Augustus 2008 Dag beste msc-vriendenDovnload 58.35 Kb.
Datum26.08.2016
Grootte58.35 Kb.
MSC
…2/2008

augustus 2008

Dag beste MSC-vrienden,

de vakantie is al halfweg. Wat vliegt de tijd toch snel. Dit “Wist-je-dat” is wat later dan gewoonlijk zodat jullie alle informatie in verband met de eerstvolgende activiteiten tegelijkertijd kunnen ontvangen. De folders over de familiedag, ontmoetingsdag en de activiteitenkalender van het volgende werkjaar zullen jullie nog afzonderlijk toegezonden krijgen. Ik wens jullie alvast, zoals steeds, veel leesgenot. Dit is tevens het laatste Wist-je-dat door mij opgemaakt want ik ga er voor onbepaalde tijd tussenuit om gezondheidsredenen. Het was voor mij telkens een plezier dit contactblad in elkaar te knutselen maar ben ervan overtuigd dat mijn opvolger dit minstens even goed zal doen. Ik wens jullie allen nog een fijne vakantietijd.DRIE LEESWEEKENDS
Met z’n twaalven gingen we gedurende drie weekends op tocht doorheen het boek ‘Eindelijk thuis’ van Henri Nouwen en gebaseerd op het schilderij van de verloren zoon. We mochten enkele nieuwelingen begroeten en we vonden één van hen bereid om een korte weergave te doen van wat dit voor haar betekende.

Drie leesweekends : wat ging dat worden voor mij ? Ik had vorig jaar iemand ontmoet van het msc-lekengroepje van Wingene.

In sept. ging ik mee naar de ontmoetingsdag in Asse. Daar zag ik de folder liggen van de leesgroep met als thema “Eindelijk thuis” van Henri Nouwen.

Het boek sprak mij wel aan en na wat twijfelen wat het ging worden, schreef ik mij in. Wij kregen de vragen van Pater Germaan wat op voorhand om ons zo wat in te leven in het boek.

Aan de hand van die vragen kon je een hoofdstuk lezen in het boek en aantekenen wat je het meest aansprak en waarom. Wat voor mij duidelijk werd dat ik ver van “thuis was“ en door die weekends te volgen een stap dichter gekomen ben bij God en daar probeer ik nu nog vruchten van te plukken in het dagelijks leven, door stil te staan en naar andere verhalen te luisteren in de groep en er waardering voor te hebben,. Ik heb daar geleerd dat wij niet alleen moeten blijven met onze problemen en zorgen, maar dat wij ze in de mate van het mogelijke in Gods handen mogen leggen en met zijn kracht en onze moed een stukje kunnen verder gaan.

Voor mij was alles zeer nieuw en het was de eerste keer dat ik zo een leesweekend meemaakte. Maar wat mijn ervaring was : je kan thuis komen in zo een weekend met geheel je hart en ziel, er wordt een vriendschap gesmeed in de groep, waar wij nog heel lang kunnen over na praten .

Dank je wel aan iedereen die er was in de drie weekends. Voor mij was het bij wijze van spreken een nieuw stukje wereld dat open gegaan is.
Een genegen en verbonden groet.
Annie

VERSLAG VAN HET + 30 WEEKEND BEGIN APRIL 2008
Dag iedereen,
Op 4 april 2008 was het weer zover. Er stond opnieuw een weekend vol verrassingen voor de deur dat zou doorgaan in Rotselaar. Het St. Pauluscentrum is ondertussen een vertrouwd stekje voor de groep van de + 30-jarigen. De meeste deelne(e)m(st)er(s) kwamen al toe op vrijdagavond en zochten een geschikte slaapplaats. Nadat iedereen z’n zegje had gedaan en z’n dorst had gelest… trok ieder naar z’n kamer … de ene al wat later dan de andere.
Zaterdagmorgen 5 april werden we gewekt door het geluid van de banjo. Germaan zorgde ervoor dat iedereen op tijd kon opstaan en wat later aan tafel gaan. Rond de klok van tienen sloten de gezinnen aan die ervoor kozen om vandaag toe te komen.

Tijdens de kennismakingsronde kwam er een ‘onbekende’ langs bij ieder van ons en hij vroeg ons om ons voor te stellen via onze ‘zelfgemaakte voordeur’. We probeerden een antwoord te vinden op de volgende vragen : Wie woont er achter deze deur? Wat wil ik dat de buitenwereld ziet van mij en wat mag zeker niet gezien worden?


Ik zie een voordeur en dus ook een stukje mijn voordeur als volgt :

Je staat voor een drempel,

wat zich achter de deur afspeelt is niet gekend.

Wat spoort je aan om door te gaan

en wat belet je om terug te keren?

Door geloof en vertrouwen

heb je de kracht

om de volgende, beslissende stap te zetten.
Heb vertrouwen in je talenten en mogelijkheden.

Laat je niet overmeesteren door angst, maar zet door.

Weet dat Hij altijd met jou mee gaat.

Denk er aan dat je met twijfelen niet verder komt

en piekeren je rondjes ter plaatse doet draaien.
Heb vertrouwen en laat alles wat weegt achter de deur

en kijk door de deuropening naar het nieuwe en uitdagende dat nog voor je ligt !
Veel succes !
Iedereen kwam aan bod via zijn of haar familie of als enkeling. Het was verrassend hoeveel diepgang er al van bij het begin in zat. De ‘onbekende’ probeerde ergens onderdak te vinden maar echter zonder resultaat … Joeri, jij hebt de rol van zoekende medemens schitterend vertolkt !
Tijdens onze eerste werkblok mochten we een naam trekken van iemand en zoveel mogelijk positieve eigenschappen van die persoon in de verf zetten. Deze ronde duurde veel langer dan voorzien, maar was wel heel leerrijk en boeiend.

Gelukkig kon het programma aangepast worden zodat alles vlot kon doorlopen. Nick en Luk en Christel zorgden zoals altijd voor heel lekker eten gedurende het hele weekend. Na de gezamenlijke afwas was het tijd voor een pakkende getuigenis van Dirk De Vis msc.


Dirk heeft verschillende jaren in Brazilië gewerkt. Hij spreekt een aardig mondje Portugees. Regelmatig tolkt hij voor het commissariaat van de vluchtelingen. In het huis dat hij bewoont in Brussel vormt hij een gemeenschap met mensen zonder papieren. Hij helpt hen met de vele papieren die moeten aangevraagd en ingevuld worden.
Na de koffiepauze kwam het tweede werkblok aan de beurt. Via een paraplugesprek gingen we allen twee aan twee onze eigen weg. Alle vragen die aan de binnenkant van de paraplu hingen, hadden betrekking op de gehoorde getuigenis en we kregen nu de kans om te ontdekken hoe we daar in ons eigen leven mee om gingen. Soms kwamen er heel onverwachte zaken naar boven. Dingen die we helemaal niet wisten van elkaar …
Na het avondeten gingen we ‘strippen’… Neen, neen het is helemaal niet nodig om ondeugende gedachten de vrije loop te laten … want aan de hand van een stripverhaal dat hier en daar was aangepast werd de MSC-beweging en de stichter P. Jules Chevalier voorgesteld. Zijn doel, ideeën en gedachten kunnen misschien een heel klein beetje als volgt verwoord worden :
MSC is :

samen met anderen

praten, discussiëren, ontspannen, gezellig samenzijn, bezinnen…

anderen echt ontmoeten … waarden ontdekken.
samen met anderen

jezelf ontdekken

jezelf vormen

groeien naar volwassenheid,

naar echt mens-zijn…
samen met anderen

beseffen dat inzet

voor medemensen

nodig is,

je engageren,

meebouwen aan een meer menswaardige wereld

over alle grenzen heen.
Daarna was het tijd om alle droge kelen te smeren en alles nog eens nog eens in het kort te bespreken tussen pot en pint. Een beetje later zocht bijna iedereen z’n bed op.
Zondagmorgen 6 april werden we opnieuw gewekt door Germaan. Aan de ontbijttafel zat iedereen er heel wat stiller bij dan de dag ervoor.

Na de afwas werd de bezinning verzorgd door Geert en Annemie. Zij gebruikten mooie teksten van Charles de Foucauld !


Daarna werd de eucharistie samen voorbereid. Tijdens deze mooie viering heeft Joeri zijn engagement, zijn belofte naar de families en de jongeren toe, binnen de M.S.C-beweging uitgesproken. Dit was een heel aangrijpend en ontroerend moment.
Na het middageten namen we met de hele groep deel aan een tof spel dat in elkaar gestoken was door de kinderbegeleiding. We werden in groepjes verdeeld en die moesten elk op hun beurt opdrachten vervullen. De ene was al gemakkelijker dan de andere.
Als laatste genoten we dan samen van een stuk taart. Daarna was het tijd om afscheid te nemen en in te pakken.
Dank je wel aan iedereen die er bij was. Het is hartverwarmend te mogen voelen dat je gedragen wordt door de ganse groep. Dat geeft heel veel kracht en energie in moeilijke momenten.
Misschien tot in oktober !
Mart Goyens

de msc-commissie “Rechtvaardigheid en Vrede” nodigt naar goede traditie … ditmaal iedereen uit …

op donderdag 11 september 2008 te Antwerpen

voor een dag van solidariteit die er als volgt uitziet :

* 09u30 samenkomst in het msc-klooster te Borgerhout

voor wie met de wagen komt !

(samen wordt er dan met tram 24 naar A’pen gereden)

* 10u15 samenkomst aan de Loodsen (Sint-Jacobsmarkt 43 – 2000 A’pen)

* 10u30 Annemie Luyten licht de werking hiervan toe (www.deloodsen.be)

(Annemie was onze spreker tijdens onze herbronningsdagen in 2005 !)

* 12u30 broodmaaltijd in de Loodsen

* 14u00 tocht van hoop ivm sociale zekerheid ! de tocht gaat langs de moderne

kantoorblokken, het vernieuwde Centraalstation, de arbeiderssteegjes,

de Zoo en bovendien alles wat met sociale zekerheid te maken heeft !

* 16u30 samen iets drinken om de ervaringen door te spoelen … uit te wisselen

* 17u00 voorzien einde van de dag


inschrijvingen kunnen gebeuren bij

* Dirk De Vis (Zennestraat 1 te 1000 Brussel- dirk.devis@skynet.be – 02/502.53.62 –

0478/27.75.61) of bij

* Rita Cleuren (Munthofstraat 54/9 te 1060 Brussel – rit.cleuren@skynet.be – 02/551.20.20 –

0472/94.07.49)
en dit liefst voor 2 september 2008 !
het zou kunnen dat er voor de broodmaaltijd een kleine bijdrage gevraagd wordt !

de vergoeding voor de gids van “de tocht van hoop” wordt betaald door msc, waarvoor dank !


indien nodig wordt op vraag van deelnemers (die met de trein komen) nog tijdig een plannetje opgezonden om hen vanuit het Centraal Station (Antwerpen) te voet naar de Loodsen … te loodsen … !
iedereen is dus van harte welkom !

héél graag tot dan !Financiële bijdrage msc-lekenbeweging

Beste mensen,

zoals vorig jaar hebben jullie als reactie van onze verzoek om een vrijwillige bijdrage te willen storten heel gul gereageerd. Op datum van 19 april stond er maar liefst 1375 EUR op de rekening, waarvoor van harte dank. Mocht u het toch nog vergeten zijn, dan kan er natuurlijk nog het ganse jaar door gestort worden op het rekeningnummer 734-0159787-37 op naam van vzw msc-lekenbeweging, Wilselsesteenweg, 9, 3020 Herent (voor buitenland: IBAN BE35734015978737 en

BIC = KREDBEBB)Pinksterweekend

Hierna enkele reacties van deelnemers aan het internationaal Pinksterweekend van 10 – 12 mei in de abdij van Zevenkerken nabij Brugge.


Lieve mensen,

Zoals ik wezenlijk ervaar … ik heb het een bijzonder weekend gevonden en ben nog zeker aan het nasudderen.


Nogmaals heel veel dank hiervoor... het heeft me niet onberoerd gelaten ! Ik hoop dat ik het schrijfwerk van de Geest mag ontvangen.
Met vriendelijke groet,

Rian Ewen (Nl)


*************
Lieve Rita, lieve Jozefa,

ik wil jullie nogmaals hartelijk bedanken voor die mooie Pinksterdagen. Het zat allemaal wonderbaarlijk in elkaar en werd door jullie uitstekend voorbereid! Ik heb veel impulsen bekomen en goede gesprekken gevoerd. De openheid en hartelijkheid waarmee jullie ons ontvangen hebben is altijd opnieuw weldoend! Dat Inge op het einde nog haar engagement heeft uitgesproken en vooral de manier waarop heeft onze groep tot nadenken gestemd.

Ook de stad Brugge was een beleving en ik ben er zeker niet voor de laatste keer geweest.

De terugreis met de trein was perfect en we hebben nog tijd gehad om over de hoogtepunten van deze Pinksterdagen met elkaar te delen.

Over jouw voordracht, Rita, zouden wij nog verder willen praten op onze volgende groepsbijeenkomst van 30 mei. Op die manier kunnen ook allen die er niet bij waren goed volgen.

In dankbaarheid en vriendschappelijke verbondenheid groet ik jullie

allerhartelijkst,

Elisabeth (D)


*************
Hallo Jozefa,

Even een zeer en welgemeend dank je wel, voor het mooie weekend dat jullie ons hebben geboden. Het heeft mij veel deugd gedaan. De Geest heeft me weer nieuwe spirit gegeven en met zo’n fijn samenzijn word je toch weer enthousiast. Mag ik via jou allen die zich ingezet hebben uitdrukkelijk bedanken en mijn waardering naar ieder uitspreken. Ik wens jullie allen in verbondenheid vrede en zegen toe. Wat mij betreft gaan de rugzak en het open hart mee naar Santo Domingo. Lieve groet.

Mimi (Nl)
*************
Lieve Rita,

het was een deugddoend weekend voor lichaam en geest en het was mooi om met jullie samen te zijn. Jammer dat dit zo zelden kan.

Ik heb door jouw voordracht een heel andere kijk op de Geest bekomen en voel mij nog intenser dan vroeger opgeroepen op die manier te leven.

Deze opmerkelijke ontmoeting is mijn sterkte, het aanhoren en het horen van de Geest, die mij zegt wat ik voor de mens die voor mij staat doen kan.

“Van het geweld naar de tederheid” dat is de opdracht die Jezus ons gegeven heeft. “Leer van mij zachtmoedig te zijn, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart.” (Mt. 11, 29)

Lieve groeten,

Marie-Helene (D)

*************


Hallo,

het waren mooie dagen in Brugge met vele mooie foto’s.

Lieve groeten aan iedereen,

Stephani, msc. (D)


*************
Beste vrienden,
Ik weet dat jullie heel tevreden waren van het weekend.
Ik moet u en uw equipe feliciteren voor de puike organisatie.
Nog nooit hebben wij zo'n propere en stille groep gehad in ons gastenverblijf.
Ons personeel was uiterst tevreden over de orde en netheid van ons huis.
Dat siert uw groep en mensen! Heel veel lof en dank! 
Bedankt ! Vele groeten aan de MSC-mensen en aan de provinciaal André en aan Germaan.
P. Nikolaas (B)
*************
Rita,

Ik heb me echt vrij en goed gevoeld tijdens het weekend. Ik heb er echt van genoten !

Van harte dank en verbonden in gebed en in vriendschap.

Mia. (B)
*************


Beste Rita,

Het weekend in Zevenkerken was geweldig. Ik denk er nog dikwijls aan terug, zoals iedereen waarschijnlijk. Ik wens jullie ook een goede reis en een zinvol verblijf in de Dominicaanse Republiek.

Hartelijke groeten van

Nel van Betten (Nl)


*************

VERSLAG UIT DE GROEP WINGENE


Zaterdag 12 juli zijn we met ons groepje van Wingene gaan bowlen, in Brugge.

Uiteindelijk waren we met 5 spelers, Yvonne, Josephine, Rita, Nicole en mezelf.

Toen we rond 16u de bowlingzaal binnengingen, was alles gehuld in een donker licht met fluorlampjes en disco-muziek. Dat hadden we nu niet direct verwacht. Want 16u tot 17u was er disco-bowling, met de nodige hippe muziek en flitsende lampjes en filmpjes op de muur.

We moesten eerst een paar passende schoenen vinden om de baan te betreden. Die maten bleken niet altijd te kloppen met onze schoenmaat. En dan baan 3 op..Rond de meeste banen huppelden jonge snaken en tieners. Wij waren de enigen van ‘middelbare leeftijd’. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen.

Ons eerste spelletje was voor de meeste een eerste kennismaking of een heropfrissen van een techniek uit een ver verleden. Het was even zoeken en tasten welke bal we konden tillen. Maar we kwamen op dreef. Yvonne en Josephine lonkten naar de buren, hoe zij de bal aan het rollen brachten. De spares en strikes verschenen op het bord, soms door vakkundig mikken, soms door louter ‘chance’.

In het tweede spelletje waren de nieuwelingen al wat geoefend en haalden hogere scores, terwijl de besten van de eerste ronde al wat moe werden van die zware ballen. En zo kwam er een nieuwe winnaar en voor de meesten een hoger puntenaantal. Dus het succes was een beetje verdeeld.

Na afloop volgde nog een etentje in een ‘grill’zaak op de expressweg, om de nodige calorieën weer op te doen, en wat bij te praten. Er werden al plannen gesmeed voor een volgende activiteit: de volksspelen in ….


Uw verslaggever Christa

Santo Domingo 2008

Zoals jullie kunnen lezen in de activiteitenkalender 2008-2009 nemen Jozefa Meys, Germaan Van Muylder en ik deel aan het internationaal congres van de leken van de Chevalierfamilie. Dat heeft plaats in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) en dit van 15 tot en met 24 november 2008 !

Reeds 130 leken en religieuzen uit 27 landen … vijf continenten … hebben gereageerd op de uitnodiging ! Het zijn allen leken en religieuzen die een verantwoordelijke taak vervullen in de plaatselijke lekenbewegingen !

Het thema is : “Hart van God zijn in de wereld ! Hoe zien … hoe vervullen wij, als leken van de Chevalierfamilie, onze zending ?”

Het doel van deze samenkomst is op de eerste plaats voelen dat leken binnen die grote familie niet alleen staan. Maar er zal ook gewerkt worden rond het op punt stellen van continentale comités, zoals dit in Europa reeds sinds 1999 opgericht werd !

Er zal geprobeerd worden via internet dagelijks een kort verslag door te zenden naar de verschillende landen !

Geïnteresseerden kunnen dit lezen op onze website : www.msc-vlaanderen.net of op deze van ons internationaal comité : www.laymsc.org !

Het is sinds 1999 geleden dat we op internationaal vlak in Issoudun zijn samengekomen !

Dank zij de morele en financiële steun van de drie Generalaten, o.m. ook van MSC en FDNSC België, van vrienden van binnen en buiten onze beweging in België … kunnen de reis- en verblijfskosten van de deelnemers uit het Zuiden betaald worden !

30 leken uit deze landen vragen om financiële steun. Zonder de hulp van vernoemden … zou hun deelname niet mogelijk zijn !

Eén keer om de tien jaar is het belangrijk dat we elkaar op internationaal vlak zien, horen, voelen … om eens terug in eigen land … samen met onze leken dat Hart van Hem te proberen te zijn ! Met de steun van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart zal het ons wel lukken hé !

DANK voor alle mogelijke steun !

We blijven van harte verbonden !

Rita Cleuren.
Familienieuws


Geboren :

Groot nieuws! Elias werd geboren maandag 17 maart om 11:15u. Hij woog 4,100kg en was 53 cm groot en is het eerste kindje van Hilde Wouters en Jeroen Janssens (Merelbeke) van de JOng VOlwassenengroep tevens …. kleinkind van Julienne en Jan Wouters uit de groep Korspel. Julienne en Jan waren tijdens de familieweken de “grootouders” van de allerkleinsten.


Op 8 april 2008 werd Renee geboren, dochtertje van Raf Schils en Kim Van Cappellen en zusje van Arno. Renee woog 3,110 kg en was 48 cm groot. Hilde en Gaston Schils – Van Cann zijn de fiere grootouders. Zij behoren tot het groepje van Korspel. Hilde en Gaston zijn eveneens lid van de stuurgroep van de msc-lekenbeweging. Hilde als schatbewaarder.
Applaus op 16 april 2008 voor Lisa-Mai, dochtertje van Phong en Anneke, kinderen van Rita en Erik (+) Duym – Van Heesvelde van het groepje te Borgerhout. Lisa-Mai woog 2,50 kg en was 46 cm groot. Rita is de zus van Pater Kamiel Van Heesvelde msc (+).
op 6 juni 2008 is het vierde kindje geboren bij Emile en Justine MUNDEKE : Clorian !

de twee broers heten : Clyde en Clovis; zijn zusje heet Claudia !

zij zijn lid van het Afrikaans groepje in Asse

Gevierd:

Huwelijk

Een ontmoeting werd vriendschap

vriendschap werd liefde

liefde werd trouw.

Zo beleefden Luc en Mieke Neyts-Deguffroy hun groei naar elkaar.

Zij geven aan elkaar hun ja-woord, op 7 augustus 2008, in de Sint Pieterskerk van Oostkamp.

Velen hebben Mieke (dochters Lize en Lore) gekend in de familieweek en in het groepje Beernem.

Jubilea

Bij onze paters zijn er heel wat jubilea te vermelden:


70 jaar priester wordt stil gevierd door pater Joris Spanhove en de inwonende confraters op 07.08.2008 en wonend te Asse.
Op 31.08.2008 wordt 50 jaar priester gevierd door pater Theo Aerts (Borgerhout) en Theo Rush (Brazilië). Ook pater Mathieu Paradijs (+) zou erbij geweest zijn.
Tot slot wordt er op 21.09.2008 60 jaar msc-professie gevierd door pater Jozef Bosmans (Bree), pater Mathieu Coninx (Neerpelt) en pater Karel Verwimp (Beek).


Wij namen afscheid van:

De heer Alfons Pannekoeke, echtgenoot van Rosa Hensen, op 27 juni. Alfons zorgde gedurende enkele generaties voor de chauffage in Gerkenberg.


Mevrouw Helena Jeunen – Looffen, moeder van Mia en Jozef Tielen – Jeunen en grootmoeder van Luc. Helena overleed op 13 juni 2008. Mia, Jozef en Luc nemen deel aan de +30-jarigen-weekends en aan de familieweken.

In mei 2008 overleed de heer Schreurs, slechts enkele maanden na zijn echtgenote. Hij is de vader van Jeannine en Lucien Bollen – Schreurs en Elise en Paul Gevers – Schreurs, grootvader van David, Robrecht, Jolan, Evelyne, Steven, Kevin en Benjamin, allen verbonden met de +30-jarigen-weekends, familieweken en kinderbegeleiding.


Nadat André Witters MSC dit jaar in februari in Kerkhoven/Overpelt heenging werden onze paters in de tijd van een paar dagen opnieuw geconfronteerd met het heengaan van twee confraters.

Pater Mathieu Paradijs (75) verliet ons op 26 juli 2008. Hij was lange tijd missionaris in Kongo en enkele jaren in Papoua Nieuw Guinea. In 1988 kwam hij terug naar België en verzorgde er tot op het einde de missieprocuur. Missionarissen-vakantiegangers uit verschillendee missiegebieden werden door hem ontvangen en afgehaald (waar ze aankwamen); voor alle kleine dingen zoals bestellingen van materieel, het gebruik van een auto in België en zoveel meer, was hij aanspreekbaar… en in de weer. Hij kon zich uitleven in het verzenden van duizenden tonnen (letterlijk) naar Kongo gevuld met allerlei benodigheden; zelf knutselde hij hiervoor van alles in elkaar. We zullen hem missen. Pater Leo Verheyen volgde hem op.

Op 28 juli 2008 overleed pater Frans Van Segbroeck (73). Hij was lang gewaardeerd professor Nieuw Testament aan de universiteit van Leuven en werkte onder meer gedurende 10 jaar, de hele tijd mee aan de laatste oecumenische Bijbelvertaling (NBV). Hij was een bijbelkenner zoals geen ander – bijzonder het NT en de Paulusfiguur) en kon dit ook op een heel eenvoudige manier aan leken duidelijk maken. Zoals de nieuwe decaan van de faculteit van de KU Leuven zei: Bijbelwetenschap die niet dienstig is, dient tot niets. Of de vertaling van de Bijbel en het onderzoek moet overkomen bij de gewone mensen. Hij begeleidde ook vele reizen naar het Heilig Land en Turkije.
Op 30 juli 2008 stierf heel onverwacht Jos Calsius, de schoonbroer van Monique Vandromme (reeds jaren lid van onze lekenbeweging), op de leeftijd van 47 jaar.
Wij bieden aan de families onze innige deelneming aan.
Hierna op een rijtje alles wat u in uw agenda niet mag vergeten te noteren:

8 – 14 augustus 2008 : stiltedagen in Ter Dennen, Westmalle


30 augustus 2008 : familiedag te Bierbeek !!! andere datum en andere plaats dan vroeger vermeld
28 september 2008 : ontmoetingsdag Asse
10 – 12 oktober 2008 : + 30 weekend in Rotselaar
5 – 7 december 2008: engagementsweekend in Ter Dennen,Westmalle
3 – 5 juli 2009 herbronningsweekend in ter Dennen, Westmalle

Bezinning
* * * *
vakantie is ogen tekort hebben om alles te ontdekken

kijken naar meeuwen die glijden op de wind,

de zon zien spelen in het water.

geduldig zijn als een roerloze hengelaar.

het is de tijd laten stilstaan, en tijd durven verliezen.

Niet vluchten voor het leven,

maar elke dag ervaren als een geschenk.

Het is alle onrust en gejaagdheid afleggen,

en luisteren naar de stilte die zingt in de bomen.

Vakantie is de wereld een nieuw gezicht geven

van zon en vriendschap.

(Erik Stijnen)* * * *Verantwoordelijke uitgever:

Mieke De Backer, Morckhovenlei 17 bus 5, 2140 Borgerhout

tel: 0472 64 54 13 of 03 / 236 86 27 -

mieke.debacker@scarlet.be

lees ook, als je wat tijd hebt:www.msc-vlaanderen.net
www.laymsc.org
www.misacor.orgDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina