Aardbei ballonDovnload 40.29 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte40.29 Kb.

AARDBEI BALLON


Wat heb je nodig:

Papier groen .
Schaar.
Plakband.
Zwarte stift.
Rode ballonnen.

Wil je je feestje nog leuker maken versier de kamer dan met aardbei ballonnen!

Neem rode ballonnen en blaas die op. Leg een knoop erin zodat de ballon niet meer leeg loopt. Met de zwarte stift kan je allemaal V-tjes tekenen op de ballon waarbij je er op moet letten dat de knoop steeds bovenin blijft zitten.
Neem nu groen papier en maak daar 3 stroken van ongeveer 2 cm breed van. Knip aan de uiteinden een punt.

Vouw ze dubbel zoals je hier ziet en plak die stroken dan met plakband aan de ballon in de buurt van de knoop.


Nu nog wat mooie plekjes zoeken en ophangen.

AARDBEIEN UITNODIGINGEN


Wat heb je nodig:

Papier rood en groen .
Schaar.
Lijm.
Schrijfspullen.

Als je op je verjaardag een aardbeiensmulpartij gaat geven dan kan je leuke uitnodigingen maken in de vorm van een aardbei.

Neem een rood vel papier van ongeveer 20 bij 9 cm. Vouw dat dubbel zodat de kaart 10 bij 9 cm wordt. Teken hierop de vorm van een aardbei waarbij je erop moet letten dan de gevouwen bovenkant bovenin blijft en je die niet hoeft te knippen. Knip de ronding van de aardbei wel uit beide blaadjes tegelijk.

Dan knip je uit groen papier de vorm van een blaadje zoals je hiernaast ziet. Plak deze op de aardbei waarbij je erop let dat de bovenste groene blaadjes nog net boven de aardbei uitsteken.

Nu alleen nog een aantal V-tjes tekenen op de aardbei en dan ziet hij eruit om op te eten. De kaart is nu af en in de binnenkant kan je met mooie letter de uitnodiging schrijven.BALVANGEN


Wat heb je nodig:

Vel stevig papier.
Krant.
Lijm.
Eindje draad of touw.

Knip een halve cirkel uit een stuk stevig papier. Rol deze op tot een kegel zoals je hiernaast kan zien. Plak de einden goed aan elkaar vast.

Van de krant maak je een mooie prop die net bovenin de koker past.
Maak het touw vast aan de koker en aan de andere kant om de prop papier.

Nu kan je steeds de prop in de lucht werpen en dan moet je met de koker de prop weer opvangen. Hoe vaak zal je dit achter elkaar lukken?


Tip:

Als tweede optie kan je het touw weglaten en het spel met z'n tweeën spelen. De één gooit de prop op en de andere vangt hem op. Heb je allebei een mooie koker dan kan je naar elkaar toe gooien.

BLOEM TRAKTATIE MET POTLOOD


Wat heb je nodig:

Plastic bekertje.
Karton (dik papier).
Potlood.
Schaar.

Dit idee is ingezonden door:


Danielle Kwakkel

Een vrolijke bloemetje wordt gemaakt van een plastic bekertje met kartonnen blaadjes. Erg leuk om te trakteren met een cadeautje (potlood) en wat snoep in de beker.


Het is extra vrolijk als het bekertje niet wit is maar een leuk kleurtje heeft.
Teken op gekleurd papier een bloem en op een andere kleur dezelfde bloem, maar dan iets kleiner. Maak van groen papier een cirkel die precies in de bovenkant van het bekertje past. Ook van groen karton knip je een groot blaadje met daar in 2 x 2 sneetjes met de breedte van het potlood. Hierdoor steek je meteen het potlood en deze prik je ook dooor het midden van de groene cirkel.
Steek het potlood ook door de twee bloemblaadjes en zet hem als totaal in de beker waarbij de groene cirkel het bekertje afsluit.
Het bekertje kun je eventueel vullen met wat lekkers of een stukje klei om zo wat stevigheid te geven aan het geheel. Zo heb je een vrolijke traktatie.


Tip:

Op het blad kan je eventueel ook een tekst schrijven zoals op het voorbeeld: 'Hoera Roan is 4'

BLOEMEN TRAKTEREN


Wat heb je nodig:

Bloem.
Blaadjes.
Krentendoosje.
Lieveheersbeestje.
Dubbelzijdig plakband.
IJzerdraad
Schaar.

Dit idee is ingezonden door:


Leonie


Knip de bloem 2x uit. Plak het ijzerdraadje op de bloem en plak de tweede bloem erop. Nu het gezichtje erop en eventueel aan de andere kant de tekst van jarig of bedankt etc.


Het andere uiteinde van het draad op een krentendoosje plakken en daarop het blaadje plakken en het lieveheersbeestje met dubbelzijdige tape.
En natuurlijk maak je er net zoveel als er kinderen in de klas zitten en plaats je ze allemaal samen in een pot. Staat super fleurig zo allemaal bij elkaar. Dat maakt het erg leuk om zo de bloemen te trakteren.Tip:

Je kan de draden een beetje verschillende lengtes geven waardoor de bloemen nog wat leuker bij elkaar komen te staan door de hoogte verschillen.

FOTOLIJSTJE VAN PASTA


Wat heb je nodig:

Fotolijstje.
Pasta. (bijv macaroni).
Lijm.
Verf.
Kwast.
Leuke foto.

Dit idee is ingezonden door:


Carmen Bloemendal

Neem een lijstje van hout of karton. Je kan hem heel goed zelf maken door het voorbeeld lijstje te printen en eerst op karton te plakken. Daarna netjes uitknippen en de ovaal ook netjes eruit knippen. Snijden gaat misschien makkelijker in karton maar dan moet je misschien even iemand laten helpen. Want als een mes uitschiet dan heb je daarna misschien nog maar 9 vingers. Maar een kant en klaar lijstje kan ook.


Nu plak je op de lijst allemaal macaronie. Of een andere pasta soort. Bijvoorbeeld vlinders. Als dat klaar is dan kun je het geheel schilderen met één kleur of juist met veel verschillende kleuren. Als het maar mooi wordt. Dan komt de foto in het midden en is het fotolijstje klaar.


Tip:

Je hoeft het verven niet te gebruiken. Als je de pasta gewoon in de 'gelige' kleur laat wordt het ook een heel mooi lijstje.

GIRAFFEN OP KNIJPER


Wat heb je nodig:

Geel papier.
Knijpers.
Nietmachine.
Verf of stiften.
Schaar.
Lijm.
Zakjes met tractatie.

Dit idee is ingezonden door:


Diana

Leuke traktatie met een knijper-giraffe.


Neem het hoofd van de giraffe hiernaast over op geel papier. Kleur het hoofd verder in zoals in het voorbeeld hieronder. Een heel leuk effect krijg je als je de ogen verschillende kanten op laat kijken.

Neem een knijper en kleur die geel met zwarte vlekken. Dit wordt dan de nek van de giraffe. Plak het hoofd aan de bovenkant van de knijper vast.


Neem nu een geel rondje, ongeveer even groot als het te trakteren zakje, en maak daar ook zwarte vlekken op. Je kan eerst nog de naam van de jarige erop zetten en hoeveel jaar hij/zij is geworden.
Dit rondje niet je vast op het zakje. Hierna knijp je de knijper er bovenop en als dan de hele verzameling bij elkaar staat is het wel een heel vrolijk gezicht.


Tip:

Dit idee is natuurlijk ook heel goed te gebruiken als je een ander dier wilt maken.

GIRAFFEN TRAKTEREN


Wat heb je nodig:

Geel papier.
Kokers.
Nietmachine.
Kleurtjes.
Schaar.
Lijm.
Bruin crêpepapier.

Dit idee is ingezonden door:


Sacha

Dit zijn leuke dieren om te trakteren.


Neem het hoofd van de giraffe hiernaast over op geel papier. Kleur het hoofd verder in zoals in het voorbeeld hieronder. Let op dat je de ogen verschillende kanten op laat kijken.
Neem een koker en omwikkel die met geel papier. (Als het papier dik genoeg is kun je ze ook gewoon rondvouwen.) Maak dit vast met lijm of nietjes. De nek maak je met stevig geel papier wat je twee of driemaal dubbel vouwt. Niet het papier aan een kant vast in de koker en aan de andere kant knik je hem 180 graden en maakt daar het hoofd aan vast. Doe die laatste met lijm, want een nietje door het hoofd staat niet zo mooi.
De staart is een dun strookje papier welke je aan de achterkant van de giraffe vast maakt. (Daar zit de staart meestal :-))
Werk de hele giraffe af met bruine stukjes crêpepapier welke je op verschillende plekken vastplakt. De verschillende nekken kun je meer of minder buigen om zo een feestelijk geheel te krijgen.
De onderkant van de koker kun je eventueel dichtmaken met een stukje papier. Daarna kun je de kokertjes vullen met wat lekkers. Als dan de hele verzameling bij elkaar staat is het wel een heel vrolijk gezicht.Foto ingezonden door: Christa Stip

Foto ingezonden door: Saskia Woudenberg uit Vlaardingen

Tip:

Als je voor de juf iets anders wilt trakteren, bijvoorbeeld een reep, dan kun je daar een voerbak van maken en die voor de giraffen zetten.

HARTJESTASJE


Wat heb je nodig:

Patroon geprint.
Bloemenplaatjes.
Stickers.
Lijm.
Schaar.
Lintje.

Dit idee is ingezonden door:


Ati Vermeulen

Een leuk klein hartjestasje voor moeder met daarin bijvoorbeeld een leuk dameszakdoekje.


Neem het patroon van het doosje (eventueel vergroten of verkleinen) over en knip het uit. Neem een plaatje van bloemen en knip deze ook uit en plak deze op het hartjestasje. Versier het doosje dan verder met bijvoorbeeld stickertjes (kleine gouden puntjes)
Daarna het doosje vouwen over de lijnen en in elkaar plakken. Maak twee gaatjes in de zijkanten en doe het lintje door de gaatjes. Plak de lintjes aan de binnenkant vast.


Tip:

Je kan voor het plaatje 3D knipvellen gebruiken dan worden de bloemen mooi dik doordat je meerdere lagen over elkaar plakt.

HOEDJE VAN PAPIER


Wat heb je nodig:

Krant.
Schaar.
Eventueel plakband.


Een hoedje van papier is een grote hoed met eventueel een mooie pluim bovenop. Dit hoedje is makkelijk te vouwen en leuk op een verjaardagspartijtje.

Neem een groot rechthoekig stuk papier wat 1-1/2 keer zo lang als breed is (bijv. een krant). Vouw deze in de lengte dubbel (zie eerste plaatje). Houd de vouw aan de bovenkant en vouw het papier nu dicht als een boek en meteen weer open.Je kan nu goed het midden zien. Vouw nu de rechter bovenhoek tegen het midden aan. Hierna vouw je de linker bovenhoek naar het midden. De (bovenste) onderste rand wordt daaroverheen gevouwen. Daarna het blad omdraaien en ook de andere onderrand omhoog vouwen.
Nu alleen de uitstekende puntjes van de randen nog even naar achter toe omvouwen. Je kan als het nodig is wat plakband gebruiken om alles vast te zetten. Maar meestal is dat niet nodig. En het hoedje van papier is klaar.

Je kan er nog een mooie pluim bovenop maken door een reep papier, ook van de krant, als een kammetje in te knippen. Dan wat lijm aan de onderkant en oprollen. De pluim moet je boven op het hoedje plakken. Nu kan je het geheel op je hoofd zetten en mooi dat je dan bent!
HOEDJE VOOR JE GLAS


Wat heb je nodig:

Geprinte figuren.
Schaar.
Lijm.
Rietje.
Glas drinken.

Print de figuren onderaan deze pagina uit op papier. Dit gaat goed door eerst op de tekening te klikken zodat hij in een apart venster geopend wordt.


Knip daarna de figuren netjes uit en vouw het over de stippellijnen. Het plakrandje kun je gebruiken om de hoedjes rond te vouwen. Dan een rietje er door steken en in je glas zetten. Het hoedje dekt nu mooi het glas af en kunnen er geen vliegen en wespen in je glas komen.


INPAKKEN EN ....


Wat heb je nodig:

Cadeau.
Effen gekleurd pakpapier.
Plakband.
Stift of verf.
Ander knutselspul.

Als je een cadeau leuk wilt inpakken kan je er heel simpel iets leuks van maken. Dat is heel leuk bij iedere gelegenheid waar je een cadeautje geeft en ook als surprise met sinterklaas. Je moet alleen wel een rechthoekig pakje hebben, dus eventueel eerst in een doosje pakken.

Doe het pakpapier om het pakje heen waarbij de langste zijden iets over elkaar heen gaan. Plak die kanten vast met plakband. Dan de overstekende stukken naar beneden vouwen en gelijk de zijkanten naar elkaar toe. (Zie plaatje hiernaast) Aan één kant vouw je de punt naar boven en plak je die vast met plakband. De andere kant laat je zitten en plakt alleen de losse delen aan de onderkant vast met plakband.
Je krijgt dan een figuur zoals hieronder.

En dan komt de grote truc! Je gaat nu het figuur wat je hebt gekregen zo schilderen, beplakken of anders versieren tot je bepaalde figuren krijgt.

Wat dacht je van een potlood? Teken eerst de punt door twee cirkels te trekken een eindje van de punt van het pakje. Teken dan vier boogjes van rand tot rand en dan nog drie lijnen bovenop van af de boogjes tot de rand.

Ook een vis is een mogelijkheid. Plak van karton een aantal vinnen en een staart onder het pakje. Ook het mondje en het oog kan je van een stukje karton maken. Teken dan ook nog wat schubben en de vis zwemt bijna meteen weg.

Een clown!
Dat is ook leuk te geven. Kleur het pakje in felle kleuren . Maak een rondje bovenop de punt van het hoedje. Het gezicht kan je er natuurlijk op schilderen. Maar knippen en plakken met stukjes gekleurd karton kan ook.
Dan nog wat knopen eronder en ook de clown lacht je tegemoet.

Als laatste voorbeeld een muisje.


Ook niet moeilijk. De oren en de staart uit een stukje karton knippen en op het pakje plakken. De ogen en de neus kleuren en Piieeep.


Foto ingezonden door: Gineke


Foto ingezonden door: Michael te Spijkenisse. (9 jaar)


KEUKENSCHORT VAN KRANTEN


Wat heb je nodig:

Oude kranten.
Touwtje.
Plakband.
Schaar.

Een keukenschort knutselen is iets wat je niet zo snel verwacht. Maar het kan makkelijk.


Leg drie dubbele krantenpagina's op elkaar en kies voor de voorkant een pagina die je mooi vindt door de tekst of de foto's. Vouw ze in de lengte doormidden en knip aan de bovenkant, tot zo'n 10 cm boven de vouw, een rond stuk uit. (Stuk tussen 1 en 2 op te tekening) Open het geheel weer en vouw de bovenkant ongeveer 2,5 cm om. (bij 1 op de tekening)
Leg een touwtje van een halve meter in de vouw en plak hem dicht met plakband. Knoop de einden samen zodat de lus makkelijk over je hoofd gaat.
Prik op heuphoogte (bij 2) een gaatje aan beide kanten en doe hier ook een touwtje door. Laat het touwtje aan de binnenkant van het ene gaatje naar het andere gaatje lopen en plak dit met plakband goed vast.
En klaar is je keukenschort.

Als het schort na het koken erg smerig is geworden dan gooi je het gewoon weg en maak je een nieuwe!Tip:

Je kan de voorkant natuurlijk ook versieren of er een tekening op maken.

KRULSLINGER


Wat heb je nodig:

Stukken rond papier.
Schaar.
Draad.

Dit idee is ingezonden door:


Gemma Groot Koerkamp.

Neem een rond stuk (gekleurd) papier van ongeveer 10 cm doorsnee. Begin een lange sliert te knippen. Dat doe je door de cirkel steeds te draaien tijdens het knippen. Maak de sliert ongeveer 1 cm dik. Aan het eind van de sliert maak je een gaatje. Daar rijg je een draad door. De sliert slingert dan sierlijk aan de draad. Meerdere slierten naast elkaar (van allerlei kleuren of papier dat van te voren gekleurd is met potlood of viltstift) geeft een vrolijk effect.

Snap je 'm?! De genoemde afmetingen mogen ook best iets anders. Maar dat zie je vanzelf als je aan de slag gaat, ligt er gewoon aan hoelang de slinger moet worden en wat je zelf een mooie dikte vindt.

Tip:

Bij hoge kamers mogen de slierten best iets langer!


LUCHTBALLON TRAKTATIE


Wat heb je nodig:

Uitgeprinte bakje.
Ballon.
4 Satéprikkers.
Plakband.

Dit idee is ingezonden door:


Sijtske Rozema

Print het hieronder staande bakje uit waar je de naam en de leeftijd nog kan invullen. (liefst op wat dikker papier) Het printen gaat goed als je eerst op het plaatje klikt waardoor hij in een nieuw window opent. Dan het bakje in elkaar plakken, de plakstrookjes en lijnen van het bakje eerst even vouwen en dan past het wel!


Plak vervolgens in alle hoeken van het bakje een lange saté prikker, met de punt naar beneden. Dit kan heel simpel door een stukje plakband in de lengte op het stokje te plakken en daarna in de hoek van het doosje.
Als je alle vier de stokjes in het bakje hebt pak je een ballon en die plaats je tussen de opstaande satéprikkers, de ballon met het knoopje naar beneden en met een stukje tape even vastplakken op de uiteinden van de prikkers en je hebt een leuke ballon traktatie.
Dan het bakje nog even vullen met wat lekkers, een mandarijn vult het bakje leuk op en is nog gezond ook, maar chips of ander lekkers kan natuurlijk ook!Foto ingezonden door: Peggy ter Steeg
En haar tip is om rietjes te gebruiken ipv sateprikkers, dat is veiliger en kleuriger!

Tip:

Losse eetwaren, bijv chips, kun je eventueel ook eerst in een plastic zakje doen en dan pas in het bakje.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina