 6 uur. We gaan onze 2e binnenlandse vlucht maken naar Hangzhou, en die gaat om 8.30 uur, dus we moeten vroeg weg. We hebben ongeveer 3 kwartier vertraging. De vlucht is ruim 1 ½ uur, de koffers zijn er snel en de nieuwe gids (Kelsey) staat al op ons te wachten. Ook dit is een grote stad, 7 ½ miljoen inwoners maar de eerste indruk is in ieder geval dat het laagbouw en mooie appartementen zijn, dit zijn woningen van rijke boeren die de bovenste etages verhuren. Maar verder de stad in is het toch weer helemaal anders, grote hoge flats en gebouwen en erg druk. Eerst lunch en dan naar een theeplantage, hier in deze streek zijn er 500 families die een theeplantage hebben. Maar het bezoek aan deze plantage stelt helaas niet veel voor. De struiken zijn al leeg en zelfs gesnoeid en dor. Er zou een theeceremonie te zien zijn maar het is alleen maar een commercieel praatje over de groene thee en pillen. Zelfs het proces is niet uitgelegd door de plaatselijke medewerkers. Dan naar het hotel, Hangzhou Best Western. Even vrije tijd en dan dineren, daarna in het hotel koffie gedronken. Een saaie dag, theeplantage mag uit het programma of moet worden aangepast aan het seizoen.

Dinsdag 8 mei:

Vertrek 8.30. Gisteravond begon het om 8 uur te regenen en het regent nog. Eerst naar de lingyin tempel, de grootste houten zittende Boeddha, en een hal met 500 bronzen volgelingen. Daarna gaan we een boottochtje maken over het Xi meer( West meer). Inmiddels is het droog. Lunch. Dan komt er weer een nieuwe lokale gids, Pieter. We rijden 2 ½ uur naar Wuzhen, een waterdorp, we kunnen daar alleen naar binnen met een ticket en we gaan lopend binnen. Daar steken we met een ferrybootje het water over. Aankomst hotel Tonyan om 16.30. Vanavond gaan we in het stadje wat eten en een mooi boottochtje maken en nog een korte wandeling. Het is een mooi verlicht oud stadje. Dit stadje is pas 4 jaar op deze manier in gebruik, de lokale bevolking heeft buiten dit plaatsje een ander huis gekregen. Het is alleen te bezichtigen met ticket en gids.

Woensdag 9 mei:

Vertrek om te wandelen 8.30. We maken een stadswandeling en bezoeken diverse musea’s. Erg leuke kleine locaties. En dan ook nog naar de pagoda en koffie drinken. Eerst een wandeling door de westkant van Wuzhen, daarna de naar de oostkant. Hiernabrengen we een bezoek aan een Taoïstische tempel. Lunch. Gids Pieter weer weg. Na 1 ½ uur rijden we naar Suzhou. Aankomst hotel Bamboo Groove 5 uur,nieuwe gids Angela. Diner. Met z’n 6en een wandelingetje gemaakt en een heerlijk gebakje en een kop koffie gedronken.

Donderdag 10 mei:

Vertrek 9 uur. Een bezoek aan 1 van de vele tuinen, de meester van de nettentuin. Het is eigenlijk een verblijf die in allerlei kamers, ruimtes en tuinen is verdeeld. Dan naar een zijdefabriek. Lunch. Dan naar de Marco Polo brug, fotostop. Dan nog naar een oude straat van Suzhou, echt lokaal. Daarna 2 uur rijden naar Shanghai, een grote stad met 20 miljoen inwoners. We zijn 2 nachten in het Yalan Longmen hotel, we hebben een giga grote kamer en badkamer. Om half 6 weer verzamelen in de lobby. We gaan eerst eten en dan een stadstour Shanghai by night maken. Na het eten gaan we eerst naar de Jin Mao tower, 421 meter hoog, we gaan naar de 88ste verdieping en maken foto’s van de verlichte stad. In het midden kunnen we naar de 56ste verdieping kijken. Hiernaast staat het Shanghai World Financial Center van 492 meter hoog. Er tegenover wordt een nieuwe toren gebouwd de Shanghai Tower van 632 meter hoog. Daarna naar de Nin Juan Road, daar is het druk en mooi verlicht. Er wordt ook gedanst, gezongen en muziek gemaakt op straat. Daarna wandelen we over de verlichte Bund (boulevard). Het nieuwe gedeelte van Shanghai bestaat pas sinds 1994!

Vrijdag 11 mei:

Vertrek 9 uur naar Yuyuantuin, bij de “oude/nieuwe” bazaar. Lunch. Dan weer een stadstour, oud Shanghai met op de achtergrond hoge wolkenkrabbers, er blijft niet veel oud meer over. We maken een wandeling en gaan naar het volksplein en de bund. Dan maken we een boottocht over de Huangpu Rivier( is een tak van de benedenloop van de Yangtze rivier). Dan gaan we een Daidiner doen. Soort Thais diner met een kleine, nietsvoorstellende show. Daarna naar het hotel.

Zaterdag 12 mei:

Vertrek 9 uur. Het programma is iets gewijzigd; geen joodse wijk, maar naar historisch museum en naar een wijkje waar kunstenaars hun spullen verkopen en tentoonstellen. Het museum is een soort overdekt openluchtmuseum, wel leuk gedaan. Helaas was er met de communicatie iets mis tussen onze en de lokale gids, dus we zijn op de verkeerde plek van de wijk. Dus maar koffie gedronken. Lunch. Dan met de bus naar het vliegveld voor onze 3e binnenlandse vlucht naar Yichang. 16.20 vlucht van 2 uur. We zijn pas om 8 uur bij dinerlocatie en daarvandaan moeten we nog 1 ½ uur rijden naar onze cruiseschip, want er zijn werkzaamheden aan de dam wordt er gezegd( later bleek dat vanwege het slechte weer van de laatste tijd, het water zo hoog stond dat er mondjesmaat boten door de sluis mogen, omdat wij daar niet op kunnen wachten, starten wij na de sluis). Aankomst Victoria 2 om 10 uur. We hebben een kleine kamer met zelfs een balkonnetje voor 2 stoelen. Helaas regent het weer.

Zondag 13 mei:

Wake up time 6.30 uur! Via de luidspreker worden we met vogelgezang en muziek gewekt. We ontbijten met alle gasten( +/- 180 personen). Iedere groep heeft een eigen tafel. Het eten is prima, vooral de koekjes en cakejes! Om 8 uur vertrekken we met een grote bus vanaf de boot naar de 3 Klovendam. Het is droog maar erg mistig. Daarna weer terug naar de boot. Lunch. Daarna hebben we met een aantal de film over de 3 klovendam en de impact op de lokale bevolking bekeken. De boot is rond 4 uur gaan varen, als het goed is leggen we ruim 600 km. af tijdens onze reis. S’ avonds welkomsborrel met kapitein. Diner en optreden van een groep.

Maandag 14 mei:

Wake up 6.30! Idem. Helaas het regent. Met een kleinere boot varen we naar de Shennong stream, daarna stappen we over in kleine houten bootjes en varen we tussen de gebergte en kloven. Gelukkig is het nu droog, maar mistig. Terug naar onze boot. Lunch. Middag vrij. Om 1 uur passeren we de Wukloof. Het is inmiddels droog en uiteindelijk breekt de zon door. Lekker op dek gezeten. Diner.

Dinsdag 15 mei: 7.15 wake up. Ontbijt. Excursie naar Fengdu-Ghoststream, nou dat stelde niets voor. Later zien we het echte verdronken dorp zelf. 12.30 lunch aan boord. Het is heerlijk weer en dus gaan we lekker op dek zitten, we verbranden zelfs. Vanavond Kaptinsdiner. Afgesloten met fruit en taart. Heerlijk! Bonte avond, diverse gasten doen iets, onze groep laat het afweten.

Woensdag 16 mei: 8 uur vertrek van boord. Na een kwartiertje, nieuwe gids en meteen naar de dierentuin in de stad Chongqing, vooral vanwege de panda’s. Erg leuk en mooie dierentuin. Er wordt ook van alles gedaan; dansen en zo. Te kort ( bleek ook later). De panda’s krijgen vroeg in de ochtend hun eten en dat is leuk om te zien. Dan om 10.30 met de bus naar een park voor een theeceremonie. Lunch. Daarna met de bus naar 200 jaar oude gedeelte van de stad, vrije tijd, was te lang, liever in de dierentuin gebleven. Dan naar hotel Wanyou conifer(foto va 21 ste etage). Om half 6 verzamelen, eerst gaan we eten en daarna een nachtrondrit maken. Eerst naar een plein met grote mooie dure winkels en dan naar een groot volksplein waar heel veel mensen dansen. Zo leuk om te zien!

Donderdag 17 mei: Vertrek 9 uur. Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar het vliegveld voor onze vlucht(4e) naar Guilin( 700.000 inwoners) , het is ruim 1 uur vliegen. Iets later dan gepland komen we aan. Er staat een heel klein busje waar we met z’n allen plus de lokale gids, Lee, én de koffers! in moeten. Na een poosje puzzelen en met een aantal bagage in de bus lukt het. We gaan meteen naar het hotel,Universal Guilin( foto uitzicht). We gaan naar de Rietfluitgrot, een mooi verlicht druipsteengrot. Daarna terug naar hotel, een drankje in de bar. Met bus naar restaurant voor diner, alles bereidt met thee.(foto’s). Lopend terug en uitzicht foto verlichte brug vanuit kamer.

Vrijdag 18 mei: 8.30 uur vertrek( we overnachten één nacht in Yangshuo, en komen dan terug naar dit hotel). We gaan een boottocht maken over de Lirivier. De boottocht duurt +/_ 4 uur en gaat door de prachtige karstgebergte, het is wat heiig, maar heel mooi en warm weer. We vertrekken van Zhujiangwarf, om +/_ 10.30 bij de painted hill of nine horses(zou 9 paarden te zien zijn in het witte gedeelte).En om 11.15 Xingping Town, achterkant vd 20 yuanbiljet. We varen door tot Yangshuo. Het is heel warm, maar lopen toch even rond. We gaan met een soort golfkarretjes een tochtje maken door het oude en boerengedeelte van de stad. Ook een bezoek aan een oude dame en later willen we wat spulletjes afgeven aan de school en daar mogen we ook naar binnen. Aankomst hotel New Weststreet om 15.45. Vrije tijd. Om 18.45 uur gaan we in de stad eten, lekkers weer eens westers en gaan dan met z’n allen met de bus naar een openluchtshow (impression sanjie liu). Deze is geregisseerd door degene die de OS in China heeft geregisseerd. Prachtig! Met 35 graden kippevel!

Zaterdag 19 mei: We hebben een vrije ochtend, dus na het ontbijt lopen we door de stad, de winkelstraat, de overdekte markt en de lokale markt buiten. Ook eten we een heerlijk gebakje, want tenslotte is het mijn verjaardag. Ik draag een sjerp met Sarah 50 jaar en een button. Later krijg ik als cadeau van Marijke en Job een bloemenkrans. We worden oa. aangesproken door studenten en ik word ook toegezongen. We vertrekken om 12 uur. In de bus hangen vlaggetjes. Na 1 ½ uur zijn we weer in Guilin terug, inmiddels regent het een beetje, maar als we gaan lunchen is het weer droog. We zijn in een soort park en maken een paar foto’s. Dan gaan we naar ons hotel(Universal) en om 4 uur gaan we naar Elephant’s Hill. Het is heel warm en lopen rustig aan en in het park erbij worden we door jonge studentjes aangesproken en geintervieuwd, ook zij zingen en willen heel veel op de foto met ons. Later als we doorlopen worden we nageroepen, de leraar Engels heeft een waaier gekocht met op de achterkant Happy Birthday en Guilin China laten schilderen. We kunnen ons even opfrissen en gaan dan om half 7 lopend naar ons restaurant, dat is echt heerlijk en als afsluiting krijg ik een taart van de gidsen! Heerlijk.

Zondag 20 mei: Vandaag heel vroeg op. Om half 6 vertrekken we namelijk voor onze 5e vlucht naar Guangzhou. Het is 55 minuten vliegen. De nieuwe gids, Hobbie, staat al klaar. In Kanton/Guangzhou leven 25 miljoen inwoners. Eerst gaan we met de bus naar Shamian Island en lopen daar rond en drinken we koffie. Dan gaan we naar een echte lokale Chinese markt( Qung pingmarkt), ze verkopen daar van alles tegen allerlei klachten: paddenstoelen, kruiden, kakkerlakken, duizendpoten, slangen en allerlei andere vage dingen en onderdelen. Dan brengen we een bezoek aan de familie Chen tempel met mooie keramieke versieringen. Dan naar de tempel van de 6 banyanbomen en naar een park met een standbeeld van de 5 rammen. Ook zien we onderweg de hoogste tv toren van de wereld ( Nederlands ontwerp, Canton tower). Aankomst Golden Bridge hotel om 16.00 uur. Om 18.00 in lobby voor diner.

Maandag 21 mei: Vertrek 8.15 uur. We gaan met de highspeedboot naar Hongkong. Een tocht van bijna 2 uur. Bij aankomst staat Damian er al, hij spreekt Nederlands. Hier hebben ze alleen Hongkongdollars, er zijn meerdere afbeeldingen en formaten van de zelfde eenheid mogelijk. En ook andere logo’s zijn mogelijk. We gaan gelijk naar ons hotel, Regal oriental in Kow loon. Dan gaan we met zijn allen naar een Dimsunlunch, lekker. Goed verzorgt. We hebben wat vrije tijd en wij gaan met een aantal mensen naar het historisch museum, leuke tentoonstelling, je kan goed zien hoe er vroeger geleefd werd. Daarna verzamelen we weer en gaan lopend naar onze dinerrestaurant, ook prima en apart eten. Om 19.30 uur gaan we lopend naar de kade en gaan naar de licht en lasershow kijken. Mooi.

Dinsdag 22 mei: We gaan om 9.00 met een trammetje naar Victoria Peak(552 m hoog). We hebben daar een prachtig en redelijk helder uitzicht over de stad en de haven ( Aberdeen).We maken later een boottochtje in een sampan door de haven, leuk en de haven is ook vol met boten. Dan naar een strandje waar we een klein kitscherig tempeltje bezoeken. Dan naar de binnenstad van Hongkong eiland, lunch en met de veerboot terug naar Kow Loon. We hebben s´avonds een afscheidsdiner en dan gaan we naar het vliegveld voor onze vlucht terug naar Amsterdam.( om 22.55) Aankomst Amsterdam, 23 mei om 05.00 uur.

*We hebben vanuit Nederland een SRC reisleidster mee: Monique ten Lede, en verder gaan er nog 10 andere mensen mee: Els, Francis, Arie en Marian, Marriëtte en Jan, Anneke en Harrie en Marijke en Job. Onderweg moeten we gebruik maken van Chinese gidsen, in totaal zeker wel 15 stuks, de één iets beter dan de andere, maar wel prima.*We hebben alle optionele excursies meegedaan: Kung fushow, Chinese opera, Tangdynastieshow en diner, Pekingeenddiner, Hutongtocht met riksja, jinmaotower en diner, huangpuboottocht, chongqing by night, show in Guillin, en alles in Hongkong( tram, lunches en diners, museum, sampanboottocht en veerboot. Alles was de moeite waard.

*China is een immens groot land, met oude gebruiken en ook moderne invloeden. Grote steden met enorme wolkenkrabbers, maar heel schoon. Lawaaierige lui die voordringen en vooral veel lawaai maken tijdens het eten, daarom werden we meestal in een kamer apart gezet, zodat we er geen last van hadden. Het eten is aan grote ronde tafels, de ene keer lekker, maar vaak niet veel bijzonders. Het westerse eten dat we 2 of 3 keer hebben gegeten was verrassend lekker. Je ziet veel tempels met wierook en ze bidden tot Boeddha voor alles en nog wat. De bezienswaardigheden waren over het algemeen mooi en bijzonder, maar soms is het jammer dat het onderhoud niet zo best is. Het was leuk om te zien dat moderne gezinnen met een klein babytje of klein kindje hun kindje nog vaak een broekje met een grote spleet aan de achterkant laten dragen( ipv. een luier). Ook was het leuk om te merken dat ook wij bezienswaardig waren en werden dan ook vaak aangesproken en op de foto gezet. Wat me verbaasde was dat, wij in ieder geval, bijna geen fietsen en scootertjes hebben gezien. Auto’s zijn een statussymbool. Ook was de taal ook vaak een probleem, het Engels beheersen ze niet al te best. Al met al hebben we heel veel gezien en gedaan en was het een mooie reis in prettig gezelschap.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina