Ali b geeft antwoord op de ParadeDovnload 5.98 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte5.98 Kb.

Theaterjournaal.nl

Datum: augustus 2011Ali B geeft antwoord
Ali B geeft antwoord op de Parade

Drie kwartier lang krijgt het publiek de kans alle denkbeeldige vragen te stellen aan Ali B in de voorstelling Ali B geeft antwoord. De beroemde rapper die met het televisieprogramma


Ali B op volle toeren de laatste onveroverde harten voor zich won, gaat op de Parade in gesprek met het publiek. Bij binnenkomst zit Ali, in korte broek, relaxed op het podium en heet iedereen persoonlijk welkom. Het woord “leuk” is voordat Ali B echt begint al zo’n veertig keer gevallen. En leuk wordt het! Het publiek mag alles vragen aan Ali B de rapper, Ali B de vader of Ali B de BN’er. Via de vragen uit het publiek komt Ali op diverse, meer en minder voorbereide verhalen. Bijvoorbeeld het vermakelijke verhaal over hoe hij in zijn prille jeugd over seks en geweld rapte onder de naam ZigZag, terwijl hij zijn moeder wijsmaakte dat zijn teksten over honger en de verschrikkingen van oorlog gingen.

Ali vertelt over hoe de ontmoeting met Stef Bos hem heeft geïnspireerd voor zijn nieuwe album. Hij is naar eigen zeggen ‘verstefbossisseerd’, waarmee Ali zoveel bedoelt als dat hij meerdere lagen aanbrengt in zijn muziek, zoals Stef Bos dat doet, een lach én een traan. Wat we eigenlijk zien, is een jongen die aan het veranderen is in een man. Zijn vaderschap heeft hem veranderd en hij is, naar eigen zeggen, emotioneel sterk in ontwikkeling. Hij geeft ook een kijkje in de tweestrijd waarin hij zich bevindt. Ali vertelt hoe graag hij thuis bij vrouw en kinderen wil zijn, maar dat hij te ‘verslaafd’ is aan het optreden: het thuisfront zal Ali moeten delen met de microfoon.Moralistisch hoogtepunt is een nummer waarin Ali rapt over hoe hij vroeger altijd aan het strijden was, maar nu de acceptatie kiest. Dat is de les die hij graag wil meegeven aan zijn publiek en die terugkomt in al zijn teksten. Ali predikt respect, gelijkheid en acceptatie. Op de vraag hoe hij zou reageren wanneer zijn zoon met een man thuiskomt, haalt Ali zijn schouders op en zegt: “So what… Ali Gay!”. Ali B is leuk, Ali B is ad-rem, Ali B is aanstekelijk en Ali B is merkbaar bezig zich te verdiepen. De ontmoetingen met de artiesten in Ali B op volle toeren hebben hem, in meerdere opzichten, goed gedaan. Dat hij op Stef Bos wil lijken, moeten we niet te serieus nemen, want tijdens de voorstelling blijkt hij gewoon Ali B te zijn en hij doet er goed aan dat ook gewoon te blijven.

Recensie

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina