Agnieszka KotDovnload 4.27 Kb.
Datum19.08.2016
Grootte4.27 Kb.
Agnieszka Kot

Een excursie naar Nederland…. Prachtig!!!– dacht ik. Maar is dat een goede excursie voor me? Natuurlijk, zonder enige twijfel!! Helaas moest er geloot worden… maar ik had geluk en ik en vijf andere meisjes van het eerste jaar Nederlandse filologie zouden met twee docenten rijden naar Nederland gaan!!

12 juni, om 12 uur…. We nemen de bus naar Warschau en vandaar het vliegtuig naar Charleroi en ten slotte de bus naar Groesbeek. Heel de dag op reis! Heel moe, hongerig, slaperig… maar wat geeft dat! Een week in Nederland! Daarvoor heb ik alles over!

Ik heb zo veel te vertellen… Maar wat me het meeste opviel waren: fietsen, fietsen, fietsen… En zo veel positieve ervaringen! Het was buitengewoon. Geheel andere bouwkunst, heel zindelijke straten. En een beetje andere weer- voor me te koud. Den Haag, Breda, Arnhem, Utrecht, Amsterdam, Nijmegen, Leuven…wat een mooie, schone steden hebben Nederland en België. Zo veel bezienswaardigheden, parken, winkels, warenhuizen, museums…

Het Openluchtmuseum - een heel leuk en interessant museum. Er was zo veel te zien. We gingen door het museumpark – te voet of per tram. In Polen zijn museums heel vervelend, maar in Nederland zijn de mensen zijn heel vernufig en creatief. Ze weten wat ze moeten doen om de bezoekers te interesseren.

Het eten... daar kan ik niet zo positief over zijn. Het eten vond ik niet zo lekker... Het was helemaal anders dan in Polen. En nu geloof ik dat Polen het beste eten in de wereld heeft....Wat ik heel interessant vond, dat was het nachtelijke leven van mensen in restaurants en kroegen. Ze zaten buiten het restaurant, aten, dronken en praatten met elkaar. In Polen hebben we dit ook, maar niet op zo'n grote schaal als in Nederland. En dan al die fietsen... Ze waren echt overal! Van mijn hele leven zag ik niet zoveel fietsen tegelijk. Mensen van alle leeftijden, met heel verschillende fietsen. Winkels... dat was indrukwekkend! In Polen hebben we heel veel interessante winkels, maar anders. In Nederland ligt een ander assortiment in de winkels dan in Polen. In het algemeen kleden de mensen in Nederland zich op een beetje andere manier; ze kleden zich kleuriger en, wat mij betreft, wat interessanter.

Dit was de beste excursie in mijn leven. Ik wil graag terug naar Nederland in de nabije toekomst.De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina