63. Anti-roestbehandeling WaxoylDovnload 23.31 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte23.31 Kb.

63. Anti-roestbehandeling Waxoyl -

bron: www.renault16.com

Een auto is vervaardigd uit plaatijzer. Bekend is dat ijzer of staal in contact met zuurstof ROEST!!! Lak beschermt het staal, doch in las- en felsnaden komt zelfs deze lak niet. De fabrikant behandelt de nieuwe wagen meestal met een anti-roestmiddel. Maar dit is, hoe goed ook aangebracht, een tijdelijk effectief.

Er bestaat een tendens om de bodem en wielkasten vol te spuiten met een beschermingsmiddel. Dit is uiteraard niet slecht, maar dikwijls worden de holle ruimten van de carrosserie vergeten of slecht gedaan. In die ruimten kan zich vocht verzamelen met als gevolg... roest. Dit is in aanvang niet zichtbaar, totdat..... inderdaad.

Over de toe te passen anti-roest middelen kan men discussiëren. De één past afgewerkte olie toe, de ander het duurste middel.

Een mogelijkheid is het product WAXOYL. Hierbij zijn 3 hulpmiddelen te koop.

1) De jumbo sprayer; een soort plantenspuit met een lange dunne slan.


2) De heavy duty sprayer; een wat robuustere uitvoering van nr. 1
3) Een systeem waarbij het blik olie met een pomp op druk wordt gebracht. Men kan dan zonder pompen enige tijd spuiten.

Figuur 1: Heavy Duty Sprayer

Systeem nr. 2 is afgebeeld in fig. 1. De pomp wordt in plaats van de dop in het blik gedraaid. Een slang voert van de pomp naar het handvat, waarin 2 hulpmiddelen kunnen worden geschroefd nl.;

a) Een vaste, iets gekromde buis met een verstelbare sproeikop.

b) Een 1,5 meter lange dunne plastic slang. In het einde daarvan zit een spijkertje met een platgeslagen schacht (zie inzet fig. 1). De kop zorgt voor een goede verspreiding van de olie.


Maar misschien beschikt u over veel professionelere middelen! Behandelen met mix van afgewerkte olie en tectyl. Of Tectyl ML550 nemen (speciaal voor gebruikte auto’s). Of ruimte kruip olie zoals die bij boten gebruikt wordt.

bron: http://www.pardonverf.nl/pag/waxoyl.html

Pardon Verf

Piet heinstraat 107

2518 CE Den Haag

070-345 45 10Waxoyl is het lang beproefde product ter voorkoming van corrosie in nieuwe en gerestaureerde auto's.

Tevens werkt het bij oudere auto's waar al roestvorming is ontstaan in de holle ruimten. Waxoyl stopt het verder roesten doordat het diep in de roest doordringt en tevens een vocht verdrijvende werking heeft De bestaande roest blijf wel aanwezig.Als het oplosmiddel (terpentine) is verdampt, blijft er een waslaagje achter dat vocht (condens) niet doorlaat. Alle holle delen kunnen met Waxoyl worden behandeld maar ook de onderzijde en de wielkasten. Bij veelvuldig gebruik van de auto is het aan te bevelen de wielkasten te behandelen met underbodyseal van Waxoyl, dit geeft een betere bescherming tegen steenslag en water in de regen. Indien een auto al te ver is geroest helpt ook Waxoyl niet meer.

Waxoyl is verkrijgbaar in blank en zwart en de underbodyseal is er alleen in zwart. Waxoyl is prima zelf aan te brengen met de spuitjes waar ook een verlengslang op kan om de holle ruimten te behandelen. Een compressor is hiervoor niet nodig.
De drukbus-spuit werkt in combinatie met de drukbus. Deze bus wordt op druk gebracht met de handpomp waarna men kan spuiten. De jumbo spuit werkt als een bloemenspuit; met de wijsvinger knijpt men de vloeistof naar buiten.
De volgende verpakkingen zijn leverbaar:

waxoyl

2,5

ltr.29,75

waxoyl drukbus

2,5

ltr.32,75

waxoyl

5,0

ltr.42,20

waxoyl zwart

5,0

ltr.42,20

drukbus spuit

27,50

jumbo spuit

25,75

waxoyl spray

200

ml.7,06

waxoyl spray

400

ml.12,84

underbody seal spray

600

ml.11,18

underbody seal

1,0

ltr.8,34

underbody seal

2,5

ltr.17,50

van


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina