Aanwezig: Isa en Femke (unit 8), Abigail en Iris (unit 7), Izabella en Anne (unit 6), Casper en Floor (unit 5), juf Miranda en juf CiskaDovnload 7.59 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte7.59 Kb.
Vergadering 23 april 2015
Aanwezig: Isa en Femke (unit 8), Abigail en Iris (unit 7), Izabella en Anne (unit 6), Casper en Floor (unit 5), juf Miranda en juf Ciska.

Afwezig: juf Anja
  1. Opening: Welkom.
  1. Mededelingen-Ideeënbus/acties vanuit de vorige vergadering:

Acties: Anne moet Jasmine nog informeren.

Hockeytoernooi: juf Miranda is daar mee bezig, zij krijgt informatie van juf Wini – dus wordt vervolgd. Actie juf Miranda/Ciska.

Buitenspeelgoed inventarisatie, juf Ciska heeft de juffen en meesters gemaild, en heeft een lijstje van wat kinderen willen, de leerlingenraad vertelt dat de kinderen heel graag goaltjes willen. Pascal van de OR is ermee bezig maar het is lastig om goede te vinden. De OR is ook bezig met evtl. een buitenhok en opbergbanken. Femke en Isa gaan weer contact opnemen met de gemeente over het losse toestel en zij gaan vragen of de gemeente misschien voor goaltjes kan zorgen. Actie Femke / Isa.

Laatste nieuws goede doel: De kinderboerderij is blij met de actie, zij kunnen hiermee een varkentje regelen, dat wordt dan geadopteerd door de Kring – het gaat waarschijnlijk Kringetje heten…..

SCOL – deze moet weer ingevoerd worden door de juffen/meesters en door de kinderen van 6-8, juf Ciska heeft gemaild met de vraag om de SCOL met de kinderen te bespreken/vergelijken. Abigail vertelt dat zij al begonnen zijn en dat zij ook dit keer Burgerschap invoeren.


  1. Eigen vergaderingen: de vergaderingen gaan goed soms is er wel weinig te bespreken, dan mogen de kinderen natuurlijk “gewoon” pauze gaan houden. De leerlingenraad controleert de gangen en wc’s, en hun valt op dat er na de overblijf regelmatig eten ligt in de wc’s, boterhammen, noedels. We zullen dit doorgeven aan juf Sandra met de vraag of de overblijf daar meer op kan letten. Daarnaast vinden de kinderen dat de wc’s weer meer gaan ruiken, zij vragen of de schoonmaak wel goed schoonmaakt? Actie: juf Anja.
  1. Wereldplein: juf Anja is er niet, juf Ciska weet dat juf Anja in gesprek is geweest met de OR. De leerlingenraad vraagt of het Wereldplein doorgaat, antwoord is ja. Verder hopen we meer van juf Anja te horen.  1. Kring’s Got Talent : Morgen is het Open Podium en juf Ciska legt uit dat de organisatie daarvan is vergeten met de leerlingenraad te praten over KGT. De leerlingenraad heeft in de klassen navraag gedaan en de meeste kinderen vinden het heel jammer dat er nu geen KGT is. We wachten af hoe het Open Podium is, gaan dan evalueren en misschien kan er nog een KGT in juni worden gehouden.  1. Rondvraag: Iris vertelt dat er een mail was uitgegaan over het korfbaltoernooi er was weinig interesse . Iris is de klassen langs gegaan en nu is er veel meer interesse. Juf Ciska vertelt dat juf Anja en zij met ouders hebben gesproken over de communicatie binnen de school. Wat vindt de leerlingenraad daarvan? Abigail vertelt dat zij een nieuwsbrief hebben in groep 7 waarin dingen staan zoals: wie de weekdienst heeft, de vrije opdracht, de gym, redactiesommen enz. zij vindt dat erg fijn. Iris zegt: wij werken met onze agenda. Isa vindt een nieuwsbrief wel leuk maar zij zegt: voor je zelfstandigheid is het beter om zelf in je agenda te schrijven dat moet je dadelijk op het VO ook zelf doen. Femke vindt het fijn dat het op het bord in de klas staat en dan zelf in je agenda zetten. De meningen zijn dus verdeeld. We praten over de Vrije Opdracht, zou die in elke klas moeten kunnen of? 6 x wordt er gezegd alleen 7-8 en 4 x groep 6-8. En dan is het alweer tijd om te sluiten.

De volgende vergadering met de juffen erbij is: 28 mei 2015 12.00 uur.


Juf CiskaDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina