Aan de 3-sprong bij voetbalveld van gsv ’28 gaat u L. Aan de 4-sprong met asfaltweg gaat u r over het trottoir. Aan de 4-sprong bij twee zitbanken, twee wegkruisen en een kunstwerk gaat u L. Meteen daarna gaat u r over de veldwegDovnload 15.22 Kb.
Datum28.08.2016
Grootte15.22 Kb.


219. BEEK 6km

www.wandelgidszuidlimburg.comDeze gemakkelijke wandeling zonder hellingen gaat over veldwegen door de veldweg met weidse uitzichten, lekker uitwaaien dus! Doe goede wandelschoenen aan want op de paden liggen veel stenen.
Startpunt: Café Restaurant Aan de Meule, Schimmertweg 17 te Beek.
Gps afstand: 6000m

Looptijd: 1.20

Hoogteverschil: 44m


219. BEEK 6km

1. Met uw rug naar het café gaat u L. Meteen voorbij de molen gaat u R (zwart) over de veldweg. Aan de kruising RD. (Voor u ziet u de groene kerktoren van de St. Hubertus kerk (1937) in Groot Genhout). Aan de ongelijke-4-sprong gaat u RD over het brede pad. (Volg vanaf hier de rest van de route de zwarte paaltjes, voor zover nog aanwezig). Aan de 3-sprong bij voetbalveld van GSV ’28 gaat u L. Aan de 4-sprong met asfaltweg gaat u R over het trottoir. Aan de 4-sprong bij twee zitbanken, twee wegkruisen en een kunstwerk gaat u L. Meteen daarna gaat u R over de veldweg, die geruime tijd RD volgt.

 
2. Beneden aan de ongelijke 4-sprong loopt u RD over het graspad. Aan de T-splitsing gaat u R over de veldweg. (Voor u ziet u St. Callistus kerk (1933) in Neerbeek, schuin rechts de flats in Geleen-Zuid en links de schoorstenen op het Chemolot terrein (o.a. DSM en Sabic)). Aan de 3-sprong gaat u R omhoog. Negeer in bosje zijweg links. Negeer bijna boven zijpaadje scherp links. Boven aan de 4-sprong gaat u RD over de veldweg. Aan de kruising bij bord “Groat Genhout” gaat u L over de asfaltweg.
3. Negeer asfaltweg rechts en graspad links. Bij het witte huis met nr. 1, genaamd “In de Wolzak”, gaat u R over de veldweg. Aan de 4-sprong bij zitbank gaat u R. Negeer voetpad rechts. Aan de T-splitsing gaat u R. Vlak daarna aan de 3-sprong gaat u R. Aan de Y-splitsing voorbij zitbank gaat u R. Bij wegkruis in Groot Genhout gaat u R over de asfaltweg.

 
4. Bij huisnr. 74 gaat u L over de asfaltweg, die een veldweg wordt. (U passeert hier de rijksmonumentale carréboerderij Onderste Hoeve Printhagen (1744)). Aan de T-splitsing bij verkeersspiegel gaat u R over de asfaltweg verder langs de hoeve. Aan de T-splitsing gaat u L. (Even verder ziet u links de 65 meter hoge kerktoren van de St. Remigius kerk (1926) en de 38 meter hoge rijksmonumentale watertoren (1927) in Schimmert. Rechts ziet u weer de St. Hubertusmolen). Aan de kruising bij wegkruis en twee zitbanken loopt u RD over de veldweg. (De hoofdletters van de tekst van dit wegkruis zijn Romeinse cijfers. Als u deze bij elkaar optelt, dan weet u in welk jaar dit wegkruis is ingezegend. Links staat hier de rijksmonumentale carréboerderij Bovenste Hoeve Printhagen (1806)). Aan de T-splitsing gaat u R. Aan de 4-sprong gaat u L terug naar het café-restaurant (met terras en klein speeltuintje), de sponsor van deze wandeling, waar u nog iets kunt eten of drinken. (Oh ja, het wegkruis is ingezegend in 2011).
De Sint Hubertusmolen uit 1802 is van het type standerdmolen en getimmerd van hout. Deze korenmolen werd gebouwd in opdracht van Willem Kerkhoffs uit Klein Genhout. Tegenover de molen liet hij enige jaren later een molenaarshuis op het erf bouwen.Auteur: Jos Wlazlo
Het Auteursrecht van deze tekst en het Databankenrecht op deze route ligt volledig bij de auteur. Niets van deze wandelroute mag worden gekopieerd, verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder toestemming van de auteur.
Wandelen met een PAUZE in een GEZELLIG KROEGJE: www.kroegjesroutes.nl


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina