418 kW (568 pk) uit een twinturbo V6-motor voor de Infiniti Q50 Eau RougeDovnload 8.11 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte8.11 Kb.

Persbericht

Datum: 4 maart 2014

418 kW (568 pk) uit een twinturbo V6-motor

voor de Infiniti Q50 Eau Rouge


  • Indrukwekkende cijfers: 418 kW (568 pk) en 600 Nm koppel

  • Twinturbo, 3,8-liter V6 benzinemotor en een zeventrapsautomaat

  • Permanente vierwielaandrijving zorgt voor optimale grip en prestaties

Genève, Zwitserland, 4 maart 2014 – Met de conceptauto Infiniti Q50 Eau Rouge die het afgelopen januari op de Detroit Auto Show onthulde, laat Infiniti zien welke richting het merk kiest voor zijn ultrasportieve modellenlijn. Infiniti heeft het studiemodel voorzien van een 418 kW (568 pk) sterke motor met een koppel van 600 Nm. Met deze cijfers gaat deze Infiniti direct aan kop in zijn segment.


De 24-kleps V6 twinturbomotor heeft een cilinderinhoud van 3.799 cc. De enorme krachten worden voor optimale grip via een zeventrapsautomaat permanent naar alle vier wielen gestuurd. De verdeling van de aandrijfkrachten over de voor- en achterwielen is de ideale: 50:50.

Met deze motor sprint de Infiniti Q50 Eau Rouge binnen vier seconden van 0 naar 100 km/u. Een topsnelheid van 290 km/u is mogelijk. Met deze prestaties nestelt de Infiniti Q50 Eau Rouge zich direct in de voorhoede van ‘s werelds krachtigste supersportsedans. Het prestatiepotentieel benadert dat van de Formule 1-bolide waarop de carrosserie in koolstofvezelcomposiet is geïnspireerd.


“Na de enorm positieve ontvangst van het ontwerp van de Infiniti Q50 Eau Rouge in Detroit, hebben we besloten het verlangen van liefhebbers van sportsedans verder aan te wakkeren door dit krachtige hart in ons bloedrode beest te monteren”, vertelt Johan de Nysschen, President van Infiniti Motor Company Limited. “Een auto met zo'n onderscheidende styling verdient de best denkbare aandrijflijn. Daarom kozen we voor deze twinturbo V6 in combinatie met de zeventrapsautomaat, om te laten zien wat met de Q50 Eau Rouge mogelijk is.”
De ingenieurs van Infiniti pasten drukvulling toe, omdat dat zowel de prestaties als de efficiency ten goede komt. De motor blinkt uit door een enorm vlakke koppelkromme, waarvan een groot deel al vanaf lage toerentallen beschikbaar is.

Door de krachtige motor te koppelen aan de zeventrapsautomaat – met de mogelijkheid handmatig te schakelen met de schakelpeddels aan het stuur – en permanente vierwielaandrijving ontstaat een auto die zelfs de meest ervaren en gepassioneerde bestuurders enthousiast maakt.


De krachtigste en spannendste Infiniti aller tijden heeft nog geen groen licht voor productie gekregen, maar de première op de Autosalon van Genève geeft aan dat de Japanse fabrikant daar steeds dichter tegenaan zit.
Contact:
Stefan Erkelens

Directeur Infiniti NLMobile: +31 653 720 873

E: Stefan.Erkelens@infiniticenter.nl
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina