Afscheid van de Audi R15 tdi in Sebring Seizoensopening van ilmc 2011 in FloridaDovnload 9.34 Kb.
Datum25.07.2016
Grootte9.34 Kb.Afscheid van de Audi R15 TDI in Sebring


    Leusden, 15 maart 2011 – Het sportwagen-raceseizoen start voor Audi met de 12 Uur van Sebring op 19 maart aanstaande. Op het voormalige vliegveld in Florida beleeft de Audi R15 TDI zijn laatste race. De eerste sportwagen met dieselmotor wordt bestuurd door Timo Bernhard, Romain Dumas en Mike Rockenfeller, de Le Mans-winnaars van vorig jaar. De tweede wordt bestuurd door Dindo Capello, Allan McNish en Tom Kristensen. De Audi R15 TDI moest technisch worden aangepast aan de reglementen die voor dit seizoen van kracht zijn.Voor het Audi Sport Team Joest begint deze maand een lang sportwagenseizoen: tot november staan er zeven races, het Le Mans-trainingsweekeinde en diverse tests op het programma. Tijdens de 12 Uur van Sebring, de seizoensstart van de Intercontinental Le Mans Cup (ILMC) 2011, wordt er nog gereden met de Audi R15 TDI, daarna beleeft de nieuwe Audi R18 zijn racepremière.
De Audi R15 TDI maakte twee jaar geleden zijn debuut tijdens de 12 Uur van Sebring en behaalde daar de negende overwinning voor Audi bij het populaire evenement, sinds de Duitse fabrikant er in 2000 voor het eerst deelnam. Dit jaar geldt er echter een nieuw reglement, waarvoor Audi de nieuwe R18 ontwikkeld heeft. Oudere auto’s als de R15 TDI mogen alleen nog maar met aanmerkelijk minder motorvermogen rijden. Zo moest de opening van de luchtinlaat met vier millimeter worden verkleind tot 33,5 millimeter doorsnede. Ook de turbodruk moest met 23 procent worden verminderd van 2.590 millibar tot 2.000 millibar. De brandstoftank moest worden verkleind van 81 naar 65 liter. In hoeverre de oude auto’s tegen de nieuwe modellen nog een kans hebben, moet de race van komend weekeinde uitwijzen. “Het verschil in motorvermogen bedraagt tientallen pk’s”, zegt Ralf Jüttner, technisch directeur van het Audi Sport Team Joest.
Voor de seizoensstart in Sebring heeft Audi succesvolle rijderscombinaties: Timo Bernhard en Romain Dumas, die in 2008 in Sebring wonnen, delen de auto met startnummer 1 met Mike Rockenfeller. Dindo Capello, Tom Kristensen en Allan McNish, de Sebring-winnaars van 2009, besturen de Audi R15 TDI met startnummer 2.
Bij de race in Sebring verwelkomt Audi ook twee nieuwe partners voor het sportwagenprogramma: Alpinestars, leverancier van sportkleding en streetwear, en smeermiddelenfabrikant Castrol ondersteunen het fabrieksteam. Daarbij is Castrol een oude bekende: al in de DTM, in de supertoerwagens en in de rallysport behaalde Audi samen met Castrol vele successen.

Dit persbericht is met bijbehorend fotomateriaal terug te vinden op www.ponpersportaal.nl
In Nederland heeft de consument keus uit 163 Audi-modellen met een groen label. Audi biedt bovendien meer dan 54 modellen met een gemiddelde CO2-uitstoot van minder dan 140 g/km. Circa 90% van de nieuw verkochte Audi’s in Nederland heeft een groen label. Op dit moment heeft Audi 27 modellen die voor zakelijke rijders in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling vallen.1/
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina