Activiteiten stichting Talentenfonds 2014Dovnload 5.53 Kb.
Datum23.07.2016
Grootte5.53 Kb.


Activiteiten stichting Talentenfonds 2014

In het voorjaar van 2014 is wederom de Topperverkiezing ROC West-Brabant georganiseerd. Tijdens de voorrondes worden per MBO college de acht college-toppers gekozen. Ieder college organiseert dit zelf met studenten, personeel en externe relaties. Iedere topper ontving een geldprijs van € 750,- voor verdere studie of studiematerialen. Deze prijzen werden ter beschikking gesteld uit het Talentenfonds.


Op 18 september heeft de opening van het schooljaar van ROC West-Brabant plaatsgevonden. Dit jaar was de St. Jan in Roosendaal het decor. De voorzitter van de MBO Raad, Jan van Zijl, ging o.a. in op het ‘Beroep van de toekomst’.

Tijdens de Jaaropening werd verder de winnaar bekendgemaakt van de Topperverkiezing van ROC West-Brabant. Leerlingen van de vmbo-scholen Scala en Prinsentuin van Cooth lieten op daar ook zien hoe zij over het beroep van de toekomst denken.


Een van de hoogtepunten tijdens de jaaropening van ROC West-Brabant, was de verkiezing van de ROC Topper. Deze is gewonnen door Dariusz Gutkowski van het Cingel College. Hij won hiermee een bedrag van € 2.500,-, te besteden aan studiemateriaal of een vervolgopleiding. Dariusz is een gepassioneerde student kok die zijn recepten niet voor zichzelf wil houden. In combinatie met zijn talent om te filmen, ziet hij kans om regelmatig filmpjes op YouTube te plaatsen waarin je hem bezig ziet in zijn keuken. Drie jaar geleden is hij gestart met de koksopleiding aan het Cingel College en hij heeft deze nu afgesloten met de Cas Spijker Academie. Na diverse werkplekken bij o.a. sterrenrestaurant ’t Zilte werkt hij nu bij het Oosterhoutse restaurant By Pascal.

Volgens de jury was Dariusz de beste van de acht mbo Toppers. Hij is een echte ambassadeur voor ROC West-Brabant en blinkt daarnaast uit in ondernemerschap en professionaliteit. Dariusz heeft talent en doorzettingsvermogen. Dat blijkt uit het feit dat hij zo kort na zijn opleiding al één van de vaste koks in een toprestaurant van West-Brabant was. Hij combineert twee werelden: de horeca en de multimedia. 15000 volgers met Facebook, 45000 volgers via YouTube en meer dan 2 miljoen views.
Toppers is een initiatief van het Talentenfonds van ROC West-Brabant, een fonds dat creativiteit en talent van studenten en leerlingen stimuleert en beloont. Jaarlijks keert het Talentenfonds prijzen uit aan getalenteerde studenten en leerlingen. Welke studenten dat zijn, bepalen de colleges zelf. De mbo-toppers ontvangen een bedrag van € 750,-. De ROC West-Brabant Topper ontvangt een bedrag van € 2.500,- te besteden aan studiemateriaal of een vervolgopleiding
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina