Agenda: Dinsdag 3 november: kijk-les (voor ouders) weerbaarheidstraining groep 5/6/7/8 Dinsdag 10 november: voorleeswedstrijdDovnload 22.87 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte22.87 Kb.
Nieuwsbrief
Vrijdag 30 oktober 2015
Provincialeweg 33 9677 PA Heiligerlee / tel. 0597-423447 / e-mail cbs-mons-sinai@picto.nl / www.cbs-mons-sinai.picto.nl

Agenda:

Dinsdag 3 november: kijk-les (voor ouders) weerbaarheidstraining groep 5/6/7/8

Dinsdag 10 november: voorleeswedstrijd (zie de verhalen in de nieuwsbrief)

Dinsdag 10 november:10-minutengesprekken

Vrijdag 4 december (ochtend): Sinterklaasviering

Donderdag 17 december: Kerstviering in de kerk: de Ontmoeting te Scheemda (s ’avonds zeer waarschijnlijk om 19.00, exacte tijd krijgt u nog te horen).


Oproep:

Wij zijn op zoek naar een ouder (op vrijwillige basis) met affiniteit en passie voor ICT en dan vooral gericht op het onderhouden (plaatsen van documenten en foto’s) van websites.

Als onderwijskundigen doen wij erg ons best de website van onze school zo optimaal mogelijk te laten ‘stralen’ op het internet. Alleen is de tijd daar soms te kort voor……

Wie zou ons willen ondersteunen? Wij zouden dit als team zeer waarderen. U kunt contact opnemen met Rianne Schippers, via de mail of per telefoon.


Mededeling:

Zoals u weet willen wij als team maar vooral ook als school iets betekenen voor onze vluchtelingen in Nederland. Wij zijn aan het brainstormen en zodra ik meer informatie heb, wordt u op de hoogte gebracht.


Tip:

Op woensdag 4 november speelt het internationaal danstheater het familieprogramma Kymani, het verhaal van een drummer. Het verhaal gaat over een Afrikaanse jongen die wordt geadopteerd, het wordt verteld door middel van dans. De danstaal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar kinderachtig is deze taal zeker niet. Het wordt gespeeld in cultuurhuis De Klinker en is helemaal gratis. Je moet je wel opgeven bij renatederuiter@indeklinker.nl

Meer informatie is te vinden op www.adrillen.nl
Verjaardagen

10 november Mirthe Harkema

11 november Max Holtjer

13 november Luuk Penning

13 november Ruben PoortVan harte gefeliciteerd!
Voorstellen:

Mijn naam is Jitze Nicolai, ik ben 23 jaar oud en woon in Groningen.

Ik studeer aan de ALO in Groningen en zit in mijn 4de en laatste jaar.

De ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) leidt mensen op tot sportleraar.

Het komende half jaar ga ik op de vrijdagmorgen de gymlessen verzorgen voor CBS Mons Sinai.

Mijn grootste hobby is voetbal. Ik speel zelf ook bij ACV (Asser Christelijke Voetbalvereniging) in Assen. Ik geef ook trainingen aan de jeugd van ACV.

Ik heb al aardig wat ervaring opgedaan met het lesgeven maar ben nog steeds niet uitgeleerd! Ik ben dan ook overtuigd dat ik dit komende half jaar veel ga leren. Ik heb in ieder geval veel zin in dit komende half jaar.
Bijbelverhalen: Thema : Arm en rijk.

Week 45 en 46 (2 t/m 13 november): Arm en rijk

Inhoud: Armoede en arm zijn; kloof tussen arm en rijk; scheve verhoudingen; armoede en onrecht.

Bijbel: Er wordt vertelt over de profeet Amos

De kinderen worden zich bewust van de beelden, die ze zelf hebben, bij de woorden arm en rijk. Wat betekent dit? Welke gevoelens horen hierbij? Wat zijn de sociale gevolgen?
Nieuws uit de overblijf

Hierbij wil ik (Sandra Parlevliet) u een korte introductie geven van het overblijfteam en hoe het uurtje overblijf eruit ziet. Het team bestaat uit Sandra (ma,do), Shirin(ma), Aafke(di), Petra(di) & Judith(do). Dit overblijfteam is nu ongeveer 2 jaar actief.

De groepen 1 t/m 4 beginnen met het eten. Ze starten d.m.v. gezamenlijk een liedje te zingen. Na het eten danken ze ook gezamenlijk en gaan dan buitenspelen.

De groepen 5 t/m 8 beginnen met buitenspelen. Als de onderbouw klaar is met eten (12.30) gaat deze groep naar binnen om te eten. De bovenbouw start d.m.v. een stukje lezen uit een boekje, dit wordt (roulerend) door de kinderen zelf gedaan. Na het eten danken ook zij gezamenlijk, daarna gaan ze weer buitenspelen.

Als het buiten regent, blijven we met de kinderen binnen, dan gaan ze in hun eigen klas iets voor zichzelf doen.

Aanmelden van een kind kan per dag en/of voor een langere periode. Dit kan via de mail parlevliet1@zonnet.nl of via de telefoon/WhatsApp 06 21241366. Het overblijven kost €1,50 per kind per dag. De rekeningen worden één keer per maand opgemaakt, deze krijgt u via uw kind.


Nieuws uit groep 1/2

Het is u misschien al opgevallen dat wij een nieuwe leerling in de klas hebben. Andy, van harte welkom. We hopen dat je het fijn vindt bij ons op school.

Op dit moment zijn we druk bezig met het maken van een Sint Maarten lampion. Het verhaal van Sint Maarten spelen we in de klas uit. En we proberen de intentie van elkaar te helpen zoveel mogelijk over te nemen. De kinderen mogen een lampionstokje mee naar school nemen.

De leerlingen van groep 2 mogen meerdere keren een spelletje samen met de IB-er Maria in het kamertje doen. De woordenschat en de letterkennis wordt dan getoetst. Mocht u met uw kind letterspelletjes doen, noem dan a.u.b. de letters bij de klank dus i i.p.v. ie, mmm i.p.v. “em”, ssss i.p.v. “es” enz. ‘ie”, “em”, “es” worden namelijk fout gerekend.

Door veel voor te lezen wordt de woordenschat van uw kind uitgebreid. Dit komt het leerproces altijd ten goede. En het is tevens een gezellig, persoonlijk moment samen. Veel leesplezier!

Nieuws uit groep 3/4

Op dit moment zijn we bezig met het oefenen voor de voorleeswedstrijd.

Er doen 14 kinderen aan mee.

Maandag hebben we de wedstrijd in onze groep.

Wie wordt de beste voorlezer van groep 3 en groep 4.

Die kinderen doen mee aan de schoolwedstrijd dinsdag 10 november.


Volgende week donderdag ga ik bij de kinderen van groep 3 de herfstsignalering afnemen.

Dit een soort tussentoets.

Er wordt een lettertoets afgenomen, er moeten woorden gelezen worden, een verhaaltje moeten ze lezen en ze moeten de letters goed kunnen schrijven. Al deze oefeningen gaan op tijd. Vlot lezen is erg belangrijk.
Als ik met u wil praten over de resultaten van uw kind, maak ik een aparte afspraak.

Het 10-minuten gesprek is hiervoor niet geschikt.

We zijn druk bezig met de spreekbeurten. Er is weer een nieuwe lijst gemaakt.

De kinderen van groep 3 mogen nu ook meedoen.

Als er vragen zijn, kom gerust langs.
Nieuws uit groep 5/6

Volgende week gaan we beginnen met de voorrondes voor de voorleeswedstrijd. Iedere leerling die wil die mag een stukje voorlezen. De beste/ leukste/ grappigste voorlezers mogen op dinsdag 10 november voor alle kinderen van de school voorlezen.


Er wordt een leerling uit groep 5 en 1 uit groep 6 gekozen. Uw kind mag een boek van school uitkiezen maar mag ook van huis. Het is niet verplicht, niet alle kinderen willen meedoen.
 
Nog maar twee keer een weerbaarheidstraining en dan zit het er weer op. Dan hebben we alle lessen gehad en zullen we weer ‘normale’ gymles krijgen.
Volgende week dinsdag zijn de ouders bij de les uitgenodigd van 13.15u (vertrek vanaf school) tot ongeveer 14.15u. Daarna ga ik met de kinderen nog weer terug naar school. We hopen dat er een aantal ouders zijn die hier bij aanwezig kunnen zijn en dan laten we ons verrassen door de kinderen.
 
De boekbesprekingen zijn ook begonnen in de klas. Er zijn inmiddels twee kinderen die al een boekbespreking hebben gehouden. Iedere week zijn er twee kinderen aan de beurt. Als u niet weet wanneer uw kind de boekbespreking heeft mag u uiteraard altijd even binnen komen lopen. Op het bord in de klas hangen de data.
Nieuws uit groep 7/8

De Kinderboekenweek is afgerond. Vele projectmiddagen hebben we gehad. Deze maand weer “gewone” middagen. Met topografie in groep 7, zij zijn bezig met de landen en de hoofdsteden in Europa. Groep 8 is inmiddels bezig met de wereld.


In de afgelopen weken hebben de kinderen erg hun best gedaan met de weerbaarheidstrainingen. Les 6 is inmiddels geweest. Het wordt steeds leuker en actiever. Volgende week dinsdag is (zoals al eerder aangegeven) de kijk-les voor ouders. Voor groep 7 en 8 start de les om 11.00 uur in de gymzaal. Wij zullen u daar met plezier ontvangen. De kinderen zijn erg enthousiast om jullie hun vaardigheden te laten zien. En daarna de laatste les… met echt karate!
Met geschiedenis zijn we inmiddels gestart met een nieuw hoofdstuk. Dit hoofdstuk gaat over de groei van het christendom, de volksverhuizingen die ontstonden binnen Europa en de rol van de Romeinen. Daarnaast komt Karel de Grote aanbod.

Tijdens de creatieve lessen starten we met het maken van de lampionnen. In groep 7 en 8 mogen de kinderen hun eigen lampion ontwerpen. Ze hebben een tekening gemaakt en een benodigdhedenlijst. Ze krijgen hier twee lessen voor.


Binnenkort is de school-voorleeswedstrijd en momenteel worden daar voorleesmomenten voor georganiseerd. Er wordt door een jury een leerling gekozen, die mee mag doen met de Nationale Voorleeswedstrijd. Wie zal dit jaar CBS Mons Sinai vertegenwoordigen?
Verder vooruitkijkend: 18 december is de eerste Tech4fun ochtend in Veendam. Zou u willen rijden? Wij zouden dat zeer waarderen. U kunt zich opgeven bij Carlijn Bos.

In januari gaan 5 à 6 kinderen uit groep 7 en 8 meedoen met het 4e scholendamtoernooi in Winschoten, wat een enthousiasme!De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina