4 km (Route 30) Algemene informatie: Vertrekpunt: Aalsterhut, beter bekend als “de Hut van Mie Pils”Dovnload 11.97 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte11.97 Kb.
N.W. Aalsterheidewandeling Waalre, 4 km (Route 30)Algemene informatie:

Vertrekpunt: Aalsterhut, beter bekend als “de Hut van Mie Pils”.

1. Aalsterhut:

Midden in de onherbergzame heidevelden lag langs de belangrijke postroute van 's Hertogenbosch naar Hamont sinds 1700 herberg De Aalsterhut. Het was een belangrijke pleisterplaats voor de vele postkoetsreizigers. De laatste bewoner was Mie Peels, een markante vrouw, in de verre omtrek bekend om de eenvoudige sfeer in haar herberg. Omstreeks 1925 stortte de Hut van Mie Peels in. Er zijn nog resten van

de fundering in de bodem aanwezig die wellicht sporen bevatten van een rijk verleden.

Vroeger:Nu:


Een bruine kroeg die ontstaan is uit het cafeetje van Maria Peels, rustiek gelegen in een bosrijke omgeving aan de voormalige"Postkoetsroutestop" Eindhoven-Leende-België, nabij het prachtige Meeuwven.
Al ruim 100 jaar een pleisterplaats voor hen die graag wandelen met hond en kinderen, die graag fietsen of paardrijden, die graag plaats nemen onder onze majestueuze eiken, waar je kunt genieten van onze koffie, appeltaart met slagroom, frisdranken, ijs, gedestilleerd en verfrissende bieren waaronder.
Wandelroute:

De wandelroute gaat deels door het bos maar ook een deel op de grens van landbouwgebied en bossen. De nummers betreffen de blauwe paaltjes met corresponderende nummers. Op een speciaal uitgegeven folder worden bijzonderheden over de wandeling beschreven.


Route naar de Hut van Mie Pils (zonder navigatie):

Via Aalsterweg (naar keuze vanaf de Rondweg of A67) naar het centrum van Aalst. Bij verkeerslichten links af de Brabantialaan op. Na de brug over de Tongelreep 1e straat rechts, de Pastoor v.d. Heijdenstraat op. Hierna 2e straat links, de Hutdijk op. Op de Hutdijk rijdt je steeds recht door, tot aan de Leenderweg (Hut van Mie Pils). Dit is nog best een paar kilometer, dus ben niet bang om verkeerd te rijden.
Let op, direct buiten de bebouwde kom van Aalst is de Hutdijk niet meer écht bestraat maar gaat over op een goed berijdbare onverharde weg.

Voor de navigatie: Waalre; Leenderweg; no. 1
De Aalsterhut is dus ons vertrekpunt en tevens de aprés-lokatie.


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina