Amber campagne 09-11-03 Sessie 25 “Een Logistieke Oorlog”Dovnload 18.46 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte18.46 Kb.

Amber campagne 09-11-03 Sessie 25  “Een Logistieke Oorlog”Beginsituatie:

Arin is nog in Alvest en de stad heeft de eerste golf van reuzen overwonnen. De stad ligt behoorlijk in puin en er zijn veel doden en gewonden gevallen, maar de reuzen zijn op.

Wel weet Arin dat er nog zo’n 30 reuzen op weg zijn naar Alvest…
Philip is in Fendal en heeft ook zijn portie reuzen overwonnen. Hier is gelukkig nog meer van de stad over dan ik Alvest, maar Philip is niet trots.Vervelend dat niet bekend is of er nog meer ijsreuzen naar Fendal komen. Arin en Philip trumpen: Arin is erg bezorgt over de situatie in Alvest, en Philip beloofd zo snel mogelijk meer reserve troepen naar Alvest te brengen. Voor dat Philip naar Knut gaat laat hij scouts uitsturen om te onderzoeken of er misschien nog meer reuzen aankomen en laat hij aan het herstel van de barricades beginnen.
Taron is samen met zijn moeder Fiona bij Sven. Taron heeft nog steeds flink pijn van zijn avontuur in de ‘Vurige Vallei’, dus zijn moeder begint zijn genezing. Nicolai is daar ook, en overlegt met Sven, over de te volgen strategie. De verliezen zijn hier beperkt. Scouts worden uitgestuurd om te onderzoeken of en hoeveel reuzen er nog aankomen en ook wordt hier begonnen aan het opruimen van de rommel. Nicolai bespreekt de situatie ook met tante Fiona die Nicolai verantwoordelijk maakt voor het haat Amber richten van de reuzen in de zuidelijke regio. Fiona gaat ondertussen naar de zuidelijke poort om die te sluiten.
Het verslag:

Arin maakt zich erg zorgen om de volgende golf Reuzen en trumpt Nicolai. Ze overleggen en overwegen zelf om Alvast als stad op te geven. Al was het maar om troepen en burgerlevens te sparen. Snel trumpt Arin Philip opnieuw die hem verzekerd dat de verse troepen er over een uur zullen zijn. Dat stelt Arin gerust en hij besluit Alvest niet te evacueren.


Philip is via Wanaheim aangekomen bij Knut’s Hall. Na enig overleg met Knut besluit Philip om Knut troepen als reserve te houden en Volsungs troepen Alvest te verplaatsen omdat die beter materieel hebben om die stad te verdedigen. (Balista’s en zo) Na dit gesprek trump Philip zijn moeder en haalt haar door zodat zij de zuidwestelijke poort kan gaan sluiten.

Lewella krijgt van Knut een escorte van 20 man mee om haar te beschermen.

Via Wanaheim is Philip enkele minuten later bij Volsung en diens troepen staan klaar voor vertrek. Weer enkele minuten later kijkt Arin blij als hij ziet dat Volsungs mannen (250) in Alvest aankomen. Na enig overleg tussen Volsung en Arin beginnen Volsungs mannen de Balista’s in stelling te brengen en wordt begonnen aan nieuwe verstevigingen.
Als blijkt dat Loki het gevecht met Frya beu is, trumpt hij weg. Philip trumpt met Helga, die verteld dat Loki bij het Chaos High Command in Tanheim is, en ze heeft overtuigd dat Midgard ‘rijp’ is om geplukt te worden. Helga zegt dat er nog niks besloten is, maar dat ze verwacht dat er Chaos mariniers vanuit Tanhein naar Midgard zullen worden gestuurd. Ze vraagt Philip wat zijn inschatting is van de situatie. Philip onderstreept dat Midgard alles behalve rijp is, maar veel van de komende twee uur af zal hangen. Hij beloofd weer contact op te nemen, als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Na overleg met Arin (over de kans op mariniers) regelt Arin via trumpcontact dat Gerard zal uitkijken naar mariniers uit Tanheim.


Tarons genezing verloopt nu voorspoedig. Hij praat met Heimdal die bij Sven is aangekomen.

Heimdal wil graag een van de poorten herrichten zodat de poort naar de schaduw van de Light Alfs gaat en hun hulp kan worden gevraagd.

Na een informatie trump-rondje langs alle neven, gaat Philip terug naar Fendal om daar de situatie te onderzoeken. In Fendal hoort Philip dat de eerste scouts al weer binnen zijn er geen reuzen zijn gevonden. Arin vraagt Philip via een trump om hem te komen helpen. Er zouden wat edelstenen in de haven van Alvest liggen die Arin goed kan gebruiken voor zijn Chaos Zwaard. Philip is niet bang voor een koud bad en gaat naar Arin om een stukje te zwemmen.
Nicolai verteld dat de zuidelijke poort geen reuzen meer uitspuugd en dat er duidelijk sporen zijn van reuzen die in zuidelijke richting zijn getrokken (naar Arden dus…) Fiona is al begonnen deze poort te sluiten. Nicolai trumpt zijn vader Jullian en verteld over de naderende reuzen. Jullian beloofd _al_ het nodige te doen om de reuzen te slachten…
Taron trumpt Arin om hem te vertellen dat hij voor de zekerheid met Heimdal meegaat om hem te helpen als die de noordwestelijke poort gaan herrichten. Ze nemen wat troepen van Sven mee, voor de zekerheid. Ze trumpen gezamenlijk naar Alvest en Sven’s mannen voegen zich bij de mannen van Volsung. Taron en Heimdal nemen in ruil voor Sven’s mannen, de overblijfselen van Haralds mannen mee, die zich toch al niet lekker voelde bij Volsung (iedereen blij). Na de swap gaan ze onderweg naar de noordwestelijke poort.
Ondertussen sluit Fiona de zuidelijke poort en nadat ze Nicolai orders heeft gegeven om de zuidelijke grens tegen Jullian te gaan ‘bewaken’ trumpt ze zelf naar Lewella die bij de zuidwestelijke poort is.
Philip duikt in de haven van Alvest. Met 15 minuten zwemmen weet hij met behulp van het Patroon een kistje te vinden dat van een magische spreuk is voorzien. Boven water blijkt de spreuk het kistje te beschermen tegen geweld. Tegen ‘Patroon geweld’ blijkt de spreuk niet bestand, en even later kan Arin zijn Tactische juwelen verzameling aanvullen met enkele mooie stenen.

Philip trumpt Lewella en vraagt naar de toestand van de poorten. Als ze over de vierde poort begint laat Philip onnadenkend los dat daar ook aan gewerkt wordt. Als Lewella nieuwsgierig naar details vraagt, red Philip zich er met een zwakke leugen uit.


Taron trumpt Arin om te vertellen dat ‘zijn’ reuzen zich nu op een uur afstand van Alvest bevinden. Arin schat in dat er geen Chaosieten gaan komen, want zelf Gerard heeft nog niks gezien.

Nicolai stelt zijn vader op de hoogte van de positie van de reuzen. Opnieuw zegt Jullian alles te zullen doen om alle reuzen te slachten. Nicolai vertrouwd zijn vader dat die volgens Midgard-overeenkomst, niet Midgard zal binnen trekken.


Als Nicolai en Arin trumpen, stelt Arin aan Nicolai voor dat hij het beste naar de Althing kan gaan om de situatie van Thor, die daar is te bekijken en eventueel te helpen. Nicolai besluit dat te doen.
Inmiddels is Philip weer terug in Fendal waar nu duidelijk is dat er geen reuzen meer in het zuiden zijn. Lewella en Fiona zijn ook bijna klaar met de poort.
Taron komt met zijn entourage aan bij de noordwestelijke poort en Heimdal begint die poort opnieuw te richten. Plotseling ziet Taron dat er een groep Wargs door Swartalfs bereden door de poort komen. Actie! Tijdens het gevecht raakt Taron lelijk door en gif pijl van de Swartalfs gewond. Als halverwege het gevecht Heimdal klaar is met herrichten komt een groep Lightalfs hen te hulp. Snel zijn alle Swartalfs opgeruimd. Na overleg van Heimdal met de Lightalfs zorgen deze er voor dat de Swartalfs geen nieuwe poorten meer openen. Taron trump Arin en overlegt. Arin stelt aan voor dat Taron en Heimdal naar de Althing gaan om daar de poort te sluiten. Arin waarschuwt Taron dat Loki naar het CHC is om daar hulp te halen. Via Arin komen Taron en zijn entourage snel op de Althing aan. Tarons vergiftigde arm wordt snel genezen door een Lightalf healer.
Philip trump Helga maar weer eens. Ze verteld ruimhartig dat Loki nog steeds geen succes heeft met het sturen van troepen naar Midgard. Helaas kan Philip nog geen uitsluitsel geven over de totale toestand in Midgard.
Als Taron Philip trumpt vertelt hij dat de tweede poort dicht is en de derde poort herricht is en ze nu de laatste poort gaan dichten. Zelfs de Lightalfs staan nu aan onze kant. Dit is goed nieuws!
Nicolai is inmiddels bij de Althing aangekomen. De compagnie Maanruiters staan daar te kijken hoe Thor en Frya, ijsreuzen hakken. Taron, Heimdal en de Lightalfs komen via Arin ook snel op de Althing aan. Ze zien de Thor en Frya in gevecht met de reuzen en vallen aan.
Lewella trumpt Philip en verteld dat ze klaar zijn met de zuidwestelijke poort en ze transport zoeken naar de Althing poort. Philip regelt dat, en als ze aankomen en gedrieën naar de poort gaan, komen opeens de Maarruiters in actie. Philip ziet opeens ook dat Queris en broeder Sivanius zich bij de Maanruiters bevinden. Philip ziet de bui hangen en trumpt snel Arin die eerst tegenstribbelt, maar dan toch komt helpen. Arin stopt wat mooie edelstenen in zijn zwaard en direct verschijnt er een soort vliegende draak die een soort van sterretjes wolk kan uitademen. De maanruiters worden daar blind van. Queris heeft er helaas geen last van.

Fiona begint aan een spreuk terwijl Lewella met een soort waterkanon spreuk de overige maanruiters op een afstand houd. Philip en Arin houden zich vooral bezig om de Maanruiters uit de buurt van Fiona en Lewella te houden.

Philip probeert ondertussen ook in de buurt van Queris te komen, want als hij die kan opruimen, dan is Nemesis een belangrijke medewerker armer!
Ondertussen aan de andere kant van een kleine heuvel, is Nicolai ook begonnen op reuzen te hakken. Taron legt met zijn handige boog vanaf grootte afstand reuzen neer, en de Lightalfs zorgen er voor dat de reuzen niet bij Taron kunnen komen, zodat hij zich kan concentreren op zijn boog. Het aantal reuzen neemt zo gestaag af. Als Taron in de richting van de andere poort kijkt ziet hij dat daar geen reuzen meer uitkomen.
Inmiddels gaat het met Arin en Philip niet zo goed. Beide hebben al enkele kleine wonden en schrammen, maar ze gaan gewoon door. Tijd rekken is alles dat ze kunnen doen. Winnen is duidelijk geen optie. Als Queris over Philip probeert heen te springen om bij Fiona te komen, grijpt Philip haar en begint een worstelgevecht. Philip is hier duidelijk veel beter in dan Queris, maar die weet zo te Shapeshiften dat ook Philip het moeilijk krijgt. Als Philip dan bijna Queris weet te wurgen, veranderd Queris opeens is mist en wordt door de wind weg gewaaid. Jammer dan… Meteen stop Fiona met haar spreuk en begint mee te vechten. Dan duurt het niet lang meer voordat de Maanruiter ‘op’ zijn. Sivanius gaat er snel met een restant van zijn mannen vandoor. Het vliegende monster van Arin is inmiddels ook al opgeruimd helaas. Als alles onder controle lijkt trumpt Arin snel weer terug naar Alvest.

Taron trump (omdat hij toch alle tijd heeft) Helga en verteld dat bijna alle poorten dicht zijn, de ‘reuzen’ dreiging is uitgeschakeld, en de Lightalfs aan Amberzijde staan. Helga zegt dat ze deze informatie aan het CHC zal lekken om te voorkomen dat Chaos direct zal ingrijpen.

Hoera! We hebben gewonnen. Nu alleen Alvest nog.
Philip blijft voor de zekerheid bij Fiona en zijn moeder. Fiona begint nu de laatste poort te sluiten. Nicolai verzamelt alle Lightalfs en gaat achter de Maanruiters aan.

Als Arin in Alvest echter ziet dat daar meer troepen nodig zijn, trumpt hij Nicolai die de verzamelde Lightalfs aan Arin afstaat. Nicolai houdt een tiental alfen voor eigen gebruik.

Samen met de alfen achtervolgt hij de maanruiters totdat die de schaduwgrens naar Albion oversteken. Inmiddels gaat het prima in Alvest nu ook de Lightalfs daar meehelpen.
Philip, Taron en Lewella kijken nieuwsgierig toe hoe Fiona de laatste poort sluit. Hij lijkt allemaal erg simpel, als je maar weet hoe je Patroon zo subtiel kunt manipuleren… Taron en Philip vinden het beide erg interessant.
Afsluiting:

Door het besluit van het CHC om geen troepen te sturen, is Loki’s positie behoorlijk verzwakt. Knut positie als Koning is ook wat verzwakt door het feit dat zijn mannen niet hebben meegevochten in de oorlog, maar alle Midgarders blijven loyaal.

Het blijkt dat Tarn, samen met enkele vuurreuzen in zijn eigen Jarldom flink chaos heeft veroorzaakt, maar dat hij is gevlucht na dat er Magiërs uit Patina jacht op hem begonnen te maken.

Arin wordt op zijn verzoek tot tijdelijke Regent van Alvest benoemt, maar al gauw komt Hilda hem helpen, omdat ze (naar voorstel van Philip) als de nieuwe Jarl van Alvest is benoemd. Arin en Hilda werken goed samen en Hilda heeft duidelijk aanleg. Zowel Knut als Volsung hebben veel vertrouwen in Hilda. Philip blijft ook nog een tijdje in Alvest rondhangen. Het gebied van Tarn blijft voorlopig Jarl-loos. Wat er met Harald Jarldom gebeurd is ook nog niet bekend.


Taron stort zich met zijn moeder op de studie van Trump Jamming (hoe en waar vandaan), en leert hij over schaduw paden en de werking daarvan.

Nicolai duikt diep in de archieven in Amber en leert alles dat er te leren valt over die verachtelijke Maanruiters.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina