Aan de leden van fnv bondgenoten werkzaam bij gs meppelDovnload 11.78 Kb.
Datum23.08.2016
Grootte11.78 Kb.


Metaal


AAN DE LEDEN VAN FNV BONDGENOTEN WERKZAAM BIJ GS MEPPEL


UitnodigingBeste mensen,
Afgelopen week ontving ik signalen dat er een ingrijpende reorganisatie op stapel staat bij jullie werkgever GS Meppel. In de CAO zijn een aantal afspraken gemaakt hoe een werkgever dan dient te handelen. Reden om de werkgever op 4 mei jl. aan te schrijven. Op maandag 9 mei jl. heb ik telefonisch contact gehad met de extern adviseur van de werkgever, de heer A. Hofman.

De heer Hofman gaf onder andere aan het begrip ‘ ingrijpende reorganisatie’ anders te zien, aangezien er in aantallen nu minder werknemers ontslagen worden dan bij de vorige reorganisatie in 2009.

Een argument dat wat mij betreft geen hout snijdt.
Wat mij betreft had de werkgever op grond van CAO afspraken tijdig een melding naar de vakbonden moeten sturen, zodat we dan in een vroegtijdig stadium hadden kunnen praten over een fatsoenlijke sociale regeling voor de mensen waarvan kennelijk nu afscheid genomen moet worden.

De sociale regeling die nu is opgesteld, is eenzijdig door de werkgever gemaakt, zonder overleg te voeren met ons of een gekozen OR of personeelsvertegenwoordiging.


Afgelopen zaterdag hebben de werknemers, waarvoor een ontslagvergunning is aangevraagd bij het UWV, de melding van de ontslagaanvraag ontvangen.

Wij adviseren onze leden zich te verweren tegen de ingediende ontslagaanvraag. Onze juristen kunnen daarbij van dienst zijn.

Ik kan me voorstellen dat er over de reorganisatie zowel bij de blijvers als bij de mensen die moeten vertrekken vragen leven.
Ik nodig jullie daarom hierbij uit voor een ledenvergadering as donderdag 12 mei om 16.45 uur bij De Toekomst, Steenwijkerstraatweg 10 te Meppel.
Eventuele niet-leden zijn welkom. Hierbij tref je een extra exemplaar aan van deze nieuwsbrief voor je ongeorganiseerde collega.
Voor eventuele vragen kun je altijd met mij contact opnemen.
Met vriendelijke groet,
FNV Bondgenoten

Johan Weijenberg

Bestuurder Metaal

Mobiel 06-12032167

Mail; j.weijenberg@bg.fnv.nl


FNV Bondgenoten, Postbus 11046, 9700 CA Groningen

Groningen, 9 mei 2011/JW049/HvdK

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina