Aanvullend reglement West 1Dovnload 13.64 Kb.
Datum17.08.2016
Grootte13.64 Kb.
Aanvullend reglement West 1

Dit aanvullende reglement dient te worden gebruikt naast het REGLEMENT NATIONALE TEAMCOMPETITIE POOL (Seizoen 2006-2007), de indeling is overgenomen uit dit reglement.I. ALGEMEENC. Teams

 1. Elk team kiest een captain. Contacten tussen het district west 1 en het team lopen via de captain. Een teamcaptain moet daarom te allen tijde (direct of indirect) telefonisch bereikbaar zijn. De teamcaptain moet bij afwezigheid een telefoonnummer opgeven van een verantwoordelijke persoon (bij voorkeur een teamlid). Ook moet de teamcaptain een e-mailadres opgeven welke hij in ieder geval wekelijks bekijkt zodat hij daar alle informatie betreffende teamcompetitie op kan ontvangen.


E. Algemene wedstrijdzaken

 1. Teams kunnen met ingang van seizoen 2006-2007 het wedstrijdformulier of enkel de uitslag e-mailen naar het wedstrijdsecretariaat van West 1. Om onenigheid tussen de teams te voorkomen wordt geadviseerd de formulieren ondertekend te bewaren.

 2. Uiterlijk op de zaterdag van een speelweek moeten beide teams de uitslag hebben doorgegeven, dit kan per e-mail of per sms.

 3. Vooralsnog moesten ook alle wedstrijdformulieren opgestuurd worden aan het wedstrijdsecretariaat. Dit hoeft vanaf nu niet meer, een teamcaptain bewaard zelf de wedstrijdformulieren tot in ieder geval een maand na de gespeelde competitiewedstrijd. Zodat wanneer de tegenstander zegt dat de verkeerde stand is doorgeven dit nagegaan kan worden door de wedstrijdformulieren die in tweevoud bestaan en waar handtekeningen van beide teamcaptains op staan. Dus ook wanneer een wedstrijd is gespeeld moet je zelf in de stand kijken of de juiste stand vermeld staat, wanneer je een onjuiste stand ziet staan kun je tot een maand na de gespeelde wedstrijd contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat zodat uitgezocht kan worden hoe het allemaal zit


H. Het materiaal

 1. Norm is dat competitiewedstrijden worden gespeeld op minimaal twee 9 ft. tafels die zo veel als mogelijk aan elkaar gelijk zijn. Voor regionale competities kunnen lokaliteiten met kleinere tafels of slechts 1 tafel dispensatie krijgen van het wedstrijdsecretariaat van betreffend district. Dispensaties kunnen onmiddellijk door het wedstrijdsecretariaat van een betreffend district worden ingetrokken.

 2. Vanaf de 1e klasse worden dispensaties niet meer verleend. In Pooldistrict West 1 worden geen dispensaties meer verleend vanaf de 2e klasse


J. Speeldata en aanvangstijden 

 1. In de 1e, 2e en 3e klasse beginnen de partijen om 20.00 uur en in de 4e klasse beginnen de partijen om 19.30.


L. Afwijkingen van vastgestelde speeldata en aanvangstijden 

  1. Wanneer een wedstrijd wordt verplaatst moet dit altijd gebeuren in overleg met de captain van het andere team én met het wedstrijdsecretariaat. Er moet op de dag van verplaatsten meteen een vervangende datum worden afgesproken om de wedstrijd in te halen. Een wedstrijd dient volgens de reglementen binnen 2 weken na de eigenlijke speeldatum gespeeld te worden. Omdat er veel speelvrije weken in het rooster zitten mogen wedstrijden ook ingehaald worden in een speelvrije week, maar ook niet meer daarna. Dus een wedstrijd moet worden ingehaald binnen twee weken of voor het einde van de eerstvolgende speelvrije week.

  2. Per seizoen mag je maximaal 3 keer een wedstrijd verplaatsen, dit wordt bijgehouden in de lijst met standen doordat er dan een kruis achter de naam van je team wordt gezet. Wanneer je in het seizoen al 3 keer een wedstrijd hebt verplaatst en er komt een vierde keer dat je echt niet kunt spelen, dan krijgt je team 9 punten in mindering in de stand en moet de wedstrijd alsnog worden ingehaald.


M. Kosten competitie en bekercompetitie 

 1. Voor teams die deelnemen in de regionale competitie wordt voor deelname aan de bekercompetitie €10,- in rekening gebracht aan het district. Teams moeten op het inschrijfformulier voor de competitie of anderszins aan het district kenbaar maken mee te willen spelen aan de bekercompetitie.

 2. Deze bekergelden dienen een week voor het begin van de bekercompetitie te zijn voldaan aan het district.


II. AANVULLEND REGLEMENT REGIONAAL
A. Spelsoorten en wedstrijdpunten 

 1. In de 1e klasse worden drie spelsoorten per wedstrijd gespeeld, te weten 2 partijen 9ball (met minimum lengte van best of 11), 2 partijen 8ball (met minimum lengte van best of 9) en 2 partijen straightpool (met minimum lengte van race to 50).

 2. In de 2e klasse en lager worden twee spelsoorten per wedstrijd gespeeld, te weten 3 partijen 9ball (met minimum lengte van best of 9) en 3 partijen 8ball (met minimum lengte van best of 7).

 3. Een district is vrij om in de 2e klasse en lager af te wijken van de landelijk opgestelde reglementen. Zij dienen zelf zorg te dragen dat bij aanvang van het seizoen een deugdelijk districtsreglement kenbaar gemaakt wordt aan alle deelnemende teams.


C. Promotie/degradatie 

1. De promotie regeling in de 4de klasse  • De nummer 1 promoveert direct naar de 3de klasse en mag uitkomen op het NK regionaal 2de klasse en lager.

 • De nummers 2 tot en met 5 spelen een play-off. Deze wordt op 1 dag gespeeld in 1 lokaal. De nummer 2 speelt tegen de nummer 5 en de nummer 3 speelt tegen de nummer 4. De winnaars spelen vervolgens tegen elkaar. De winnaar van de play-off promoveert ook naar de 3de klasse en mag ook uitkomen op het NK regionaal 2de klasse en lager.

 • De verliezend finalist van de play-off speelt na de play-offs nog een promotie/degradatie duel tegen de nummer 10 van de 3de klasse. De winnaar hiervan speelt volgend jaar ook/weer in de 3de klasse maar mag niet deelnemen aan het NK regionaal 2de klasse en lager.

Voor Fredo 1. Op het moment dat een regionale speler zijn derde wedstrijd speelt voor een hoger spelend team is hij niet langer speelgerechtigd voor het lager spelende team en zal automatisch ingeschreven worden voor het hoger spelende team. De kosten genoemd onder punt I.M.2. komen niet te vervallen. De wedstrijdpunten behaald door de betreffende speler voor het lager spelende team vanaf het moment dat voor een derde keer uitgekomen is voor het hoger spelende team, komen te vervallen.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina