Afdeling Mode -en objectvormgeving, dko stedelijke Academie voor schone kunsten lierDovnload 5.37 Kb.
Datum28.08.2016
Grootte5.37 Kb.
Afdeling Mode -en objectvormgeving, DKO Stedelijke Academie voor schone kunsten LIER

Sabine Oosterlynck, in 1998 afgestudeerd aan de Mode Academie van Gent, neemt sinds 2006 het nieuwe Mode atelier aan de SASK van LIER op zich.

Ze heeft een jarenlange werkervaring als styliste achter de rug bij het Belgische Modebedrijf Caroline Biss. Daarnaast is ze bezig met eigen beeldend werk met onder andere video, live art, collages en assemblages... Dat ze op de hoogte is van wat er gaande is in de kunstwereld is dan ook een meerwaarde om als leerkracht aan een Mode atelier te beginnen.

Het is heel belangrijk om op een creatieve manier kennis door te geven en te trachten om evidenties en vastgeroeste denkpatronen te doorbreken. Het is ook boeiend om met gemotiveerde mensen van verschillende leeftijden en herkomst te werken. De Mode kan zo op heel uiteenlopende en gevarieerde manieren benaderd worden.

 Dit alles om bij iedereen creativiteit aan te wakkeren en een zoektocht te starten naar ieder zijn persoonlijke stijl!

Er wordt gewerkt met recyclage, vorm, historische kostuums etnische groepen en eigen gekozen thema's of stijlperiodes.

Voor het eerst bracht de afdeling een show op 20 juni 2010, PLAY MODE genaamd, in de Jezuïetenkerk te Lier. Dit was meteen een schot in de roos met 40 tal modellen en 16 mini collecties werd er een spel van vorm, kleur en concept neergezet.

Het doel van de opleiding is dat de geïnteresseerden zich kunnen ontplooien op creatief, vormelijk en persoonlijk vlak, uiteraard is het gekend dat in de mode strenge deadlines worden gesteld, en er heel wat fases aan vooraf gaan.

De inspiratiefase, kleurenpalet bepalen, stoffenpalet samenstellen en dan ontwerpen en schetsen uitvoeren!

De studenten komen in hun vrije tijd, maar er wordt verwacht dat er naast de uren die ze in het atelier doorbrengen ook veel tijd buiten de academie besteden aan de opdrachten.

Van 12/01/2011 tot 20/02/2011 kan men de tentoonstelling PROCES komen bekijken in de foyer van de SASK , deze tentoonstelling blikt terug op het 5jarig bestaan van de afdeling en het procesmatig werken van de cursisten, telkens met nieuwe invalshoeken is het een zoektocht naar eigenheid, vormgeving en stijl. De video van Play Mode zal ook te zien zijn

In de foyer van de SASK Lier : Koepoortstraat 1

OPEN : Di,woe,do van 9.00u – 22u vrijdag: 17u – 20,30u

zaterdag 9,00u – 17u en zondag 9,00u – 12uLinks :

http://www.flickr.com/groups/mode_atelier_sask_lier/

www.academielier.be

http://www.facebook.com/pages/PLAY-MODE/352913829433
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina