Algemene gegevensDovnload 161.82 Kb.
Pagina1/5
Datum24.07.2016
Grootte161.82 Kb.
  1   2   3   4   5

IJsclub Voorschoten - Jaarverslag 2007 / 2008  1. Algemene gegevens

Opgericht : 24 februari 1956

Doelstelling : Het bevorderen van de ijssport

Adres/telefoon IJsclubgebouw : Ant. Van Leeuwenhoekkade 38

071 561 6400

Postadres : Postbus 46

2500 AA Voorschoten

Website : www.ijsclubvoorschoten.nl

E-mailadres : ijsclubvoorschoten@hotmail.com

In 1986 werd de SchaatsTrainingsGroep Voorschoten (STGV) opgericht.

Sinds 1987 aangesloten bij de KNSB.

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Leiden onder nummer V 40446237.

Het verenigingsjaar loopt van 1 mei tot en met 30 april.
2. Inleiding

2.1 Terugblik


Het begint er op te lijken dat het sneuvelen van PR’s door de selectie als heel normaal wordt beschouwd. Ook clubrecords moeten er aan geloven. De vraag is nu, reden ze vroeger gewoon te langzaam, of doen ze het op dit moment gewoon goed. Ik houd het voor eigen veiligheid maar even op het tweede.
Ook dit seizoen voor de derde keer op rij de tweede plaats bij de Andries Kwik-bokaal. Als je als bestuur op de bestuursvergadering samen komt, dan is het natuurlijk fantastisch om dit te mogen bespreken. Wat hebben ze het weer goed gedaan. En natuurlijk denk je dan, zou eerste ook kunnen in de toekomst.
De hoofdtrainer van de STGV is wereld kampioen Masters geworden in het duitse Erfurt. En ja, ik val in herhaling, ook hier sneuvelden PR’s. Ondanks het feit dat Willem Jan ziek werd, en de 5000 meter met dichtgebonden broekspijpen heeft moeten rijden, wist hij toch een goede tijd neer te zetten, waarbij het WK Masters hem niet meer afgepakt kon worden.
Ben Jongejan, ( inmiddels ook wel bekend van de TV), uit de stal van ijsvereniging Molenvaart (Leidschendam), en inmiddels een aantal jaren lid van de ijsvereniging Voorschoten, heeft het ook zeer goed gedaan dit jaar. Hij had vorig seizoen al goed afgesloten met een 3e plek op het NK allround, maar dit jaar wist Ben dit niveau vast te houden. Op het EK allround is Ben 6e geworden, en hij had hiermee direct zijn ticket voor het WK allround. En ook op dit WK heeft Ben laten zien dat hij klaar is om op dit niveau de strijd aan te gaan met de groten der aarde. En voor wie het nu nog niet weet, kijk op www.benjongejan.nl en geniet van een prachtige site.
IJshal Leiden.

Over de plannen voor renovatie/nieuwbouw ijshal Leiden lees ik allemaal fantastische verhalen. Dit is natuurlijk wat we wensen. Maar voorzichtigheid is geboden. Ook in Alphen is nog niemand door het ijs gezakt. Hoe dit komt? Nou, die ijsvloer ligt er nog steeds niet. Wat je ook leest in de kranten, en wat je ook hoort over positieve verhalen, ik vind het koffiedik kijken. Discussies in kranten schijnen vaak van groot belang, maar zijn dit in het algemeen niet. Het niveau van werkelijke besluitvorming is iets waar wij als verenigingen geen grip op hebben. Wel kunnen we met gezamenlijke inspanning, (waarin ijsclub Voorschoten actief meedraait) minimaal de kans verhogen voor het behoud van de ijshal, in welke vorm dan ook. Of het nu een renovatie huidige baan wordt, nieuwbouw compacte hal, of een nieuw te bouwen 400 meter baan, ik ben met het behoud van een ijshal in welke vorm dan ook al zeer gelukkig. Want dat is voor de clubs in de regio Leiden van groot belang.


Trots

Als we terug kijken naar wat onze leden op het ijs hebben neergezet, Andries Kwik-bokaal, WK Masters, EK / WK allround, resultaten clubkampioenschappen, Marathon etc, dan kunnen we daar alleen maar trots op zijn. Maar het is niet alleen het resultaat op het ijs. Om dit alles draait natuurlijk de vereniging op vele vrijwilligers, en daar zijn we ook trots op. Tijdens de wedstrijden moeten toch ook altijd maar mensen voor de baanopbouw, jury, klokkers, etc aanwezig zijn, en dat op tijden waar vele van ons niet jaloers op zijn. Verder wens ik jullie ook veel leesplezier in het stuk van de TC. Want ook daar komen nog vele kanjers van onze vereniging aan de orde.

Landijsbaan

Maar na al het geweld op kunstijs, is het jullie niet ontgaan dat de landijsbaan vier dagen open is geweest. Waarvoor we ook de firma van Os zeer dankbaar zijn. Ik werd gebeld met de vraag, wie zijn die mannen, verbonden met lange slangen op de ijsbaan laat in de avond? Nou, dat waren mannen van de firma van Os, die water op de ijsbaan spoten om de kwaliteit van het ijs te verbeteren. Volgens de ijsmeester geeft opspuiten een sneller resultaat, dan de aanwas van nieuw ijs aan de onderkant. Maar daar heeft de ijsmeester voor geleerd moet je maar denken.

Schoolschaatsen.

Dit seizoen hebben we als ijsvereniging Voorschoten voor het eerst het schoolschaatsen georganiseerd voor Voorschoten, Leidschendam/Voorburg en Wassenaar. Hoewel de deelname in aantal scholen niet hoog was, zijn we hier wel mee doorgegaan. En ik mag hier best neerzetten, dat dit een groot succes was. Ook stond hier over een leuk stuk met foto in de krant, en dit hebben we te danken aan Manouk ’t Mannetje, die de PR voor de ijsclub op zich heeft genomen. Direct nadat Manouk was begonnen in deze functie, heeft zij al vele stukken (vaak met foto) in de pers weten te krijgen.

Drainage

Nog niet. Zit in de lift, en steeds komen we een klein stukje verder. We zijn dan ook nog steeds in gesprek met de gemeente om te kijken hoe we een en ander gaan oplossen. De gemeente heeft al 10.000 euro toegezegd. Er zijn nu gesprekken tussen de gemeente en de ijsclub om grond te storten op de landijsbaan, waarbij de drainage wordt betaald uit de besparing die het afvoeren elders aan kosten met zich meebrengt.2.2 Vooruitblik
Het gaat een spannend jaar worden voor de hoofdtrainer. Want kun je nog een jaar neerzetten waarbij je weer zoveel records gaat neerzetten. De tijd zal het leren. Ook voor een eventueel nieuw te bouwen ijshal zal het komend seizoen spannend zijn, en laten we er het beste van hopen.

Het schoolschaatsen zal zeker weer georganiseerd worden dit jaar, en ik durf nu al te schrijven dat het aantal deelnemers zal stijgen bij het eerst komend schoolkampioenschap. En wat betreft schaatsen op de landijsbaan, duimen maar!
  1   2   3   4   5


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina