Awel Awel Awel, wie da we daar hebben sie?!Dovnload 21.36 Kb.
Datum22.07.2016
Grootte21.36 Kb.
group 245

Awel Awel Awel, wie da we daar hebben sie?!


Joat Joat, ’t zijn die mannen van de scouts! ’t Is weer bijna september en dat betekent dat er weer zo een ZOT EPISCH jaar gaat beginnen! Elke zaterdag gaan we er een serieuze lap op geven en er voor zorgen dat je u te pletter amuseert na zo een zware schoolweek, SCOUTS-STIJL! Zijn jullie er klaar voor? WIJ WEL ALLESZINS!
Nu denken jullie waarschijnlijk: wie zijn die ‘we’ dat ze heel de tijd zeggen? AWEL EH, HIER KOMEN WE! Jullie leiding voor dit onvergetelijke avontuur:
Hallo daar, ik ben Maxime, en ja die foto is niet om aan te zien. Als 21-jarige met 16 jaar ervaring in de scouts, breng ik je als takleider iets bij als vanouds! KMO-Management da’s mijn vak, en ik sta soms heel erg strak. Als totem gaven ze me Sneeuwvlokjes Witte Vindingrijke Maki, met jullie maak ik van elke zaterdag een PART-YYYYY!

Ik ben David, beter bekend als bob, en al voor het tweede jaar op rij geef ik er een lap op. Als je materiaal nodig hebt ben ik de man, er is niet zo veel dat ik niet kan. Guitige Mpango is mijn totem, en op mijn capaciteiten staat geen rem. KNIPOOG
Koekoeeeek, ik noem Thaïs, communicatie is wel mijn ding en ben voor tweede jaar op rij jonggiverleiding. Mijn totem is Spontane Salangaan en stuur vanaf heden de brieven en mailtjes hiervandaan. Ik ben helemaal klaar voor dit scoutsjaar want deze tak is echt een prachtexemplaar.
Hoiskipoiski, ik ben Huleejna. Voor het tweede jaar op rij, ben ik er weer bij. Mijn totem is vindingrijke springbok en ik genees jullie wondjes met mijn toverstok. Moeders helpen bij het bevallen is mijn ding, laten we het jaar beginnen met een swing.
Mijn naam is Philippe, als leiding is het mijn eerste jaar, ik zal dan ook het geld zorgvuldig bijhouden met mijn schrijfwaar, ik studeer economie, dit doe ik dan ook aan de academie. SMILEY! mijn totem is speelse mustang, mij zie je dan ook jammer genoeg maandenlang. Ze noemen me ook wel Beest, het jaar wordt dan ook een groot top feest.


Hopsa-kéé! Nu dat jullie weten wie er elke zaterdag voor spel, vertier, plezier en een 4-uurtje zal zorgen kunnen we misschien best eens de algemene afspraken van dit avontuur overlopen:


 • Elke ZATERDAG zal de vergadering aanvatten om 14u00 (stipt), en deze duurt tot 18u00. Gelieve altijd op tijd te komen, anders ben je tegen het einde van het jaar een krachtpatser zoals je mannelijke leiding. Hehe -knipoog- (in november en december zijn er vrijdagavond vergaderingen) Indien je niet kan komen, laat ons iets weten op voorhand zodat we de vergaderingen kunnen aanpassen aan het aantal aanwezigen.
 • Je komt in PERFECT UNIFORM, tenzij anders vermeld in de maandbrief. Dit perfect uniform omvat: Scoutshemd (met tekens op de juiste plaats, en in de broek), een groene broek/rok, groene scoutskousen (deze zijn super handig voor op zomerkamp en dergelijke), je scoutsdas (als je uw belofte al gedaan hebt). Schoenen zijn ook aan te raden! Bij slecht weer neem je best een rugzakje met een extra vest mee. Van zodra het vriest (onder de 0°C of onder 273K) mag je een jeansbroek dragen.
 • Probeer elke vergadering met de fiets te komen, dit is handig voor verplaatsing naar verre locaties zoals de Noordpool. (wij hebben fluo-vestjes genoeg, geen nood)
 • GSM’s, SNOEP, iPod, iPad, MacBook, Computer, Laptop, Palmtop, Walkietalkie, (zak)messen, Koevoeten, zeilschip, huisdieren, ratjes, cactussen, …. En dergelijke laat je best thuis. Als je toch vastberaden bent deze mee te nemen is dit volledig op eigen risico en/of wordt het in beslag genomen door de federale politie van de scouts.
 • Het lidgeld bedraagt 55 euro, dit stort je met de vermelding van ‘ naam lid + Lidgeld JG 15-16’ op het rekeningnummer BE50 890-0148397-18 . Doe dit zo snel mogelijk, want dan ben je verzekerd tegen pijntjes en ongevallen. (en kunnen we lekkere 4-uurtjes kopen mjam mjam)
 • Medische Fiches zullen op de info-vergadering en/of overgang worden meegegeven. Vul deze zo snel mogelijk en correct mogelijk in, dan kunnen we u ook het best bereiken in geval van nood, en dan verloopt de communicatie (via mail) een hele boel vlotter, en u bent verzekerd vanaf dan. Er kan ook een huisbezoek aangevraagd worden, moest u extra of persoonlijke vragen hebben over dit jaar of de werking van onze tak! Hiervoor stuurt u best een mailtje.
 • Hoe kunt u ons bereiken? We hebben dit jaar een NIEUW e-mail adres voor deze tak. sbjonggivers@yahoo.be . U kan hier terecht met al uw vragen en opmerkingen. We hebben ook GSM’s, in dit hoogtechnologisch tijdperk. U kan ons daarmee ook bereiken, maar we kunnen ook in de les zitten natuurlijk. –knipoog-

  • Maxime : +32 4 85/87.23.72

  • Thaïs : +32 4 98/56.98.06

  • Helena : +32 4 94/30.62.02

  • David : +32 4 74/76.88.55

  • Philippe : +32 4 77/27.97.22
 • Hoe blijft u up-to-date met het doen en laten van deze tak? We zullen elke maand een maandbrief doorsturen via mail, en op de site van de scouts zal u ook de maandbrief kunnen vinden. Soms zullen we brieven met onze postduiven meegeven, maar we sparen liever de bomen.
 • Elke jonggiver die zijn belofte bij de jonggivers al gedaan heeft (en dus 3 vingers mag opsteken in plaats van 2 of NUL) is VERPLICHT zijn wet elke vergadering uit het hoofd te kennen. Leer deze goed uit het hoofd en maak onze tak trots tijdens het groepsaantreden.


Wij zijn jonggivers

Wij wagen het avontuur

Wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar

Wij willen samen werken en beslissen

Wij zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen

Zelf zet ik al eens de eerste stap

Ik help graag waar ik kan

Ik wil winnen en kan verliezen

Ik respecteer wat waardevol is: de mens, de natuur en het materiaal

Jezus’ voorbeeld zal ons hierbij helpen.
ALRIGHTIO! Dat was een hele boterham. Hier komt onze snode planning voor de eerste vergaderingen van dit jaar:


Wanneer + Hoe laat

Hoe noemt deze vergadering?

Aandoen en meedoen?

19/9 – cfr blad overgang

OVERGANG

Cfr blad overgang

26/9 – 14u-18u

Wie is deze Pokémon

Perfect uniform

3/10 – 14u-18u

‘k ben er klaar voor, ‘k ben er klaar voor

Perfect uniform

10/10 – 14u-18u

Vuile vergadering

Vuile kleren + reserve kleren

16/17/18 oktober

Pioniersweekend

Brief volgt

24/10 – 14u-18u

Hoor wie klopt daar kinderen?

Perfect uniform

31/10 – 14u-18u

Go Ho Go

Perfect uniform

Omdat we willen dat iedereen zeker mee gaat op elk kamp en naar elke vergadering komt, heeft u hier al een overzicht van de kampdata voor dit jaar. Er volgt hier nog een brief voor. • Pioniersweekend: 16/17/18 oktober (18 oktober is enkel voor de PL’s en HPL’s)

 • Districtsweekend: Het eerste weekend van de Krokusvakantie

 • Paaskamp: de eerste week van de paasvakantie (28/3 – 1/4) (exacte data volgt)

 • Zomerkamp: tussen 5 en 15 juli (exacte data volgt later)

VOILA! Ons deel van dit informatief boekje zit er op, indien iets onduidelijk is: aarzel niet en contacteer ons! TOT OP OVERGANG EN OP DE EERSTE VERGADERING!!!! WOOOOOOOT


Een stevige linker
Thaïs – Helena – David – Philippe – MaximeDe database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina