Audi bouwt R8 e-tron in Neckarsulm quattro GmbH produceert technologieplatformDovnload 11.31 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte11.31 Kb.Audi bouwt R8 e-tron in Neckarsulm


  • quattro GmbH produceert technologieplatform

  • Hoogspanning: speciaal driefasen-opleidingstraject voor technici

  • R8 e-tron project ook bedoeld om ervaring op te doen voor grootschalige productie van elektrisch aangedreven voertuigen    Leusden, 17 mei 2011 – Audi gaat de volledig elektrisch aangedreven R8 e-tron bouwen in de fabriek in Neckarsulm. De technologieplatforms worden door quattro GmbH geproduceerd in de satellietvestiging in Heilbronn-Biberach. Alle werkzaamheden worden verricht door speciaal opgeleide technici, die al ervaring hebben met de bouw van de reguliere Audi R8. De Audi R8 e-tron gaat medio 2012 in beperkte serieproductie.De eerste technologieplatforms voor de elektrisch aangedreven Audi R8 e-tron worden op dit moment gebouwd bij quattro GmbH. Daarbij wordt volop gebruik gemaakt van de expertise die Audi met de relatief kleinschalige productie van de Audi R8-modellen heeft opgedaan. Elementen die specifiek zijn voor de elektrische aandrijving zoals de centrale tunnel worden geproduceerd in het pre-productiecentrum in Neckarsulm.
Hoogspanning

Alle technici die meewerken aan de productie van de Audi R8 e-tron, hebben een speciaal hoogspannings-opleidingsprogramma gevolgd. Het basisprogramma maakt werknemers vertrouwd met het rijden in en werken aan een elektrisch aangedreven auto. Niveau drie is het hoogste niveau, technici die dit niveau met succes hebben afgerond, mogen zich Certified Electronics Specialist for Automotive Technology noemen. Zij mogen alle werkzaamheden verrichten die gerelateerd zijn aan elektrische aandrijving.


Een belangrijk project

Het R8 e-tron project is van groot belang voor Audi. Om te beginnen toont de Audi R8 e-tron aan hoe inspirerend elektrische aandrijving kan zijn. Bovendien verzamelt Audi met de productie van de Audi R8 e-tron waardevolle informatie én ervaring. Die wordt in een later stadium ingezet voor de grootschalige productie van elektrisch aangedreven Audi-modellen. Elke elektrisch aangedreven Audi krijgt de toevoeging e-tron. Zoals quattro synoniem is voor geavanceerde permanente vierwielaandrijving, wordt e-tron het synoniem voor progressieve elektrische aandrijftechnologie.


- Einde -

Audi AG

Om "Voorsprong door Techniek" duurzaam te garanderen, investeert Audi AG van 2011 t/m 2015 € 11,6 miljard in nieuwe producten. Audi neemt al lange tijd op verschillende vlakken haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Voor het duurzame succes van Audi vormen milieubescherming, behoud van grondstoffen, internationaal concurrentievermogen en een op de toekomst gericht personeelsbeleid de zakelijke basis.


Pon’s Automobielhandel

Audi-importeur Pon’s Automobielhandel is onderdeel van Pon Holdings b.v. Met bijna 11.000 medewerkers op meer dan 250 locaties in 12 verschillende landen proberen Pon-ondernemingen dagelijks de beste propositie aan te bieden aan (potentiële) klanten. Het merendeel van de activiteiten van Pon is gericht op de import, logistieke afhandeling, marketing, distributie, service en onderhoud van producten die wat betreft aard, kwaliteit en organisatie goed op elkaar aansluiten. In 1974 heeft Pon de importrechten van Audi voor de Nederlandse markt verworven.


Audi Nederland

In Nederland heeft de consument keus uit 163 Audi-modellen met een groen energielabel. Audi biedt bovendien meer dan 54 modellen met een gemiddelde CO2-uitstoot van minder dan 140 g/km. Circa 90% van de nieuw verkochte Audi’s in Nederland heeft een groen label. Op dit moment heeft Audi 27 modellen die voor zakelijke rijders in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling vallen.Audi Nederland is te volgen via Facebook, Twitter & Youtube.


1/

De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina