Arcadis betrokken bij verkoop emissierechtenDovnload 7.43 Kb.
Datum20.08.2016
Grootte7.43 Kb.ARCADIS NV

Nieuwe Stationsstraat 10

Postbus 33

6800 LE Arnhem

Tel 026 3778 911

Fax 026 4422 259

www.arcadis.nlPERSBERICHT

Arnhem, 6 april 2006ARCADIS BETROKKEN BIJ VERKOOP EMISSIERECHTEN

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming heeft vandaag bekend gemaakt dat Biógas, een partnership bestaande uit het Braziliaanse ARCADIS Logos, Van der Wiel Stortgas BV en het Braziliaanse Heleno Fonseca Constructéchnica, een contract heeft getekend voor de verkoop van carbon credits. Onder het contract worden 1 miljoen emissierechten geleverd aan de Duitse bank KfW in een periode van 12 maanden, beginnend in juni 2006, zodra het definitieve verificatierapport beschikbaar is. De emissierechten zijn geproduceerd en gevalideerd volgens de afspraken van het Kyoto-verdrag. Het uiteindelijke aandeel van ARCADIS in de verkoop bedraagt 16%.

KfW heeft de emissierechten gekocht voor partijen in landen van de Europese Unie binnen de kaders die gelden voor de handel in emissierechten.
In 2003 ontwikkelde Biógas de grootste op biogas gestookte energiecentrale ter wereld op de Bandeirantes stortplaats bij São Paulo, met een productie van 170 miljoen kilowattuur elektriciteit per jaar. Methaangas dat uit het gestorte huisvuil vrijkomt, wordt gebruikt als brandstof voor de energiecentrale. Methaangas draagt bij aan het broeikaseffect en is aanzienlijk schadelijker voor het milieu dan CO2. Bovendien wordt door het gebruik van methaangas in plaats van fossiele brandstof voor het opwekken van energie, de additionele uitstoot van CO2 voorkomen.
“Dit contract is een goed voorbeeld van de leidende rol die ARCADIS vervult bij de ontwikkeling van projecten die bijdragen aan verbetering van het leefmilieu. We zijn er trots op dat we zijn betrokken bij het verminderen van het broeikaseffect. Ik verwacht dat er meer contracten voor de verkoop van emissirechten zullen volgen”, stelt Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS.
ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van meer dan € 1 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.
Voor meer informatie:

Joost Slooten, ARCADIS NV, tel: 026 3778604 of e-mail: j.slooten@arcadis.nl
Imagine the result


De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina