Altez- divisie agrinboDovnload 103.69 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte103.69 Kb.
Bijlage 4 – Nieuwe producten voorgesteld op INTERPOM | PRIMEURS 2008

Informatie gecommuniceerd door de exposanten op datum van 5 oktober 2008Stand 211

ALTEZ- DIVISIE AGRINBO

Szamolutystraat 5 - 8700 TIELT (België)

Tel. +32 (0)51 25 99 99 - Fax +32 (0)51 25 99 98 - info@altez.be

www.altez.be

Altez Bouwgroep neemt Lambert Geerkens over

(Persmededeling 21 maart 2008)

Op vrijdag 21 maart 2008 werden tijdens een personeelsvergadering de medewerkers van de NV Geerkens uit Meeuwen-Gruitrode ( Limburg ) op de hoogte gebracht van de overname van de aandelen door de Altez Bouwgroep uit het West-Vlaamse Tielt. De aandelen worden in z’n geheel overgenomen. Henny Geerkens zal vanaf heden opnieuw de verkoop behartigen van de producten van de LG business unit Hipico. De activiteiten van de NV Geerkens blijven bestaan in Meeuwen-Gruitrode en worden zelfs nog uitgebreid. NV Altez kampt met een tekort aan productiecapaciteit en zal dat tekort door de productieafdeling in Meeuwen-Gruitrode laten opvangen.

Henny Geerkens: ‘Altez zocht al geruime tijd naar een partner om die productiecapaciteit op te kunnen drijven. Zij hebben mij gecontacteerd omdat we mekaar goed kenden, ooit begon hun carrière bij ons in Meeuwen. Beide firma’s opereren in dezelfde markten, voor dezelfde doelgroepen en met dezelfde producten. Aangezien consolidatie ook op niveau van KMO’s begint te spelen was het al snel duidelijk dat een totale overname de beste zaak zou zijn voor beide partijen. Ikzelf keer terug naar mijn oude liefde: de sales.’ De algemene leiding van NV Geerkens zal worden waargenomen door de twee afgevaardigd bestuurders van Bouwgroep Altez nv: Johan Colpaert en Dirk Huyghe. Samen met de sturende en leidinggevende medewerkers van beide bedrijven zal zo snel als mogelijk een strategisch project opgestart worden om de samensmelting van de 2 bouwbedrijven zo goed en vlot mogelijk te laten verlopen.


Lambert Geerkens - NV Geerkens is reeds 44 jaar een begrip in de systeembouwwereld. Haar stichter Lambert Geerkens begon met de invoer van legbatterijen. Zijn visie om rond deze kippenbatterijen ook gebouwen te plaatsen in prefab werd de basis voor het uitwerken van systeembouw in de Benelux. Door garantie op een snelle doorlooptijd en een beperking van de nodige arbeidsinspanning op de werf werd Geerkens één van de marktleiders in de bouw van agrarische projecten, industriebouw paardensportgebouwen met inrichting, in de Benelux en Duitsland. Daarnaast was Lambert zijn visie “wat je zelf doet, doe je beter, én heb je onder controle.” De basis voor de ontwikkeling van een vrij omvangrijke productie-unit die vandaag naast de belevering van de eigen noden van het aannemingsbedrijf, een belangrijke speler geworden is als toeleverancier voor systeembouwers. Het bedrijf telt momenteel om en bij de 220 medewerkers en haalde vorig jaar 42,5 miljoen Euro omzet.
Altez - Altez Bouwgroep is in alle opzichten de West-Vlaamse tegenhanger van Geerkens. Het bedrijf bestaat zeventien jaar en is actief in de landbouw ( Agrinbo), industriebouw (A-Zes), stalinrichting (Abitec), traditionele bouwwerken (Atrabuild) en hippische constructies (Axcent). Altez is vooral actief in de Benelux en Noord-Frankrijk. Met Agrinbo Holland als dochteronderneming in Noord Nederland biedt Altez de oplossing om als internationaal bedrijf locale markten, op grotere afstand optimaal te bewerken. Via de nv Axpromo doet de groep ook aan projectontwikkeling en verkoop van bedrijfsunits voor KMO’s vanuit bedrijfsverzamelgebouwen. De veelzijdigheid van de groep Altez illustreert zich eveneens in de recente overname van het metaalconstructiebedrijf MMT uit Lichtervelde, die zich specialiseert in maatwerk voor collectoren als toeleverancier in de verwarming – en koelingindustrie. Een afdeling die op korte termijn verhuist van Lichtervelde naar de bedrijfszetel van de groep in Tielt. De groep stelt een 140 medewerkers tewerk en haalde vorig jaar een geconsolideerde omzet van +/- 45 miljoen Euro.

Met de overname van Geerkens wil de groep Altez doorgroeien met een grotere eigen productiecapaciteit tot de top 3 van de toonaangevende bouwbedrijven gespecialiseerd in bouwen van bedrijfsgebouwen landbouw en industrie. Ondersteund door gedecentraliseerde voorbereidings- en uitvoeringsploegen op de plaatselijke markten onder leiding van een sterk centraal management.Nieuwpoorts montagebedrijf DEVANCO overgenomen door ALTEZ Bouwgroep uit TIELT.

Nieuwpoort/Tielt: Begin september zijn de montageactiviteiten van de Nieuwpoortse montagefirma Devanco ingekocht door het Tieltse bouwbedrijf ALTEZ. Devanco, opgericht in 1989, specialiseert zich in het monteren van bedrijfsgebouwen en dit meestal in opdracht van het Limburgse bedrijf Lambert Geerkens uit Meeuwen. Vooral bedrijfsgebouwen voor de landbouwsector maar ook industriebouw behoren tot de activiteiten van Devanco. Het gros van de realisaties bevindt zich tot op heden aan de kust en in midden West-Vlaanderen. Het bedrijf, met een 6à7 tal medewerkers, is voorzien van de modernste montagemachines. Nadat één van de voormalige zaakvoerders besliste de bouwsector te verlaten, werd geopteerd om het bedrijf voortaan verder te laten gaan onder de groep Altez. Volgens Johan Colpaert, CEO van de Altez groep, kadert deze overname in de verdere strategie van de Tieltse groep, om de eigen uitvoeringscapaciteiten te verstevigen, de enige manier om planning en kwaliteit optimaal te sturen in het snelle bouwproces van prefab bedrijfsgebouwen. Eerder dit jaar nam deze groep ook het hierboven genoemde Lambert Geerkens over. Samen met de reeds bestaande afdelingen in België en Nederland telt de groep daarmee +/- 350 medewerkers. Met eigen productie van staalconstructies, prefab betonwanden, en een atelier voor hout- en aluminium schrijnwerk, bouwt de groep Altez op werven in gans Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland. Naast Agrinbo-Geerkens (stallenbouw) , A-Zes (industriebouw) en Geerkens-Hippico, zijn Abitec, M-M-T en LG Products eveneens afdelingen die tot de Altez Groep behoren en waarvoor de montageactiviteiten van de voormalige Devanco ploeg zullen ingezet worden.
Stand 320

AVR bvba

Meensesteenweg 545 - 8800 Roeselare (België)

Tel +32 (0) 51 24 55 66 - Fax +32 (0) 51 22 95 61 - info@avr.be

www.avr.be

Contact: Maarten Heijne

GE-Force modellen

AVR stelt de nieuwe GE-Force modellen voor. Dit is de nieuwe rijenfrees, die nu het complete programma van frezen vervangt. De aandrijving is nu met behulp van tandwielen, waardoor levensduur verbeterd is en onderhoud sterk verminderd is. De machine heeft nu ook de verende kap, zoals die van de Multivator bekend is. Hierdoor is er veel lagere kans op het aankleven van grond. Daarnaast is het heel gemakkelijk om de grond te verwijderen, door de kap omlaag te drukken. Hierdoor is schoonmaken niet meer nodig, en is er minder vermogensverlies.

De machine heeft de mogelijkheid verzwaarde haken te monteren, zodat de machine ook onder zwaardere omstandigheden, bijvoorbeeld met stenen, te gebruiken is.

De machine heeft een nieuwe haakse kast die tot 250 pk aankan.


De nieuwe, aangepaste Speedridger

AVR toont op de Interpom ook de nieuwe, aangepaste Speedridger. Om ook op afwijkende maten te kunnen werken, is deze aanaarder met grote schijven en een druksysteem nu verstelbaar gemaakt. Alle maten buiten de 4x75 worden zo geleverd. Op deze manier is een machine aan te passen aan de verschillende plantafstanden in de verschillende landen. Beddenteelt is hierdoor ook binnen de mogelijkheden van de machine gekomen. De machine heeft nog altijd het bekende gewichtsoverdrachts-systeem, waarmee gewicht van de trekker wordt gebruikt om stevige ruggen te maken.


Puma 4

Daarnaast heeft AVR de Puma 4 rij op de stand staan, die op vele punten verbeterd is. De machine is met een varioweb te leveren, waarbij egelband en axiaalrollen te combineren zijn. Hierdoor is de reinigingscapaciteit aan te passen aan de omstandigheden, zelf binnen een perceel en een werkgang. Om de reinigingscapaciteit nog te verbeteren, is een unit met sorteerschijven ingebouwd, na de elevator. Zonder aan kwaliteit in te boeten, haalt deze unit losse grond uit het eindproduct. Via het CAN-bus systeem is de complete machine ergonomisch te besturen.


Stand 343

BELCHIM CROP PROTECTION nv

Neringstraat 15 - 1840 LONDERZEEL (België)


Tel +32 (0) 52 30 09 06 – Fax +32 (0) 52 30 11 35 – info-bnl@belchim.com
www.belchim.com
Contact: Goedele DigneffeProxanil

Het nieuwe aardappelfungicide Proxanil is gebaseerd op 2 gekende actieve stoffen (propamocarb en cymoxanil) met diverse mogelijkheden. Het wordt vooreerst gebruikt als preventief middel in het systeem, alleen of in combinatie toegepast, en is daarnaast een sterke troef om aanwezige plaag, al dan niet zichtbaar, te lijf te gaan. (Erkenningsnummer 9565/B)


Kerb 400 SC

Het nieuwe Kerb 400 SC is een vloeibaar herbicide op basis van de actieve stof propyzamide en wordt gebruikt in groenten- en andere teelten. Kerb 400 SC wordt ingezet tegen probleemonkruiden, zoals perzikkruid en brandnetel, maar is ook gekend om zijn grassenwerking. (Erkenningsnummer 9606/B)


Vacciplant Fruit

Vacciplant Fruit is een uitstekend preventief middel tegen bacterievuur in appel en peer en witziekte in aardbei. De natuurlijke actieve stof, laminarine, wordt gewonnen uit bruinalgen. Het natuurlijke afweermechanisme van de plant wordt door Vacciplant Fruit gestimuleerd zonder negatieve effecten op de plant te veroorzaken en de weerstand van de plant tegen ziekten wordt op deze manier aanzienlijk verhoogd. (Erkenningsnummer 9661/B)


Stand 4149
BELMATRADE
Peperstraat 4A - 3071 Erps-Kwerps (België)
Tel +32 (0) 2 255 93 00 - Fax +32 (0) 2 759 99 28
www.johndeere.be
Contact: Bavo Vangoidsenhoven - Bavo.Vangoidsenhoven@cofabel.be

John Deere 5430 i: de zelfrijdende veldspuit

De zelfrijdende veldspuit is standaard uitgerust met een onafhankelijke pneumatische vering op de 4 wielen om een ongeëvenaard comfort te geven aan de bestuurder en om snelheden te halen tot 25 km/u in het veld en tot 40 km/u op de weg. Zijn hydraulisch regelbare spoorbreedte laat toe om zich aan te passen aan alle types van gewassen.


De 5430i heeft een uitstekende wendbaarheid en kan zich dankzij zijn verschillende besturingsmogelijkheden (2- of 4-wielbesturing of in hondengang) aanpassen aan de topografie van elk terrein. Het HMS-systeem automatiseert alle bedieningen op de kopakker.
De hydrostatische transmissie met 4 versnellingen die onder belasting schakelbaar zijn biedt een productiever rijgedrag aan de zelfrijdende veldspuit en verhoogt het gebruikscomfort.

Zijn panoramische en perfecte geluidsarme cabine biedt een comfortabele en ergonomische omgeving voor de bestuurder met de mogelijkheid om de integrale veldspuit te bedienen vanuit de cabine dankzij de joystick op de zijdelingse CommandArm.


Verschillende combinaties van pompen zijn beschikbaar om de veldspuit aan te passen aan elke spuittoepassing in het veld.

De 5430i is uitgerust met een doseringsregeling die tegelijkertijd druk en volume in acht neemt, met tweevoudig opvouwbare spuitbomen met brede keuze aan werkbreedte en met de ongeëvenaarde stabiliteit van de spuitbomen op de getrokken veldspuiten 700 en 800.


Optioneel kan de zelfrijder eveneens uitgerust worden met een continu recirculatiesysteem met pneumatische dopafsluiting, maar ook met BoomTrac Pro een automatische hoogte regeling van de spuitboom.
Standaard uitgerust met het GreenStar 2600 scherm en AutoTrac Ready, kan deze zelfrijdende veldspuit alle oplossingen voor de precisielandbouw aanbieden: automatische besturing AutoTrac, documentatie van de spuitwerkzaamheden Field Doc, automatische openen en sluiten van de hoofdsectie en de spuitsecties Sprayer Pro, als ook het plaatsspecifiek spuiten met aangepaste doseringen binnen hetzelfde perceel.


Stand 100 B

BODEMKUNDIGE DIENST VAN BELGIË

Willem de Croylaan 48 - 3001 Heverlee (België)


info@bdb.be
www.bdb.be
Contact: Bram Van Wyngene - Tel + 32 (0) 473 31 02 95 – Fax +32 (0) 51 20 54 20

BDB-net - Bemestingsplan

BDB-net is een overkoepelende benaming die alle internet-diensten van de Bodemkundige Dienst omvat. Sinds begin 2008 biedt BDB-net een eerste, gebruiksvriendelijke web-toepassing die toelaat om, op basis van bemestingsadviezen, mestanalyses en bemestingsnormen, een bemestingsplan op te stellen.

Een bemestingsplan is een overzicht op perceelsniveau waarin de landbouwer het gebruik van dierlijke mest, andere meststoffen en kunstmest plant aan het begin van het bemestingsseizoen. Met BDB-net wordt het gebruik van meststoffen zodanig berekend dat de gewasbehoeften optimaal worden ingevuld, rekening houdend met de bodemvruchtbaarheid en zonder dat de maximale bemestingsnormen overschreden worden. Het op die manier opgestelde bemestingsplan geeft tevens een goed beeld over de hoeveelheid meststoffen die hij moet aanvoeren of afvoeren. De toe te dienen meststofhoeveelheden worden berekend in functie van perceelsgegevens (oppervlakte, bodemtype, ligging), de samenstelling van de gebruikte minerale meststoffen en de samenstelling en bemestingswaarde van de gebruikte organische meststoffen.
In de loop van de volgende maanden zullen binnen BDB-net bijkomende toepassingen, zoals het on-line opvragen van analyses, adviezen, facturen enz. aangeboden worden.

BDB-net wordt ontwikkeld voor zowel individuele gebruikers, telers, landbouwbedrijven als voor adviseurs, staalnemers of firma’s die deze dienst aan hun klanten wensen aan te bieden. Een didactische versie voor de landbouwscholen kan eveneens ter beschikking gesteld worden.

Voor meer informatie of om een licentie aan te vragen, contacteer info@bdb.be
Stand 108

DEPREZ CONSTRUCT

Industriestraat 28 – 8480 Ichtegem (België)


Tel + 32 (0) 51 58 14 91 – Fax +32 (0) 51 58 28 90
www.deprez.be

Contact: Bjorn Van Ryckeghem – bjorn.van.ryckeghem@deprez.beVolautomatisch kistenmagazijn
Voor de tijdelijke bewaring van gesorteerde en/of gewassen aardappelen in kisten is een volautomatisch magazijn leverbaar. Het magazijn bestaat uit 2 rijen palletrekken met tussenin een onbemande heftruck. De kisten worden niet gestapeld, maar staan elk afzonderlijk in het rek. Zo is iedere kist steeds bereikbaar. De lege of volle kist wordt op een vast gekozen ingaande plaats opgenomen. Vervolgens rijdt de heftruck met de kist naar een willekeurige plaats in het rek. Door middel van zijdelingse telescopische vorken kan de heftruck de kist links of rechts in het rek neerzetten. Tenslotte neemt de heftruck ook volle (of lege) kisten uit het rek terug op en zet deze neer op een andere vaste uitgang.

Met de nodige software weet de onbemande heftruck waar iedere kist zich in het magazijn bevindt. Voor een 100% tracering worden ook alle gegevens over de inhoud van de kist : variëteit, kaliber, gewicht, herkomst, enz. automatisch bijgehouden in de computer.

Dit volautomatisch magazijn vormt de stock tussen de sortering en het wassen of is een voorraad van gewassen product in afwachting van de verpakking.

De grootte van het magazijn – dat opgebouwd is met isolerende sandwichpanelen - kan variëren van 100 tot 300 en meer kisten.


De voordelen tov een partij bunkers zijn :

 1. Iedere kist is als een kleine bunker, maw. oneindig veel mogelijkheden om verschillende soorten te stockeren.

 2. De benodigde oppervlakte is véél minder tov bunkers.

 3. Slechts één onbemande heftruck, géén reeks van transportbanden, kleppen, enz…

 4. Werkt volautomatisch – 100% traceerbaar – goed overzicht van de voorraad

 5. Aardappelen worden donker bewaard op de juiste temperatuur en vochtigheid.

Het volautomatisch kistenmagazijn is de ideale oplossing voor de versmarktverpakker die een maximale flexibiliteit vereist én zelfs de mogelijkheid heeft om op het allerlaatste moment nog snel een order te kunnen wassen en verpakken.Stand 4145

DEROO CONSTRUCTIE

Nijverheidsstraat 6 – 8970 Poperinge (België)


Tel + 32 (0) 57 33 68 16 – Fax +32 (0) 57 33 26 95 – info@derooconstructie.be
www.derooconstructie.be
Contact: Paul Deroo

Hydraulisch inschuifbare verhoogsels

Een nieuwigheid op de stand van Interpom | Primeurs zal de 3-assige kipwagen zijn met bakafmetingen 8,50m x 2,30m x 1,90m voorzien van ‘hydraulisch inschuifbare’ verhoogsels.


Deze hydraulisch inschuifbare verhoogsels zijn ontworpen om de valhoogte van de aardappelen, ook bij groot volumebakken, zo laag mogelijk te houden.

In de praktijk is het zo dat men bij het begin van het laden met een zijkant-hoogte van 1,40m kan werken en naarmate de kipwagen gevuld wordt, de zijkant kan verhogen tot 1,90m.

Op die manier is het mogelijk om met een degelijke vloermat de aardappel voldoende te beschermen, zelfs zonder gebruik van valbreker.
Stand 207

EUROPLANT AARDAPPEL bv

Westpolder 24b – 9978 WJ Hornhuizen (Nederland)www.europlant.biz

Contact : André Steenhuis – andresteenhuis@europlant.bizJelly

Europlant toont onder andere Jelly. Jelly is een middenlaat aardappelras met zeer hoge opbrengst, mooie vorm en goede smaak. Dit gekoppeld aan een lage stikstofbehoefte maakt het ras aantrekkelijk voor de teler.
Stand 235

FOOD TECHNOLOGY NOORD-OOST NEDERLAND bv (FTNON)

Bedrijvenpark Twente 20 – 7602 KA Almelo (Nederland)

Tel. +31 (0)546 574 222 - Fax +31 (0)546 574 875 – info@ftnon.com
www.ftnon.com

Contact: Erna KleinmeijerEnergiezuinig stomen met het FTNON DCC systeem®
Door het gepatenteerde stoomregelsysteem kunnen we stomen, blancheren, garen en desinfecteren met minimaal energieverbruik. Het systeem kan worden gebruikt voor het bereiden van groenten, fruit, aardappelen, wit vlees of vis.
Uit de praktijk blijkt dat bij het gebruiken van het FTNON DCC systeem® er tussen de 30% en 90% aan energie wordt bespaard.
Onze specialisten op het gebied van stoomblancheren adviseren
u graag over de verschillende mogelijkheden. Ons standnummer
is 235.

Handled with care

De geavanceerde flotatiewasinstallaties van FTNON, voor groenten, salades en kruiden
Innovatieve processen, speciaal ontworpen om perfect gewassen producten te verkrijgen.


 • Voor zowel hogere als lagere capaciteiten

 • Verwijdering van vreemde delen met behulp van
  fly-catchers met uitwisselbare schermen om diverse soorten producten te behandelen

 • Rendabele verwerking

Het product is extra lang houdbaar en heerlijk vers tot aan het moment van consumptie.

Vanzelfsprekend zullen onze specialisten aanwezig zijn. Ze zullen u graag informeren over deze en vele andere, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het verwerken van groenten, verse salades, aardappelen, fruit en champignons. Ons standnummer is 235.

Stand 435

JOSKIN

Rue de Wergifosse , 39 - 4630 SOUMAGNE (België)


Tel +32 (0) 4 377 35 45 – Fax +32 (0) 4 377 10 15 - murielle.joskin@joskin.com
www.joskin.com
Contact : Murielle Joskin
HARDI-EVRARD stelt vandaag een getrokken METEOR sproeier voor in 5400 liter versie. De asophanging, tesamen met de geveerde dissel, zorgt voor een vergroot werkcomfort, zelfs aan zeer hoge werk- en transportsnelheden. Voorzien van een volledig vernieuwd chassis en tank, zodanig ontworpen dat er geen druppel in blijft, beantwoordt de METEOR 5400 volledig aan de nieuwe reinigingsvoorschriften. Exclusief gecommercialiseerd met Aluminium POMMIER boom, voorzien van een terugvloeisysteem, beschikt de machine over een zeer complete standaard uitrusting, een spoeltank van 550 liter en een vuller van 35 liter. De nieuwe getrokken EVRARD is voorzien van de spuitcomputer DPAE REGULOR 5, compleet met de erkende en bewezen multi-functie bediening. Praktische en veelgevraagde opties zoals verdunnen van bezinksel op de bodem van de tank, het besturen van de sectiekranen per GPS, werklampen op de boom, of de automatische verdeler voor het zuiver maken van de buitenkant, vormen natuurlijk een onderdeel van de voorgestelde offertes in gamma voor de grotere oppervlakten. De veiligheids- en milieuregelgeving volledig respecterend, positioneert de METEOR 5400, de top in zijn gamma, zich richting de toekomst van de meest veeleisende moderne bedrijven.

JOSKIN: Nieuwe Trans-CAP & Trans-SPACE gamma's:

Ontwikkeling van het transport... Vervoer nuttige lading, geen staal!


De nieuwe generatie JOSKIN Trans-CAP en Trans-SPACE landbouwkipwagens is het symbool van het nieuwe concept monocoque kipwagens die volledig uit staal met een hoge elasticiteitsgrens vervaardigd worden.

De elasticiteitsgrens van deze staalsoorten is zo hoog dat de zijverstevigingen en de dwarsbalken onder de laadbak nu beperkt en zelfs overbodig worden. Dankzij dit nieuwe fabricageconcept neemt het leeggewicht van deze nieuwe generatie landbouw-kipwagens aanzienlijk af, waardoor het mogelijk is om steeds zwaardere ladingen te vervoeren. De nieuwe gedachte « Vervoer nuttige lading, geen staal! » is nu al gegrond: in veel Europese landen blijft de keurig bij 40 km/u maar aandringen, en de toegelaten totale laadgewichten worden meer en meer beperkt. Daar er geen zijverstevigingen meer zijn, wordt de totale hoogte van de nieuwe JOSKIN Trans-CAP en Trans-SPACE kipwagens met ongeveer 5 cm verkleind. Dit zorgt voor een verhoogde stabiliteit van het voertuig bij het rijden op de weg en op het veld, maar vooral bij het kippen.

De nieuwe JOSKIN Trans-SPACE kipwagens hebben steeds een conische laadbak, dit om hun kipsnelheid en -vlotheid te behouden. De voor- en achterbreedte van resp. 2,18 en 2,26 m blijft ook ongewijzigd. Daarentegen werd de opbouw en geometrie van de laadbakken volledig vernieuwd: de ribben worden nu door opeenvolgende vouwen verzacht, wat voor het nog sneller en vloeiender ontladen van het voertuig instaat. Bij het kippen zijn de wrijvingskrachten zo laag mogelijk. De positie van de kipcilinder vooraan op het chassis – een traditioneel opvallende eigenschap van de JOSKIN kipwagens – biedt vanzelfsprekend een hoge kipstabiliteit, -gemak en -comfort.

De vastgeschroefde en volledig gegalvaniseerde spatborden maken deel uit van de standaard uitrusting, en bewijzen opnieuw dat JOSKIN voortdurend bezorgd is met de afwerking van haar producten.

Daar de compacte deurarmen stevig gemonteerd zijn, worden de openingscilinders doeltreffend beschermd. Deze zijn met gestuurde kleppen uitgevoerd die een veilig gebruik garanderen. Een overdrukbeveiliging wordt ook voorzien om in geval van obstakel iedere beschadiging te vermijden bij het sluiten. Deze nieuwe generatie kipwagens wordt steeds gekenmerkt door een uitstekende

dichtheid, een snelle opening en een indrukwekkend uitwijkbereik van de achterdeur.

In veel Europese landen zijn de landbouwers verplicht (of zullen binnenkort verplicht worden) om de vervoerde waren te bedekken. Bijgevolg biedt JOSKIN de mogelijkheid om de nieuwe Trans-CAP en Trans-SPACE kipwagens uit te rusten met een dekzeil dat al dan niet van een haspel voorzien is. Hierbij wordt ook een frontloopbrug en een fronttoegangsladder geleverd (beide gegalvaniseerd).

Op alle JOSKIN kipwagens wordt een JOSKIN Roll-Over© boggie met vastgeschroefde tafel en parabolische veerbladen standaard gemonteerd.

De Hydro-tandem© hydraulische cilindervering van de assen verenigt de voordelen van de traditionele tweeasser op de weg en van de boggie op het veld. Door haar gamma landbouwkipwagens te verbreiden wijst JOSKIN erop dat zij de vaste wil heeft om zich als voorganger en leider voor te stellen op het gebied van landbouwvervoer: "Vervoer nuttige lading, geen staal!".


Stand 440

LUTOSA (VAN DEN BROEKE - LUTOSA)
Z.I. du Vieux Pont 5 - 7900 LEUZE-EN-HAINAUT (België)
Tel. +32 (0)69 66 82 11 - Fax +32 (0)69 66 82 00 - headoffice@lutosa.com
www.lutosa.com

Groenten eten was nog nooit zo eenvoudig en smakelijk!

De Belgische groep Pinguin-Lutosa, gespecialiseerd in de productie en verkoop van diepgevroren groenten, groentebereidingen, frieten en aardappelspecialiteiten, verkoopt jaarlijks zo’n 600.000 T afgewerkte producten. De groep, actief in alle klantsegmenten – van de voedingsindustrie, foodservice en catering tot grote en middelgrote distributie – is wereldwijd in 90 landen aanwezig.www.pinguin.be www.lutosa.com

De diepgevroren specialiteiten van Pinguin op basis van groenten en fruit


Groentetaart Pinguin (1kg)


Artisanale groentetaarten, diepgevroren IQF, rijkelijk gevuld met groenten. Een kant-en-klaar groentedeeg, klaar om af te bakken in de oven (50 min. op 200°C). Kan zowel voor warme als koude bereidingen gebruikt worden. (Bevat eieren, melk, room en kaas.)

Diverse combinaties mogelijk:Spinazie met spekreepjes

Courgettetaart met spekreepjes

Broccoli en champignons

...

Fruittaarten Pinguin (1 kg)

De fruittaarten, diepgevroren IQF, zijn gemakkelijk in gebruik en heerlijk van smaak, klaar om af te bakken in de oven (50 min. op 200°C). Ze worden volgens traditioneel recept bereid met de lekkerste ingrediënten: heel veel fruit, suiker of chocolade.
Assortiment:

Appeltaart met amandelschilfers

Perentaart met chocolade

Kersentaart

Fruitige Smoothies Pinguin (250 g)

Nieuw in diepvries, kant-en-klare smoothies, bereid op basis van 100% fruit, zonder toegevoegde suiker! Een lekker en gezond fruitsapje, rijk aan vitamines, klaar om te drinken na ontdooien of na korte bereiding in de microgolfoven.


Diverse smaken:

Multivitamin: met kers, bosbes, appel, mango…

Tropical: met mango, papaja, ananas en kokosnoot

Forest: met framboos, aardbei, banaan

De diepgevroren bereide maaltijden Pinguin

In oktober 2007 investeerde Pinguin in Langemark (B) 2 miljoen euro in de installatie van een ultra-moderne productie- en verpakkingslijn voor kant-en-klare maaltijden. Dankzij dit procédé, uniek in Europa, worden de maaltijden in een korte tijdspanne diepgevroren om zo een niet te evenaren kwaliteit en presentatie te bekomen.Traditionele ready meals (400 à 450 g)
Klassieke recepten op basis van groenten, aardappelen, rijst of pasta (vol-au-vent, vispannetje, macaroni ham en kaas, zalmfilet met broccolipuree…), typische gerechten (lasagne bolognaise of vegetarische lasagne, moussaka) en regionale bereidingen (Hachis Parmentier, Vlaamse stoverij). Na 8 à 9 minuten verwarmen in de microgolfoven (750W) (afhankelijk van het gerecht), serveert u een heerlijke schotel!


Authentieke Chinese maaltijden en (maaltijd)soepen (kommen in etuis van 350 à 430g)
Pinguin kreeg meer en meer vraag naar kant-en-klare exotische (Oosterse) maaltijden, daarom werd in april 2008 een partnership met een Chinese onderneming afgesloten om volgens de eeuwenoude traditie authentieke wokgerechten te bereiden. Alle ingrediënten komen uit Azië, worden streng geselecteerd, minutieus gewassen, gewogen en ter plekke bereid in grote woks. Vervolgens worden ze onmiddellijk diepgevroren en geconditioneerd. In het assortiment vindt u originele recepten van soepen en maaltijden met groenten (Chinese paddenstoelsoep, vissoep) en Chinese pastas (noedels met groenten en tofu, Chinese groentemixen met boksoi en andere specialiteiten…).De diepgevroren Lutosa frieten en aardappelspecialiteitenGecoate Frieten 10/10 mm « Family Potatoes » Lutosa (10x1 kg)
Omhuld met zetmeel (clear coating) zijn de Family Potatoes Lutosa extra krokant en blijven langer warm. Ze kunnen bereid worden in de friteuse of in de oven. Door de coating bakken ze mooi goudbruin en hebben ze een heerlijke aardappelsmaak. Bereid in de oven bevatten ze slechts 5,5% vetstoffen.Belgische aardappelkroketten Lutosa (10 x 1 kg)N


Ø

+ 25 g + 50 mm + 27 mm
aar het voorbeeld van de Belgische Frieten worden deze nieuwe
artisanale kroketten op basis van de beste Bintje aardappelen bereid. De aardappelen worden gestoomd en verwerkt tot een smakelijke en natuurlijk gekruide puree, in dit traditionele recept wordt 3% boter toegevoegd. Omhuld met goudgeel paneermeel, onderscheiden ze zich door hun ongelofelijke knapperigheid!

Stoemps Lutosa (12 x 750 g)


Stoemp is een typisch Brussels gerecht! Bereid op basis van aardappelpuree en geplette groenten, wordt dit zeer gezonde en populaire recept, waar iedereen dol op is, traditioneel geserveerd met worst, gebraden spek, een ribstuk of spiegelei. Ideaal om de hele familie groenten te laten eten, en dit in minder dan 12 minuten (bereiding in de microgolven)!
Assortiment:Stoemp met wortelen (< 3% vetstoffen)

Stoemp met spruitjes (< 3% vetstoffen)

Stoemp met prei (< 2% vestoffen)

Stand 460

MANTER INTERNATIONAL bv

Phileas Foggstraat 66 – 7825 AL Emmen (Nederland)

Tel +31 (0) 591 626 300 – Fax +31 (0) 591 629 223 – sales@manter.com

www.manter.com
Contact: W.H. de Jong

De Manter Presenter

De Manter Presenter is een compacte machine die automatish standaard Jute en netzakken onder de vulopeningen van een half-automaat hangt.

Deze zakkenaanhanger kan gekoppeld worden met diverse merken halfautomaten zowel nieuw als gebruikt.

Door een nieuwe en gepatenteerde manier van oppakken kan de machine werken met standaard Jute en Netzakken op dezelfde machine. Geen speciale zakken of aanpassingen zijn nodig.
Stand 320

MIEDEMA

Kleasterdyk 43 – 8831 XA Winsum (Nederland)

Tel +31 (0) 517-239806 – Fax +31 (0) 517-239801 - arjenbos@miedema.com

www.miedema.com
Contact: Arjen Bos

De nieuwe CP42 cupplanter

Miedema introduceert op Interpom | Primeurs 2008 haar nieuwe CP 42 cupplanter. Deze machine onderscheid zich doordat de gehele planter volledig opnieuw ontworpen is en maakt dat de CP 42 vooruitstrevend is in zijn soort. Het plantelement is voorzien van een groot, over de gehele breedte van het plantelement bewegend rooster om ook gesneden en/of gekiemd pootgoed door te voeren. De grote bovenrol is voorzien van een groot doorkijkrooster. De optische missercontrole verzekerd u van een optimale betrouwbaarheid bij het planten. De extreem kleine onderrol zorgt, in combinatie met de zeer lage plaatsing van het element een getest nauwkeurigere plantafstand dan momenteel beschikbaar in de markt. De vier vorentrekkers, zijn gemonteerd aan een centrale gewichtsonafhankelijke garnituurbalk voor een gelijkmatigere pootdiepte. De bodemvolgendheid van de vorentrekkers wordt gegarandeerd door 2 brede, eenvoudig in hoogte verstelbare diepteloopwielen met trekkerprofiel. De druk op de vorentrekkers kan eenvoudig aan de zijkant aangepast worden door de veerdruk op de in parallellogrammen opgehangen garnituurbalk te veranderen. De grote toedekschijven met schrapers zijn in hoek centraal per rij instelbaar en met een pen gat verbinding in breedte instelbaar.

De machine is zowel mechanisch als met hydraulische aandrijving verkrijgbaar, en met vaste of hydraulische bunker. De mechanische of hydraulische markeur met wisselventiel klapt altijd binnen de breedte van de machine volledig opklapbaar en geheel in de hoofdbalk van het frame weggewerkt.

Doordat de garnituurbalk in zijn geheel wegneembaar is, kan de planter 1 geheel vormen met bijvoorbeeld een Multivator.

In combinatie met een aanaardkap kan één man met één trekker in één werkgang al het werk doen!


Stand 4122

RESTRAIN COMPANY Ltd

Baronielaan 128 – 4818 RD Breda (Nederland)


www.restrain.eu.com
Contact: Dirk Garos – tel +31 6 538 69 221 – dirk_garos@yahoo.co.ukSchade detector
Nieuw :Schade detector aan aardappelen in 30 seconden

Voor wie?:  • bij het oogsten

 • bij kwaliteitsbepaling


Stand 4181

ROVA – ROVASAC nv/sa

Meersbloem 25 - 9700 Oudenaarde (België)

Tel + 32 (0) 55 33 41 10 – Fax +32 (0) 55 33 41 19 - info@rovasac.be

www.rovasac.be

Contact: Eddy Serbruyns

De OKURA palletiseer robot

Rova–Rovasac presenteert op Interpom | Primeurs de OKURA palletiseer robot, die alle soorten verpakkingen zoals zakken, kartons, kratten en emmers, … snel, precies en efficiënt stapelt op pallets.


Rova–Rovasac is al meer dan 30 jaar actief in de verpakkingssector als leverancier van netzakken, verpakkingen uit papier, plastic of polypropyleen en F.I.B.C. (big bags).
Door de toenemende automatisatie in alle sectoren van de industrie streeft Rova–Rovasac ernaar zijn klanten een totale oplossing aan te bieden, waarbij de klant er terecht kan niet alleen voor de verpakking, maar ook voor complete afvullijnen tot en met het palletiseren van de verpakte producten.

Stand 106

F.R. STEENVOORDEN INDUSTRIAL EQUIPMENT bv/ STEENVOORDEN CONSTRUCTIE bv

Wijdenesspaansweg 76 - 1764 GK Breezand (Nederland)


Fax +31 (0) 22 35 21 480 - info@fredsteenvoorden.nl
Contact: Fred Steenvoorden - Tel +31 (0) 653719915

De Evolution Separator
Wij als importeur en exclusieve verkoper voor Europa en Rusland tonen u de nieuwste revolutie op schoningsgebied: de Evolution Separator® de uitvinding van de komende decennia, te gebruiken in de meest voorkomende producten zoals : aardappelen, witlof, wortelen, uien enz.

De machine is in verschillende maten en tonnages te verkrijgen en heeft zich in de praktijk al ruimschoots bewezen. Bediening manueel of met touchscreen, ook bouwen wij de Evolution Separator® in uw bestaande of nieuwe rooimachine.

Nieuwsgierig ? Kom langs bij ons op stand nummer 106 bij de Interpom | Primeurs 2008 of bel of mail ons voor meer info.

Stand 302

TOLSMA

Fabrieksweg 7 - 8304 AT Emmeloord (Nederland)


Tel +31 (0) 527 63 64 65 – Fax +31 (0) 527 69 95 32 - janvanmaldegem@tolsma.com
www.tolsma.com
Contact: J.P. van Maldegem
Weer in Control

Weer in Control van Tolsma is een intelligente klimaatregeling die rekening houdt met de weersverwachting. Weer in Control maakt maximaal gebruik van de te verwachten buitentemperatuur. Daardoor wordt er, afhankelijk van de situatie, eerder of later gestart met buitenluchtventilatie. Dat leidt tot een nog betere handhaving van de gewenste bewaartemperatuur. Daardoor zijn de energiekosten en de bewaarverliezen lager.


Tolsma MEScontrol

Tolsma MEScontrol is een totaaloplossing voor verwerkers van landbouwproducten waarbij elke stap in het bedrijfsproces op de vloer onmiddellijk teruggekoppeld wordt naar de administratie en vice versa. De oplossing automatiseert de volgende belangrijke stappen:

Orderbeheer

Tracking & tracing (incl. labelling)

Voorraadbeheer

Expeditiebeheer

Integratie met RFID-apparatuur

Door real-time uitwisseling van procesdata wordt de rentabiliteit van de processen geoptimaliseerd.
Stand 312

VAN ANTWERPEN MILIEUTECHNIEK bv

Monsterweg 64 - 4454 AC Borssele (Nederland)


Tel +31 (0) 113 655880 – Fax +31 (0) 113 655596 - info@vambv.nl
www.vambv.nl
Contact: Jan Evert de Jongh
VAM-WZ25: Waterzuivering en recycling + zand / slib -ontwatering speciaal voor AGF wasserijen d.m.v. lamellenseparator in combinatie met zeefbandpers.


Stand 143

VANHEMENS bvba

Bergstraat 12 – 9690 Kluisbergen (België)


Tel +32 (0) 55 38 86 52 – Fax +32 (0) 55 38 75 56 – info@vanhemensbvba.com
Contact: Johan VanhemensMultiWeigh® combinatieweger met hoge capaciteit

MultiWeigh® combinatieweger met hoge capaciteit is ideaal voor precies en snel verpakken van alle verse, droge en diepgevroren voedingswaren, evenals voor dierenvoeding, technische en farmaceutische producten. De hygiënisch en zeer solide ontworpen MultiWeigh® wegers zijn leverbaar in vele modellen en uitvoeringen. Op Interpom | Primeurs 2008 stellen we de nieuwe MultiWeigh® 14kops machine met 8 L. weegbakken voor.MEPAC Packaging Technology

Nieuw in ons verkoopgamma is MEPAC Packaging Technology. MEPAC levert een ruim gamma verticale vorm-vul –en sluitmachines voor diverse folie soorten. MEPAC beantwoordt aan uw huidige en toekomstige verpakkingseisen en biedt kwalitatief hoogwaardige, flexibele en rendabele verpakkingsoplossingen voor vrijwel alle marktsegmenten en producten. Op Interpom | Primeurs 2008 stellen we de nieuwe MEPAC SVM420-HS voor, speciaal ontworpen voor het verpakken van vers geschilde en in friet gesneden aardappelen.


Stand 189

VLAAMSE OVERHEID, LANDBOUW EN VISSERIJ

Koning Albert II-laan 35 bus 40 - 1030 Brussel (België)


Tel +32 (0) 2 552 77 64 - rita.vandevoorde@lv.vlaanderen.be
www.vlaanderen.be/landbouw
Contact: Rita Van de Voorde

De Vlaamse overheid meldt voor het beleidsdomein Landbouw en Visserij enkele nieuwigheden voor 2009:


Onderzoek naar het aardappelcysteaaltje of aardappelmoeheid

Het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) gaat in samenwerking met andere diensten, nl. de Bodemkundige Dienst van België, het PCA, CARAH en CRA-Wallon het voorkomen van het aardappelcysteaaltje in kaart brengen. Het aardappelcysteaaltje doet zich voor als kleine harde bolletjes op aardappelwortels. De cysten zijn de opgezwollen vrouwtjes gevuld met enkele honderden eitjes. Het aardappelcysteaaltje veroorzaakt aardappelmoeheid en is te zien aan de "valplekken", een kleinere knolproductie en een lagere opbrengst.


De onderzoekers vragen de medewerking van de aardappeltelers. Zij kunnen stalen van hun aardappelveld gratis laten onderzoeken.
www.ilvo.be > onderzoek > plant > gewasbescherming > ziekten en plagen > plantparasiterende nematoden (www.ilvo.vlaanderen.be/Plant_nl/GB_Nematoden_cystenematoden.htm )

Groenten, fruit en aardappelen als subsidiabele teelten

Groenten, fruit en aardappelen zijn vanaf de campagne 2009 subsidiabele teelten die in aanmerking komen voor activering van toeslagrechten. Ze mogen dan het hele jaar door verbouwd worden op subsidiabele percelen, in tegenstelling tot vroeger toen dat maar voor een beperkte periode gold. De landbouwer moet de activering van de toeslagrechten jaarlijks aanvragen via de verzamelaanvraag.www.vlaanderen.be/landbouw (zoek op: verzamelaanvraag)

Nog meer service op het e-loket

Op het e-loket vindt de landbouwer vanaf 2009 meer mogelijkheden en nog meer service. We vermelden een handige tabelvorm voor het invullen van de perceelsgegevens; landbouwers kunnen tot de uiterste indiendatum online wijzigingen aanbrengen; landbouwers kunnen de fotoplannen met de ingetekende percelen afdrukken; landbouwers kunnen een lijst met al hun toeslagrechten raadplegen en afdrukken en tot slot biedt het e-loket nog meer zoekmogelijkheden.www.landbouwvlaanderen.be
Meer info vindt u op Interpom/Primeurs bij de Vlaamse overheid, Landbouw en Visserij, stand 189 (hall 1).
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina