310. zutendaal 12,4Dovnload 12.52 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte12.52 Kb.


310. ZUTENDAAL 12,4km

www.wandelgidszuidlimburg.comTijdens deze vlakke en schaduwrijke boswandeling met slechts 1 korte helling loopt u over zandpaden door de bossen van de Hoge Kempen. Neem zelf proviand mee, na 6,5km staat een picknickbank. Aan het eind is een bezoekerscentrum en cafetaria.
Startpunt: Parkeerplaats Lieteberg, Nationaal park De Hoge Kempen, Stalkerweg Zutendaal (B).

Gps afstand: 12400m, Hoogteverschil: 24m, looptijd: 2.40.


310. ZUTENDAAL 12,4km
U rijdt van Smeermaas naar Lanaken en aan de grote rotonde RD over de N77 richting Zutendaal. In Zutendaal aan de rotonde L richting centrum. Waar de weg naar rechts buigt, L de Stalkerweg in. Aan de rotonde R naar de parkeerplaats Lieteberg.
(Omdat deze wandeling bijna geheel gemarkeerd is zijn niet alle zijwegen vermeld. Let dus goed op de kleuren).


1. Vanaf de parkeerplaats gaat u in de hoek richting de vlaggenmasten en de stenen wal met infobord en meteen R tussen twee dikke keien door. Volg nu RD de asfaltweg langs de sportterreinen en volg tot nader order de groene route. Let op! Bij een kruising gaat u R (Nachtegalenstraat). Na 50 m. gaat u L het voetpad in door een parkje. Aan de asfaltweg (Vijverplein) gaat u L. Aan de 3-sprong R (Heibergstraat). Net voorbij een voetpad rechts, gaat u R het weiland in over een graspad. De groene route volgend loopt u enige tijd over asfaltwegen en dan weer het bos in. Na geruime tijd passeert u een grote houten zitbank, met links het imposante 6 m. hoge witte Mariabeeld. Volg nog 1 km verder de groene route.
2. Aan de kruising van boswegen gaat u R (blauw). (U verlaat hier de groene route). U loopt nu geruime tijd door en langs bosranden en dan voegt zich bij een driesprong de oranje route er bij.
3. U volgt dus nu samen de blauwe en oranje route. Aan een geasfalteerde weg passeert u een schuilhut. Kort daarna gaat u L (blauw) het voetpad in! Korte tijd daarna komt u bij een grote picknickbank waar u kunt pauzeren, u heeft nu 6,5km gelopen. (Het paard rechts in de wei eet graag mee! Vooral bananen!). Ga hier L over de asfaltweg. Na 150 m. gaat u R het bospad in. Even voorbij een houten chalet komt u aan een T-splitsing met rechts een manegeweiland.
4. Hier gaat u R (geel). De groene route voegt zich bij de gele route. Volg geruime tijd de gele route totdat u bij een 3 sprong komt met rechts een afrastering en links een bergje omhoog (blauw)
.5. Hier aan de ruime 3-sprong gaat u L (blauw) het brede pad omhoog (blauw). (U verlaat hier dus de groen-gele route). Blijf de blauwe route geruime tijd volgen tot punt 6.
6. Aan de kruising, met rechts voor u een weiland en manege, gaat u L (groen). Aan de kruising gaat u RD (groen). Aan de ongelijke 4-sprong, met een houten springschans (driehoek), neemt u het tweede pad R. (Dus links langs de houten afzetting. U verlaat hier de groene route). Negeer pad rechts. Aan de kruising van zandpaden RD.
7. Aan de schuine kruising RD (oranje/geel/blauw). Bij een zitbank verlaat u het bos.
8. Volg nu de blauwe route die meteen scherp L over de verkeersweg loopt. U volgt enige tijd de verkeersweg en voorbij huisnr. 66 komt u bij een doodlopend weg naar rechts (Beijenbergstraat). Loop nog 20 m. RD en ga dan R (blauw) het bospad in. (U steekt een weg over en na een stukje fietspad gaat U L het bos in.) U komt op een kruising met het fietspad. Ga hier L en blijf de route volgen tot bij een muur van keien en grote picknickbank. Hier RD naar de parkeerplaats.

Wandelen met een PAUZE in een GEZELLIG KROEGJE: www.kroegjesroutes.nl
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina