Afdeling: Deurne/ZeilbergDovnload 30.4 Kb.
Datum27.09.2016
Grootte30.4 Kb.


Afdeling: Deurne/Zeilberg


27-9-2016lh

KBO Informatie voor het Kontakt februari.
Terugblik op onze activiteiten

De Jaarvergadering,

Op 27 januari hielden wij onze jaarvergadering in den Draai, de voorzitter kon ook dit jaar weer veel leden verwelkomen. Het bestuur was, gezien het voorspelde slechte weer, dik tevreden met de goede opkomst. Tijdens de mededelingen konden diverse positieve zaken de revue passeren en kon men vernemen dat de Raboclubactie ook dit jaar zeer goed had uitgepakt. Dank aan al diegene die hun stem op onze club uitgebracht hebben. Als ook u in het komende jaar zou willen bijdragen aan een goed resultaat voor onze club dan kunt u overwegen om, als u een rekening bij Rabobank heeft, ook lid te worden van de Rabobank want dan mag u ook mee stemmen op de club van uw keuze. U moet daarvoor dan wel voor 1 april lid worden van de bank dit lidmaatschap is gratis en er zijn geen verplichtingen aan verbonden. U kunt zich melden via internet of u doet dat schriftelijk bij een van de kantoren van de Rabobank.

Tijdens de vergadering werden verder de gebruikelijke zaken aan de orde gesteld. Zo was er ook de bestuursverkiezing hierbij werd Theo Mennen bij acclamatie herkozen en werden mevr. Aarts-v.d.Burgt en dhr. A. Seijkens in het bestuur benoemd. Heel veel medewerkers konden worden bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar en een aantal personen stelde zich weer beschikbaar voor diverse werkzaamheden voor komend jaar.

Heel mooi was verder de film/diapresentatie met daarbij een terugblik op de jaarlijkse activiteiten. Via een klankbeeld van dia`s en film samengesteld en gepresenteerd door Piet Verhoeven kon menigeen zichzelf weer terug zien bij een of andere activiteit.Carnavalsmiddag,

Op zaterdag 30 januari waren wij en met ons alle senioren uit Zeilberg te gast bij carnavalsclub de Pottenbakkers en mochten wij genieten van een spetterende carnavalsmiddag. Het begon al goed met een keurig welkom en ontvangst aan de deur.

Er waren gratis penningen en ook nog koffie en vlaai voor iedereen.

De middag werd geopend door vorst Berrie die het openingswoord gaf aan de voorzitter van de Pottenbakkers. Deze twee gingen daarna ook meteen voortvarend van start met de bekendmaking van het Senioren Prinsenpaar van de Zeilberg. Na enig vraagwerk bleek dat het deze keer Leo (Broer) van Bakel en zijn vrouw Rina te zijn geworden. Zij werden, onder begeleiding van de vorst, door hun kleinkinderen van de nodige Prinselijke attributen voorzien en konden daarna in de Prinselijke bak plaatsnemen naast het prinsenpaar van de Pottenbakkers.

Als staart van het amusement mocht kabouter Punt het spits afbijten en als Poolse tuinkabouter in een Helmondse tuin beland wist hij de aanwezigen te boeien met een fraaie buut. De dansmarieke`s van onze eigen Pottenbakkers lieten ons zien waarom zij bij het Lichtstadtoernooi bijna in de prijzen waren gevallen. Een wervelende dans zetten zij op het podium.

De gehandicapte kletser bleek gelukkig niks aan z`n spraakwaterval te hebben opgelopen en verhaalde uitgebreid over zijn aanwezigheid op de paralympics en schottelde ons een sportieve klets voor. De dansmarieke`s van “de Potjes” lieten ons zien dat er nog voldoende dans talent in de Zeilberg voorhanden is zij presenteerde een hele mooie dans.

De zingend opkomende “Kletspoetsweefkes” lieten ons weer allerlei roddels en achterklap horen uit de Zeilberg en soms zetten zij zonder blikken of blozen ook zaken aan de orde over het wel en wee van Zeilberg. Ja, ja zij houden Zeilbergs doen en laten goed in de gaten.

In de pauze liet de carnavalsclub een lekker warm hapje en een versnapering rond gaan en daarvoor hoefde zelfs de raad van elf niet voor van de bar af te komen.

Heerlijk als je ziet hoe de oudjes verwend worden.

De verkiezing van de best geklede man, vrouw en echtpaar werd ook weer onder luid applaus bekend gemaakt.

De pauze werd afgesloten met een loterij.

Hierna was het de beurt aan de Prinsengarde zij namen de zaal mee op een voetbal reisje waarbij op de deunen van een welbekend oud liedje diverse figuren de tribune van FC. Garde bereikte. Mooi gebracht en goed geplaybackt uit de oude doos.

De afwezigheid van het Shantikoor werd heel goed opgevangen door de Turfroeiers zij durfden het aan om een geweldig zeemanslied als meezinger de zaal in te sturen. Wie had ooit gedacht dat de senioren van Zeilberg zo goed waren in karaoke. Hier kon geen Shanti koor aan tippen dus mogen zij volgend jaar terug komen.

“Les Bontes”, brachten een gezongen ode aan het prinsenpaar waarvan zij bijna geen genoeg konden krijgen en telkens opnieuw van zich lieten horen.

De kleinkinderen van het prinsenpaar zetten hun beste beentjes voor met een mooi circuslied.

Voor het muzikale deel werd door muziekgroep de Klutsers gezorgd.

De middag werd, tegen de klok van vijven, afgesloten met een dankwoord van vorst Berrie van de Schaaf die daarbij ook het woord gaf aan de Senioren Prins.

De voorzitter van onze KBO mocht tot slot de Pottenbakkers bedanken voor deze fijne carnavalsmiddag.

De ouderen van Zeilberg kunnen terug kijken op een, door CV de Pottenbakkers, keurig verzorgde en goed georganiseerde carnavalsmiddag met een goed programma met veel Zeilbergse artiesten konden we genieten van veel amusement van eigen bodem en dat voor een gratis toegang CV de Pottenbakkers bedankt namens KBO-Zeilberg.

Als u er door omstandigheden niet kon zijn hebt u wat gemist.Dan nog wat algemene informatie,
Inloop,
Elke woensdagmiddag is er voor alle Zeilbergers van vijftigjaar en ouder de gelegenheid tot ontspanning. U kunt dan terecht in den Draai, vanaf 13.30 uur, om te kaarten, te biljarten en te koersballen. Nieuwe deelnemers zijn daarbij van harte welkom. De entree is gratis en voor alle ouderen van Zeilberg. Behoudens de genoemde activiteiten kunt u ook zelf aangeven en zelf bepalen wat u wenst te doen, en gewoon maar even binnenlopen en een lekkere kop koffie nuttigen kan ook u bent gewoon hartelijk welkom.
Dus kom gerust naar den Draai en doe mee aan deze leuke activiteiten.

Computeren,
Elke donderdagmiddag vanaf 13.30 uur. kunt u in den Draai terecht om te computeren en te internetten. In de Hanenbergzaal staan de computers op u te wachten.
En weet u dat er in januari/februari ook weer gestart is met kort lopende cursussen. Zo is er een workshop om u te leren hoe u met de computer kunt omgaan. Ook is er een workshop over werken met Windows XPof Vista.
En wat ook mooi is, u kunt zelf ook mede bepalen welk soort workshop u de komende periode wordt aangeboden. Dus mensen doe mee aan deze mogelijkheid om de diverse gebruiksmogelijkheden van de computer te leren kennen onder goede begeleiding.
Kom gerust eens kijken en computer mee!!

BGV kookparade
De eerst volgende ledenbijeenkomst wordt gehouden op 24 maart 2010, we krijgen op die middag BGV kookparade op bezoek. Zij komen ons dan informeren over de warme maaltijd en tevens bereiden zij voor U een vijfgangen menu. Hieraan kunt u voor een bedrag van

€ 5,-- deelnemen. Voor bestek en borden wordt gezorgd. Maximale deelname 80 personen. Dus vol is vol.


Deze activiteit zal plaats vinden, op woensdag 24 maart aanvang 14.00 uur.
De BGV Kookparade is een interessante presentatie waarbij nieuwe en bestaande levensmiddelen en andere producten voor in en om de keuken de revue passeren middels boeiende live-presentaties.
Zelf beleven, samenwerken, proberen, proeven en gezelligheid zijn sleutelwoorden die een draagvlak creëren voor de commerciële boodschap van deelnemende merken en producten. De presentaties zijn vanzelfsprekend geheel vrijblijvend. Aan het einde van de presentatie wordt aan elke bezoeker een informatiepakket overhandigd, met daarin brochures en probeerverpakkingen als follow-up op de programma - presentatie.
De middag wordt in zijn geheel verzorgd door de BGV gastvrouw. Terwijl zij voor u kokkerelt, vertelt ze alles over de gebruikte recepten. Maar ook tal van wetenswaardigheden over gezond koken passeren de revue
Voor dit verassende 5-gangenmenu, dat bestaat uit een aperitief, een voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en een koffieverassing tot slot, maken wij een inspirerende reis langs verschillende werelddelen en hun keukens.

Als afsluiting van de middag krijgt iedereen voor vertrek een cadeautas mee naar huis met daarin recepten, kortingsbonnen en enige probeerverpakkingen om zelf thuis uit te proberen en in de keuken mee aan de slag te gaan.

U moet voor deze maaltijd dus wel een eigen bijdrage van € 5,-- betalen maar zeg nu zelf waar kun je voor zo`n bedrag uit eten gaan?
Deelnamekaartjes zijn verkrijgbaar ad. €5,-- bij Theo Mennen Zeilbergsestraat 69, op vrijdag 26 februari tussen 10.00 en 12.00uur.

U bent daarbij allen van harte welkom. Dus noteer dit alvast in uw agenda of op uw kalender.


Paasviering.
HIERBIJ NODIGEN WIJ ONZE LEDEN VAN HARTE UIT om aanwezig te zijn bij de PAASVIERING op woensdag 31 maart we beginnen dan, nog steeds, in onze eigen kerk. Pasen, betekend een moment van bezinning en samen zijn.
Deze middag beginnen we met een gebedsdienst in de parochiekerk aanvang 13.30 uur. Het ”koor door de week” zal de gebedsdienst opluisteren met gezang en Orgelbegeleiding.
Na deze viering gaan we naar den Draai voor een lekkere kop koffie en wordt U getrakteerd. Verder zal er dan een optreden zijn van het “broederschap Herzelen” die zich uitgebreid aan u zullen presenteren en u zullen laten genieten van hun heerlijke klanken.
Wij verwachten dan ook een grote opkomst van u en willen het bezoek aan deze bijeenkomst zeer bij u aanbevelen. U komt toch ook!! U bent allen zeer hartelijk welkom.
Na afloop kan er weer deelgenomen worden aan een warme Hollandse maaltijd in den Draai hiervoor moet u zich wel aanmelden. Tel 322788.
Zomaar wat wetenswaardigheden voor u.
Rijbewijskeuringen.

Mocht u als KBO lid binnenkort een keuring moeten ondergaan voor bijvoorbeeld het verlengen van uw rijbewijs? G.H.M. Bouten Vivaldilaan 1 Helmond telf. 0492-541248.

Hij biedt u zijn deskundigheid aan om tegen een vergoeding van € 25,-- uw medische keuring te willen verrichten welke nodig zijn voor onder andere het verlengen van rijbewijzen. Moet u gekeurd worden dan moet u zelf even kontact met hem opnemen, een telefoontje voor een afspraak is vlug gemaakt.
Het belastingproject van de ouderenbonden

Vanaf begin dit jaar kunnen de bij onze KBO aangesloten leden weer een beroep doen op de belastingadviseur hij biedt hulp en advies bij het invullen van het belastingformulier.

Voor veel ouderen is het invullen van het belastingbiljet een jaarlijks terugkerend probleem.

Voor de KBO-ers uit Zeilberg is er een belastinginvuller opgeleid voor dit werk. Hij komt, indien gewenst, bij U thuis en gaat na of belastingteruggave mogelijk is. Als dit zo is verzorgt hij met u de aangifte. U hoeft alleen het teruggave geld in ontvangst te nemen!!!!!Onze belastingadviseur voor u is,
dhr. Theo Mennen Zeilbergsestraat 63 5751 LH Deurne tel. 319669
KBO, echt iets voor u!

"lk lid van een ouderenbond' Nou nee, daar ben ik nog lang niet aan toe. Wat moet ik bij al

die oude mensen? Kaarten zeker? Of volksdansen, koersballen? Nee, ik wacht nog maar

even. " Een veelgehoorde reactie als we iemand van 50-plus vragen om lid te worden van de KBO, maar de KBO is veel meer dan kaarten, kienen en kegelen.Belangenbehartiging

Met 320.000 leden is de KBO de grootste ouderenbond in Nederland Op alle politieke niveaus praat de bond mee over beleid, opdat senioren volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving Belangrijke thema's zijn nu Wonen en Mobiliteit, de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning en de zorg voor de minima.Informatie en educatie,
Scholing van en informatie naar de leden zijn binnen de KBO heel belangrijk.

Regelmatig nemen regionale en lokale actieve vrijwilligers deel aan scholingsprogramma`s.

Er zijn computercursussen voor vrijwilligers. Binnen de plaatselijke afdeling vinden er

Voorlichtingsactiviteiten plaats om leden bij de tijd te houden. Daarnaast ontvangt u als KBO lid l0 keer per jaar het blad Nestor met veel nieuws en informatie.Ledenservice

Ouderenadviseurs en belastinginvullers bij u in de buurt helpen u bij het invullen van allerlei

Formulieren en in kontakten met instanties. Een waardevolle ondersteuning in deze tijd voor

Senioren. Via het l5-pluspakket profiteren KBO-leden van vele kortingen op bijvoorbeeld

Telefoonkosten, brillen, uitstapjes, de ziektekostenverzekering en rijbewijskeuringen.

Ontspanning en ontmoeting

Ontspanning en ontmoeting zijn het cement van het KBO-gebouw. Vele senioren ontmoeten

Elkaar bij allerlei ontspannende activiteiten als wandel- of fietstochten, biljarten, koersbal,

kaarten of bingo. De jongere leden vragen om andere activiteiten, zoals een leeskring, een

filmclub, museumbezoek of allerlei uitstapjes.

Met het bezoeken van deze activiteiten kunnen onze leden een sociaal netwerk opbouwen,

Waardoor eenzaamheid kan worden voorkomen en er nieuwe vriendschappen kunnen

ontstaan.

De KBO is een bond in beweging en kan voor u als senior veel betekenen, door lid te zijn,

door deel te nemen aan de activiteiten binnen uw afdeling en door een zinvolle tijdsbesteding als vrijwilliger.


Of klaagt u liever over van alles en nog wat maar u organiseren “nee ho maar” nou ja lees dan onderstaand maar.

KLAAGLIED VAN EEN GEPENSIONEERDE MAN

Ik heb veertig jaar geploeterd, ik heb moeten werken als een paard

ik heb nu een leuk pensioentje, en we hebben wat gespaard

we wonen in een aardig huisje, met als voortuin een plantsoen

ik dacht, nou ga ik lekker rusten, omdat ik niets meer hoef te doen.
Ik werk wel door zei moe venijnig, ik word nooit gepensioneerd

het is niet meer dan recht en billijk, dat je mij wat assisteert

ik hou van netjes en gezellig, en mijn huisje in fatsoen

goed zei ik, ik zal wel helpen, omdat ik toch niets heb te doen.


’s Morgens moet ik al beginnen, als stofzuiger machinist

ik zing van boven naar beneden, geen hoekje wordt door mij gemist

ik kan nu ook al koffie zetten, en ik was, ik strijk, ik boen

ik dek de tafel, was de kopjes, omdat ik toch niets heb te doen.


We hebben achter ook een moestuin, die moet worden uitgebuit

dat kun je zelf wel, zei mijn eega, dat scheelt ons dan een hele duit

en nou sta ik maar te spitten, poot andijvie, sla en meloen

ik heb de blaren in mijn handen, omdat ik toch niets heb te doen.


Mijn vrouw heeft ook twee poezen, die zijn zo lief zegt ze en mak

ze geven kopjes en ze spinnen, maar ik zit met de kattenbak

en die krengen kunnen miauwen, maar dat ligt aan het seizoen

dan komt de kater van de buren, omdat die ook niets heeft te doen.


Is mijn kleinzoon soms wat knorrig, doet ie niets dan kattenkwaad

dan zegt mijn dochter ga naar opa, die weet toch met zijn tijd geen raad

zij en oma gaan dan winkelen, en in ’t restaurant een bakkie doen

en ik? Ik speel met kleinzoon indiaantje, omdat ik toch niets heb te doen.


Mijn vrouw gaat vaak op koffieklets, zij vermaakt zich opperbest

en als ze dan voldaan weer thuiskomt, vindt zij het opgemaakt nest

eigenlijk ben ik maar een doetje, maar wat kun je daar aan doen

oma heeft het heft in handen, omdat ik toch niets heb te doen.


Ik ben een dienstmeid, ik ben tuinman, en ik dweil en poets en schrob

en mijn vrouw doet of ze ’t druk heeft, want ze houdt er toezicht op

ik loop te zwoegen en te zweten, met een hoofd als een pioen

ik raak verdraaid nog overspannen, omdat ik toch niets heb te doen.Nou ja overdenk nu nog maar eens wat de KBO-Zeilberg u te bieden heeft?
Lid worden van de KBO
Tot alle vijftig plussers van Zeilberg zouden wij willen zeggen.
Als u 50 jaar of ouder bent nodigen wij U van harte uit om U als lid bij ons aan te melden.
Bent U niet kerkelijk, of van een andere gezindte, dan hoeft dat voor u geen reden te zijn om niet lid te worden van de KBO-Zeilberg. U bent bij ons van harte welkom.

Namens het bestuur;

Secretaris, mevr. Evers-Meeuwsen Torenstraat 40 5751GZ Deurne 0493-322324

h.evers74@chello.nl website www.kbo-deurnezeilberg.nl

27 september 2016 lh
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina