Afab verlengt hoofdsponsorschap VitesseDovnload 7.46 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte7.46 Kb.

SponsorrelatiemanagementAFAB verlengt hoofdsponsorschap Vitesse

AFAB Financiële Diensten en Vitesse hebben een eenjarig contract getekend dat de krediet- en hypotheekverstrekker voor het zesde achtereenvolgende seizoen als hoofdsponsor aan de Arnhemse eredivisionist verbindt.

De naam van het bedrijf zal ook komend seizoen de voorkant van het nieuwe Vitesseshirt sieren. AFAB krijgt op de achterkant gezelschap van DER KREIS, dat zich met een compleet nieuwe merknaam gaat presenteren.

Maasbert Schouten, voorzitter van de Raad van Bestuur/CEO van AFAB Financiële Diensten Holding N.V. en tevens lid van de Raad van Commissarissen van Vitesse, verwacht met de overeenkomst een nog grotere naamsbekendheid te verwerven: “Destijds ben ik ingestapt bij Vitesse, omdat ik na het hoofdsponsorschap bij FC Volendam in het voetbal actief wilde blijven. In de vijf jaar dat AFAB nu aan Vitesse verbonden is, is het gelukt die grote naamsbekendheid te verwerven. Dat is voor onze branche van essentieel belang. Maar inmiddels is de relatie tussen AFAB en Vitesse, mede door mijn rol als commissaris, zo vertrouwd met elkaar, dat een verlenging van het hoofdsponsorschap een logisch gevolg is. Dat neemt niet weg dat wij in de toekomst de weg mogelijk vrij zullen maken voor een hoofdsponsor die op dat moment beter bij de club past. Voor het komende jaar zijn Vitesse en AFAB Financiële Diensten Holding N.V.  in elk geval de ideale combinatie om de positie van de club verder te stabiliseren en uit te bouwen.”


DER KREIS is een internationale inkoop- en marketingorganisatie in de keuken- en sanitairbranche. Het bedrijf introduceert via Vitesse twee nieuwe ‘groene’ winkelconcepten, Kitchzen voor de keukenvakzaak en Zenitair voor de badkamerspeciaalzaak. Algemeen directeur Marcel Crezee: “Afgelopen seizoen zijn wij partner van Vitesse geworden en de reacties hierop zijn zo goed dat wij hebben besloten om de sponsoring uit te breiden. Shirtsponsoring biedt ons de mogelijkheid om onze nieuwe concepten, Kitchzen en Zenitair, voor een groter publiek te introduceren en onder de aandacht te brengen.”

Algemeen directeur Paul van der Kraan van Vitesse: “Zoals bekend spelen wij komend seizoen in de kleding van Klupp en ik moet zeggen, de shirts en alle trainingskleding zien er prachtig uit. Met het vertrouwen van AFAB Financiële Diensten Holding N.V. als hoofdsponsor, DER KREIS als subhoofdsponsor en Klupp als kledingleverancier, gaan wij niet alleen goed gekleed het seizoen in, maar ook met de wetenschap dat twee A-merken en het eigenzinnige nieuwe Klupp het Vitessemerk in alle opzichten zullen versterken.”

Behalve de eerste elftalselectie zal ook Jong Vitesse komend seizoen te bewonderen zijn in de kleding van Klupp met partneruitingen van AFAB Financiële Diensten Holding N.V. en DER KREIS.
Bron: www.sponsoronline.nl, 24 juni 2009

.

Opdrachten:1. Geef aan welke sponsorbinding(en) AFAB met Vitesse heeft?

2. Zal de opbrengst van de Vitesse sponsoring door de toetreding van DER KREIS voor AFAB meer of minder worden?3. Welke informatie over AFAB zou Vitesse moeten vastleggen? Maak een lijst met relevante variabelen.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina