Beloftencompetitie: West-Vlaanderen – Oost-VlaanderenDovnload 6.43 Kb.
Datum24.08.2016
Grootte6.43 Kb.
Beloftencompetitie: West-Vlaanderen – Oost-Vlaanderen

(20/02/08 te Zeebrugge)


Na de smadelijke nederlaag met 13-0 (weliswaar met zwaar verzachtende omstandigheden) was het tijd om ons blazoen weer op te poetsen. Doch de tegenstander pas niet van de poes: Oost-Vlaanderen won zijn openingsmatch met 2-4 tegen het ervaren en talentrijke Limburg.

Doelman Brecht Dezitter (ZVC De Putters Oostende) moest de dag zelf door ziekte forfait geven. Hij was al de vervanger van de langdurig geblesseerde Davey Allemeersch (ZVC Rapid ’99). Ter elfder ure werd Gregory Polen (ZVC Victory) bereid gevonden om in doel post te vatten. Timothy Scheyving (ZVC Rapid Subs) was geschorst. Verder konden we gelukkig spelen met vaste kernspelers.

Oost-Vlaanderen was gedurend de volledige eerste helft duidelijk de baas. Ze etaleerden techniek gekoppeld aan snelheid. Wij konden geen enkele doelkans afdwingen. Gelukkig stond Gregory Polen sterk te keepen. Doch na 10 min. moest hij zich toch gewonnen geven toen een bezoeker tussen 2 man dribbelde en beheerst afwerkte. Zes minuten later stond het verdiend 0-2 toen onze verdediging op een hoopje gedribbeld werd. Angelo Pourbaix kon verder onheil voorkomen toen hij een bal voor de doellijn redde.

Na de herneming schoten onze jongens onmiddellijk in actie. Kenneth Vandenbosch dwong onze eerste kans af, maar besloot over doel. Na een knappe assist van Fabrice Marin Marin schoot diezelfde Kenneth op de doelman.

Een minuut later kon West de aansluitingstreffer aantekenen toen Anthony Hillewaert een pass van Fabrice simpel kon binnenduwen.

Even later voorkwam Gregory met een sterke save dat een foutje van Fabrice werd afgestraft. Kort daarop belandde een bezoekend schot net naast doel vanuit een scherpe hoek. Op een hoge lobpass van Fabrice kende Francis Gobert geen geluk met zijn knap schot dat op de binnenkant van de paal belandde. Het was dan ook een domper toen Oost wat onverwachts tot 1-3 kon uitlopen na een één-tweetje. Onze jongens gaven zich echter niet gewonnen! De Oostvlaamse doelman kon in extremis een poging van Angelo met de voet redden. Daarna stuitte Angelo alweer op de keeper! De steeds meer meespelende Gregory legde van ver aan en kon bijna scoren! Fabrice kon een corner van Bram Cattoor bijna in doel werken. Een mooi schot van Kenneth belandde via de goalie net naast. Even was het opletten voor een, dodelijke counter, maar Gregory was alweer bij de pinken!

Verdiend konden we de aansluitingstreffer op het bord zetten toen Fabrice een hoge bal van Kenneth prachtig binnenkopte (2-3)! Oost-Vlaanderen had duidelijk zijn beste pijlen verschoten en moest zich beperken tot verdedigen. Zij konden echter een gelijkspel niet verhinderen, want Kenneth schoot een voorzet van Fabrice vanuit een scherpe hoek binnen (3-3). Onze buren probeerden nog een slotoffensief dat bijna succesvol was. Gelukkig kon uitblinker Gregory Polen tot 2x toe sterk redding brengen… 3-3 was de eindscore. Oost verdiende iets meer op basis van de 1ste helft, maar daar tegenover stond een knappe 2de helft van onze beloften, die zich weerbaar toonden! De schande van Kortenberg is meteen uitgewist.

West-Vlaanderen trad aan met: doelman Gregory Polen (ZVC Victory), Kenneth Vandenbosch (ZVC Victory), Angelo Pourbaix (Villa Lissewege), Bram Cattoor (ZVC De Cité), Fabrice Marin Marin (ZVC Victory), kapitein Francis Gobert (Villa Lissewege) en Anthony Hillewaert (Villa Lissewege)


Coach: Rony Declerck Afgevaardigden: Patrick Annys en Kris Waerniers
De database wordt beschermd door het auteursrecht ©opleid.info 2019
stuur bericht

    Hoofdpagina