Amnesty-film dag zaterdag 8 december 2012 in de groene engelDovnload 5.26 Kb.
Datum14.08.2016
Grootte5.26 Kb.
AMNESTY-FILM DAG ZATERDAG 8 DECEMBER 2012 IN DE GROENE ENGEL
Evenals vorig jaar organiseert de werkgroep Amnesty Regio Oss weer een Filmdag in samenwerking met de Groene Engel. We vertonen op 8 december twee films met een thema dat betrekking heeft op de mensenrechten.
Om 16.00u is dat de film Rebelle van de Canadees Kim Nguyen.

Deze film gaat over de 14–jarige Komona die in haar leven al twee keer is ontvoerd en als kindsoldaat heeft moeten vechten. Ze vertelt haar verhaal tegen haar ongeboren kind. De gruweldaden zijn ingetogen gefilmd. De draait camera steeds weg van het geweld. (Bron: de Filmkrant)


Om 20.00u In a better World van de Deense Susanne Bier.

In deze film lopen twee verhaallijnen door elkaar. Een arts die in een ontwikkelingsland werkt wordt in zijn werk geconfronteerd met geweld. Daarnaast is er de 10–jarige Christian die tot twee keer toe te maken krijgt met geweld. De Deense titel van de film is ‘Hævnen’ wat ‘wraak’ betekent , maar het centraal thema is vergeving. De film kreeg in 2010 een Oscar als beste buitenlandstalige film. (Bron: Film Totaal)


Kaartjes zijn te koop via de Groene Engel.

Voor meer informatie: www.oss.amnesty.nl of www.groene-engel.nl.10 DECEMBER DAG VAN DE MENSENRECHTEN
Op deze dag herdenkt Amnesty International dat 10 december 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd ondertekend. Ter gelegenheid hiervan houdt Amnesty weer een restaurantactie. In het weekend voor maandag 10 december zullen er in verschillende restaurant in Oss en omgeving Amnesty-kaarsjes branden. Een kaars is het symbool van Amnesty, uitgaande van de Chinese zegswijze: ‘Het is beter een kaars te ontsteken dan de duisternis te vervloeken’.

Een van de mensenrechten, waar Amnesty zich voor inzet, is het recht op vrijheid van meningsuiting. Amnesty strijdt dan ook wereldwijd voor de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van gewetensgevangenen (mensen die vastzitten vanwege het uiten van hun mening). Dit jaar zetten we ons in voor de gewetensgevangenen Ales Bialiatski uit Wit-Rusland en Nasrin Sotoudeh uit Iran. Op de tafeltjes in het restaurant ligt bij de kaarsjes informatiemateriaal over hen.


Voor de namen van de deelnemende restaurants zie: www.oss.amnesty.nl.


N.B. (Niet voor publicatie):

Bijgaand twee foto’s van de films.
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina