Aconitum is ooit enorm geschrokken en daardoor is hij van slag: steeds opnieuw haalt een nieuwe knal de vorige schrik naar boven. Vaak reageert de persoon ( of het dier) dan rusteloos en heftigDovnload 7.27 Kb.
Datum16.10.2016
Grootte7.27 Kb.
Angst

Voor sommige mensen en dieren is Oudjaar een feest, voor anderen is het een ramp. Niet iedereen kan de harde knallen waarderen, en schrikken er steeds weer enorm van.

Er zijn een aantal homeopathische middelen die gegeven kunnen worden aan patienten die erg angstig zijn.

Ik zal er een paar beschrijven.


Aconitum is ooit enorm geschrokken en daardoor is hij van slag: steeds opnieuw haalt een nieuwe knal de vorige schrik naar boven. Vaak reageert de persoon ( of het dier) dan rusteloos en heftig. Ook als iemand door een (verkeers)ongeluk heel erg geschrokken is en het gevoel heeft dat hij zal sterven, kan Aconitum gegeven worden.

Opium heeft een andere reactie op schrik, hij reageert vervolgens niet rusteloos, maar hij wordt juist sloom en slaperig. Vraagt nergens om en zegt dat er niets aan de hand is.

Gelsemium wordt slap van de angst, en is ook al bang bij de gedachte aan iets naars, of een voorgevoel ervan. Heftig beven kan er ook bij passen. Mooi middel om te geven als iemand moet optreden, maar dan eigenlijk te nerveus is om goed te presteren ( ook bij examenvrees!).

Borax is gewoon erg bang voor knallen, net zoals Phosphor, dat meestal ook bang is voor onweer, en de onweer ook voelt aankomen, al is het nog kilometers ver weg. voordat je een donder of bliksem hoort of ziet, wordt de Phosphor patient al rusteloos.

Hebt u een dier met angst voor vuurwerk, dan kunt u het beste al in de zomer een cursus volgen, waarbij het dier minder angstig voor geluid gemaakt wordt.


Daarvoor is het nu al te laat, maar gelukkig zijn er nog een aantal dingen die u kunt doen om de stress te verlagen.
Als de hond schrikt van een knal, kunt u dat het beste negeren. Er aandacht aan besteden of zelfs troosten, vat de hond op als beloning, dus een volgende keer zal het schrikken nog erger kunnen worden. Hoe moeilijk ook, negeren is de beste optie!

Tegenwoordig bestaat er ook een “strak hemd”, dat aanzienlijk schijnt te helpen. De hond wordt net als een huilend kind, strak “ingebakerd”. Voor sommige honden doet dit echt wonderen!


Met behulp van homeopathische en kruidengeneesmiddelen kunt u ook de angst verminderen. Is de hond of kat “zomaar”bang, dan kunt u het volgende doen.
U kunt nu al dagelijks Phytonics stress of rustcompositum geven.

Half december wordt daar dan nog Puur Nervositeit aan toegevoegd.En voor het ergste geknal, de dagen rond Oudjaar, kunt u Rescue van Bach erbij gaan geven.
De standaardmiddelen ( voor dieren) kunt u gewoon bij de balie afhalen, mocht de patient meer gericht op de klachten een middel nodig hebben, dan kunt u het beste een afspraak maken met de homeopathisch werkende arts of dierenarts.
Liesbeth Ellinger, homeopathisch werkende dierenartsDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina