9 Opties voor Access 2 1 Populair 3Dovnload 118.86 Kb.
Pagina1/4
Datum27.09.2016
Grootte118.86 Kb.
  1   2   3   4

Inhoud


Inhoud 1

9 Opties voor Access 2

9.1 Populair 3

9.1.1De belangrijkste opties voor het werken met Access 3

9.1.2 Databases maken 4

9.1.3 Persoonlijke instellingen voor uw exemplaar van Office opgeven 5

9.2 Huidige database 5

9.2.1 Toepassing opties 6

9.2.2Navigatie 9

9.2.3 Lint en werkbalk opties 10

9.2.4 Opties voor automatische naamcorrectie 11

9.2.5Opties voor opzoeken met filter voor database 12

9.3 Gegevensblad 14

9.3.1 Standaardkleuren 14

9.3.2Effecten voor rasterlijnen en cellen 16

9.3.3 Standaardlettertype 16

9.4 Ontwerpfuncties voor Objecten 17

9.4.1 Tabelontwerp 17

9.4.2Query-ontwerp 19

9.4.3 Formulieren/rapporten 20

9.4.4 Foutcontrole 21

9.5 Controle 23

9.5.1 AutoCorrectie-opties 24

9.5.2Bij het corrigeren van spelling in Microsoft Office-programma’s 24

9.6 Geavanceerd 25

9.6.1 Bewerken 26

9.6.2Weergeven 28

9.6.3 Afdrukken 29

9.6.4 Algemeen 29

9.6.5Geavanceerd 30

9.7 Aanpassen 32

9.8 Invoegtoepassingen 34

9.9Vertrouwenscentrum 35

9.10 Informatiebronnen 36
9 Opties voor Access


Dit document is een volledige opsomming van alle opties die beschikbaar zijn onder de Opties voor Access knop. Aangezien er in het boek niet genoeg ruimte was en aangezien deze opties niet allemaal even belangrijk zijn, is voor deze oplossing gekozen.
Deze knop rechtsonder op het menu van de Office-knop geeft een zeer uitgebreid venster met tien groepen die vrijwel alle zaken die met de database te maken hebben instelbaar maken.

De groepen zijn:

1 Populair

2 Huidige database

3 Gegevensblad

4 Ontwerpfuncties voor Objecten

5 Controle

6 Geavanceerd

7 Aanpassen

8 Invoegtoepassingen

9 Vertrouwenscentrum

10 Informatiebronnen

Voor iedere groep zullen we van de getoonde eigenschappen de mogelijkheden doorlopen en waar mogelijk wat achtergrond informatie verschaffen. Voor het aan of uitzetten van sommige opties geldt dat de werking pas effectief wordt nadat u de actieve database hebt afgesloten en daarna weer opent! Access zal, bij het sluiten van het Opties voor Access venster, een venster met een waarschuwing tonen uit Afbeelding 9.1 indien dit het geval is.


Afbeelding 9.1

Waarschuwing na wijzigen optie die herstart nodig heeft.
Dit hoofdstuk bevat erg veel gedetailleerde informatie en standaard zullen de meeste instellingen dusdanig ingesteld zijn dat er geen noodzaak is om ze te wijzigen. Het wordt echter anders als u een database gaat opleveren aan gebruikers. U zult dan de ontwerpfaciliteiten willen uitschakelen om te voorkomen dat gebruikers uw ontwerp aanpassen. Ook het opeens ontbreken van de optie om een veld toe te voegen aan een gegevensblad kan hier opgelost worden. Daarom zijn hier alle opties met hun effect(en) opgenomen en kunt u ze het beste een keer doorlezen om te weten wat de mogelijkheden zijn en welke problemen ze kunnen oplossen. Zeker het onderdeel beveiliging kan u helpen als u genoeg hebt van het steeds weer activeren van “onveilige” databases.
We zullen hier voor iedere groep per onderdeel (lees iedere blauwe balk) bespreken wat de opties zijn en wat voor effecten ze hebben.

Ieder optie kan op een verschillende manier geselecteerd worden.

. De meest voorkomende optie is het selectievakje dat een groen vinkje heeft indien het geselecteerd is en dat leeg is indien niet geselecteerd (Zie hieronder de optie Altijd ClearType gebruiken bij de groep Populair).

. De volgende optie is de keuzelijst die een aantal verschillende mogelijkheden zal tonen waarvan u er één kunt kiezen. (Zie hieronder Stijl voor scherminfo)

. Het invoervak is voor het vastleggen van een vrije tekst. (Zie hieronder Gebruikersnaam)

. Soms bestaat de optie uit een lijst met verschillende, elkaar uitsluitende, mogelijkheden. Daarvoor worden zogenaamde radioknoppen gebruikt om altijd maar een keuze toe te staan. In de beschrijving hier worden deze opties met rondjes ( o ) aangegeven en als er een selectievakje bij staat met een kruisje ( x ).9.1 Populair


Dit onderdeel laat u de meest gebruikte opties zien bij het werken met een Access database.


Afbeelding 9.2

Opties van Populair.
      1. De belangrijkste opties voor het werken met Access
Selectievakje: Altijd ClearType gebruiken

ClearType is een typografische techniek die voor verbetering van de leesbaarheid van documenten op laptops en platte (LCD) schermen. Het kan echter voor een wazig beeld zorgen op een gewone monitor. Als u een gewone monitor gebruikt dan kan dit selectievakje beter uitgezet worden!

Keuzelijst: Stijl voor scherminfo

Opties:


1 Beschrijvingen van functies in scherminfo weergeven

2 Beschrijvingen van functies in scherminfo niet weergeven

3 Geen scherminfo weergeven

De scherminfo verschijnt als u de muisaanwijzer een aantal tellen op een onderdeel van het scherm stil houdt. Deze scherminfo bestaat uit twee delen, de eerste is de naam van het object (optioneel de sneltoets combinatie) en de tweede een uitgebreide beschrijving. Optie 1 geeft alles, optie 2 alleen de naam van het object en optie 3 onderdrukt dit mechanisme.


Selectievakje: Sneltoetsen weergeven in scherminfo

Dit vakje zorgt voor het al dan niet tonen van de sneltoets combinatie voor het activeren van een commando. Het wisselen van aan naar uit zal echter pas merkbaar zijn als u Access hebt afgesloten en daarna opnieuw opstart.

Als de schermtips zijn uitgezet (Optie 3 hierboven), dan werkt dit selectievakje niet.
Keuzelijst: Kleuren schema

Opties:


1 Blauw

2 Zilver


3 Zwart

De gekozen kleur zal gebruikt worden voor alle Access “eigen” onderdelen en tevens voor alle andere Office toepassingen die u gebruikt zoals MS Word en MS Excel. De gewoonlijk blauwe (optie 1) bovenrand en het lint kan zodoende dus in zilver (grijs) of zwart veranderd worden.


9.1.2 Databases maken
Keuzelijst: Standaardbestandsindeling

U kunt met deze versie van MS Access 2007 tevens databases in een formaat van een voorgaande versie (Access 2000 of Access 2002-2003) aanmaken. Deze mogelijkheid is vooral van belang als u uw database wilt uitwisselen met andere gebruikers die (nog) geen MS Access 2007 hebben. Door hier te kiezen voor bijvoorbeeld MS Access 2000 formaat zal een nieuwe database automatisch in dit formaat aangemaakt worden.


Invoerveld met Bladeren knop: Standaarddatabasemap

Dit zal de databasemap zijn die standaard getoond wordt als u een nieuwe database aanmaakt.


Keuzelijst: Sorteervolgorde voor nieuwe database

Opties:


1 Algemeen

2 (3 en volgende) een lijst van beschikbare afwijkende taalsorteringen

Per taal kunnen afwijkingen in de sorteringen voorkomen. Neem bijvoorbeeld de “ij” in het Nederlands die als één letter beschouwd kan worden als men woorden sorteert.

U kunt deze optie laten staan op “Algemeen” voor goede resultaten.9.1.3 Persoonlijke instellingen voor uw exemplaar van Office opgeven
De volgende twee invoervakken en de knop taalinstellingen gelden voor heel uw Microsoft Office versie en zullen dus niet alleen voor een MS Access database, maar ook voor een MS Word document en een MS Excel werkboek gebruikt worden.

De gebruikersnaam zal in de eigenschappen van de database gebruikt worden.


Invoervak: Gebruikersnaam

Invoervak: Initialen

Knop: Taalinstellingen

Deze knop geeft het standaard Office Taalinstellingen venster. De ingestelde taal wordt gebruikt voor de spellingcontrole mogelijkheid die ook op bijvoorbeeld memo velden te activeren is.

  1   2   3   4


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina