Anders dan anders 25/08/2007Dovnload 4.31 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte4.31 Kb.
ANDERS DAN ANDERS 25/08/2007
25 Augustus, de zomer van 2007 loopt weeral ten einde, tijd om met onze dansclub weer eens ons jaarlijks uitstapje te maken, om eens “anders dan anders” te doen dus ! Dansen is natuurlijk uitermate plezierig, maar ook naast het dansen hebben we een open geest en een brede interesse.
Dit jaar was onze bestemming de Abdij van Mol-Postel.

De sportievelingen onder ons vertrokken in Gompel voor een fietstocht in groep langsheen rustige en schilderachtige fietspaden waarmee onze gemeente gul bedeeld is. Degenen die van plan waren om al hun energie te bewaren voor het dansen ‘s avonds, reden - onder het mom van “we zouden eens een bezemwagen nodig hebben ” - liever met de auto.


Bij aankomst in Postel werden we opgewacht door 2 lieve dames die ons met kennis van zaken een rondleiding gaven doorheen de abdij. Zo kregen we onder meer het verhaal te horen over het ontstaan van de Norbertijnen, het stichten en de groei van de abdij,

de betekenis van de “speendagen” (een soort van ‘OCMW avant la lettre’), enz. Hier en daar voorzien van enkele anekdotes en een diareeks werd dit een allesbehalve saai verhaal. Nadien kregen we een rondleiding door de mooi verzorgde kruidentuin, die een mooie illustratieve en educatieve betekenis heeft voor de bezoekers van de abdij, aangezien de paters aan de hand van zelfgeteelde planten natuurlijke geneesmiddelen en zalfjes maken. Ter afsluiting mochten we in de kaasmakerij de aanzienlijke voorraad kaas bewonderen die ter plaatse gemaakt wordt, welke wij geproefd én goedgekeurd hebben !

Na het genieten van een lekkere Postel-trappist (of iets slappers) togen we weer naar onze vertrouwde parochiezaal in Gompel waar we even later konden aanschuiven voor een goed voorzien Breugelbuffet. Tot in de late uurtjes hebben we gedanst om al dat lekkers te verteren en de calorietjes te verbranden.
’t Was weer een fijne dag, de zon was ons goedgezind, het uitstapje goedgekozen. Het deed deugd om weer eens samen te zijn na die lange zomerpauze. We staan te popelen om weer aan het dansseizoen te kunnen beginnen. Onze “anders dan anders” is een tof initiatief om het nieuwe dansseizoen nét iets vroeger te laten beginnen dan elders.

Wéér ander dan anders dus !


Conny LeppensDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina