9 November Mario’s Metal Meeting Part: 2 in Poppodium 013 TilburgDovnload 9.66 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte9.66 Kb.
9 November - Mario’s Metal Meeting Part: 2 in Poppodium 013 Tilburg.
Mario’s Metal Meeting is het 2e traditionele metal festival van mijn oud THF collega Metal Mario van Dooren.

Mario is een 44 jarige die-hard metalfreak uit de buurt van Tilburg, die al vanaf begin jaren 80 alle concerten afloopt en hierdoor en door middel van zijn eigen website: www.mariosmetalmania.com contact opbouwde met vele fans, labels, organisators en bands. Mario’s Metal Meeting is dus ook een festival dat wordt georganiseerd door een fan voor de fans! Vergeet overigens niet dat de bands ook allemaal echte liefhebbers zijn en zeer graag voor weinig tot niets naar Europa/Nederland komen om hier samen met Mario en hun fans een fantastische tijd te hebben. Hier volgt het verslag:


Het feest werd geopend door de Duitse metalband Courageous die vooral veel deed denken aan een band als Nevermore. Muzikaal zeer strak maar persoonlijk niet echt mijn ding. De 2e band was het Amerikaanse Arctic Flame. Deze US Metalband stond normaal geprogrammeerd op het helaas gecanselde Tilburg Headbangers Fest van 2007 maar speelde nu dus op Mario’s eigen feestje. Arctic Flame had een erg goede zanger die zich op het podium helaas alleen geen houding wist te geven. De beste man kon uitstekend gillen maar stond erbij als een natte krant. Ook klonk de band niet als een geheel. Wel moet ik erbij vermelden dat deze Amerikaanse band voor noppes uit de VS was gekomen omdat zij zeer graag in Europa een naam op willen bouwen. Hier kunnen vele Nederlandse bands dus een voorbeeld aan nemen en het verdient daarom ook mijn volle respect! Het Engelse Shadowkeep was nummer drie op de bil. Deze Britse band maakt typische Amerikaanse metal waarbij zanger Richie Wicks het middelpunt hoort te wezen. Helaas had de beste man laatst nog een keelinfectie gehad en was nog niet helemaal in orde om te laten horen wat hij normaal wel zou moeten kunnen. Ook kon de band zich natuurlijk minder goed voorbereiden omdat bassist Stony G (Grantham) speciaal uit Austin, Texas moest komen vliegen. Kortom Shadowkeep had gewoon een aantal zaken minder goed kunnen voorbereiden en kwam uiteindelijk daardoor minder goed uit de verf dan op cd. Het Zweedse Wolf was voor mij persoonlijk een van de bands waar ik het meest naar uit had gekeken. De jonge true heavy metalband uit Zweden vlamde van het begin tot het bittere einde. Het aanwezige publiek genoot uitzinnig en baalde dan ook enorm toen Wolf hun set afsloot en het heavy metal feestje van deze Zweden weer voorbij was. Aan Vicious Rumors was het dus de eer dit festival eervol af te sluiten. En ja hoor dat lukte hun meer dan uitstekend! Vicious Rumors opende met hun ultieme klassieker Digital Dictator, die ik helaas door bier drinken aan de bar nou net miste. Gelukkig speelde de band buiten Digital Dictator nog vele andere krakers zoals bijvoorbeeld: Soldiers Of The Night, Abandoned, Don’t Wait For Me, The Crest en Ship Of Fools die ik live wel allemaal meekreeg. Kortom de setlist was prima in orde en iedereen waaronder met name origineel VR drummer en feestbeest Larry Howe genoot volop hier in Tilburg Rock stad. Ook VR nieuwe zanger Ronnie Stixx bewees vanavond dat ie uitstekend in staat bleek te zijn voorgangers Carl Albert (R.I.P.) en James Rivera prima te vervangen. Grappig is ook om te vermelden dat dit al Ronnie’s tweede Mario’s Metal Meeting was. Deze Amerikaan zong namelijk vorige editie nog voor de US Metalband Divine Ruins! Vicious Rumors bewees hier simpelweg weer eens dat zij nog minimaal 15 jaar vooruit kunnen met het maken van snelle krachtige Amerikaanse 80’s US Metal!
Als slot: erg leuk/betaalbaar/gezellig en origineel traditioneel metalfestival waarvan ik hoop dat 013 inziet dat zij zulke iniatieven horen te supporten en dat zij Metal Mario de kans geven volgend jaar een editie:3 te organiseren? De fans staan in ieder geval alvast weer te popelen!
Patchman Marco.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina