Basisschool ‘De Capelle’Dovnload 86.78 Kb.
Datum21.08.2016
Grootte86.78 Kb.


Basisschool

De Capelle’

Rode Kruisstraat 18

1025 KN Amsterdam

Tel: 020 - 6367723

Fax: 020 – 6367755

Website: www.decapelle.nl

Email: info@decapelle.nl

De twee-wekelijkse informatiebrief van basisschool ‘De Capelle’

Jaargang 6 nummer 18, vrijdag 20 juni 2013
In deze nieuwsbrief:

 1. Algemeen

 2. Belangrijke data

 3. Regel van de week

 4. Formatie

 5. Afscheid juf Alyssa

 6. Afscheid meester Sten

 7. Kennismaking

 8. Kwebbelnieuws van de VVE

 9. Nieuws uit de ouderkamer

 10. Verzetsmuseum en monumententocht

Tweede Wereldoorlog

 1. Elfje over pesten

 2. Hot talent 6b

 3. Olympische sportdag groep 8

 4. Pleinvoetbal Purmerplein

 5. Jarigen 1. Algemeen
  Dit is al weer de laatste nieuwsbrief van het jaar. Er staat een hoop nieuws in deze brief. Hij verschijnt ook altijd weer op de site, daar kunt u de nieuwsbrief altijd even nalezen. 2. Belangrijke data

 • Ouderinloop vrijdagen 8.20-8.30

 • Vrijdag 21 juni vrije middag voor groepen 1 t/m 8
  (peuters wel aanwezig!)

 • Di 25 en woe 26 juni Rapportgesprekken

 • Do 27 juni ouderkamer

thema vakantie

 • Do 27 juni Musical groep 8

 • Ma 1 juli uitje groep 8

 • Di 2 juli kennismaking met de nieuwe leerkracht/groep vanaf 14.00 uur

 • Di 2 juli BBQ groep 8

 • Di 2 juli afsluiting ouderkamer

 • Woensdag 3 juli laatste schooldag groep 1 t/m 8

 • Donderdag 4 juli zomervakantie voor alle kinderen.

 • Maandag 19 augustus 1e schooldag na de vakantie!
 1. Regel van de week

“Wij zijn beleefd”


 1. Formatie
  We zijn hard bezig met de formatie. Er zijn bezuinigingen vanuit de overheid die leiden tot grotere groepen. We zijn daarom genoodzaakt om een extra combiklas te starten in groep 7/8.

Om weer een schakelklas te maken moet er elk jaar een subsidie worden aangevraagd. Ook dit jaar hebben we de subsidiegelden weer binnen kunnen halen. Op dit moment worden ouders nog geïnformeerd. Daarnaast zijn we bezig met het organiseren van een informatieavond voor de betreffende ouders.

Al met al hebben we nu een plaatje rondom welke groepen er komen. Voor de zorgvuldigheid en vanwege nog een aantal onzekere factoren hebben we nog enkele werkdagen nodig alvorens we de formatie definitief naar buiten kunnen brengen. Volgende week wordt u middels een extra nieuwsbrief geïnformeerd over de formatie.
 1. Afscheid juf Alyssa

De laatste paar maandjes voor de vakantie mochten we een nieuwe kleutergroep starten. Juf Alyssa is toen op groep 1/2d gekomen. We wisten dat ze mocht blijven tot de zomer, maar dat het daarna onzeker zou zijn. Zij heeft een tijdelijke contract.

We zouden juf Alyssa natuurlijk heel graag willen houden, maar er zijn andere scholen van Amos waar de leerlingen krimpen. Leerkrachten met een vaste aanstelling die te veel worden op een krimpschool hebben voorrang op tijdelijke krachten. Vandaar dat juf Alyssa plaats gaat maken voor een ervaren kleuterjuf van een andere Amos school, juf Wendy. De sollicitatie heeft plaatsgevonden met deelname van de Mr.

We hebben gezien dat juf Alyssa de groep geweldig heeft opgevangen.

We wensen juf Alyssa heel veel succes in de toekomst.

Dag lieve Juf!!

 1. Afscheid meester Sten
  Meester Sten is vorig schooljaar bij ons op school gekomen als LIO-stagiaire. Daar waren we zo tevreden over dat we meester Sten dit afgelopen schooljaar hebben ingezet op inval-basis. Meester Sten heeft echter een tijdelijke aanstelling die we na de zomer helaas niet kunnen verlengen. Dat betekent dat we ook afscheid gaan nemen van meester Sten.

We bedanken meester Sten voor de goede zorgzame, betrokken bijdrage bij ons op school. Wij wensen meester Sten heel veel succes in de toekomst.

Dag lieve meester!! 1. Kennismaken

Op dinsdag 2 juli, van 14.00 tot 15.00 zullen alle leerlingen van de Capelle kennis gaan maken met hun nieuwe leerkracht. Ook de kinderen die volgend jaar nieuw in de groep komen krijgen dan de gelegenheid om kennis te maken met hun nieuwe klasgenootjes. De kinderen komen om 15.00 wel gewoon met hun eigen leerkracht naar buiten.


 1. Kwebbelnieuws van VVE
  De Kwebbelaartjes,


Einde van het schooljaar is in zicht. Er hangt een schoonmaaklijst in de klas waar ouders op kunnen schrijven om iets schoon te maken. Het speelgoed hoeft niet meteen mee terug, maar we willen het wel volgende week terug hebben voor de vakantie begint. Dan kunnen de kinderen er volgende schooljaar weer fris mee spelen.

Groetjes, Arianne, Anita en Mariëlle

 1. Nieuws uit de ouderkamer

Beste ouders,

Het schooljaar is alweer bijna voorbij, een ideaal moment om even (heel kort) terug te blikken op wat we in de ouderkamer gedaan hebben. De activiteiten die we in de ouderkamer hebben gedaan lopen uiteen van beweging tot samen eten, en werden in de loop van het jaar steeds beter bezocht.

Dit jaar hebben we een nieuwe start gemaakt met de ouderbijeenkomsten van Kaleidoscoop, voor volgend jaar staat er hiervoor een doorpak en uitbreiding op de agenda. Daarnaast zullen we natuurlijk activiteiten blijven aanbieden, maar ook hiervoor willen we een iets andere insteek gaan gebruiken. Om een lang verhaal heel erg in te korten; de ouderkamer was afgelopen jaar heel gezellig, en ik hoop jullie volgend jaar allemaal (weer) te mogen begroeten!

Tot aan de vakantie zijn er nog een aantal activiteiten waar ik extra de aandacht op wil vestigen. De planning van de activiteiten hangt zoals altijd op het prikbord in de gang. Op donderdag 27 juni is er een themabijeenkomst, die word gegeven door opvoedadviseur Barbera Olthof. We zullen het gaan hebben over het thema “vakantie”. Op dinsdag 2 juli zullen we in de ouderkamer afscheid van elkaar en het schooljaar nemen. Als u allemaal iets lekkers meeneemt, dan wordt het een leuk feestje!

We starten het nieuwe schooljaar met een welkomstochtend op maandag 19 augustus. Onder het genot van een hapje en een drankje is er ruim de gelegenheid om vakantieverhalen uit te wisselen en bij te praten.
Tot snel in de ouderkamer!

Groetjes, Maaike

 1. Verzetsmuseum en monumententocht

Tweede Wereldoorlog
Vrijdag 7 juni is groep 8 naar de het centrum geweest in Amsterdam om naar het verzetsmuseum te gaan. We gingen 09:15 met de bus naar het centrum en we liepen naar een aantal monumenten. Zoals de: De Dokwerker, het Weteringsplantsoen, Auschwitz en de Crèche. Dit deden we omdat we een hoofdstuk hebben met de grote reis dat over de 2e wereldoorlog gaat. Het was best interessant om allemaal te zien wat ze in het Verzetsmuseum hadden en hoe het allemaal gebeurd is. Daar kregen we een werkboekje en moest je dat met een tweetal maken. Toen we weg gingen uit het verzetsmuseum liepen we naar de Hollandse Schouwburg. Dat was echt interessant omdat er 104 duizend namen op een muur stond van Joden die de 2e wereldoorlog hebben meegemaakt en zijn overleden. Sommige kinderen hun achternaam stond op die muur.

Het indrukwekkendste van die dag vond ik al die monumenten. Die mensen hebben voor de 2e wereldoorlog gevochten en daarom vind ik belangrijk dat die monumenten er zijn.

Manolito, groep 8


 1. Elfje over pesten (n.a.v. het boek ‘Spijt’ van Carry Slee)

Eenzaam


Een traan

Het zegt genoeg

Niemand die het ziet

Niemand
Leerling uit groep 8

 1. Hot talent 6b

Vrijdag 14 juni hadden we een talentenjacht georganiseerd. De jury’s waren o.a.: Bo van den Burg, Medy Spier, Clancy Osei en Djebhy de Jong, de presentatrice was Esmaa Sebaa. Het was een spectaculair avontuur voor de jury’s, en we hebben veel gelachen de presentatrice was heel grappig. Je had een specialcard die je kon brengen naar de finale. Het was heel spannend voor de finale.

Nu de top 3…………………..

1e:Damian Flens

2e: Quaid van der Maarl

3e: Nedda Amrani

We waren heel trots op onze kandidaten en heel blij voor de kinderen die hebben mee gedaan.

Ook hebben we geld ingezameld voor Kika (de juf gaat dit overmaken).

Groetjes,

Esmaa Sebaa en Djebhy de Jong 1. Olympische sportdag groep 8

We gingen donderdag 20 juni naar de Olympische sportdag in Osdorp.

We gingen om 08:00 uur weg van school en kwamen daar om 09:35 uur aan. We kregen daar een bidon omdat het thema water uit de kraan was.

We hebben super veel prijzen gewonnen! Roby heeft de bronzen medaille gekregen met de driekamp, Jimi heeft een zilveren medaille gewonnen met handboogschieten, Jennifer heeft een zilveren medaille gewonnen met skaten. Marthe heeft een gouden medaille gewonnen met schaken, Wafae, Lola, Amal, Amber en Saphira hebben een gouden beker gewonnen met de Olympische vijfkamp en Farah heeft een bronzen medaille gewonnen met badminton en Kajal heeft een zilveren medaille gewonnen met badminton. Als laatst dansten we in de regen en dat was heel leuk!

Het was een geslaagde dag.

 1. Pleinvoetbal 2013 Purmerplein!

Zondag 23 juni

ASV De Dijk organiseert in samenwerking met o.a. het Stadsdeel, Winkeliersvereniging Purmerplein en Ymere: editie 2013 van het populaire straatvoetbaltoernooi voor kinderen van 6 t/m14 jaar. Dit jaar wordt het nog mooier, met o.a. 4 x 4 voetbal, speedmaster, penalty shoot-outs en levend tafelvoetbal, maar ook Freestyle Voetbalshows en -clinics door professionele spelers en een DJ. Deelname is gratis. Beperkt aantal inschrijvingen via internet of via formulier op school (niet overal). Wees er dus snel bij! Kijk op pleinvoetbal.nl voor meer info.


 1. Jarigen
24-06

Esmee Westra

1/2A

 

27-06

Rana Uyar

1/2A

 

29-06

Mike Schonhage

7B

 

30-06

Albi Bahtiri

4/5B

 

 


 

 

 

Juli

 

01-07

J.J. van Onzen

6B

 

02-07

Badr van Ham

1/2B

 

04-07

Ryan Splinter

1/2B

 

07-07

Bo van der Burg

6B

 

07-07

Gabriel Djojokasiran

1/2D

 

08-07

Megan Zwaneveld

6B

 

10-07

Romaisae Aznaq

3A

 

12-07

Ayman el Hirch

1/2C

 

12-07

Noëlle Vestering (Adam)

6B

 

13-07

Jamila van Ham

1/2A

 

13-07

Justin Vreeken

4A

 

14-07

Nisrine Labbari

7A

 

14-07

Zinedine Ben Ali

4A

 

15-07

Farah Ahmidouch (vh Lieben)

8

 

19-07

Jayden Klaassen

1/2A

 

20-07

Mikey Brouwer

8

 

26-07

Kaylee Hak

7B

 

27-07

Chelsey de Groot

4A

 

27-07

Dion Waterman

4A

 

27-07

Jeremy Versteeg

3Schakel

 

31-07

Joël Boafo

4Aaugustus


 

02-08

Nour Dezdar

6B

 

03-08

Jairo Lucas

4/5B

 

03-08

Jayden Lucas

3Schakel

 

05-08

Liza Wafa

1/2A

 

05-08

Quaid van der Maarl

6B

 

07-08

Damian Flens

6B

 

07-08

Jaydy Witlox

7A

 

07-08

Zoey Witlox

7B

 

08-08

Lesley Konijnenburg

4A

 

09-08

Hanae Assili

7B

 

09-08

Kelsey Kenter

8

 

11-08

Lesley Wezenberg

4A

 

11-08

Tristan van Leijenhorst

1/2B

 

11-08

Yousef Agamy

8

 

14-08

Marthe ten Brinke

8


19-08

Ne-Yo Sam Tjoe

1/2D

19-08

Saphira Meinders

8

21-08

Wandyfa Sanneh

3A

22-08

Saïsha Tedjai

1/2B

27-08

Nigel Brouwer

5A

29-08

Varinia Quintero

7A

30-08

Destiney Rustenberg

4A

30-08

Sara Sebaa

1/2B

30-08

Serdar Aydin

1/2B

31-08

Badr Sadki

6A

september

 

02-09

Maddy Colli

3A

04-09

Hatim Bouhajra

1/2A

04-09

Jay Loots

7A

04-09

Jip Ketelaars

5A

04-09

Justin Kenter

4/5B

05-09

Clancy Osei

6B

07-09

Mike van Krimpen

4A

08-09

Milena Ukbazghi

7A

10-09

Maik Westerhuis

4/5B

11-09

Quinty van Mark

5A

11-09

Serhan Khan

1/2B

12-09

Aiden van Leijenhorst

3Schakel

13-09

Felicia Waterman

1/2D

13-09

Joshua Boot

7A

14-09

Abigail de Wilde

3A

16-09

Waylon Riepen

1/2A

17-09

Fatima Ben Ali

1/2A

19-09

Benno Hak

4A

19-09

Edson Baptista Lopes

5A

20-09

Kajal Pandey

8

24-09

Jihane Boughanmi

1/2B

25-09

Diego van der Woerdt

1/2C

25-09

Zara Kamali Nik Mohammad

1/2C

26-09

Ashley Hertog

4/5B

28-09

Berke Deveci

3A

28-09

Busra Duman

8

30-09

Jaydiella Godwyll

7AGefeliciteerd!
De volgende nieuwsbrief is een extra nieuwsbrief “formatie” en verschijnt

volgende week
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2017
stuur bericht

    Hoofdpagina