31 maart 2013: joer internationaal Toernooi NijmegenDovnload 7.05 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte7.05 Kb.
31 maart 2013: JOER Internationaal Toernooi Nijmegen

vs

Na het indrukwekkende Sterrentoernooi van HVV van zaterdag mochten onze mannen de vermoeidheid uit de benen en hoofden spelen op het JOER International Toernooi in Nijmegen. De inzet was kwalificatie voor het finale toernooi waar alleen maar BVO’s aan deelnemen, en omdat alleen de winnaar zich daarvoor zou plaatsen hadden we maar één doel: winnen! Het deelnemersveld bestond uit hoofd- en eersteklassers vanuit het gehele land, dus waarom zou winnen niet mogelijk zijn?

In de eerste wedstrijd tegen SC Millingen moesten we duidelijk op stoom komen. Slordig spelend kregen we toch wel wat kansen in het korte wedstrijdje (van 15 minuten) maar het was Millingen dat met een fraaie vrije trap op 0-1 kwam. Kort daarop repareerde Siem de schade, maar verder dan een onnodig gelijkspel kwamen we niet. Het bleek exemplarisch voor de gehele dag….

Van de tweede tegenstander, Achilles 1894 uit Assen, hadden we weinig te duchten. Zonder tot bijzonder spel te komen konden Mikai (2x), Ayden en Sitor het kwaliteitsverschil vrij eenvoudig tot uiting brengen: 4-0.

In de derde wedstrijd tegen v.v. Hooglanderveen was de doelstelling heel eenvoudig: winnen, anders zouden we afhankelijk zijn van anderen om de poulewinnaar te worden. Andermaal kregen ondanks onsamenhangend spel genoeg kansen om te winnen, maar de bal wilde er maar niet in. De bloedeloze 0-0 betekende feitelijk dat we de finale niet meer zouden kunnen halen.

Ook tegen het nog ongeslagen v.v. Groninger Boys werd het miraculeus 0-0. Binnen drie minuten kregen we drie dotten van kansen, maar het mocht blijkbaar vandaag niet. Zelfs de Groningse coaches waren verbouwereerd en begrepen dondersgoed dat wij eigenlijk het beste team waren.

Voor de laatste poulewedstrijd hadden we bij de jongens een beroep gedaan op hun eergevoel: “Laten we in ieder geval proberen om tweede in de poule te worden en ongeslagen het toernooi te verlaten”. Hoewel niet overtuigend werd het Amstelveense Roda ’23 op een 1-0 nederlaag (doelpunt Siem) ‘getrakteerd’.

vs

Het hoogst haalbare was daarna plaats vijf. Daarvoor dienden we eerst van SC Woezik uit Wijchen te winnen. In die wedstrijd kwam weer iets van de kwaliteiten van onze mannen bovendrijven, hetgeen een soevereine 2-0 winst opleverde. De twee treffers van Mikai en Sitor waren een juiste afspiegeling van het vertoonde wedstrijdbeeld.

Het slotakkoord om plaats 5 was tegen IJVV uit IJsselmuiden (bij Zwolle). Het was onze ‘beste’ wedstrijd. De IJsselmuidenaren kwamen er totaal niet aan te pas. Een prachtig afstandsschot van de meest constante speler van de dag Youri en een fraaie combinatie via de buitenkant met als afronder Sitor zorgden voor de dik verdiende voorsprong, een raak zondagsschot zorgde voor de enige tegentreffer: 2-1.

Resumé: zonder een wedstrijd te verliezen (4x winst, 3x gelijkspel) en maar twee tegendoelpunten was slechts een vijfde plaats (in een deelnemersveld van 24 teams) ons deel waar we eigenlijk in de finale hadden kunnen en moeten staan. Voor de statistici onder ons, die werd gewonnen door ASC Waterwijk uit Almere dat al counterend met 4-1 het beter voetballende Achilles ’12 uit Hengelo versloeg. Maar waarschijnlijk speelde de vermoeidheid van twee toernooien achter elkaar een rol, want tot echt goed spel zijn we niet één wedstrijd gekomen. Maar genoten hebben we wel, ondanks het best wel frisse weer. En ach, een warm bezoekje aan de Mac op de terugweg doet alle ontberingen weer vergeten….Paul HoesDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina