Antwoorden Algebra boekje 1



Dovnload 104.82 Kb.
Datum24.07.2016
Grootte104.82 Kb.

Antwoorden Algebra boekje 1







a) 7

b) 11


c) 8

d) 7




a) -3

b) -4


c) 6

d) 1




a) 5

b) 9


c) 8

d) 8




a) -10

b) -9


c) -14

d) -11







a) -3

b) -5


c) 1

d) -13




a) 7

b) 10


c) 22

d) 199




a) -9

b) -15


c) -26

d) -28




a) 6

b) -3


c) 4

d) 0







a) Het eerste minteken staat voor aftrekken, het tweede minteken staat voor negatief

b) Twee mintekens komt op hetzelfde neer als één plusteken. In heksentaal: koude blokjes eruit is hetzelfde als evenveel warme blokjes erin.





Geen van beide




a) 10

b) 24


c) 0 (maar 0 is geen positief getal)

d) 2




a) -10

b) -21


c) -112

d) -9900








a) -14

b) -36


c) 0

d) -180




a) 16

b) 18


c) 45

d) 49




a) Positief

b) Negatief

c) Negatief

d) Positief





a) 4

b) 6


c) 4

d) kan niet








a) -3

b) -2


c) -4

d) -11




a) -6

b) -10


c)

d) -1




a) 7

b) 5


c)

d) 1




a) Positief

b) Negatief

c) Negatief

d) Positief








a) Als dat wel zou kunnen, dan zou de uitkomst ervan keer 0 gelijk zijn aan dat getal.

b) Ja, ja, ja. 0 kun je door elk getal delen, behalve door 0.

c) Dat getal zelf

d) Dat getal zelf, maar het teken verandert: positief wordt negatief en andersom. 0 gedeeld door –1 is gelijk aan 0.





a) 9, want.

b) Drie tot de tweede óf drie tot de macht twee óf drie in het kwadraat óf drie kwadraat.

c) 8, want

d) Twee tot de derde óf twee tot de macht drie.

e) 81

f) 16.807



g) 16



a) 25

b) 36


c) 1.000.000



a) 262.144

b) 1


c) 1







a) -8

b) -64


c) -3125



a) 117.649

b) –1


c) 1



a) Die zijn allemaal gelijk aan 1.

b) Bij even exponenten is de uitkomst 1, bij oneven exponenten is de uitkomst -1.

c) Als de exponent even is, dan is de uitkomst positief, want na twee keer vermenigvuldigen is de uitkomst positief, na vier keer vermenigvuldigen is het weer positief etc.

d) Als de exponent oneven is, dan is de uikomst negatief, want na drie keer vermenigvuldigen is de uitkomst oneven, na vijf keer weer etc.





a), want

b), want

c), want

d) Omdat elk getal in het kwadraat positief is (of 0, want).

e) Uit negatieve getallen niet, uit positieve getallen wel, en ook uit 0!







a) 5

b) 100


c) 8



a) kan niet

b) kan niet

c)




a) 2,65

b) 0,71


c) 1,77



De afspraak is dat de wortel uit een getal nooit negatief is.






a) 4

b) 10




a) 7

b) 2




a) 4

b) 1




a) -2

b) -8







a) -1

b) kan niet





Omdat een getal tot de vierde macht altijd positief of nul is. Het kan dus niet -1 zijn.



a) kan niet

b) -3




a) -6

b) kan niet








a) -28

b) 2


c) 6

d) 16




a) -27

b) 90


c) -5

d) -6




a) 2

b) -1


c) -4

d) 2




a) kan niet

b) -5


c) 4

d) 1,63







a) 17

b) 6


c) 0

d) 1


e) 34



a) -2

b) 5


c) -2

d) -31


e) 52



a) 0

b) -56


c) -82

d) 82


e) 9



, want als die haakjes er niet stonden, dan moest je toch eerst uitrekenen, voordat je met 2 vermenigvuldigt.






a) 11

b) 41


c) -4

d) -20




a) 26

b) -3


c) 33

d) 5




a)

b)





Omdatonder de breukstreep staat. Dus je moet 12 delen door de hele, oftewel door 6.






a)

b)

c)

d)





a) 6

b) 7




a) 8

b) 1




a) kan niet

b) 1







a) 3 ; 3 ; 3 ; 3

b) 3




a) 33

b) 40


c) 6



a) 0

b) 0


c) 7



a) 7

b) 5


c) 4

d) 15







a) -11

b) 16


c) 2

d) 18




a) -30

b) 2


c) 20

d) 2


e) 29

f) 2


g) kan niet



a) -23

b) -40


c) 2

d) 2


e) 15

f) -0,15


g) -6192,66



a)

b)

c)







a)

b)

c)




a)

b)

c)




a)

b)

c)




a)

b)

c)







a)

b)

c)




a)

b)

c)




a)

b)

c)




a)

b)

c)







a)

b)

c)




a)

b)

c)




a)

b)

c)




a)

b)

c)

d)








a)

b)

c)

d)





a)

b)

c)

d)





a)

b)

c)

d)





a)

b)








a)

b)





a)

b)





a)

b)





a)

b)

c)

d)








a)

b)

c)

d)





a)

b)

c)

d)

e)

f)





a)

b)

c)

d)

e)

f)





a)

b)

c)

d)








a)

b)

c)

d)





a)

b)

c)

d)





a)

b)

c)

d)





a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)







a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)




a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)




a)

b)

c)




a)

b)

c)






a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)

h)





a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)

h)





a)

b)

c)

d)

e)

f)

g) elk getal is een oplossing

h)





a) geen oplossingen

b)

c)







a) geen oplossingen

b)

c) geen oplossingen




a) elk getal is een oplossing

b)

c) geen oplossingen




a) elk getal is een oplossing

b) elk getal is een oplossing

c)




a) geen oplossingen

b) elk getal is een oplossing

c) elk getal is een oplossing







a) elk getal is een oplossing

b) elk getal is een oplossing

c) geen oplossingen




a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)

h)





a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)

h)





a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)

h)








a) waar

b) niet waar

c) waar




a) waar

b) waar


c) niet waar



a) waar
b) waar

c) waar




a) waar

b) niet waar

c) waar







a) waar

b) niet waar

c) niet waar




a)

b)

c)




a)

b)

c)




a)

b)

c)







a)

b)

c)




a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)




a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)




a)

b)

c)

d)

e)

f)

g)







a) elk getal is een oplossing

b) geen oplossingen

c) elk getal is een oplossing




a) geen oplossingen

b) elk getal is een oplossing

c) geen oplossingen




a) elk getal is een oplossing

b) geen oplossingen

c) geen oplossingen




a)

b) geen oplossingen

c)

d)

e) geen oplossingen







a)

b)


c) geen oplossingen

d) geen oplossingen

e)





a)

b)


c)

d) geen oplossingen

e) elk getal is een oplossing













De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina