696. hegelsom 11,8km – 8,2Dovnload 13.12 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte13.12 Kb.


696. HEGELSOM 11,8km – 8,2km

www.wandelgidslimburg.com

www.wandelgidszuidlimburg.com


Tijdens deze vlakke afwisselende wandeling wandelt u langs de groote Molenbeek en dan over veldwegen naar natuurgebied De Reulsberg. Hier wandelt u door de bossen en weilanden. Het laatste stuk loopt u door het prachtige natuurgebied ’t Ham. Na veel regenval kan het hier drassig zijn, doe dan waterdichte schoenen aan. Neem zelf proviand mee, halverwege bij de kapel staat een picknickbank. Aan het eind is een leuke brasserie. U kunt de route inkorten tot 8,2km. TIP: Blijf lekker slapen in de B&B en doe de volgende dag nog bv. wandeling 511.
Startadres: Brasserie Staatsie 1866, Stationsstraat 151, 5963 AA Hegelsom.

Voorbij het station is een grote parkeerplaats.Gps afstand: 11300m Looptijd: 2.30 Hoogteverschil: 12m
Wandelen met een PAUZE in een GEZELLIG KROEGJE: www.kroegjesroutes.nl

696. HEGELSOM 11,8km – 8,2km


(De rode paaltjes van het knopenlopennetwerk Maasgaarden worden afgekort met (mg).
1. Vanaf de parkeerplaats loopt u naar het station en brasserie en steek hier de spoorlijn over. Ga voorbij de fietsenrekken L over de asfaltweg en meteen aan de 3-sprong RD. Ga aan de volgende 3-sprong ook RD langs de spoorlijn (pijl). Ga aan de 3-sprong met de Berghemerweg ook RD (gele pijl) en u verlaat Sevenum. Meteen na de brug komt u bij wandelknooppunt 5. Ga hier R het graspad in langs de Groote Molenbeek (4). Blijf nu geruime tijd de beek volgen tot aan de asfaltweg en ga R de brug over. U komt bij kn.4. Ga hier L het graspad in langs de Groote Molenbeek (83). U loopt nu dus rechts van de beek. Volg geruime tijd de beek tot aan de kruising met houten brug (kn.83). Ga hier L de brug over (88) en volg RD de mooie bomenlaan. Ga aan het eind L over de grindweg langs de tuinkassen, u verlaat de gele pijl.
2. Ga aan de kruising R over de asfaltweg langs nog wat kassen. Voorbij de kassen komt u bij kn. 86. Ga hier L de bomenlaan in (9) langs de kassen. Ga aan de T-splitsing L langs de spoorlijn (pijl). Ga bij de verkeersweg R de spoorlijn over en meteen L de zandweg in langs de spoorlijn. U passeert het bord 142 en ga 100m verder aan de 3-sprong met kn. 8 R de grindweg in (51). In de verte ziet u al de bossen van de Reulsberg. Negeer zijwegen en volg de weg tot aan de kruising met wegkruis (kn. 51). Ga hier L de veldweg in (50). De weg buigt rechts langs de bosrand en negeer een bospaadje links. Ga aan de T-splitsing L de bosweg in.
3. Let op! Negeer na 20m een smal bospaadje rechts en ga 10m verder wel R het bospad in (zwarte pijl) over een heuveltje. Ga aan de 3-sprong (waar het pad rechts omhoog buigt) L het bospad in. U komt aan de T-splitsing voor de afrastering. (Degenen die de 8,2km lopen gaan hier L en aan de kruising R. Ga aan het eind L over de asfaltweg (Sint Jorisweg). Negeer zijwegen en loop door tot de brug. Volg dan punt 6 vanaf **). Ga hier R over de bosweg en dan komt u aan de verharde kruising met picknickbank en kapel. Een mooie plek om te pauzeren. Ga hier RD de grindweg in. Negeer een zijweg links en volg de weg langs een ruiterpad (mg). Ga na 100m bij een zitbank R door het klaphek en kort daarna weer door een klaphek. Volg het graspad (mg) en u passeert nog 4 klaphekken.
4. Ga aan de T-splitsing bij de bosrand L langs de bosrand (mg). Ga aan de 3-sprong bij de bosrand RD langs een grote akker. Ga aan de T-splitsing met zitbank even R en na 20m L het bospad in (mg). Negeer na 100m een zijpad rechts. Ga dan na 50m aan de Y-splitsing voor een heuvel L. Negeer zijpaadjes rechts en loop om de heuvel heen. Ga aan de T-splitsing L over het graspad langs een hondentrainingsveld. Volg dan RD de asfaltweg langs wat loodsen. Ga aan de ongelijke kruising RD door de Haagweg. Ga voorbij huisnr. 3 aan de 3-sprong L. ga voorbij de boerderij RD de onverharde bosweg in. Ga aan het eind R over de asfaltweg langs huisnr. 6.
5. Ga meteen voorbij het huis en haag L de veldweg in langs een loods. Volg RD het graspad. Ga aan de 3-sprong met stal en zitbank RD (mg). Ga bij kn.99 RD de houten brug over en meteen L door het klaphek. U loopt nu natuurgebied ’t Ham binnen en volg het graspad langs de beek. (Zoek zelf het beste pad als het erg nat is). Houdt rechts aan langs de bosrand en bij een zitbank buigt het pad naar rechts langs de bosrand. Ga aan de 3-sprong met zitbank en 3-stammige boom L (mg). U passeert een prachtige holle boomstam en ga voorbij een picknickbank aan de 3-sprong RD door het veld (mg). Ga aan het eind door het klaphek en de brug over. U komt bij kn. 52.
6. Ga hier R de bosweg in langs de beek (92). Aan het eind komt u bij de brug. (In de winter kunt u hier de hoek afsnijden en RD het graspad langs de beek volgen tot aan de brug, in de zomer staan er hoge brandnetels). Ga hier L over de asfaltweg. Neem de eerste weg R en aan de T-splitsing bij huisnr. 15 R over de asfaltweg. Negeer de Niesweg links en dan komt u bij de brug. **Ga de brug over en meteen L het voetpad in (Boutenpedje). U passeert een zeer dikke wilg en volg geruime tijd de veldweg tot aan de verkeersweg. Ga L en u passeert Het Loopcentrum waar u even naar nieuwe wandelschoenen kunt kijken. Neem de eerste weg L terug naar de brasserie waar u nog iets kunt eten of drinken.


Auteur: Jos Wlazlo
Het Auteursrecht van deze tekst en het Databankenrecht op deze route ligt volledig bij Wandelgids Zuid-Limburg. Niets van deze wandelroute mag worden gekopieerd, verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder toestemming van de auteur.

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina