50+ Expertisecentrum emancipeert 50+ doelgroepDovnload 7.67 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte7.67 Kb.
50+ Expertisecentrum emancipeert 50+ doelgroep

Marktonderzoek en jarenlange ervaring resulteren in bredere kennis over en inzicht in 50+ doelgroep
Hoofddorp, 21 februari 2006 – In opdracht van het 50+ Expertisecentrum hebben onderzoeksbureau Veldkamp (onderdeel van TNS NIPO) en Carl Rhode respectievelijk een kwantitatief en kwalitatief onderzoek gedaan naar de belevingswereld van 50+ers. De resultaten van het onderzoek hebben onder andere geleid tot een heldere segmentatie van deze doelgroep in vijf typologieën. Op donderdag 2 maart 2006 worden de resultaten en typologieën gepresenteerd.
Het 50+ Expertisecentrum, een initiatief van het tijdschrift ZIN (Sanoma Uitgevers BV), omroep NCRV en omroepblad NCRV-gids (Programmabladen AKN) is eind 2005 gelanceerd om meer inzicht te krijgen in de 50+ers van nu. Belangrijkste doelstelling van het 50+ Expertisecentrum is het emanciperen van deze doelgroep en het beschikbaar maken van kennis over 50+ers voor redacties, marketeers, overheden, non-profitorganisaties, mediabureaus en adverteerders.
Barbara Soesan van het 50+ Expertisecentrum zegt: “Momenteel zijn er meer dan vijf miljoen 50+ers in Nederland. In 2020 is 40 procent van de bevolking boven de 50 jaar. Kortom, een interessante doelgroep voor iedereen die professioneel met deze doelgroep bezig is of wil zijn. En dat deze groep niet homogeen is en haar eigen behoeften en voorkeuren heeft, wisten we eigenlijk al. Om marketeers en adverteerders meer inzicht te geven in deze doelgroep, hebben wij de 50+ers in vijf typologieën verdeeld. Bovendien hebben we gekeken hoe ze tegenover merken uit verschillende branches staan. Welke dat zijn en hoe 50+ers in het leven staan, maken we op 2 maart bekend.”
Uit het kwantitatieve onderzoek komen onder andere de volgende opmerkelijke resultaten naar voren: slechts 19% van de ondervraagden zegt autoverkopers te vertrouwen en 58% laat zich bij de aankoop van een auto leiden door de emotie die het merk en model oproepen. Rente en rendement (48%), persoonlijke service en aandacht (40%) en een bankkantoor in de buurt (30%) zijn doorslaggevend bij de keuze voor een financieel product. 80% van de ondervraagden staat positief in het leven. De overgrote meerderheid van de 50+ers voelt zich mentaal niet ouder dan 52 jaar. Media blijkt voor 29% van invloed te zijn bij de overweging van een nieuw product voor persoonlijke verzorging.

Over 50+ Expertisecentrum

Het 50+ Expertisecentrum geeft kleur aan grijs. Het centrum is een initiatief van drie partijen: het tijdschrift ZIN (Sanoma Uitgevers BV), de omroep NCRV en het omroepblad NCRV-gids. Drie ervaren organisaties die zich dagelijks richten op de 50+ doelgroep. Belangrijkste doelstelling van het 50+ Expertisecentrum is het emanciperen van deze doelgroep en het beschikbaar maken van kennis over 50+ers voor redacties, marketeers, overheden, non-profitorganisaties, mediabureaus en adverteerders. Dit doet het centrum door bestaande informatie en eigen onderzoeksresultaten te bundelen. Het 50+ Expertisecentrum wil een databank, vraagbaak, kenniscentrum, platform en forum in één zijn. Het centrum streeft naar een dialoog met belanghebbenden, met als uiteindelijk resultaat dat de 50+ doelgroep optimaal wordt benaderd en bereikt.


Meer informatie is te vinden op www.50plusexpertisecentrum.nl.

Voor meer informatie over het 50+ Expertisecentrum en/of het onderzoek:

50+ ExpertisecentrumE-mail: info@50plusexpertisecentrum.nl
Telefoon: 035 – 672 6146De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina