Algemene Ledenvergadering 26 maart sprint klimt uit financieel dalDovnload 5.97 Kb.
Datum16.08.2016
Grootte5.97 Kb.
Algemene Ledenvergadering 26 maart

SPRINT KLIMT UIT FINANCIEEL DAL


Tijdens de ALV heeft het bestuur van de leden goedkeuring gekregen voor de jaarrekening 2013. Dat gebeurde nadat de kascommissie vooraf een aantal kritische vragen had gesteld, die volgens de aanwezigen goed werden beantwoord door de penningmeester. Voor die kritische vragen was zeker aanleiding, omdat er Sprint in de loop van 2013 geen sluitende begroting met realisatie voorzag. Dat kon bijna niet anders, want de begroting voor 2013 was te optimistisch over de exploitatie van het clubhuis. De vaste lasten zijn erg hoog en moeilijk te beïnvloeden. Door eind vorig jaar in een extra ALV te besluiten tot maatregelen zoals een verhoging van de contributie en de kantineprijzen ziet de financiële toekomst er nu weer beter uit. De begroting voor 2014 is veel realistischer. Maar de vereniging moet goed op het geld blijven letten. Er wordt bijvoorbeeld goedkoper ingekocht, en geprobeerd wordt de accommodatie zo goed mogelijk uit te nutten, bijvoorbeeld door het organiseren van sportevenementen.
De jaarrekening is altijd de hoofdmoot van de voorjaars-ALV, maar daarnaast was er alle ruimte om stil te staan bij de (sportieve) gebeurtenissen van de afgelopen periode. En natuurlijk bij de plannen voor de komende tijd.

De gouden medaille van Nadine Broersen is natuurlijk het absolute hoogtepunt, maar ook veel andere atleten hebben goede prestaties geleverd, waaronder een aantal van de specials (dat is de nieuwe naam voor aangepaste sporters). Er gaan 7 atleten van Sprint naar de Special Olympics. Veel dus om trots op te zijn.


Een uitdaging voor Sprint is het gewijzigde sportaccommodatiebeleid van de gemeente. Verwacht wordt dat de huur van de baan hoger zal worden. Ook wil de gemeente meer taken wegleggen bij de clubs. Daar zijn ook taken bij die niet bij een sportvereniging behoren, zoals de verhuur van accommodaties aan andere gebruikers. De grote sportverenigingen proberen daar samen oplossingen voor te vinden.
Het bestuur is nog steeds niet volledig. Er zijn vacatures voor een voorzitter en vacatures webredacteur en webmasters (technisch en content)
Wie precies wil weten wat er wordt besproken en ook zelf zijn of haar stem wil laten horen moet naar de ALV komen. Waarom waren er naast het bestuur op 26 maart maar ongeveer 30 leden aanwezig? Het bestuur wil graag weten hoe het de ALV interessanter of aantrekkelijker kan maken!
Wie meer wil weten kan het verslag van de vergadering inzien (link of weg naar het verslag aangeven).

Machteld van de Vijver, 2 april 2014De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina