Amber Sessie 22Dovnload 22.69 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte22.69 Kb.

Amber Sessie 22

Taron gaat zich voorbereiden op het bal. Hij besluit dat het al te lang geleden is dat hij een nieuwe modetrend had geïntroduceerd in Amber, dus hij gaat eens iets bedenken. Via zijn secretaris weet hij te achterhalen dat Melissante blauw zal dragen – dat zal zeker staan bij zijn paarse jaquet, witte blouse en gouden sjerp. Ook neemt hij de modieuze smalltalk door, en werpt ook een blik op de gastenlijst (die zijn secretaris op slinkse wijze heeft weten te bemachtigen). Er zullen vertegenwoordigers van de meeste Gouden Cirkel Schaduwen aanwezig zijn.


Nikolai kiest zijn kostuum voor de avond uit: een conservatief uniform-achtig geval in de kleuren rood en zwart (de kleuren van wijlen Eric!). Al met al een zeer conversatief statement.
‘s Ochtends krijgt iedereen een pakje met de beloofde extra Troeven, met een begeleidend briefje van Fiona waarin ze mededeelt dat ze de rest van de dag niet beschikbaar is. Arin neemt het pakje voor Philip aan (waar een aantekening van wordt gemaakt), en troeft naar Vendall. Daar treft hij Philip (met groen haar) en Hilda aan bij een kleermaker, alwaar de kleding voor het bal wordt uitgezocht. Men probeert Hilda er van te overtuigen dat Midgardse accenten in avondkleding in Amber zeker niet misstaat, en men schijnt daar in te slagen. Ook Philip gaat zijn kostuum ver-Midgardsen (hermelijn-bont), in zijn persoonlijke kleuren wit, groen en donkerblauw. Arin overhandigt Philip zijn extra Troeven. Ook schaffen ze een smaakvolle set juwelen aan, en overnachten zij in de bruidssuite van de beste herberg in Vendall.
Arin troeft daarna naar Sargante, waar hij een half uurtje wacht tot hij Elvira kan spreken. Hij wordt ontvangen in haar kantoor, waar een oudere dame in een hoekje zit te borduren. Ze heeft de uitnodiging nog niet ontvangen, maar schrapt een afspraak in haar agenda om aanwezig te kunnen zijn. Ze is nog nooit in Amber geweest. Ze laat haar chapperone een briefje bezorgen, wat Arin de kans geeft om haar te vragen naar de algehele situatie in het Noord-Westen. Er blijken geen concrete aanwijzingen voor naderend onheil, maar het is wel duidelijk dat er iets onderhuids broeit: mensen die elkaar niet voor het plezier opzoeken, zijn samen gesignaleerd. Na nog enig gekeuvel (zoals over de kleuren die zij gaan dragen op het bal) en lunch gaat Arin weer op pad.
Taron doet een tour van het sociale circuit. Hij maakt een afspraak om bij Anthony Marduc, de huidige graaf Marduc, langs te gaan. De graaf is in de burgeroorlog gewond geraakt, en heeft zich teruggetrokken op zijn landgoed, waar hij zich op de beeldhouwkunst toelegt. Het alledaagse management van het landgoed laat hij aan zijn moeder over. Het is twee jaar geleden dat Taron hem voor het laatst had gezien

Na dat geregeld te hebben gaat Taron in een goed restaurant eten, en bezoekt hij een modieuze opera (zijn privé-loge is naast die van Bleys gesitueerd). De opera is redelijk mainstream maar wel goed: gevierde componist, grote sterren.


Nikolai troeft naar de gezamelijke geheime basis in Midgard om daar Helga te troeven. Ze komt door, en ze heeft nieuws: Loki’s promotietour door Chaos schijnt weinig bijval van de andere Huizen van Chaos te oogsten. Hij wordt aanstonds terugverwacht in Midgard, en men verwacht dat hij dan stennis gaat schoppen. Alpha probeert Queriss in de gaten te houden, maar dat lukt niet altijd even goed, omdat zij meer bewegingsvrijheid heeft dan Alpha. Als Nikolai vertelt van het bal is Helga teleurgesteld dat hij al een date blijkt te hebben...

Nikolai troeft terug naar Amber, en wordt daar aangeschoten door Flora. Zij vraagt hem en zijn companen een oogje in het zeil te houden, voor het geval dat er problemen opduiken. Nikolai belooft haar zijn medewerking (en die van de anderen!), en Flora zal dat doorgeven aan de wachters die dan dienst hebben. Ook laat ze weten dat ze Caine heeft gevraagd om er voor te zorgen dat Bleys en Julian geen ruzie krijgen op het bal.


Arin Troeft terug naar Amber, en regelt kamers voor Elvira, via Flora. De attenties zal hij zelf verzorgen. Nikolai brengt hem op de hoogte van het feit dat hij geacht wordt om extra op te letten tijdens het bal, en Arin brengt zijn zwaard onder bij een wachtpost, zodat het binnen handbereik is, mocht er iets naars voorvallen.

Arin spreekt Bleys aan om zijn mening over de huidige situatie in het North-West Channel te vragen.Volgens Bleys is er het gebruikelijke gekonkel, maar ook wat ongebruikelijk gekonkel aan de gang. Hij weet echter geen specifieke zaken te melden. Wel heeft hij verontrustende zaken uit Talavar gehoord, en raadt aan daar een oogje op te houden. Een aantal vertegenwoordigers van Talavar zullen aanwezig zijn op het bal, maar Bleys denkt dat ze vooral komen om met Julian te konkelen.


De volgende dag gaat Taron op bezoek bij Anthony, die klaagt dat zijn moeder wil dat hij een vrouw zoekt. Ze spreken af dat Taron Melissante aan hem zal voorstellen op het bal (waar Anthony, gezien zijn positie, ook naar toe zal gaan). Ook een nieuw bordeel in de betere buurt van de stad is onderwerp van gesprek.
Philip troeft Llewella, die zijn groene haar direct opmerkt en daar haar goedkeuring over uitspreekt. Hij kondigt aan dat hij niet alleen op het bal zal verschijnen, en vertelt dat hij Hilda op het bal formeel zal voorstellen aan het hof. Llewella is er niet kapot van, maar berust in de gang van zaken. Philip biedt aan om voor het bal bij zijn moeder langs te gaan, maar die vraagt zich hardop af hoeveel manieren zij Hilda in één enkele avond bij zou kunnen brengen. Ze vraagt zich ook af of Hilda mee zou kunnen komen aan het hof, en Philip antwoordt dat hij meent dat er dames van veel mindere klasse aan het hof rondlopen. Llewella spreekt de hoop uit dat Hilda zich niet al te ‘rustiek’ opstelt, want ze heeft niet graag dat haar zoon er mee te koop loopt dat hij getrouwd is met een barbaar. Ze stelt voor om apart op het bal te verschijnen – als Hilda zou bevallen, dan zou zij voor wat sociale valuta kunnen zorgen.

Na dit stroeve gesprek reageert Philip zich even af met wat zwaardoefeningen. Daarna maken hij en Hilda een stadswandeling door Vendall. De stad is zich aan het ontwikkelen tot de stad in Midgard. Philip stuurt een uitnodiging naar de jarl van Vendall, om met hem mee te komen naar het bal in Amber. De jarl neemt die uitnodiging graag aan, en informeert discreet of hij met Philip mee kan reizen.

De jarl heeft zijn vrouw meegenomen, Belinda van Cabra, een donkerharige schone, iets tengerder dan de gemiddelde Midgard-vrouw, aardig en sociaal. Ze zijn een goed koppel, en ze hebben zich in een ietwat conservatieve Amber-stijl gekleed. Philip neemt hen allemaal mee via troef naar zijn suite in Amber, alwaar hij er voor zorgt dat de jarl kamers krijgt.

Hij vertelt Hilda over het gesprek met zijn moeder, en ze is niet al te blij met de opstelling van haar schoonmoeder. Het blijkt dat haar kennis van Amber-dansen niet al te groot is, dus ze oefenen wat dansen, zodat Hilda goed voor de dag kan komen op het bal.


Nikolai gaat langs bij Kate om haar te vragen wanneer hij haar op kan halen. Kate heeft een jurk weten te regelen waar allerlei dolken en messen in verborgen zitten – ondanks Nikolai’s verzekering dat ze die niet nodig zal hebben, neemt ze het zekere voor het onzekere. Ze zal haar zuster haar haar laten doen, dus Nikolai kan haar daar ophalen.

Nikolai regelt een rijtuig om Kate op te halen: een zwart, dicht rijtuig. Hij troeft zijn vader om hem om toestemming te vragen, en die krijgt hij. Ook brengt hij Julian op de hoogte van Flora’s verzoek. Julian vraagt hem om details over de aanslag, en Nikolai brengt zijn vader op de hoogte van de vermeende connectie met Nemesis. Julian vermoedt dat Bleys op de één of andere manier met de aanslag te maken had, en zal hem in de gaten houden.


Arin regelt ‘s ochtends zijn pak en de attenties voor bij Elvira op de kamer. Ook regelt hij een tour door Amber, langs de major landmarks: de grote pleinen, gondola-toers over de kanalen, een bezoek aan de Griffioenen-toren en een rondleiding door een gids door het Royal Amber Museum, afgesloten door een afternoon-tea in een afgezet stuk van het park.

Als Arin Elvira op gaat halen in Sargante staat ze al klaar. Ze heeft een bodyguard uit Nissai bij zich, ene Yuriko, die haar twee zwaarden op haar rug draagt. Ze Troeven naar Amber (met de nodige tussenstappen), alwaar het hele programma wordt afgewerkt. Tijdens de picnic in het park presenteert Arin Elvira met de dolk die hij voor haar had uitgezocht.


Nikolai licht Philip in over Flora’s verzoek. Philip plaatst zijn zwaard in de wachtkamer, maar hij is niet blij dat hij niet eerder bericht heeft gehad: hij heeft geen tijd gehad om speciale spreuken te maken voor een dergelijke gelegenheid. Ook vertelt Nikolai Taron over de extra waakzaamheid die van hem gevraagd wordt, en Taron is ‘not amused’. Hij vraagt zich hardop af waarom juist de jonge generatie met een dergelijke taak belast wordt.
Als Nikolai Kate gaat ophalen moet hij zijn rijtuig door de nauwe straatjes van de mindere buurten van Amber manoevreren. Op een gegeven moment worden de straten echt te smal en moet hij het rijtuig achter laten en te voet verder. Van alle hoeken en gaten komt een groep straatschoffies aangescharreld, die aanbieden om tegen betaling op de koets te passen.

Nikolai betreedt het huis van Miranda, die net de laatste hand legt aan het kapsel van Kate. Het is een typisch bordeel-kapsel, maar het is wel mooi gedaan. Ook heeft Kate nepjuwelen om. Bij terugkomst bij de koets geeft Nikolai de straatschoffies elk een zilverstuk – met veel enthousiasme schoppen ze iedereen uit de weg tijdens Nikolai’s aftocht door de achterbuurten.


Melissante heeft een chaperonne bij zich, type bordurende tante. Door de burgeroorlog is er een overschot ontstaan aan ongetrouwde dames. Als chaperonne komen ze nog eens de deur uit.
Als het bal begint druppelt iedereen binnen. Bij binnenkomst wordt iedereen (uiteraard) aan Martin en Rosande voorgesteld. Als Philip binnenkomt, wordt Hilda aangekondigd als “met echtgenote, prinses Hilda van Midgard”. Llewella komt niet samen met hen binnen. Philip draagt zijn haar groen, en het paar trekt de aandacht in hun kledij met Midgard-invloeden.
Als het bal begint trekken de chaperonnes zich terug in een hoek (niet al te ver van het buffet) om te borduren en te roddelen. Men stelt zijn date aan de andere familie-leden voor. Het bal wordt officieel geopend door een wals van Martin en Rosande. Iedereen danst met iedereen, en de avond vordert gestaag.
Op een gegeven moment wordt Nikolai aangesproken door een lid van de wacht. Hij meldt dat de stadswacht iemand vastgebonden in zijn ondergoed heeft aangetroffen. Deze persoon beweerde de ambassadeur van Kashfa te zijn. Volgens de lijsten was de ambassadeur al wel gearriveerd, en nog niet vertrokken...

Nikolai licht Philip en Arin in, Philip licht Taron weer in. Men rondt zijn dans af en brengt zijn danspartner onder bij anderen, en Arin licht Yuriko en Flora in, waarna hij de wachtposten rond de balzaal afgaat. Ook Kate wordt ingelicht, en dan ziet Taron een latino-type (dat was de omschrijving van het uiterlijk van de ambassadeur van Kashfa) met Rosande dansen. Hij vraagt Fiona (die al de hele avond grote hoeveelheden sterke drank zich weg te tikken, met een onweergezicht) om ondersteuning, en zij trekt haar troevendek. Taron tikt de man af, hij buigt en verwijderd zich. In verdekte termen informeert Taron naar Rosande’s danspartner, maar zij had geen klachten over hem. Als de dans ten einde is begeleidt Taron Rosande naar haar plaats, maar kan hij de Kashfaan nergens zien. Hij loopt Arin tegen het lijf en licht hem in. Ze besluiten elk een kant van de balzaal te nemen. Terwijl hij rondloopt ziet Arin Ionu en Martin een zijkamertje in glippen...

Philip ziet iemand met een donker uiterlijk een buiging naar Charlotte maken om haar ten dans te vragen. Hij grijpt snel in en vraagt het heerschap om met hem mee te komen. Philip troont hem mee in de richting van een wachtpost, maar de man heeft niet zo veel zin om zonder redenen met Philip mee te lopen. Philip dringt aan op discretie, maar de man eist dat Philip hem vertelt wat hij van plan is. Nikolai ziet dit alles en troeft Philip. De man maakt van de verwarring gebruik om te verdwijnen, en Nikolai vertelt Philip dat dat niet de zogenaamde ambassadeur van Kashfa was.

Taron ziet de man bij Philip weglopen: het is de man die hij bij Rosande had afgetikt. Uiteindelijk blijkt dat het de brandweercommandant van Amber betreft, zo horen we van Bleys.


Taron gebruikt zijn Chaosiet-detectie-ring, en vindt één Chaosiet, en hij gaat kijken wie dat wel niet zou kunnen zijn. Hij treft één van de wachters die Ionu bewaken voor de deur van een zijkamertje, die meldt dat Ionu in conversatie met Martin is.

Op dat moment komt Arin er aan: hij rapporteert dat de wachters niks bijzonders gezien hebben. Hij excuseert zich bij Taron en loopt de zijkamer binnen, alwaar hij Martin en Ionu zittend op de bank aantreft. Arin vertelt dat er een indringen op het bal is, en dat hij zich zorgen maakt over Ionu’s veiligheid. Die biedt aan om een shapeshifter-detectie-spreuk uit te voeren, maar waarschuwt wel dat iedereen die op het moment van de spreuk actief Patroon gebruikt daar last van zal krijgen. Arin vraagt hem even te wachten en seint Fiona in, die zuchtend haar Patroon-defensie opheft. Ionu doet zijn spreuk, maar detecteert niks verdachts. Arin seint Fiona weer in dat het weer veilig is om Patroon te gebruiken, en op de terugweg naar de zijkamer ziet hij Bleys wat bleekjes tegen de muur aanleunen. Oeps... Terug in de zijkamer vraagt Martin zich af of de indringers misschien achter Rosande aan zouden zitten, en Arin dringt er bij hem op aan om bij haar te blijven.


Taron pikt Melissante weer op (die bijzonder goed onderhouden was door Anthony). Nikolai doorzoekt nog wat kamers (waarbij hij prinses Heidi van Talavar en Quen in een hartstochtelijke omhelzing aantreft in een van de salons), maar gaat daarna weer terug naar Kate. Philip zoekt Hilda weer op en danst met haar, ondertussen vanaf de dansvloer de boel goed in de gaten houdend.
Arin nodigt Elvira uit voor een wandelingetje door de tuin (het is immers een uitgelezen ontspanningsmogelijkheid voor kwaadwillenden), en ze wandelen door de buxustuin (die het verst van de feestelijkheden af ligt), op discrete afstand gevolgd door de bodyguard/chapperone. Arin hoort iets achter zich kraken en draait zich direct om: net op tijd om een sabelstoot van Benji, de zoon van Harud (de Sultan van Eidir) te ontwijken. Hij roept “Sterf, Amberiet!” en probeert nogmaals te hakken. Arin duwt hem achteruit en weert de sabel af, maar omdat hij ongewapend is moet hij daar zijn arm voor gebruiken, met een flinke wond aan zijn rechter onderarm als resultaat. Elvira diept vanuit haar kouseband de dolk op en gooit die naar Arin, die de volgende sabelhouw kan afweren met de dolk. Hij schopt Benji onderuit, terwijl de bodyguard opduikt en weer wegsnelt om de wachters te halen. Dan verandert Benji in een wolf en vliegt hij Arin aan, die zich daardoor genoodzaakt ziet om het gevecht te beëindigen, met fatale gevolgen voor Benji. Als hij dood neervalt verandert hij weer in een mens en valt de tatoeage op zijn hand op, alsmede de ketting die hij om zijn nek had.

Arin troeft de rest en die voegt zich al snel bij hem in de tuin. Kate herkent de tatoeage, de ketting en Benji: het teken en de ketting waren vergelijkbaar met de attributen van de Palankaan die een aanslag op Nikolai had gepleegd. Terwijl men over het lijk gebogen staat stopt Elvira de dolk discreet weer terug... Nikolai biedt aan om Arin’s wond te hechten, en de rest begeleidt Elvira terug naar de balzaal, terwijl een contingent wachters zich over het ontzielde lichaam van Benji ontfermen.


Philip rapporteert aan Flora, Taron converseert met Bleys. Bleys is in hevig beschonken toestand, en hij wisselt een aantal ‘pleasantries’ uit met Julian. Die breekt zijn dans af en gaat dreigend voor Bleys staan, die Nikolai beledigd (hij noemt Kate een boerentrien). Julian daagt hem uit om dat te herhalen waar Nikolai bij is en troeft hem. Ondertussen probeert Taron tussenbeide te komen, maar hij wordt genegeerd. Nikolai vertelt zijn vader dat hij op een door hem gekozen tijdstip op een door hem gekozen manier zal reageren, en dat bevalt Julian blijkbaar wel. Julian verwijdert zich. Bleys gooit Julian zijn whiskeyglas achterna, maar door een vlugge beweging kan Taron het glas nog uit de lucht plukken voordat het Julian (die niks merkt) raakt. Daarna brengt Taron zijn ladderzatte vader naar diens kamer te krijgen, alwaar die slapend op zijn bed valt.
Flora vertelt Philip dat zij Benito (de ambassadeur van Kashfa) al een tijdje niet meer gezien heeft, maar ze is blij dat het goed is afgelopen en dat het een Amberiet was die aangevallen werd (die kunnen zich immer voldoende verdedigen). Ze wil ook even met Hilda praten, en legt aan haar uit dat er geen bal voor haar is gehouden omdat zij (Flora) Llewella niet voor de voeten wil lopen: een dergelijke gelegenheid is de verantwoordelijkheid van de ouder van de Amberiet. Ze voegt er aan toe dat ze wel graag een bal ter gelegenheid van de eerstgeborene zal organiseren...
Nikolai troeft Julian om hem in te lichten over de aanslag, Julian wil het lichaam identificeren. Arin verkleedt zich (het geeft natuurlijk geen pas om met een beschadigd jasje op een bal rond te lopen) en gaat weer naar het bal.

De rest van de avond vinden er geen incidenten meer plaats. Na het bal blijkt dat alle gasten weer zijn vertrokken, maar de Kashfaan en Benji zijn niet afgevinkt als zijnde vertrokken. De ambassade van Eidir is doorzocht, maar daar is niks bijzonders gevonden. De man-in-ondergoed kon aantonen dat hij de echte ambassadeur van Kashfa was. Hij wist te vertellen dat hij netjes was vastgebonden en dat zijn aanvaller zich zeer beleefd (maar met een vreemd accent) had verontschuldigd voor de gang van zaken.


De volgende ochtend spreekt Nikolai Bleys aan op zijn opmerkingen over Kate van de vorige avond. Bleys kan zich daar niks meer van herinneren maar laat dat niet blijken. Ook weigert hij zijn woorden terug te nemen, waarna Nikolai genoegdoening eist. Bleys draagt hem op om een secondant te kiezen en die langs te sturen om de details te bespreken. Nikolai kiest Julian als zijn secondant, die hem afraadt om op leven en dood te duelleren.

Bleys komt Taron tegen en vraagt hem om zijn secondant te worden. Taron vertelt Bleys over de gebeurtenissen van de vorige avond. Bleys stelt voor om te duelleren tot het eerste bloed, bij zonsondergang, ergens in een afgelegen hoek van de tuin.Als Taron dit aan Julian vertelt, maakt die daar uit op dat Bleys toegeeft dat hij fout zat, omdat het een niet erg publieke plek is. Namens Nikolai gaat Julian akkoord.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina